Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام والمسلمین بهاءالدین قهرمانی نژاد، کارشناس مذهبی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: امام محمدباقر (ع) در سوم صفر سال ۵۷ هجری قمری در شهر مدینه متولد شدند. مادر ایشان فاطمه بنت الحسن (س) بوده که طبق روایت امام صادق (ع)، جزء برترین زنان اهل بیت امام حسن مجتبی (ع) بودند که لقبشان صدیقه بود و مقامات معنوی فوق العاده‌ای داشتند و در تاریخ نیز به امّ عبدالله مشهور هستند، چون اولین فرزند ایشان پسری با نام عبداللّه بوده و گفته شده است که حضرت فاطمه بنت الحسن(س) و فرزندشان حضرت محمدباقر (ع)، جزء اُسَرای کربلا بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی زمانی که حضرت چهار ساله بودند به همراه مادرشان، اسارت را تجربه کردند و پدرشان، حضرت زین العابدین (ع) هم پیام آور کربلا بودند.

به گفته این کارشناس مذهبی، زندگی امام پنجم (ع) سرشار از سختی بوده چراکه در آن دوران، اوج تحریف و دروغ پردازی درمورد آئین پیامبر اکرم (ص) توسط دست‌های پنهان و آشکار دشمنان صورت گرفته است و به همین دلیل، حضرت، دوران سختی را سپری کردند. زیرا ایشان وظیفه داشتند که معارف اصیل دین را تبیین کنند و درواقع، جهاد تبیین و روشنگری و آگاه کردن مردم درمورد حقایق الهی را انجام دادند و با وجود این که امام، علم، نور و تقوای محض بودند و مدیریت و تدبیر و دلسوزی واقعی داشتند، حاکمان نالایق بنی امیه بر جامعه مسلط بودند و این موضوع، ناشی از آگاهی نداشتن مردم آن زمان بود.

او گفت: در حقیقت، ظالمان آن دوره، مردم را فریب می‌دادند و می‌گفتند به ظاهر آیات نگاه کنید که نوشته است خداوند به هرکسی بخواهد حاکمیت می‌دهد. از اینرو، اگر پروردگار نمی‌خواستند بنی امیه به حکومت نمی‌رسید و حاکمیت آن به خواست خدا بوده است و نباید با این موضوع مخالفت کرد. این در حالی است که چه در آن زمان و چه در حال حاضر، نمی‌توان ظلم‌هایی که در جامعه اتفاق می‌افتد را به خداوند نسبت داد. زیرا پروردگار، هیچ گاه ظلم نمی کند  و خودش همیشه تأکید کرده است که با ظلم بجنگید و این موضوع را می‌توان در آیه ۲۷۹ سوره مبارکه بقره مشاهده کرد که فرمودند: «فَإِن لَم تَفعَلوا فَأذَنوا بِحَربٍ مِنَ اللَّهِ وَرَسولِهِ ۖ وَإِن تُبتُم فَلَکُم رُءوسُ أَموالِکُم لا تَظلِمونَ وَلا تُظلَمونَ» «اگر (چنین) نمی‌کنید، بدانید خدا و رسولش، با شما پیکار خواهند کرد! و اگر توبه کنید، سرمایه‌های شما، از آنِ شماست [= اصل سرمایه، بدون سود]؛ نه ستم می‌کنید، و نه بر شما ستم وارد می‌شود.»

به گفته این کارشناس مذهبی، در آن زمان، امام محمدباقر (ع) باید معارف اعتقادی مردم را اصلاح می‌کردند و می‌ساختند چراکه دشمنان بشریت برای این که بتوانند به مردم تسلط پیدا کنند از جهل آن‌ها استفاده می‌کردند. یعنی سرباز اصلی مسلط شدن ستمگران بر مردم، جهل و نادانی اغلب آن ها بوده است و بدنبال آن، عالِم نمایان هم به این موضوع دامن می‌زدند و رسالت امام محمدباقر (ع) هم رسوا کردن چنین افرادی و تبیین عقاید دینی بوده است. بنابراین، در دوره امامت حضرت، این اتفاق‌ها و این مسائل رخ داده و دوران سختی برای حضرت بوده است. از اینرو، ایشان فرموده اند: «الْکَمَالُ‏ کُلُ‏ الْکَمَالِ‏ التَّفَقُّهُ‏ فِی الدِّینِ وَ الصَّبْرُ عَلَى النَّائِبَةِ وَ تَقْدِیرُ الْمَعِیشَةِ» «کمال انسان و بالاترین کمال او، عالم شدن در دین و صبر در بلا و اندازه‌گیری در زندگى است.» که این موضوع به دین فهمی اشاره می‌کند و رهبر انقلاب هم تحت عنوان جهاد تبیین به آن تأکید کرده اند. زیرا باید حقایق دینی و الهی برای انسان تبیین شود تا انسان بتواند در آن مسیر، استوار و ثابت قدم باقی بماند و حاکمیت واقعی الهی را بپذیرد.

قهرمانی نژاد، در خصوص شهادت امام محمدباقر (ع) گفت: وقتی حضرت متوجه شدند که مجموعه اهل کتاب آن زمان، مردم را فریب می‌دهند و حاکمیت زمان هم از این مسئله استفاده می‌کرد، در دمشق حضور پیدا کرده و حقایق را اعلام کردند و سپس، در بازگشت به مدینه، توسط عوامل نفوذی دشمن به شهادت رسیدند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهادت امام محمدباقر اهل بیت دین اسلام امام محمدباقر آن زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۹۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود

حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی با تأکید بر اینکه وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند، گفت: امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های امام، رهبر معظم انقلاب هستند.

به گزارش جماران، صبح دیروز در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» با تقدیر از عباس سلیمی نمین به خاطر تألیف این کتاب، گفت: امروز با توجه به گسترش فضای رسانه‌ای و مجازی و به تبع آن، خبررسانی و انتشار اخبار در این فضا و اثرگذاری آن بر روی افکار عمومی، حقایق وقایع در بعضی از اوقات به صورت وارونه نمایش داده می‌شود و در واقع قلب حقیقت پیش می‌آید و بالتبع آن تحریف در یک واقعه رخ می‌دهد.

نوه امام خمینی (س)، با اشاره به برنامه‌ریزی معاندین انقلاب برای تحریف اندیشه‌های حضرت امام، تأکید کرد: امروزه متأسفانه شاهد آن هستیم که زندگی شخصی، سیاسی و اجتماعی حضرت امام به صورت هدفمند تحریف شده و به جامعه عرضه می‌شود. نمونه‌های بسیاری را هم در شبکه‌های مجازی و هم رسانه‌های معاند شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه امروز بسیاری از ابعاد شخصیت حضرت امام همچنان ناشناخته است، افزود: در واقع نسل کنونی انقلاب، به خصوص نسل نوجوان و جوان، امام را به درستی نمی‌شناسند و عظمت امام را درک نکرده‌اند؛ لذا وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند. در اینجا وظیفه یک مورخ جلوگیری از تحریف چنین شخصیتی است.

اشراقی با تأکید بر اینکه یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد، اظهار داشت: تحریف امام، تحریف انقلاب و تحریف جمهوری اسلامی و تحریف اسلام ناب محمدی (ص) است. رهبر معظم انقلاب بار‌ها فرمودند که در مقابل شبیخون‌های فرهنگی دشمن باید برنامه داشت، چون آنان نیز با برنامه و هدفمند هجمه فرهنگی انجام می‌دهند. به همین دلیل ما نیز باید برنامه داشته باشیم و یکی از مهمترین کار‌هایی که ما می‌توانیم در مقابل هجمه فرهنگی دشمن انجام دهیم، «جهاد تبیین» است؛ جهاد تبیین در خصوص انقلاب، امام و دفاع مقدس.

وی تأکید کرد: یکی از وظایف مهم مورخ «جهاد تبیین» است؛ تبیین حقیقت انقلاب و نظام و اینکه عده‌ای از معاندین در فضای رسانه‌ای و فضا‌های مجازی با هزینه‌های فراوان به دنبال تطهیر رژیم فاسد پهلوی هستند. این گروه به دنبال وارونه نشان دادن حقیقت هستند؛ اینجاست که باید مورخ جلوی این تحریف آشکار تاریخی را بگیرد و نگذارد استکبار رسانه‌ای به اهداف خود برسد.

نوه امام خمینی (س)، یادآور شد: تاکنون چندین مستند برای تحریف انقلاب و امام توسط رسانه‌های بیگانه ساخته شده است. ما چقدر توانسته‌ایم پاسخ آنان را بدهیم؟ چقدر در جهاد تبیین موفق بوده‌ایم؟ چند مستند موفق در پاسخ به شبهه‌افکنی بیگانگان درست کرده‌ایم؟ مراقب باشیم که دشمن با برنامه به جنگ انقلاب آمده است و ما هم باید برنامه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه وظیفه یک مورخ «تبیین حقایق» است، افزود: تاریخ‌نگاری یک هنر است و مورخ یک هنرمند که با قلمش هنر خود را به منصه ظهور می‌رساند و قلمی که جلوی تحریف را بگیرد و در جهت تبیین حقایق به نگارش در آید، «قلم مقدس» است.

اشراقی با اشاره به آیه ۷۱ سوره آل عمران، گفت: امروز دشمنان قسم خورده انقلاب برای هجوم فرهنگی به کشور، به صورت آگاهانه و هدفمند اندیشه‌های امام را تحریف می‌کنند. امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند و یک مورخ انقلابی وظیفه دارد برای جلوگیری از تحریف اندیشه‌های امام به شاخص و ملاک رجوع نماید و نگاه به کلام رهبری داشته باشد.

وی یادآور شد: امام خمینی (س) ۲۵ دی ماه ۶۷ در نامه‌ای به سید حمید روحانی نوشتند و او را مکلف به تدوین تاریخ انقلاب کردند. برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب، امام در این نامه می‌فرمایند «شما به عنوان یک مورخ باید توجه داشته باشید که عهده‌دار چه کارِ عظیمی شده‌اید. اکثر مورخین، تاریخ را آن گونه که مایلند و یا بدان گونه که دستور گرفته‌اند می‌نویسند، نه آن گونه که اتفاق افتاده است... از شما می‌خواهم هر چه می‌توانید سعی و تلاش نمایید تا هدف قیام مردم را مشخص نمایید... شما باید نشان دهید که چگونه مردم، علیه ظلم و بیداد، تحجر و واپسگرایی قیام کردند و فکر اسلام ناب محمدی (ص) را جایگزین تفکر اسلام سلطنتی، اسلام سرمایه داری، اسلام التقاط و در یک کلمه اسلام آمریکایی کردند». (صحیفه امام، جلد ۲۱، صفحه ۲۳۹)

نوه امام خمینی (س)، با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مسیر حضرت امام دستور به جهاد تبیین داده‌اند، اظهار داشت: ما امروز می‌بینیم در رسانه‌های معاند، هدف اصلی قیام مردم که رسیدن به استقلال سیاسی، نظامی و اجتماعی بوده است را قلب‌گونه تفسیر می‌کنند. امروز کدام کشور مانند جمهوری اسلامی ایران است که از لحاظ سیاست خارجی و نظامی، کاملا استقلال داشته و وابسته به بلوک شرق و غرب نباشد؟! تبیین چنین مسأله‌ای وظیفه همگانی و به خصوص خواص است.

وی حضرت زینب (ع) را بزرگترین جهادگر تبیین تاریخ اسلام دانست.

اشراقی در پایان سخنان خود به مساله روز جهان اسلام، فلسطین پرداخته و گفت: تاریخ را مورخین نمی‌سازند؛ بلکه تاریخ‌سازان می‌سازند. امروز مردم مظلوم و سرافراز غزه تاریخ‌ساز یک حماسه عظیم هستند؛ حماسه پیروزی خون بر شمشیر، حق بر باطل و نور بر ظلمت؛ و بر مورخین فرض است که وقایع دردناک غزه را بدون کوچک‌ترین تحریف به رشته تحریر در آورند. مورخ یک جهادگر تبیین است و هرگز نباید از پروپاگاندای رسانه‌ای بترسد و مهمترین ویژگی یک مورخ شجاعت است و شجاعت او اثر مستقیم بر قلم او دارد.

اشراقی در پایان تأکید کرد: متأسفانه در بحث جهاد تبیین برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب در فضای مجازی مناسب عمل نکرده‌ایم و باید با برنامه‌ریزی دقیق و مدون بتوانیم این کم‌کاری را جبران کنیم.

دیگر خبرها

  • فال انبیا فردا جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ماموستا فخری در تبیین حقایق انقلاب از علمای پیشتاز بود
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود
  • بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است
  • فال انبیا فردا پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اشراقی: ملاک اندیشه‌های امام، رهبر انقلاب هستند
  • حضرت عبدالعظیم (ع) پرچمدار جهاد تبیین بود
  • مرتضی اشراقی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود/ شاخص و ملاک حقیقت اندیشه حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند/ یکی از وظایف مهم مورخ، جهاد تببین است/ امروز مردم غزه تاریخ ساز یک حماسه عظیم هستند
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • مسجد و مدرسه از برجسته‌ترین محیط‌های تبیین اندیشه و گفتمان