Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست وزیر اردن از برقراری روابط عادی با ایران حمایت کرد و گفت کشورش به دنبال ایجاد ائتلاف نظامی در منطقه نیست.

به گزارش عصرایران، "بشر الخصاونه" نخست وزیر اردن در مصاحبه با شبکه بی بی سی عربی گفت که کشورش با ایران به عنوان منبع تهدید امنیت ملی خود تعامل نمی کند. این مصاحبه دیروز یکشنبه پخش شد.

بخش های مهم این مصاحبه در ارتباط با ایران به این شرح است:  

- برای روابط خوب وسالم با ایران، آماده هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردن حتی برای یک روز هم با ایران به عنوان منبع تهدید امنیتی ملی خود، تعامل نکرده است. اردن با ایران براساس منبع تهدید امنیت ملی خود تعامل نمی کند.

- اردن برای برقراری روابط خوب و سالم با ایران تلاش می کند. از شدت تهدیدات ایران برای کشورهای همسایه، کاسته شده است.


- اردن درباره تعامل ایران با برخی پرونده های منطقه ای، ملاحظات اساسی و ریشه ای دارد. همچنین درباره برخی شیوه ها و اشکالات دخالت های ایران در کشورهای دوست و برادر، کشورهایی که امنیت ملی آنها را بخش جدایی ناپذیر از امنیت ملی اردن می دانیم و از جمله کشورهای برادر در جنوب خلیج فارس.

- اردن به دنبال دست یابی به قالب و شکل معین در روابط با ایران براساس مبانی حسن همجواری، عدم دخالت در امور داخلی کشورها، احترام حاکمیت و وحدت سرزمینی است.

- این موضوع پنهان نیست که رفتارهای ایران درباره بسیاری از موضوعات، باعث ایجاد چالش برای کشورهای برادر ما شده است. ایران یکی از انواع نفوذ را دنبال می کند که ضرورتا در خدمت ثبات این کشورها نیست. این نفوذ تهدیدی علیه کشورهای برادر است. شاهد سخنان دشمنانه زیادی از سوی ایران در برابر کشورهای عربی جنوب خلیج فارس بودیم. از شدت این سخنان کم شده است و ما بابت این موضوع خوشنودیم.

- روابط اردن با عربستان سعودی تاریخی و مستمر است.

- امنیت ملی کشورهای عربی جنوب خلیج فارس بخش جدایی ناپذیر از امنیت ملی اردن است.

- پادشاه اردن (عبدالله دوم) در مصاحبه اخیر خود درباره ناتو عربی سخن نگفت بلکه سوال فرضی برای او مطرح شد درباره چارچوب منطقه ای و عربی برای ائتلاف نظامی. موضوع صرفا فرضی و ذهنی بود. هیچ کس در اردن درباره ائتلاف منطقه ای نظامی سخن نگفته است.

سابقه روابط ایران و اردن

روابط ایران و اردن در 4 دهه اخیر با تنش ها و مشکلات و اختلافات زیادی روبه رو بوده است. دولت پادشاهی اردن روابط بسیار نزدیکی با دولت شاه داشت و به همین دلیل از انقلاب 57 ایران استقبال نکرد.

بعد از آن دولت اردن از حکومت صدام در حمله نظامی عراق علیه ایران و جنگ 8 ساله حمایت کرد. به همین دلیل بیش از 20 سال روابط ایران و اردن قطع یا بسیار سرد و نزدیک به قطع بود.

روابط ایران و اردن در دوره ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی به گرمی گرایید و عبدالله دوم پادشاه اردن در دوره ریاست جمهوری خاتمی به تهران سفر رسمی داشت اما هیچ گاه رئیس جمهوری از ایران به امان (عمان) سفر نداشت.

روابط ایران و اردن به دنبال حوادث متعدد از جمله تحولات بهار عربی، تیره شدن روابط ایران با عربستان سعودی و بحران سوریه دوباره به تیرگی گرایید.

 

عکس - استقبال سیدمحمد خاتمی رئیس جمهوری ایران از عبدالله دوم پادشاه اردن در کاخ سعدآباد تهران - شهریور 1382


مقامات عراقی به تازگی از انجام مذاکرات مستقیم میان ایران و اردن در بغداد خبر دادند بدون اینکه تهران و امان، تایید رسمی کنند.

همچنین خبرهای غیررسمی از ایجاد ائتلاف نظامی میان اسرائیل، اردن، مصر و کشورهای جنوب خلیج فارس به رهبری امریکا برای مقابله با فعالیت های موشکی و پهپادی ایران منتشر شد.

علاوه بر این عبدالله دوم پادشاه اردن هم به تازگی در مصاحبه ای گفته بود کشورش از ایجاد ائتلاف نظامی در منطقه شبیه ناتو حمایت می کند.

تماشاخانه ببینید| نبرد شگفت‌انگیز خفاش و عقربی که سم‌اش انسان را از پا در می‌آورد عید قربان/ مسلمانان ترکیه در جست‌و‌جوی گوشت قربانی/ بسیاری در طول سال قادر به مصرف گوشت نیستند فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: روابط ایران و اردن جنوب خلیج فارس ائتلاف نظامی عبدالله دوم پادشاه اردن امنیت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۹۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مصر و اردن درباره کوچاندن فلسطینیان/ تاکید قطر بر جلوگیری از ورود منطقه به جنگ

طبق گزار شبکه الجزیره، «مصطفی مدبولی» نخست وزیر مصر گفت: حمله به منطقه رفح در جنوب نوار غزه، موضوع فلسطین را نابود می‌کند و به آوارگی کامل ساکنان فلسطین منجر می‌شود.

مدبولی اضافه کرد: جهان چگونه می‌تواند به تشکیل کشور مستقل فلسطین بدون وجود ملت فلسطین راضی شود.

وی گفت: زمان آن فرارسیده است که جامعه جهانی، حق ملت فلسطین را در داشتن کشور مستقل به رسمیت بشناسد.

نخست وزیر اردن نیز گفت: نسبت به انجام هر اقدامی از سوی اسرائیل که زمینه ساز کوچ اجباری یا داوطلبانه فلسطینی‌ها شود، هشدار می‌دهیم، زیرا این اقدام، فلسطین را نابود می‌کند.

«بشرخصاونه» اضافه کرد: انتقال داوطلبانه و یا اجباری فلسطینی ها، نقض توافق‌های صلح (سازش) میان اسرائیل و کشور‌های عربی است و ما اجازه چنین کاری را نمی‌دهیم.

نخست وزیر و وزیر خارجه قطر نیز خواستار آتش بس فوری در نوار غزه، توقف حملات، آزادی اسیران و تامین کمک‌های انسانی برای ساکنان این منطقه شد.

«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» افزود: برجسته‌ترین چالش در مقابل برقراری صلح در خاورمیانه، ناکامی جامعه جهانی در حل و فصل موضوع فلسطین است.

وی اضافه کرد: باید همه درگیری‌ها و اختلاف‌ها از مسیر مسالمت آمیز حل و فصل و از ورود منطقه به جنگ جلوگیری شود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی باید در کنار تعاملات امنیتی با کشور هدف پیگیری شود
  • وزیر خارجه اردن: نتانیاهو جنگ غزه را باخته است
  • اردن : نتانیاهو جنگ غزه را باخته است
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • هشدار مصر و اردن درباره کوچاندن فلسطینیان/ تاکید قطر بر جلوگیری از ورود منطقه به جنگ
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟