Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجةالاسلام والمسلمین محمدجعفر محمدی مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز اظهار کرد: اسلام دینی با زیربنای علمی است اما علم بشر در حد عقل او است و فراتر از آن برای انسان قابل درک نیست. دین قواعد و فرمول‌هایی برای مسیر عقل تعریف می‌کند که آن را از خطا باز می‌دارد لذا دانشگاه هم که می‌خواهد علم جامعه را پیش ببرد، نیازمند قوانین دینی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: اگر دانشگاه مسیر تولید و پیشرفت علم و ایجاد رفاه اجتماعی را با اصول درست خود بپیماید، به سعادت خواهد رسید اما در غیر این صورت احتمال بروز خطا و مشکل در آن زیاد می‌شود. بشر با هدف ایجاد سلطه، علم را در هر راهی به کار می‌گیرد حتی اگر کار او مانند تولید سلاح‌های هسته‌ای و یا بیوتروریسم برای جهان مضر باشد. 

به گفته محمدی، علم‌آموزی‌ و بایدها و نبایدهای آن در اسلام به طور روشنی مشخص شده‌است. فراگیری بعضی علوم مانند سحر، جفر و اسطرلاب در ضمن این‌که یک علم هستند، ممنوع شده‌است. قرآن کریم در رابطه با افرادی که سحر و جادو را تعلیم دیده بودند اشاره به نقش مخرب آن‌ها در برهم زدن روابط زوجین مردم دارد. 

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد واحد اسلامشهر گفت: دستور به علم آموزی، قرائت و نوشتن کتاب در اولین سوره‌ای که بر پیامبر اکرم(ص) نازل شده‌است، وجود دارد که نشان از اهمیت بالای آن دارد. آقای قرائتی نکته مهمی را درباره این سوره بیان می‌کند؛ آن که در پایان سوره علق که در ابتدایش دستور به علم‌آموزی داده شده‌است، به سجده واجب می‌رسیم که نشان می‌دهد علم بشر باید مسیری را طی کند که نهایتا به تواضع در برابر پروردگار منجر شود؛ یعنی باید در تعلیم ‌و تعلم خدا را در نظر داشت تا علمی را بیاموزیم که به انسان‌ها کمک  کند و از طرفی دیگر باعث طغیان ما و انحراف ما از راه عبودیت خداوند نشود. 

حجت الاسلام محمدی بیان کرد: در گذشته اگرچه دانشگاه با این اسم شناخته نمی‌شد اما مراکز علمی گسترده‌ای که حتی از دانشگاه‌های امروزی فراتر بودند، وجود داشته‌ است؛ کما اینکه در تاریخ موجود است که ۵۰۰ رشته علمی گوناگون دینی، مهندسی، پزشکی و … توسط امام صادق(ع) به ۲۰۰۰ شاگرد تدریس می‌شده، شاگردانی که هرکدام به استادانی متحبر در این رشته‌ها تبدیل شدند و کرسی‌های درسی تشکیل دادند؛ لذا ماهیت دانشگاه در زمان امام باقر (ع) تاسیس شد و در دوره امام صادق (ع) گسترش یافت و تا امروز ادامه پیدا کرد. همچنین کرسی‌های مناظرات علمی بین دانشمندان ادیان مختلف نیز در زمان امام رضا (ع) و امام جواد (ع) شکل گرفت. 

به گفته او، اصول همه علوم در اسلام وجود دارد. ابن سینا نیژ که مورد رجوع دانشمندان و مراکز دانشگاهی پزشکی غربی است خود در تالیف کتب طبی از روایات اسلامی در این حوزه بهره برده‌است. 

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه آزاد واحد اسلامشهر در پایان تاکید کرد: یک جهش علمی در اسلامی‌سازی علوم انسانی توسط اساتید حوزه و دانشگاه از حدود ۳۰ سال گذشته در کشور آغاز شده است که البته با توجه به فاصله زمانی که با غرب داریم کمی زمان‌بر است. 
انتهای پیام/

حسن دانش کد خبر: 1147080 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد علم آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۷۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسات هیئت ممیزه دانشگاه آزاد اسلامی برگزار و با ارتقا مرتبه علمی ۱۰ عضو هیئت علمی به استادی موافقت شد.

در این جلسات با ارتقا مرتبه علمی مژگان امتیازجو عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، سیدمسلم سیدالحسینی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مهدی شمسایی مهرجان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، شهرام صداقت حور عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، صدیقه میرابوطالبی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، سعید کامیابی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، مریم قراچورلو عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، نادر جعفرنیا دابانلو عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، علی خادمی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه و زهره مشکاتی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان به مرتبه استادی موافقت شد.

مژگان امتیازجو با مدرک ی تخصصی زیست شناسی دریا، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است که دارای بیش از ۱۶۰ مقاله، ۳ کتاب و سه اختراع «پکیج‌ها و ستون‌های میکروبی تثبیت شده حدف آلاینده فلز سنگین جیوه (فیلتر زیستی) از صنایع»، «مکمل غذایی پرورش ماهی قزل الای رنگین کمان جهت از بین بردن سلول‌های سرطانی پوست با استفاده از اسپیرولینا» و «شیرغنی شده با نانوحامل‌های لیپیدی حاوی ترکیبات زیست فعال دریایی» است. 

سید مسلم سیدالحسینی دارای مدرک ی تخصصی شهرسازی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد است که دارای ۲ ایده ثبت شده، ۱۳ طرح پژوهشی، ۱۲۷ مقاله ISI، علمی پژوهشی و ... است.

مهدی شمسایی مهرجان با مدرک ی تخصصی شیلات، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است که دارای بیش از ۱۸۰ مقاله ISI، علمی ـ پژوهشی و ... است. وی همچنین ۷ کتاب و بیش از ۶ اختراع است.

شهرام صداقت‌حور با مدرک ی باغبانی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت است که دارای ۵ جلد کتاب، بیش از ۱۰۰ مقاله علمی پژوهشی، ISI و ... و ۹ طرح پژوهشی است.

صدیقه میرابوطالبی با مدرک ی فیزیک عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است که دارای ۴۴ مقاله ISI، ۱۴ مقاله علمی پژوهشی، ۷ طرح و یک کتاب است.

سعید کامیابی با مدرک ی جغرافیای طبیعی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان است که دارای بیش از ۱۰۰ مقاله ISI، علمی پژوهشی، ۶ کتاب و ۱۰ طرح پژوهشی است.

مریم قراچورلو با مدرک ی مهندسی کشاورزی ـ علوم و صنایع غذایی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است که دارای ۵۴ مقاله ISI، بیش از ۷۰ مقاله علمی پژوهشی، ۵ کتاب و ۳ طرح پژوهشی است.

نادر جعفرنیا دابانلو با مدرک ی برق عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات است که دارای بیش از ۱۰۰ مقاله ISI، علمی پژوهشی، ۱۶ کتاب و ۶ اختراع در زمینه مهندسی پزشکی است.

علی خادمی با مدرک ی تخصصی روان‌شناسی عمومی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه است که دارای بیش از ۱۷۰ مقاله ISI و علمی پژوهشی، ۱۹ طرح پژوهشی و ۸ کتاب است.

زهره مشکاتی با مدرک ی تخصصی تربیت بدنی و علوم ورزشی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان است که دارای بیش از ۱۰۰ مقاله ISI، علمی پژوهشی و ...، ۱۰ طرح پژوهشی درون و برون دانشگاهی و ۷ جلد کتاب است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نیم قرن مجاهدت «فقیه مجاهد»/ از تاسیس شبکه ماهواره ای تا دانشگاه
  • وعده صادق نتیجه همکاری جریان‌های علمی و دفاعی کشور بود
  • پرداخت هدیه نقدی به اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
  • ظرفیت علمی نیرو‌های مسلح در خدمت نخبگان و دانشگاهیان قرار می‌گیرد
  • اعلام برنامه شهادت امام صادق در آستان علی بن باقر
  • اولین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس - 2
  • اولین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس - 1
  • نشست سراسری مدیران گروه‌ها و اعضای هیئت علمی رشته علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد