Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-02@05:33:19 GMT

تفکیک وزارت صمت چه مزیت‌هایی به همراه دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۵۶۵۱۳

تفکیک وزارت صمت چه مزیت‌هایی به همراه دارد؟

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین، رفع تعارض منافع بخش‌های صنعت، معدن و تجارت و همچنین افزایش تمرکز و توجه به چالش فعالان اقتصادی حاضر در این سه حوزه را به عنوان مزایای تفکیک وزارت صمت بیان کرد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «مجید رضا حریری» رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در گفتگو با بازارنیوز پیرامون مزایای تفکیک وزارت صمت و احیای مجدد وزارت بازرگانی اظهار کرد: با توجه به شرایط یک دهه اخیر اقتصاد ایران و نقش آفرینی پر رنگ دولت در جریان تولید و تجارت، بهتر است که وزارتخانه‌های اقتصادی کشور به صورت تفکیک شده‌ای به وظایف مهم خود بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین خاطر نشان کرد: با تشکیل وزارتخانه‌های تخصصی، حوزه فعالیت‌ها کوچکتر و به دنبال آن تضاد منافع برای بسیاری از پیشبرد برنامه‌های اقتصادی کمتر می‌شود؛ علاوه بر این نتایج، با تشکیل وزارتخانه‌های تخصصی همچون بازرگانی و صنعت و معدن، وزیر تعیین شده برای این وزاتخانه‌ها، در جلسه هئیت دولت به عنوان نماینده‌ای تاثیرگذار به تشریح چالش‌های فعالان اقتصادی حوزه‌های صنعت، معدن و بازرگانی فعالیت می‌کند.


وی تاکید کرد: در اقتصاد ایران، نقش دولت در مسائل اقتصادی پر رنگ است؛ در چنین شرایطی در اکثر مواقع تولید و تجارت دچار تضاد منافع می‌شوند لذا پیش بینی می‌شود که با احیای مجدد وزارت بازرگانی و تفکیک حوزه بازرگانی از صنعت و معدن این گونه تعارض منافع‌ها از بین برود.


حریری در ادامه وجود ماموریت‌های اقتصادی متعدد و مختلف محول شده بر وزارت صمت را عاملی دیگر بر ضرورت تفکیک این وزارتخانه بیان کرد و گفت: در حال حاضر در سه بخش صنعت، معدن و تجارت ماموریتو برنامه‌های گوناگونی وجود دارد که اجرای هر یک تمرکز خاص خود را می‌طلبد.


رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین افزود: متاسفانه این تعدد ماموریت باعث شده است که در طول عمر یازده ساله وزارت صمت مدیران و وزرای مختلفی به عنوان متصدی این وزارتخانه انتخاب و عزل شوند. متاسفانه حجم بالای این وزارتخانه مانع از اجرایی شدن بسیاری از تصمیمات مهم شده است لذا بهتر است این وزارتخانه عریض و طویل ادغام شود.


وی داشتن یک استراتژی کلان اقتصادی را پیش شرطی مهم برای موفقیت ادغام وزارت صمت وتشکلی وزارت بازرگانی و صنایع و معادن بیان کرد و گفت: تفکیک و ادغام و در نهایت تشکیل یک وزارتخانه جدید اقتصادی یک هفدف نیست بلکه یک ابزار برای تحقق اهداف کلان اقتصادی است، لذا سیاست‌گذار با در نظر گرفتن این استراتژی باید در ابتدا باید بداند چه اهداف و برنامه‌ای را در پیش روی خود دارد.


حریری در پایان تاکید کرد: سبقه تاریخی ادغام و تفکیک وزارتخانه‌های اقتصادی ایران، قدمتی بیش از ۵۰ سال را در کارنامه خود دارد؛ از دهه ۴۰ تا کنون انواع و اقسام وزارتخانه‌های اقتصادی به اسامی مختلف در ساختار اقتصادی کشور شکل گرفته است، اما متاسفانه به دلیل فقدان استراتژی کلان در اقتصاد کشورمان، این اقدامات هیچ وقت موثر واقع نشده است.

پایان پیام//

برچسب ها: وزارت بازرگانی ، وزارت صمت ، مجید رضا حریری ، سید رضا فاطمی امین ، تعارض منافع ، بخش صنعت ، بخش معدن ، بازرگانی ، تجارت خارجی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RoF

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: وزارت بازرگانی وزارت صمت سید رضا فاطمی امین تعارض منافع بخش صنعت بخش معدن بازرگانی تجارت خارجی رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین وزارت بازرگانی تفکیک وزارت وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۶۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه با توانمندی‌های صادراتی دانش‌بنیان‌ها

هیئتی ۴۰ نفره از کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه در بازدید از خانه نوآوری و فناوری ایران (آی هیت) از نزدیک با توانمندی‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان آشنا شدند.

به گزارش ایسنا، محمد جواد همت‌پناه، رئیس اداره اطلاعات اقتصادی و همکاری‌های توسعه‌ای وزارت امور خارجه که در راس این هیئت از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان در آی هیت، بازدید و اظهار کرد: ما امروز در آی‌هیت مجموعه ارزشمندی از دستاوردهای جوانان اندیشمند این مرزوبوم را از نزدیک لمس کردیم و دریافتیم در دل آی‌هیت محصولاتی با سطح تکنولوژی بسیار بالا نهادینه شده بود.

وی خاطرنشان کرد: همکاران من در این بازدید آگاهی‌های گرانبهایی را درخصوص توانمندی‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان بدست آورده‌اند و از این اطلاعات در ماموریت‌های خارج از کشورشان استفاده خواهند کرد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه اتفاقات خوبی را برای ایران رقم زند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • ارتقای سایت تلفن همراه روستای مزرعه میر‌ها شهرستان اردکان
  • آشنایی کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه با توانمندی‌های صادراتی دانش‌بنیان‌ها
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • استقبال فعالان عرصه‌های اقتصادی از پروژه‌های تفریحی شرکت توسعه اصفهان
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • احداث سردخانه ۲ هزار تنی در استان خراسان جنوبی
  • وضعیت اعتبارات عمرانی و هزینه‌ای لرستان هر چه سریع‌تر مشخص شود
  • اختلاف دو وزارتخانه بر سر تغییر نام استقلال
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است