Web Analytics Made Easy - Statcounter

ربات ماهی شکل فعال با نور، میکروپلاستیک‌ها را از سطح آب ها جذب و جمع آوری می‌کند. هنوز مطالب زیادی برای یادگیری در مورد خطرات میکروپلاستیک‌ها برای محیط زیست و سلامت موجودات زنده وجود دارد، اما یک نکته واضح است؛ حضور آن‌ها گسترده است و فقط روز به روز بیشتر می‌شود.

دانشمندان راه حل جدیدی برای پاکسازی ابداع کرده اند که نشانه‌های خود را از طبیعت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به شکل یک ربات ماهی مانند که می‌تواند در آب حرکت کند و قطعات پلاستیکی کوچک را در حین حرکت انتقال دهد.

این ماهی فعال شده با نور، کار دست دانشمندان چینی است که به دنبال بهبود رویکرد‌های فعلی در مورد ربات‌های نرم هستند که برای تمیز کردن آب‌های آلوده طراحی شده اند.

این‌ها اغلب با هیدروژل‌ها و الاستومر‌ها ساخته می‌شوند که در این محیط‌ها به خوبی نمی‌ایستند؛ بنابراین دانشمندان به مروارید مادر یا خرچنگ روی آوردند. ماده مرکبی که برخی از نرم‌تن‌ها مانند صدف‌ها به عنوان لایه‌ای برای پوسته داخلی خود ترشح می‌کنند.

این ماده دارای یک گرادیان میکروسکوپی است که از کامپوزیت‌های معدنی-پلیمر کربنات کلسیم در یک طرف به سمت دیگر منتقل می‌شود و عمدتا حاوی پرکننده پروتئین ابریشم است.

تیم تحقیقاتی توانست این ساختار گرادیان را با ایجاد نانوصفحات مرکب ساخته شده از مولکول‌هایی با فضای داخلی آبگریز و بیرونی آبدوست همراه با گرافن سولفونه بسازد.

این ورق‌ها با غلظت‌های متفاوتی از مخلوط‌های لاتکس پلی‌اورتان ساخته شدند و سپس لایه‌به‌لایه مونتاژ شدند تا شیب مرتبی ایجاد کنند.

در نهایت این ربات به شکل یک ماهی کوچک با اندازه ۱۵ میلی‌متر (۰.۶ اینچ)، با نور لیزر مادون قرمز نزدیک در دم و دوام و انعطاف‌پذیری چشمگیر ساخته شده اند.

روشن و خاموش کردن این لیزر باعث می‌شود دم بال بزند و ماهی را با طول بدن ۲.۶۷ در ثانیه به جلو سوق دهد. این تیم می‌گوید این ماهی سریع‌تر از ربات‌های شناگر نرم مشابه و سرعتی تقریباً برابر با فیتوپلانکتون‌ها دارد.

تیم از طریق آزمایشات خود توانستند نشان دهند که این ربات می‌تواند به طور مکرر میکروپلاستیک‌های پلی استایرن را جذب کرده و آن‌ها را به مکان‌های دیگر منتقل کند. به طرز چشمگیری، می‌تواند پس از بریده شدن، توانایی‌های جذب، خود را بهبود بخشد.

دانشمندان می‌گویند این دوام، که با سرعت و توانایی ربات در جذب ذرات پلاستیکی مطابقت دارد، می‌تواند آن را به ابزاری ارزشمند برای مقابله با آلودگی میکروپلاستیک در محیط‌های خشن آبی تبدیل کند و ممکن است طرحی برای سایر ربات‌های چند منظوره برای کاربرد‌های مشابه ارائه دهد.

این تحقیق در مجله Nano Letters منتشر شد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: سلامت سلامت قلب سلامت اداری سلامت روان سلامت بدن میکروپلاستیک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۱۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید

 به گزارش تابناک، ایسنا نوشت: امارات متحده عربی در حال استقرار بازوهای رباتیک در پمپ‌های بنزین خود برای رباتیک کردن روند سوختگیری است. به لطف این بازوهای رباتیک، بیش از ۲۰ میلیون نفر سوخت بهتر و سریع‌تری را برای خودروهای خود دریافت می‌کنند.

شرکت ملی نفت ابوظبی جدیدترین نوآوری خود را معرفی کرد. بازوی رباتیکی که دریچه بنزین خودرو را باز، درپوش آن را جدا و باک را به شکل دقیق و آسان پر می‌کند.

این بازوی رباتیک نه تنها باک خودرو را پر می‌کند، بلکه به لطف بهره‌گیری از یک برنامه در وقت افراد نیز صرفه‌جویی می‌کند. این برنامه تضمین می‌کند که دقیقاً مقدار سوخت مورد نیاز خود را دریافت می‌کنید.

توسعه این بازوی رباتیک بیش از یک سال به طول انجامیده است. این سیستم نه تنها سریع است، بلکه برای سازگار بودن با محیط زیست و به حداقل رساندن خطرات نشت سوخت ایجاد شده است.

این بازوی رباتیک چطور کار می‌کند؟

وقتی به یکی از پمپ‌های بنزین ADNOC که به این فناوری مجهز هستند، می‌رسید، نوع سوخت خود را انتخاب می‌کنید و روی صفحه لمسی یا برنامه مخصوص آن روی گوشی هوشمند خود انتخاب می‌کنید.

سپس یک بازوی رباتیک با یک نازل و حسگرهای مناسب اطمینان حاصل می‌کند که نازل هنگام پمپاژ سوخت به درستی تراز شده است. دوربین‌ها و حسگرها بر این فرآیند نظارت می‌کنند و در عین حال اطمینان می‌دهند که همه چیز به درستی و ایمن انجام می‌شود.

سرانجام هنگامی که سوخت‌رسانی به پایان می‌رسد، بازوی رباتیک نازل را عقب می‌کشد و با بستن درب باک و دریچه سوخت، راننده را راهی می‌کند.

توسعه این بازوی رباتیک بخشی از یک استراتژی پنج ساله است تا اطمینان حاصل شود که خودروها به درستی سوختگیری می‌کنند.

این فناوری همچنین به عنوان مثال بهره‌وری کارگران را افزایش می‌دهد که به معنای صرف کردن ساعات کمتری در فضای باز در گرما و سرماست. ضمن اینکه برای مشتریان نیز این به معنای انتظار کمتر است.

به گفته مسئولان اماراتی، این فناوری برای اولین بار در خاورمیانه و برای نخستین بار در آب و هوای گرم تابستان آزمایش شده و این گام رو به جلو نشان دهنده تعهد تزلزل ناپذیر ما به تعالی خدمات است. این فناوری برای پشتیبانی از کارکنان موجود، افزایش بهره‌وری آنها و کاهش زمان انتظار مشتریان استفاده خواهد شد.

در حال حاضر یک پروژه آزمایشی در ابوظبی در حال انجام است. هدف آن نیز جمع‌آوری داده‌ها و اطلاعات است. سپس از این داده‌ها برای فعال کردن فناوری بازوی رباتیک در سراسر شبکه سوخت رسانی در امارات متحده عربی استفاده می‌شود.

اماراتی‌ها همچنین اولین تجربه شخصی سازی شده با هوش مصنوعی در منطقه را برای سوخت‌گیری توسعه داده‌اند. به لطف این برنامه، دوربین‌های هوشمند، خودرو را شناسایی و بررسی می‌کنند و صفحه‌های دیجیتال، راننده را برای سوخت‌گیری هدایت می‌کنند. همه این کارها را می‌توان به راحتی از همان پشت فرمان انجام داد و نیازی به ترک خودرو نیست.

مسائل مربوط به سوخت رسانی می‌تواند شامل چالش‌های مختلفی باشد، مانند اینکه سطح بالای ترافیک می‌تواند منجر به زمان انتظار طولانی در پمپ‌های بنزین شود. بنابراین پیاده‌سازی فناوری‌های جدید مانند این بازوی رباتیک می‌تواند کارایی را افزایش دهد و در عین حال نگرانی‌های ایمنی را برطرف و رضایت مشتری را فراهم کند.

اماراتی‌ها انتظار دارند این بازوی رباتیک تا پایان سال به طور کامل عملیاتی شود. این فناوری قرار است در بیش از ۵۰۰ پمپ بنزین مستقر شود و به بیش از ۲۰ میلیون نفر خدمات‌رسانی کند.

دیگر خبرها

  • اتفاق عجیب در بازار اجاره مغازه / ۵ متر راه پله ماهی ۵ میلیون!
  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید
  • محموله ۱۵ تنی خوراک ماهی قاچاق در الیگودرز توقیف شد
  • نسل جدید ربات انسان‌نما، همه‌منظوره است
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • (ویدیو) ربات چری در راه ایران
  • ربات هوشمند خودروسازی چینی چری رونمایی شد
  • یکخوابه‌های تهران قیامت به پا کردند! / رهن کامل آپارتمان ۳۰ تا ۵۰ متر چند؟
  • (ویدئو) این ربات سرطان ریه را تشخیص می‌دهد