Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس صدور مجوز شماره گذاری منابع متحرک سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به ارتقای کیفی استاندارد آلایندگی منابع متحرک گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱، باید تمام موتورسیکلت های بنزینی به فیلترکربن کنیستر مجهز باشند.

به گزارش روز پنج شنبه ایران اکونومیست از سازمان حفاظت محیط زیست، مهدی کیهانپور با اشاره به لزوم تجهیز تمام موتورسیکلت های بنزینی از ابتدای سال  ۱۴۰۱ به فیلترکربن کنیستر افزود: بر این اساس و با توجه به پایش های سازمان حفاظت محیط زیست، تمامی تولیدکنندگان به تجهیز موتورسیکلت به فیلتر کربن کنیستر اقدام کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: این فیلتر باعث جلوگیری از نشت بخارات ناشی از سوخت می شود که می تواند موجب تشکیل آلاینده های خطرناکی همچون ازن سطحی شود.

کیهانپور در خصوص خودروهای سنگین نیز گفت: با پیگیری سازمان حفاظت محیط زیست و اجرای دستورالعمل های مربوطه، بیش از پنج هزار مجوز شماره گذاری خودروهای دیزلی با استاندارد آلایندگی روز اروپا از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون صادر شده که این موضوع ذیل بند (ث) ماده ۳۰ احکام دائمی برنامه های توسعه کشور است، در این راستا سازمان حفاظت محیط زیست با بازرسی های فیزیکی و آزمون های میدانی، ضمن احراز استاندارد آلایندگی خودروهای مذکور، از عملکرد مناسب قوای محرکه و تجهیزات پس از پالایش اطمینان حاصل کرده که این امر موجب ورود خودروهای با کیفیت اروپایی به ناوگان حمل و نقل دیزلی کشور شده است.

کارشناس صدور مجوز شماره گذاری منابع متحرک با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون، بیش از ۷۰ درصد تیراژ خودروهای تولیدی- دیزلی با موتور پایه - دیزلی دارای استاندارد آلایندگی یورو۵، استاندارد آلایندگی اروپا (EEV) و یورو ۶ بوده اظهار داشت: استفاده از موتورهای دیزلی دارای استاندارد آلایندگی یورو ۴ در حال حذف از سبد تولیدکنندگان است که یک گام مثبت در راستای اجرای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و منویات ریاست جمهوری در سازمان حفاظت محیط زیست است.

کیهانپور درباره خودروهای سبک بنزینی نیز از پیگیری های سازمان در فرآیندهای تطابق تولید و بازرسی های فصلی از ابتدای دولت کنونی، خبر داد و افزود: این بازرسی ها منجر به افزایش ۷۰ درصدی آزمون های آلایندگی یورو ۵ در خودروهای تولیدی شده که نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش قابل ملاحظه ای ( ۵۰ درصد) داشته و سازمان پیگیر ارتقای موتورهای احتراق داخلی تولیدکنندگان است. براین اساس موتورهای داخلی می بایست یا ارتقاء داده شوند و یا با موارد منطبق بر استانداردهای روز، جایگزین شوند.

وی خاطر نشان کرد: در راستای صحت سنجی از عملکرد مناسب تجهیزات پس پالایش ( کاتالیست)، این سازمان در نظر دارد از نیمه دوم سال ۱۴۰۱، آزمون های مربوطه را نیز طی فرآیندهای تطابق تولید اجرایی و عملیاتی کند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان حفاظت محیط زیست ، خودرو ، آلایندگی موتورسیکلت‌ها

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست خودرو آلایندگی موتورسیکلت ها سازمان حفاظت محیط زیست استاندارد آلایندگی ابتدای سال منابع متحرک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۳۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها

همشهری آنلاین- سیدمحمد فخار: میزان پساب روزانه کارواش‌ها معادل آب مصرفی 11500نفر است و باید برای کنترل این میزان آب و تصفیه آن اقدام فوری و جدی صورت گیرد.

هم‌اکنون مستندات و وضعیت‌ زیست‌محیطی ۲۶۳واحد از کارواش‌ها در تهران در سامانه جامع محیط‌زیست ثبت شده است. طی سال‌های گذشته، واحدهای خدماتی، مشمول واحدهای آلاینده نمی‌شدند ولی براساس شیوه‌نامه جدید و تصویب‌نامه هیأت وزیران در ۲۷اسفند سال ۱۴۰۱، همه واحدهای خدماتی درصورت آلایندگی مشمول پرداخت عوارض آلایندگی تحت عنوان عوارض سبز می‌شوند.

کارواش‌ها جزو مراکز خدماتی محسوب می‌شوند و در اولویت کاری محیط‌زیست تهران قرار دارند. رئیس اداره پایش اداره کل محیط‌زیست استان تهران با اعلام خبر شناسایی ۱۶۲کارواش آلاینده در پایتخت طی سال گذشته می‌گوید: پساب این حرفه مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی است که باید با آن برخورد شود.
به‌گفته الهه بیگی، اداره‌های محیط‌زیست شهرستان‌های استان تهران، کارواش‌ها را شناسایی و مدارک آنها را بررسی می‌کنند و اگر در بازدید متوجه آلایندگی شوند، به صاحبان کارواش اخطار می‌دهند. مهلت اخطاریه بیش از 2هفته است. اگر این کارواش‌ها پس از صدور اخطاریه اول اقدامی برای رفع آلایندگی انجام ندهند، اخطاریه دوم با مهلت مناسب صادر می‌شود. او ادامه داد: اگر واحد آلاینده اقدامی نکند، مستندات آن در سامانه محیط‌زیست در قسمت آلاینده‌ها ثبت و مشمول پرداخت عوارض می‌شود. این عوارض به‌صورت فصلی است و واحدهایی که آلایندگی آنها تشخیص داده‌می‌شود، هر 3ماه اطلاعات‌شان در سامانه جامع بارگذاری و مشمول پرداخت عوارض می‌شود.

استانداردسازی کارواش‌ها
براساس اعلام اداره پایش اداره کل محیط‌زیست استان تهران، ۲۶۳مورد کارواش در سامانه جامع محیط‌زیست ثبت شده اما تعداد کارواش‌های مشمول فهرست صنایع آلاینده بیش از اینهاست. عمده مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها مربوط به پساب است و اگر پساب آنها بدون تصفیه وارد منابع پذیرنده مانند اراضی کشاورزی، چاه‌ها و آب‌های سطحی شود، آلاینده محسوب می‌شود چراکه مواد شوینده استفاده شده در کارواش به‌طور مستقیم وارد محیط‌زیست می‌شود. اگر کارواش‌ها بسته به حجم پساب تولیدی، استانداردسازی نکنند و به‌صورت خام وارد منابع پذیرنده شود، آلودگی خاک و منابع آب زیرزمینی را در پی خواهد داشت و درصورت ورود به اراضی کشاورزی تبعات دیگری نیز دارد.
بنابراین اولویت اصلی ما برای کارواش‌ها استانداردسازی پساب‌ آنهاست، چون این پساب‌ها حاوی آلودگی‌های میکروبی و شیمیایی است. براساس بازدیدهای انجام‌شده در حال حاضر میزان آلایندگی کارواش‌ها روند کاهشی داشته و اغلب آنها به استانداردهای محیط‌زیستی واقف هستند، چراکه در اخطاریه‌های صادرشده اقدامات لازم برای رفع آلودگی ذکر می‌شود و در نتیجه اغلب کارواش‌ها سیستم استانداردسازی پساب را باید داشته باشند.

مکث
ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها

طبق اطلاعات سامانه بهداشت محیط کسب‌وکار، میزان آب مصرفی در کارواش‌ها بین ۱۵۰‌تا۴۰۰لیتر به ازای هر ماشین تخمین زده می‌شود. هم‌اکنون بالغ بر ۳۰۰کارواش در سطح شهر تهران با احتساب تولید میانگین پساب روزانه هر واحد 5هزار لیتر و در مجموع روزانه بیش از 1.5میلیون لیتر پساب آلوده به منابع پذیرنده کلانشهر تهران اضافه می‌کنند. به این ترتیب سالانه 547میلیون لیتر پساب وارد محیط‌زیست می‌شود که این رقم اندازه نصف دریاچه چیتگر است. به دیگر سخن کارواش‌های تهران هر 2سال حجمی اندازه یک دریاچه چیتگر پساب آلوده وارد محیط‌زیست این شهر می‌کنند و باید هرچه سریع‌تر به آن رسیدگی شود.

کد خبر 850361 برچسب‌ها تهران محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • پساب ۲ سال کارواش‌های تهران به اندازه دریاچه چیتگر | ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • سلاجقه: بررسی وضعیت معدن «کامو» در اولین فرصت / وزیر صمت پای کار است +فیلم
  • لزوم اجرای پایش آنلاین دوره‌ای صنایع قشم
  • ملاقات مردمی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با هدف رسیدگی به مشکلات
  • پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • ملاقات مردمی رییس سازمان حفاظت محیط زیست با هدف رسیدگی به مشکلات
  • انتقال ۱۰۰ واحد ضایعاتی مجوزدار به شهرک صنعتی خیرآباد
  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند