Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود فرشیدی دبیرکل کانون تربیت اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس درباره دلایل عدم اجرا شدن سند تحول، اظهار کرد: با نگاهی به کارنامه مدارس طی سال‌های اخیر می‌توان ادعا کرد که خانواده‌ها، دانش‌آموزان و معلمان گلایه‌های جدی از عملکرد واحدهای آموزشی دارند و برای دستیابی به مدرسه تراز نظام اسلامی باید هرچه سریع‌تر گام‌های قاطع و اساسی  برداشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: واقعیت آن است که ساختار اداری و ستادی آموزش‌ و پرورش بسیار صلب و حجیم است و انبوه مشکلات اقتصادی و روزمره، آن‌چنان ستاد را درگیر کرده‌ است که مصالح و منافع دانش‌آموز در لابه‌لای این پیچ‌وخم‌ها کمتر مجال رسیدگی و برنامه‌ریزی می‌یابد به‌همین دلیل تنها با رویکردی انقلابی می‌توان به موازات رتق‌ و فتق امور جاری با عزم و اراده‌ای قوی برای نوآوری و تحول‌آفرینی در مدارس گام‌هایی برداشت.

فرشیدی تصریح کرد: با پایان یافتن سال تحصیلی و فرا رسیدن فرصت تابستان انتظار می‌رود که آموزش‌ و پرورش از این فرصت برای برنامه‌ریزی تحول‌آفرین از مهرماه آینده حداکثر بهره‌برداری را کند چرا که دولت سیزدهم منادی تحول‌خواهی و تحول‌آفرینی است و مردم منتظرند تا پیام و پیامد تحول را در مدارس نیز بشنوند و ببینند.

وی اضافه کرد: خوشبختانه نقشه راه متقن و شفاف سند تحول در اختیار مسؤولان قرار دارد اما بی‌تردید یکی از مهم‌ترین دلایل مسکوت ماندن آن در دوره‌های قبل را باید سیطره همان نظام صلب اداری دانست و چاره کار در آن است که وزارت آموزش و پرورش فراتر از ساختار ستادی هم گامی بردارد و مدارس و معلمان و دبیران را مستقیماً به مشارکت برای اجرای سند تحول فراخواند.

دبیرکل کانون تربیت اسلامی اضافه کرد: نکته قابل‌توجه در این فراخوان آن است که موادی از سند مربوط به حوزه ستادی است اما برخی مواد را می‌توان مستقیماً در مدارس به اجرا در آورد به‌عنوان مثال مهارت‌آموزی، توسعه فرهنگ نماز و فعالیت‌های پرورشی، تنوع‌بخشی به محیط‌های یادگیری، بهره‌مندی از فناوری‌های نوین، ترویج فضائل اخلاقی، ترویج فرهنگ حیا و عفاف و حجاب، گسترش فرهنگ پژوهش، اعتبار بخشی به ساحت‌های گوناگون تعلیم‌ و تربیت و موارد متعدد دیگر را مدیران مدارس می‌توانند در برنامه‌های خود مورد توجه و اقدام قرار دهند.

وی ادامه داد: ضروری است که آموزش و پرورش با تشکیل گروه‌هایی از مدیران فرهیخته و باتجربه مدارس، نسخه کاربردی از سند را برای هر یک از مقاطع مختلف تدوین نماید و به مدارس ابلاغ کند تا بخش‌هایی از سند در مدارس عملیاتی شود.

فرشیدی افزود: شایسته‌ است با استفاده از فرصت تابستان و فضای مجازی، اهداف و کلیات سند برای تمامی مدیران مدارس کشور توضیح داده شود و بدین‌ ترتیب آموزش و پرورش مشارکت تحول‌خواهان را از درون خود آغاز کند.

وی تصریح کرد: گام بعدی برای تکمیل این حرکت نظات دقیق و گسترده بر عملکرد مدارس کشور است که باید توسط همکاران آموزش‌ دیده انجام شود تا عملیات اجرای تجربی سند با حداقل خطا به سامان برسد.

وزیر آموزش و پرورش گفت: امید است با گشودن پای سند به مدارس، طلسم این راز سربه‌مهر پس‌ از سال‌ها شکسته شود و تجربه اجرای سند به مدارس نشاط تازه‌ای ببخشد. دستاوردهای موفق برخی مدارس پیشتاز در زمینه بهره برداری از سند مؤید ضرورت این اقدام است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سند تحول مدارس آموزش و پرورش سند تحول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۰۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش سریع‌تر اجرایی شود

دومین جلسه ستاد هماهنگی و پشتیبانی اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش عصر امروز - دوشنبه - به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش ایسنا،‌ محمد مخبر در این جلسه با گرامیداشت یاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم اظهار کرد: همه ما مدیون تلاشها و زحمات معلمان هستیم و تمامی پیشرفتها و دستاوردهای کشور آثار خدمات و زحمات معلمین است.

مخبر با تأکید بر اینکه باید از انگیزه های مادی، معنوی و شغلی معلمان مراقبت شود، خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم در برنامه های آموزش و پرورش موفق باشیم ابتدا باید برای تقویت انگیزه معلمان تلاش کنیم؛ چرا که این عزیزان در حقیقت مجری تصمیمات و برنامه ها برای آموزش و پرورش دانش آموزان هستند.

وی همچنین بر ضرورت بکارگیری روش‌های نوین آموزشی و تربیتی تأکید کرد و گفت: لازم است از روش های جدید و به‌روز در حوزه آموزش برای تحقق اهداف آموزش و پرورش استفاده کنیم.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با اشاره به گزارشهای ارائه شده در جلسه در خصوص بازماندگان از تحصیل گفت: جذب بازماندگان از تحصیل نیازمند مشارکت و حضور فعالانه مردم و خیرین کشور است و با اتکا به این ظرفیت بزرگ می توانیم گام های مؤثری در جهت جذب بازماندگان از تحصیل برداریم.

معاون اول رییس جمهور آموزش و پرورش را موتور پیشران کشور توصیف کرد و با تأکید بر اینکه دستیابی به پیشرفت و توسعه بدون توجه به آموزش و پرورش تصوری خام و نادرست است، از وزیر آموزش و پرورش خواست گزارشی جامع و دقیق از آمار بازماندگان از تحصیل تدوین شود و آیین نامه های مرتبط با انسداد بی سوادی هرچه سریع تر نهایی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش وارد مرحله اجرا شود.

وی افزود: به هر میزان که در بخش آموزش و پرورش هزینه کنیم در حقیقت نوعی سرمایه گذاری است که بهره وری بسیار بالایی دارد؛ چرا که هیچ سرمایه گذاری تا این حد توجیه اقتصادی ندارد.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به اقدامات و برنامه های وزارت آموزش و پرورش در جهت مهارت آموزی، کارهای انجام شده را مثبت ارزیابی کرد و گفت: توجه به اوقات فراغت دانش آموزان موضوعی بسیار پراهمیت بشمار می‌رود و مهارت آموزی یکی از بهترین ابزارها برای پرکردن اوقات فراغت و رشد دانش آموزان است.

در این جلسه که وزیر آموزش و پرورش، وزیر دادگستری، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رییس سازمان تبلیغات اسلامی حضور داشتند، گزارشی از ۶ پروژه ملی در راستای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ارائه شد و اقدامات صورت گرفته در راستای مهارت آموزی و انسداد مبادی بی سوادی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این نشست همچنین راهکارهای جذب بازماندگان از تحصیل، شناسایی دلایل دوری از مدرسه، جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان و انسداد مبادی بی سوادی مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد وزارت آموزش و پرورش به همراه دستگاه های مرتبط برنامه ای جامع برای جذب بازماندگان از تحصیل و انسداد مبادی بی سوادی تدوین و در جلسه آتی ارائه کند.

همچنین در این جلسه مقرر شد آیین نامه های مرتبط با سند تحول بنیادین آموزش هر چه سریع تر تدوین شود به نحوی که وظایف دستگاه ها، برنامه مشارکت مردم و خیرین و سایر جزئیات مربوطه در آن لحاظ شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...
  • آموزش و پرورش پرچمدار تحول در کشور است
  • طلسم پرسپولیس برابر سپاهان شکسته می‌شود؟
  • معلم خط اول تحول در تعلیم و تربیت و میراث‌دار انبیا در انسان‌سازی
  • مخبر: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش سریع‌تر اجرایی شود
  • سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هرچه سریع‌تر اجرایی شود
  • صحرایی: روزانه ۸ مدرسه در کشور ساخته می‌شود
  • ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور
  • وزیر آموزش و پرورش : ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور/ امسال ۷۲ هزار معلم جذب می شوند
  • استخدام ۱۹ هزار مربی ورزشی و مشاور پس از ۱۵ سال