Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@07:00:02 GMT

از بیان کودکانه سوگ تا کارگروه ادبیات کودک

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۶۵۷۳۸

از بیان کودکانه سوگ تا کارگروه ادبیات کودک

ایسنا/اصفهان وقتی‌که خانوادگی در کتابخانه‌های وین قدم می‌زدیم و از موضوعات متنوع و متفاوت، تصویرگری زیبا و پر از رنگ و شورِ کتاب‌های کودک شگفت‌زده می‌شدیم، هرگز فکر نمی‌کردم یک‌روز کتابی با یکی از همین موضوعات متفاوت و کمتر دیده‌شده را در نبود همسرم ترجمه کنم.

این بخشی از صحبت‌های بنفشه نفیسی، مترجم کتاب «زنده برای همیشه» است که بعدازظهر دوشنبه بیستم تیرماه هم‌زمان با روز ادبیات کودک و نوجوان در کتاب‌فروشی اردیبهشت جهاد دانشگاهی و در ویژه‌برنامه «زنده‌باد زندگی» رونمایی شد، جلسه‌ای متفاوت که کودکان میهمانان اصلی آن بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نفیسی که معلم پایه دوم دبستان، مربی قصه‌گویی و مترجم است، گفت: ۱۴ سال پیش خانواده سه نفره ما کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان را در روستای پوده از توابع شهرستان دهاقان در ۸۰ کیلومتری اصفهان راه‌اندازی کرد و در تمام این مدت و در هر شرایطی جلسات قصه‌گویی هر دو هفته برای کودکان در این کتابخانه برگزار شد.

او ادامه داد: زمانی که در دوره اپیدمی کرونا با سوگ و فقدان همسرم مواجه شدم، برای حضور در کلاس و صحبت از سوگ و از دست دادن با دانش‌آموزان کلاس، کتاب‌های موجود در این موضوع را مطالعه کردم اما آنچه من می‌خواستم چیز دیگری بود.

نفیسی گفت: کتاب‌های ما در حوزه کودک فقط به داستان‌های زیبا با پایان خوش، موضوعات جذاب و جالب می‌پردازد و تصویری غیرواقعی از زندگی می‌سازد، از طرفی معدود کتاب‌های موجود در موضوع سوگ و مرگ، چیزی نبود که بتوان با آن به دنیای کودک نفوذ کرد و با ادبیات خود او به سؤالاتش پاسخ داد، همین موضوع باعث شد که من قصه کتابی با موضوع سوگ که در کتابخانه وین دیده و ترجمه کرده بودم را برای دانش‌آموزان تعریف کنم‌.

این مترجم گفت: پس از خوانش داستان و صحبت درباره آن، بازخوردهای بسیار خوبی گرفتم و همین نتیجه خوب من را به ترجمه کتاب زنده برای همیشه مصمم کرد. این کتاب با داستانی بسیار لطیف و درعین‌حال دقیق و روان‌شناسانه، به‌تمام مراحل سوگ، از مرحله انکار، ناباوری و خشم تا پذیرش و یافتن راهی برای انجام کارهای  بزرگ با غم اشاره می‌کند،.

او افزود: یک هفته قبل از فوت همسرم، کارگاه کوچکی را کنار کتابخانه تجهیز و افتتاح کردیم که قرار بود در آن کتاب‌های پارچه‌ای و ملزومات خلاقِ قصه‌گویی با کمک بانوانی از روستای پوده تولید شود، هنگام ترجمه کتاب، جای خالی چیزی را احساس کردم که بتوان با آن از طریق بازی و نمایش به دنیای کودکان وارد شد و موضوع سخت و سنگین سوگ و فقدان را به آن‌ها آموخت. به این ترتیب ایده تولید عروسک‌های انگشتی شخصیت‌های کتاب با همین هدف به نظرم رسید و با کمک بانوان روستای پوده ۴ هزار عروسک انگشتی طراحی، تولید و ضمیمه کتاب شد تا اولین تجربه کارآفرینی ما با محوریت کتاب شکل بگیرد به امید اینکه لبخندی بر لب کودکی بنشاند.

آغاز فعالیت کار کارگروه ادبیات کودک

در ادامه این جلسه محمدرضا رهبری، سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان از آغاز به کار کارگروه ادبیات کودک خبر داد و گفت: در این کارگروه، سایت «کودک و کتاب» با چند سرویس ادبیات، شعر، موسیقی، سینما و محوریت کتاب راه‌اندازی می‌شود. این سایت مسئله محور است و با توجه به مسائل احصاء شده به کودکان و والدین کتاب، محتوا و محصولات فرهنگی ارائه می‌کند همچنین مشاورین غیرحضوری فعال در این مجموعه در رفع مسائل کودکان به والدین کمک خواهند کرد.

او ادامه داد: فعالیت دیگر کارگروه ادبیات کودک، تربیت نسلی جوان از افرادی است که مایل به کار و فعالیت در حوزه کودکان هستند در حال حاضر فراخوان تربیت مربی تئاتر خلاق و نویسنده کودک و نوجوان ارائه‌شده و علاقه‌مندان به این حوزه تابستان در کارگاه‌های مربوطه شرکت خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، ویژه‌برنامه «زنده‌باد زندگی» با برگزاری کارگاه بازی، نقاشی و نمایش با حضور کودکان و مربیان پایان یافت.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کتاب کتابخوانی ادبيات كودك و نوجوان کودک استانی فرهنگی و هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۵۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه