Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: یکی از راهکارهای مهم در زمینه خنثی‌سازی تحریم‌ها فروش تضمینی نفت در پالایشگاه‌های فراسرزمینی است.

به گزارش ایران اکونومیست، اقتصاد ایران ازجمله اقتصادهای است که سال‌ها تحت شدیدترین تحریم‌ها بوده و همین موضوع سبب شده است که درآمدهای نفتی به شدت وابسته به این وضعیت تحریمی باشد و دولت‌ها نیز به جای بی‌اثر کردن تحریم‌ها، به دنبال رفع یا دور زدن تحریم‌ها بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین موضوع نیز به پاشنه آشیل اقتصاد ایران تبدیل شده است.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم صادرات نفت خام و میعانات گازی افزایش چشمگیری یافت، به‌گونه‌ای که فروش نفت دو برابر شده است. روند افزایشی صادرات نفت ایران در حالی رقم خورد که وزیر سابق نفت، در ماه پایانی فعالیت دولت دوازدهم در نامه‌ای کاهش رقم فروش نفت ایران را پیش‌بینی کرده بود.

اما این افزایش صادرات نفت و میعانات گازی، اتفاقی و ناشی از تحولات و التهابات بازار نفت رقم نخورد، بلکه وزارت نفت با تمرکز بر بازارسازی نفت ایران به جای خرید و فروش، مسیرهای تازه‌ای برای فروش نفت ایران فراهم کرد، از نمونه بارز این موضوع می‌توان به گسترش همکاری‌های نفتی با کشورهای آمریکای لاتین اشاره کرد.

بازارسازی نفت ایران در این کشورها از طریق توسعه همکاری‌ها و صادرات خدمات فنی و مهندسی در ازای اخذ سهام صنایع پایین‌دست این کشورها بود که سیاست اصلی اقتصادهای برتر دنیا را دنبال می‌کرد؛ به این نحو که باید چیزی خرید تا بتوان چیزی را فروخت.

این سیاست تجاری با صادرات خدمات مهندسی و نفت در ازای سهام‌داری در صنایع پایین‌دست نفت کشورهای آمریکای جنوبی، به تعریف بازاری جدید برای نفت ایران اقدام کرده است که علاوه بر سرمایه‌گذاری ارزهای نفتی کشور و صادرات خدمات فنی مهندسی، یک بازار تضمین‌شده فروش نفت را نیز برای ایران فراهم می‌آورد.

خنثی‌سازی تحریم‌ها با فروش تضمینی نفت در پالایشگاه‌های فراسرزمینی

رمضانعلی سنگدوینی عضو کمیسیون انرژی مجلس یازدهم در گفت‌وگو با ایران اکونومیست با اشاره به لزوم ایجاد ارتباطات دو و چندجانبه با کشورهای مختلف دنیا در زمینه انرژی و دیگر زمینه‌ها، اظهار کرد: آقای رئیسی، رئیس‌جمهوری  تأکید دارند که با کشورهای مختلف باید ارتباطات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... برقرار کنیم و اولویت را هم کشورهای همسایه قرار داده‌اند.

وی افزود: در این راستا برنامه‌ریزی‌های خوبی صورت گرفته و در حال اجرا است. این روابط می‌تواند اتفاقات خوبی را در کشور به همراه داشته باشد. خوشبختانه در صنعت انرژی کشور از خدمات فنی و مهندسی و فنّاوری مطلوبی برخوردار هستیم و می‌توانیم در داخل کشور و حتی خارج از کشور از آن استفاده کنیم.

نماینده مردم گرگان و آق‌قلا ادامه داد: شاید همه ظرفیت‌های لازم ازجمله سرمایه‌گذاری اولیه بالا برای اینکه نفت را استخراج و در پالایشگاه‌ها تبدیل به فرآورده و ارزش افزوده کنیم، نداشته باشیم، اما با دانش و خدمات فنی و مهندسی که در کشور داریم، می‌توانیم با سایر کشورهای ارتباط برقرار کنیم و از ظرفیت آن‌ها و خدمات خودمان بهره کافی را ببریم.

توانایی صادرات خدمات فنی و مهندسی را داریم

سنگدوینی یکی از راهکارهای مهم در زمینه خنثی‌سازی تحریم‌ها را بحث فروش تضمینی نفت در پالایشگاه‌های فراسرزمینی عنوان و تصریح کرد: با پیش‌فروش نفت به پالایشگاه‌های فراسرزمینی و استفاده از توانمندی‌های پالایشگاهی و فنی داخل، همه ظرفیت این پالایشگاه‌ها به کار گرفته می‌شود. در حقیقت ما سهامدار این پالایشگاه‌ها محسوب می‌شویم و می‌توانیم درآمد قطعی ارزی و غیرقابل تحریم داشته باشیم.

وی ادامه داد: در کنار پیش‌فروش نفت، توانایی این را داریم که خدمات فنی و مهندسی را صادر کنیم و در سایر کشورها پالایشگاه ایجاد کنیم. در حقیقت ایران می‌تواند با استفاده از خدمات فنی و مهندسی و پیش‌فروش نفت، سهامدار پالایشگاه فراسرزمینی باشد و تحریم‌های ظالمانه نفت را بی‌اثر و خنثی کند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: اگر پالایشگاه در کشوری ایجاد کردیم، آن کشور یا نفت دارد و یا ندارد. اگر نفت ندارد، ما به او نفت خام می‌دهیم و اگر دارد ما از نفت و یا فرآورده آن استفاده می‌کنیم. همچنین در بعضی از مواقع پیش می‌آید که در کشور، به یک اقلامی نیاز داریم و آن کشوری که ما سهامدار پالایشگاهش هستیم، آن اقلام را دارد. با ارتباطاتی که با آن کشور داریم، می‌توانیم رایزنی‌های مختلفی در این حوزه داشته باشیم.

سنگدوینی ابراز کرد: ارتباطات بین‌المللی مزایای خوبی برای کشور دارد. سایر کشورها هم به این موضوع رسیده‌اند و مدام در حال برقراری روابط بین‌المللی هستند، چرا کشور ما این راه را در پیش نگیرد؟؛ مقام معظم رهبری تأکید دارند که با کشورهای همسایه ارتباطات تجاری، اقتصادی، فرهنگی و... داشته باشیم تا بتوانیم به راحتی ترانزیت کالا انجام دهیم. ما اکنون با کشور ترکمنستان مجدداً ارتباطات تجاری، اقتصادی و انرژی داریم و ارتباط ریلی از طریق خراسان و همچنین گلستان برقرار کرده‌ایم. کشور ما شرایط و توانمندی روابط بین‌المللی را دارد، باید برنامه‌ریزی کرد و گام‌های بیشتری برداشته شود.

سود قرارداد ایران و ونزوئلا برای دو کشور

وی یادآور شد: اخیراً با سفر وزیر نفت به کشورهای حوزهٔ آمریکای لاتین، قراردادهای میان کشور ما و سران آن‌ها منعقد شد که در آینده نتیجه‌اش را خواهیم دید. این قراردادها باعث می‌شود از دانش فنی و ظرفیت‌ها استفاده شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد: قراردادی که میان ما و کشور ونزوئلا بسته شده است، می‌تواند به هر دو طرف بهره کافی را بدهد. به عنوان مثال اگر ظرفیت پالایشگاه ونزوئلا خالی باشد و یا بیست یا سی درصد ذخایر داشته باشد، ایران می‌تواند آن را به هشتاد درصد افزایش دهد و سهامدار نفت آنجا باشد. در کنار این می‌توانیم نفتی را که در آنجا به فرآورده تبدیل می‌شود، به خود آن‌ها بفروشیم و برای کشور ارزآوری کنیم. همچنین کشور ونزوئلا زمین‌های کشاورزی و ذخایر غلات خوبی دارد، ما می‌توانیم در این زمینه‌ها هم مراودات مفید و سودمندی داشته باشیم.

نماینده مردم در مجلس با اشاره به اینکه بازارسازی ایران در پالایشگاه‌های فراسرزمینی می‌تواند صد درصد تحریم‌ها را بی‌اثر کند، بیان کرد: در حقیقت ما توانایی سهامداری در کشوری که از منابع انرژی نفت، گاز و. بهره‌مند است را داریم و می‌توانیم در زمان نیاز به فرآورده پالایشگاهی، از سهم خودمان به کشور وارد کنیم و نیازمان را برطرف و تحریم‌ها را خنثی کنیم.

وی در پایان گفت: نیروهای انسانی ما مقتدر هستند و ما افتخار می‌کنیم که وزارت نفت و دانشگاه نفت چنین نیروهای انسانی را پرورش داده که در دنیا از استعدادهای خوبی بهره‌مند هستند. وظیفه ما در مقابل این افراد این است که آن‌ها را حفظ کنیم و اجازه ندهیم که کشورهای همسایه و سایر کشورها برای آن‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: تحریم نفتی ، نفت ، صادرات نفت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تحریم نفتی نفت صادرات نفت پالایشگاه های فراسرزمینی عضو کمیسیون انرژی مجلس خنثی سازی تحریم ها خدمات فنی و مهندسی پالایشگاه ها صادرات خدمات سایر کشورها داشته باشیم صادرات نفت نفت ایران فروش نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۱۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: آمریکا و اروپا در جریان حمله هوایی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و پاسخ ایران به این حمله، به دنبال تحریم‌های اقتصادی شدیدتری علیه ایران برآمده‌اند. این اقدام ناعادلانه تشدید فشارها بر متحدان ایران را هم دنبال می‌کند و از این طریق به دنبال منزوی ساختن ایران در روابط اقتصادی خود با کشورهای شرق و جنوب شرق آسیاست. در بخشی از این حرکت مرموزانه، کاخ سفید با ادعای وساطت نفتی مالزی در فروش نفت ایران به چین، در پی بر هم زدن روابط این کشورهای آسیایی برآمده است.

مالزی در مواضع ضد اسرائیلی به‌ویژه در جریان جنگ اخیر حماس و رژیم صهیونیستی نقش پررنگی از خود نشان داده است. تنها یک روز پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، وزارت خارجه مالزی بیانیه‌ای منتشر کرد که در آن از دولت اسرائیل به عنوان «دولت آپارتاید» یاد کرد که فلسطینی‌ها را تحت «اشغال، محاصره و رنج طولانی‌مدت غیرقانونی» قرار می‌دهد.

ایران در حال حاضر سومین شریک تجاری بزرگ مالزی در خاورمیانه پس از امارات متحده عربی و عربستان سعودی است. مهمتر از آن، مالزی مدت‌هاست که یکی از معدود کشورهایی است که شهروندان ایرانی می‌توانند بدون ویزا به این کشور سفر کنند، شرایطی که اقامت حدود ۲۰۰ هزار ایرانی از جمله صاحبان مشاغل، گردشگران و دانشجویان دانشگاه‌های انگلیسی زبان در این کشور را رقم زده است.

در موج فشارهای اروپایی برای تحریم سپاه پاسداران، گزارش‌های مشابه مدعی نفوذ سپاه پاسداران به تمام حوزه جنوب شرق آسیا شدند و به فضاسازی‌ها در این خصوص دامن زدند.

اندیشکده واشنگتن با طرح این موضع ضدایرانی که «مالزی محیطی مناسب برای فروش غیرقانونی نفت ایران است و تهران را قادر می‌سازد تا از تحریم‌های آمریکا فرار کند»، مدعی شد «مالزی با برچسب‌گذاری مبدأ محموله‌ها به‌نام کشور طرف سوم مانند عمان، امارات و خود مالزی، مبدأ محموله را پنهان می‌کند. به طور مشخص، چین در نوامبر ۲۰۲۳ رکورد واردات ۱.۲ میلیون بشکه در روز نفت از کوالالامپور را ثبت کرد که دو برابر مقدار نفتی است که مالزی تولید می‌کرد (حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز). در همین حال، صادرات ماهانه نفت ایران - که ۹۱ درصد آن به چین می‌رود - در اوت گذشته (مردادماه ۱۴۰۲) به بالاترین حد تخمین زده شده در پنج سال گذشته رسید.»

ایالات متحده بارها به دنبال محدود کردن روابط رو به رشد کوالالامپور با ایران از طریق تحریم نهادهای مختلف مستقر در مالزی بوده است. در فوریه ۲۰۲۳، وزارت خزانه‌داری سه شرکت در مالزی و سنگاپور را به تسهیل فروش و حمل میلیون‌ها دلار نفت و مواد پتروشیمی از طرف یک شرکت با ارتباطات شناخته شده با ایران متهم کرد. در ماه دسامبر، چهار شرکت دیگر در مالزی و یک شرکت در اندونزی به دلیل مشارکت در تسهیل برنامه هواپیماهای بدون سرنشین ایران تحریم شدند.

موسسه واشنگتن درباره اقدامات خصمانه آمریکا در تشدید فشارها بر ایران و درگیر کردن مالزی در این مسئله نوشته است «در مورد اقدامات کوالالامپور علیه اسرائیل و در حمایت از حماس، دولت بایدن تاکنون اقدامات خود در این زمینه را محدود به اخطارهای دیپلماتیک وزارت خارجه ایالات متحده و احضار سفیر مالزی در واشنگتن کرده است. ایالات متحده بیشترین توجه خود را معطوف به اقدامات تنبیهی و پیشدستانه در نقاطی کرده است که تصمیمات مالزی به‌طور مستقیم اهداف ایالات متحده را تهدید می‌کند، مانند تسهیل فروش غیرقانونی نفت ایران و ایجاد فضای مناسب برای فرار از تحریم‌ها.»

کد خبر 847278 برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه ایران و مالزی

دیگر خبرها

  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با تکیه بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • خنثی‌سازی دروغ‌های رسانه‌ای صهیونیست‌ها در قاب تلویزیون
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • صادرات خدمات فنی و مهندسی با هدف خنثی‌سازی تحریم‌ها افزایش یافت
  • فروش بیش از ۵۵ هزار تن گوگرد در پالایشگاه گاز ایلام
  • بمب منفجرنشده‌ای که 100 سال زینت‌بخش یک باغچه بود! (+عکس)
  • دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها