Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی گفت: در صورت حضور شرکتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی و افزایش راندمان و بهره وری می توانیم امنیت غذایی کشور در دهه های آینده را تضمین کنیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا از قزوین؛ شورای تحقیقات، آموزش و ترویج بخش کشاورزی و قرارگاه دانش بنیان کشاورزی استان قزوین عصر پنجشنبه با حضور سید مجتبی خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی، رضا افلاطونی رئیس سازمان جهاد کشاورزی قزوین، احمدی رئیس پارک علم وفنآوری قزوین، فاطمه محمد بیگی نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی و مدیران واحدهای تحقیقاتی و کارشناسان جهاد در سالن باغستان قزوین برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید مجتبی خیام نکویی در این نشست گفت: غذا و امنیت غذایی از مسائل مهم در شرایط کنونی است و بخش کشاورزی در این زمینه نقش کلیدی دارد.

وی بیان کرد: از مدتها قبل موضوع غذا به عنوان یک ابزار و سلاح برای تسلط بر کشورها محسوب می شده و در طول 4 دهه گذشته نیز که بایستی در محصولات استراتژیک به خودکفایی می رسیدیم عده ای تعبیرات خاصی داشتند که امروز اهمیت آن دو چندان شده است.

خیام نکویی تصریح کرد: امروز با اتفاقاتی که در جهان رخ داده برخی کشورها برای تامین 500 هزار تن گندم با سایر کشورها رقابت می کنند و معادلات جهانی در زمینه غذا بر هم خورده و همه تلاش می کنند نسبت به ذخیره سازی غذا اقدام کنند. 

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی یادآورشد: خوشبختانه شرایط ایران در عرصه امنیت غذایی با اتفاقاتی که در جهان رخ داده با دیگر کشورها فرق دارد و می توانیم نگرانی خود را در این زمینه برطرف کنیم.

این مسئول اظهارداشت: در ابتدای پیروزی انقلاب با جمعیت 36 میلیون نفری حدود 25 میلیون تن میزان تولیدات غذایی داشتیم که امروز با 85 میلیون نفر جمعیت تولیدات غذایی و کشاورزی ما به 125 میلیون تن رسیده است.

خیام نکویی اضافه کرد: در صورت تداوم این روند در سال 1430 جمعیت کشور به 103 میلیون نفر خواهد رسید و در آن زمان بایستی بطور متوسط 190 میلیون تن مواد غذایی تولید کنیم که در مقایسه با امروز افزایش 65 میلیون تن مواد غذایی باید پیش بینی شود.

وی اظهارداشت: در شرایط کنونی میزان آب موجود کشور 70 میلیارد مترمکعب است و نگاه ما در بخش کشاورزی این است در صورتی که همه الزامات برای دانش بنیان شدن بهره وری در کشاورزی مهیا شود قادر خواهیم بود با آب موجود و حتی با 60 میلیارد مترمکعب آب نیازهای غذایی خود را تامین کنیم.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی گفت: میانگین برداشت گندم آبی در ابتدای انقلاب حدود 1700 کیلوگرم است که این میزان امروز به 4300 کیلوگرم رسیده و دو برابر شده است.

وی اظهارداشت: میزان اراضی سطح زیر کشت آبی گندم دو میلیون هکتار و گندم دیم بیش از 4 میلیون هکتار است که اگر در هر هکتار سطح زیرکشت 5.5 تا 6 تن محصول برداشت شود، سالانه 12 میلیون تن گندم آبی و 2.5 میلیون تن گندم دیم برداشت می شود و قادریم نیازها را تامین کنیم.

خیام نکویی اضافه کرد: در حال حاضر کشاورزان نمونه ما قادرند در هر هکتار 14.7 تن گندم برداشت کنند لذا اگر کشاورزی ما به معنای واقعی دانش بنیان شود و دانش به مزارع ما رسوخ کند می توانیم بدون نگرانی همه نیازهای غذایی خود را تامین کنیم.

وی اظهارداشت: رسیدن به میانگین 6.5 تن در هکتار رویا نیست و با یک برنامه ریزی و عزم ملی شدنی و دست یافتنی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: دانش بنیان شدن چهار مولفه دارد که تامین زیر ساخت های دانشگاهی، نیروی انسانی و علمی، نوآوری و سازماندهی و برنامه ریزی از جمله آنهاست.

وی گفت: اگر بتوانیم از دانش، حدود 70 تا 90 درصد ارزش افزوده ایجاد کنیم دیگر نیازی به اتکا به نفت برای اداره کشور نداریم و این ظرفیت دست یافتنی است.

خیام نکویی اظهارداشت: قزوین با داشتن دشت بی نظیر، مراکز دانشگاهی متعدد، پارک علم و فنآوری و نیروی انسانی نخبه و ماهر و شرکت های دانش بنیان می تواند در برخی عرصه ها پایلوت کشوری باشد و طرح های نمونه را اجرایی کند.

وی تصریح کرد: گیاهان دارویی در منطقه الموت یک فرصت استثنایی است که در صورت توجه به فرآوری محصول می تواند ارزش افزوده بیشتری ایجاد کند و برای ایجاد هسته های دانش بنیان با استفاده از نیروهای توانمند می توان کارهای مهمی را عملیاتی کرد.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی قزوین آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی رئیس سازمان تحقیقات امنیت غذایی دانش بنیان خیام نکویی میلیون تن تن گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۴۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: وضعیت تولید مرغ در استان و کشور نسبت به سال گذشته وضعیت خوبی دارد و انتظار می‌رود در این برهه مازاد تولید داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، محمدحسین عطایی امروز -شنبه هشتم اردیبهشت- در نشست بررسی وضعیت تولید مرغ که با حضور معاونان، مدیران، تشکل‌های بخش طیور و کشتارگاه مرغ برگزار شد، اظهار کرد: اصلی‌ترین هدف وزارت جهاد کشاورزی کمک به تولیدکننده و حمایت از مصرف‌کنندگان است و هیچ محدودیتی در خرید مرغ مازاد تولیدی استان توسط شرکت پشتیبانی امور دام نداریم.

وی افزود: تولید مرغ با سیاست‌های سال گذشته با افزایش جوجه‌ریزی و تولید گوشت مرغ و آرامش بازار همراه بود، اما نباید افزایش تولید و کاهش قیمت باعث متضرر شدن تولیدکنندگان شود. همه زنجیره تولید به نحوی به هم متصل هستند و نبایستی در چرخه تولید و اقتصاد جامعه تولید کننده و مصرف کننده متضرر شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه ظرفیت تولید مرغ منجمد صادراتی را باید افزایش داد تا تولید کنندگان و مرغداران دچار ضرر نشوند، خاطرنشان کرد: وضعیت تولید مرغ در استان و کشور نسبت به سال گذشته وضعیت خوبی دارد و انتظار می‌رود در این برهه مازاد تولید داشته باشیم که با انجماد و صادرات از تولیدکنندگان می‌توان حمایت کرد.

عطایی ادامه داد: بایستی ظرفیت عمل‌آوری و فروش مرغ به پشتیبانی امور دام را افزایش داد تا مرغ مازاد تولیدی منجمد و صادر شود. تولیدکنندگان و کشتارگاه‌ها می‌توانند با صادرات مرغ در امر تولید مشارکت کنند تا بازار تنظیم شود.

توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی تنظیم بازاری

جمشید زمانی، مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز در این نشست از توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در این استان خبر داد و گفت: این میزان گوشت منجمد با قیمت هر کیلوگرم ران ۲۸۵ هزار تومان، سردست ۲۷۵ هزار تومان، راسته ۲۷۰ هزار تومان، گردن ۲۶۵ هزار تومان و قلوه‌گاه ۲۴۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

وی ادامه داد: این میزان گوشت منجمد گوسفندی با هماهنگی انجمن واردکنندگان فراورده‌های خام دامی و از طریق شرکت تعاونی مصرف جهاد کشاورزی استان خریداری و عرضه می‌شود.

مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه عرضه این میزان گوشت منجمد گوسفندی وارداتی از ابتدای اردیبهشت‌ماه سال جاری آغاز و ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: این طرح با هدف تنظیم بازار، حمایت و دسترسی آسان و به صرفه شهروندان و تعادل بخشی به توازن عرضه و تقاضا توزیع شده است.

کد خبر 748364

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی در استان قزوین 
  • تضمین امنیت سرمایه گذاری و غذایی از اثرات بارز رفع تداخلات است
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران