Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@04:26:54 GMT

اتاق بازرگانی در مدار توسعه

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۶۴۱۴۷

اتاق بازرگانی در مدار توسعه

رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته بندی ایران با بیان اینکه اتاق بازرگانی در مدار توسعه می باشد، گفت: اگر چه در تصمیم گیری ها حضور بخش خصوصی ارتقا پیدا کرده اما هنوز به آن میزان کافی نرسیده و نیازمند توجه و توسعه بیشتری از سوی دولت دراین حوزه هستیم.

بابک عابدین درباره اینکه به نظر می رسد دستورالعمل های استخراج شده از اتاق بازرگانی چه در حوزه صادرات و چه در حوزه بازرگانی گره گشا نبوده و حالت دستوری و کلیشه ای پیدا کرده است، اظهار داشت: به نظر بنده دستورالعمل های اتاق بازرگانی کمک بسیار زیادی به اقتصاد کشور کرده و در اتاق‌های بازرگانی نگاه تخصصی به مشکلات وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: به سهولت می توان گفت اتاق بازرگانی کاری نکرده و اتفاقی نیفتاده است. اما از جنبه دیگری می توان این را هم گفت که از اطلاعات و داده هایی که ارائه شده به نحو صحیحی استفاده نشده است. این اطلاعات یا کنار گذاشته شده یا در سیستم اجرایی استفاده صحیحی از آنها نشده است. عابدین اضافه کرد: اتاق های بازرگانی تقریبا همیشه با استفاده از کارشناسان و تشکل ها که بازوهای اقتصادی اتاق هستند مشکلات را بررسی می کنند و بعد هم داده ها را به دولت انتقال داده اند.  اما اگر از این داده ها به درستی استفاده و تبدیل به اطلاعات جامع نشده و در تصمیم گیری ها مورد بهره برداری قرار نگرفته نمی توان به اتاق های بازرگانی ایراد گرفت. چون اتاق بازرگانی کارش را انجام داده است. البته در زمینه تقویت و توانمندسازی تشکل ها باید اتاق های بازرگانی کار بیشتری انجام می دادند. به واقع بدنه اصلی تمام اتاق ها فعالان اقتصادی و تشکل ها هستند. اگر اتاق های بازرگانی می خواهند در آینده موفق باشند باید تشکل های موفقی در ساختار خودشان داشته باشند.
رییس اتحادیه صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته بندی ایران عنوان کرد: تشکل ها درواقع آن مجامعی به شمار می روند که بخش های تخصصی اقتصادی در آنها عضو هستند. سرمایه، فعالیت اقتصادی و امکانات تولیدی و خدماتی هم به طور کلی در دست همان بخش‌هاست.
وی ادامه داد: همه تشکل ها برگرفته از همین فعالان اقتصادی است . بیشتر اعضای خود اتاق های بازرگانی هم از همین تشکل ها هستند.
بابک یادآور شد: موفقیت اتاق های بازرگانی به معنای کاهش تعداد تشکل ها نیست. اتاق ها باید از ایجاد تشکل های موازی خودداری کنند، تشکل های موجود را تقویت کنند تا  فعالیت هایشان را توسعه دهند و برای رفع موانع و ایجاد ساختارهای مناسب تولیدی، صادراتی امکانات بهتری را در اختیار اعضایشان بگذارند.
وی به وظایف اتاق بازرگانی اشاره کرد و افزود: وظیفه اتاق بازرگانی این است که بخشی از درآمدهایش را صرف توانمندی تشکل‌ها کرده تا بتوانند دانش را به اعضایشان انتقال بدهند. چون برای توسعه محصولات صادراتی نیازمند داشتن دانش کافی هستند تا سرمایه گذاری هایشان هدر نرود.  
یکی از معضلات جدی ایجاد تشکل های موازی در اتاق ها است که نه تنها موجب کاهش بهره وری، سردرگمی و تضعیف تشکل ها می گردد بلکه باعث هدر رفتن منابع مالی و تناقض در ارائه اطلاعات دقیق به تصمیم سازان و تصمیم گیران کلان می شوند و نهایتا شاهد اخلال در محیط کسب و کار فعالان اقتصادی هستیم.
وی در پاسه به سوالی در خصوص اینکه آیا دولت سیزدهم در برنامه های خود توجهی به حمایت از بخش خصوصی و اتاق های بازرگانی دارد، گفت: بر اساس عملکردها در سال اول دولت، تعامل با تشکل ها مثبت ارزیابی می شود چرا که از گروه های اقتصادی در بخش خصوصی بهره گرفته و در عرصه های گوناگون تعامل گسترده ای به چشم می خورد.
وی ادامه داد: اگر چه در تصمیم گیری ها حضور بخش خصوصی ارتقا پیدا کرده اما هنوز به آن میزان کافی نرسیده و نیازمند توجه و توسعه بیشتری از سوی دولت دراین حوزه هستیم.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اتاق های بازرگانی اتاق بازرگانی بخش خصوصی اتاق ها تشکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۴۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فو فایتر ؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک ها(+عکس)

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - آژانس توسعه فضایی (Space Development Agency) آمریکا به تازگی اعلام کرد که شرکت میلنیوم اسپیس سیستمز (Millennium Space Systems) قرار است ماهواره های دفاع موشکی پروژه فو فایتر (FOO Fighter) را توسعه دهد. طی قراردادی به ارزش 414 میلیون دلار، میلنیوم اسپیس سیستمز هشت ماهواره برای ارائه "کنترل آتش" سامانه دفاع موشکی زمینی را ارائه خواهد کرد.

به طور کلی، کنترل آتش شامل فناوری های مختلفی مانند رادار یا حسگرهای دیگر، کامپیوترها و تسلیحات را در یک سامانه منسجم ترکیب می کند که توانایی شناسایی تهدیدات و اهداف را فراهم کرده و سپس سلاح ها یا دیگر اقدامات متقابل را به سمت آنها هدایت می کند.

تحویل فو فایتر تا سال 2027

میلنیوم اسپیس سیستمز که در مالکیت شرکت بوئینگ قرار دارد باید این ماهواره ها را تا سه ماهه اول سال 2027 تحویل دهد. این پروژه با نام کامل Fire-Control On Orbit-Support-To-The-War Fighter یا به اختصار فو فایتر بخش مهمی از زنجیره کشتار دفاع موشکی پنتاگون را تشکیل خواهد داد.

نمونه اولیه مجموعه ماهواره های فو فایتر دارای دوربین های الکترواپتیکال و فروسرخ برای ارائه گزینه های جدید کنترل آتش است.

حسگرهای کنترل آتش، آنهایی هستند که قادر به ردیابی اهداف با دقت بالا و ارائه مختصات دقیق برای جنگنده ها یا سامانه تسلیحاتی روی زمین - در این مورد، رهگیرهای دفاع موشکی - هستند.

این ماهواره ها به شناسایی، هشدار و ردیابی دقیق تهدیدات موشکی پیشرفته، از جمله سامانه های موشکی ابرصوت کمک خواهند کرد. هدف نهایی افزایش قابلیت های جهانی کنترل آتش است.

ماهواره های فو فایتر با افزایش برد تشخیص موشک های ابرصوت ارتفاع پایین، در مقایسه با موشک های بالستیک قاره پیما، زمان هشدار را برای شناسایی و پاسخ به تهدیدات ابرصوت افزایش می دهند.

در شرایطی که در اصل شبیه به مجموعه لایه ردیابی (Tracking Layer) است، اما ماهواره های فو فایتر مجزا هستند. مجموعه لایه ردیابی فقط برای نظارت بر موشک های ابرصوت با قابلیت مانور بالا بهینه شده است.

به گفته درک تورنیر، مدیر آژانس توسعه فضایی، برنامه فو فایتر نمایشی عملیاتی از تلاش های کنترل آتش ارائه می کند که جدا از تلاش های جاری هشدار/ردیابی موشک و دفاع موشکی ما، اما مکمل آنها است.

ماهواره هایی برای افزایش قابلیت های دفاع موشکی

اگرچه جزئیات این پروژه بیشتر محرمانه باقی مانده است، درک تورنیر در جریان اجلاس نیروی هوایی 2023 فاش کرد که ماهواره های فو فایتر برای نظارت بر چند تهدید نامشخص که مجموعه لایه ردیابی در حال حاضر به آنها رسیدگی نمی کند، توسعه می یابد.

تورنیر به این نکته نیز اشاره داشت که در صورت موفقیت آمیز بودن آزمایش، فناوری حسگر کنترل آتش در ترانش 3 (Tranche 3) و ترانش 4 (Tranche 4) مجموعه لایه ردیابی، ماهواره هایی که قرار نیست به ترتیب تا سال 2028 و 2030 پرتاب شوند، گنجانده می شود.

به گفته جیسون کیم، مدیرعامل میلنیوم اسپیس سیستمز، پروژه فو فایتر برای مقابله با تهدیدات پیشرفته طراحی شده است. این یک ماموریت حیاتی است که به محافظت از آمریکا و متحدان این کشور در برابر تهدیدات پیشرفته کمک خواهد کرد.

آژانس توسعه فضایی در درخواست اولیه خود قصد داشت توسعه ماهواره های فو فایتر را به بیش از یک توسعه دهنده ارائه کند. با این وجود، این طرح تغییر کرده و میلنیوم اسپیس سیستمز به عنوان تنها توسعه دهنده این پروژه انتخاب شده است.

به گفته آژانس توسعه فضایی، این مرکز پیشنهادهای دریافت شده پس از فراخوان را ارزیابی کرده و تشخیص داد که انتخاب یک توسعه دهنده بهترین گزینه ممکن است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: برنامه‌ریزی پنتاگون برای استفاده از موشک حرارتی هسته‌ای تا سال 2025 (+عکس)

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • سفر روسای اتاق‌های بازرگانی به تهران با هدف سرمایه‌گذاری
  • کرمان آیدکس معرفی ظرفیت‌های مغفول برای توسعه سرمایه‌گذاری
  • راه اندازی دفتر تجاری اتاق بازرگانی قزوین در اقلیم کردستان عراق
  • ارایه تسهیلات به واحدهای تولیدی خراسان رضوی متوقف شده است
  • ارتباط بلوتوثی با فضا برقرار شد
  • فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس
  • فو فایتر؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها
  • وزارت رفاه: تا هفته آینده، برنامه دولت برای نحوه تداوم طرح کالابرگ اعلام می‌شود
  • فو فایتر ؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک ها(+عکس)