Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت : مسئولین کرمانشاه از چندسال پیش درخواست را مطرح کرده بودند که با کمک همه مدیران و دست اندرکاران و اهالی فرهنگ و فکر این شهر پرونده بسیار خوبی به یونسکو عرضه و این شهر به عنوان شهر خلاق خوراک پذیرفته شد.

حجت الله ایوبی گفت : ما در ایران پنج شهر خلاق و جهانشهر داریم، شهر‌هایی ارزشمند و با تجربه‌های گرانبها که به شبکه شهر‌های جهانی پیوسته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران از تبدیل کرمانشاه به یک جهانشهر به عنوان یک فرصت استثنایی برای این شهر یاد کرد و گفت: فرصت خوب و نمادینی برای مردم این شهر حاصل شده که باید از آن استفاده کنند و بتوانند برای جذب گردشگر بیشتر از آن بهره ببرند.

در حال حاضر در دنیا ۳۶ شهر دیگر به عنوان شهر‌های خلاق خوراک هستند، کرمانشاه می‌تواند از نام و عنوان یونسکو استفاده کند و از تجربه این شهر‌ها بهره ببرد.

مدیران و مردم کرمانشاه باید نام کرمانشاه را با تاریخ درخشان، سابقه کهن و میراث باستانی که همه ما به آن افتخار می‌کنیم بلند نگه دارند و از این روز مبارک و فرخنده برای شهر و کشور استفاده کنند.

هرچند که کرمانشاه ده‌ها ویژگی مهم دیگر دارد، اما یکی از این ویژگی‌های مهم بحث تنوع غذایی آن است، چرا که خوراک نماد تاریخ کهن، فرهنگ و سبک زندگی یک ملت است.

مردم کرمانشاه در طول قرن‌ها به این جنبه فرهنگی زندگی خود توجه کرده اند، در کرمانشاه تنوع فرهنگی، زبانی، قومی، مذهبی و آداب رسوم غنی و طبیعت بکر و آب و هوای چهار فصل را شاهد هستیم، که چنین ظرفیتی در دیگر کشور‌های دنیا بی نظیر است، به گونه‌ای که در اروپا می‌بینیم بسیاری از کشور‌ها شبیه هم هستند و این میزان تنوع فرهنگی را ندارند که این نشان از تمدن و فرهنگ کهن این مرز و بوم است.

تاریخ و تمدن چیزی نیست که آن را بتوان با پول خرید، اما می‌توان بلندترین برج‌ها را با پول ساخت. سنت‌هایی مانند تنبور نوازی و آیین نوروزی را یک شبه و با پول نمی‌توان بدست آورد، بلکه سال‌ها و قرن‌ها می‌گذرد تا خلق شوند و نیاز به تاریخ دارند.

یکی از این نماد‌ها بحث خوراک و تنوع غذایی است که ما امروز جشنی در این راستا برگزار می‌کنیم.

او با تاکید براینکه مردم و مسئولان کرمانشاه قدردان این ظرفیت هستند، گفت: وقتی با مسئولین این استان صحبت می‌کنیم یکی از درخواست‌های آن‌ها ثبت جهانی تاق بستان است که نشان می‌دهند علاقمند به خلق زیبایی برای شهرشان هستند.

علاوه بر آثار تاریخی، می‌توان زیبایی را با اهالی فرهنگ و هنر هم خلق کرد، پوران درخشنده، شهرام و حافظ ناظری و دیگر هنرمندان از این استان هرکدام می‌توانند زیبایی‌هایی را برای این استان خلق کنند و امیدواریم در کنار مسئولین استان باشند و در این راستا قدم بردارند.

معرفی زیبایی‌های کرمانشاه نیازمند حفظ اصالت‌های آن است، باید محلی و منطقه‌ای زندگی، اما جهانی فکر کنیم. به معماری اصیل خود توجه کنیم تا هر گردشگری وارد شهر می‌شود با عناصر اصیل داخل آن شهر آشنا شود.

همه شهر‌ها و کشور‌ها در حال تلاش برای خلق تصویری زیبا از خودشان هستند، رقابت سختی بین کشور‌ها و شهر‌های دنیا در حال انجام است و اگر بخواهیم در این رقابت حضور داشته باشیم باید خودمان را با تفاوت‌هایی که داریم معرفی کنیم که این تفاوت‌ها می‌تواند همان فرهنگ، هنر و تاریخ ما باشد که ایران باعظمت ما با تمدن چند هزار ساله این تفاوت‌ها را با دیگر کشور‌های دنیا دارد.

اگر به این تفاوت‌ها توجه کنیم دیده می‌شویم، اما اگر بی توجه باشیم دیده نخواهیم شد. یکی از راه‌های دیده شدن توجه به همین مقوله خوراک‌ها است که باید تمام خوراک‌های کهن را شناسایی و معرفی کنید تا مردم در رستوران‌ها از آن استفاده کنند و شهری متفاوت شوید.

دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با تاکید بر نفش حفظ معماری اصیل شهر‌ها در معرفی آنها، گفت: این موضوع هم که امروزه مورد توجه قرار گرفته به نشان دادن تفاوت شهر‌ها با همدیگر کمک می‌کند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی مناظر زیبا شهر خلاق تفاوت ها کشور ها شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۲۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد مخلص الائمه عصر جمعه در آئین سنتی بیل گردانی شهر نیم‌ور محلات، اظهار کرد: حضور باشکوه مردم، جلوه ویژه ای به این آئین سنتی ۲ هزار ساله بخشیده است.

وی افزود: بیل گردانی نمادی از آئین‌های تمدنی کشور، استان و این منطقه است و از جشن‌های باستانی و پهلوی این خطه محسوب می‌شود.

مدیر بخش فرهنگ یونسکوی ایران نیز در این آئین گفت: این آئین سنتی ۲ هزارساله از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

عبدالمهدی مستکین افزود: یکی از پیش شرط‌های این آئین در یونسکو، حفظ شکل سنتی بیل‌گردانی بدون افزودن بخش دیگری به آن است.

آئین بیل گردانی در ماه ۸۹ در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی نیز با اشاره به ضرورت تبیین فرهنگ ایران برای نسل‌های بعد گفت: فرهنگ ما از قدمت بسیاری برخوردار است که به پاس نزول نعمت خداوند، جشن می‌گیریم و برخلاف بسیاری از جشن‌ها در آن گناه صورت نمی‌گیرد و ایرانیان با آئین‌های پهلوانی آن را پاس می‌دارند.

محمود مرادی نراقی گفت: این آئین سنتی در ۲۰ دی ماه سال ۸۹ به عنوان یک جشن آئینی و ورزش پهلوانی و نمادی از همدلی و تعاون در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است.

سجاد صفری، شهردار نیم‌ور نیز با اشاره به قدمت دو هزار ساله شهر نیم‌ور و ریشه بیل‌گردانی در فرهنگ و آئین پهلوانی و ورزشی نیم‌ور گفت: نیم‌ور به عنوان یکی از اولین بهره‌برداران آب رودخانه لعل‌بار، در حال حاضر تبدیل به یکی از آخرین بهره‌برداران این رود تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، کشاورزان با فراخوان میراب نیم‌ور برای انجام لایروبی فراخوانده شده و تقسیم کار بین آنان انجام شد، میراب شهر بر کار لایروبان نظارت کرده و با اعلام پایان لایروبی، کشاورزان را به انجام بیل‌گردانی فرا خواند.

فرمانده بیل‌گردانان علت خشکی زمین‌های اطراف رودخانه لعل‌بار و دشت نیم‌ور را، نرسیدن آب رودخانه به منطقه و احداث سد بر روی آن دانست.

در پایان این آئین سنتی، امیرعلی برزکار، صادق حسینی و امیرعلی عمادی رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند.

از لوح ثبتی بیل‌گردانی در رویدادهای گردشگری کشور در آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ رونمایی شد.

آئین سنتی دو هزار ساله بیل‌گردانی شهر نیم‌ور عصر جمعه با حضور پیشکسوتان این رشته، جمعی از مسئولین استانی و استقبال باشکوه مردم برگزار شد.

کد خبر 6089347

دیگر خبرها

  • تکلیف قرارداد نیروهای حجمی باید در کل کشور به سرانجام برسد
  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • فعالیت ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام در کشور
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • وجود بیش از ۲۰ نوع خوراک دارویی و بیش از ۸۰ نوع خوراک بومی در کرمانشاه
  • بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • جبران خلاء بهره وری در تغذیه دام با استفاده از خوراک کامل