Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@17:16:39 GMT

جای خالی یاغی در جریان رسانه‌ای

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۶۷۱۷۷

جای خالی یاغی در جریان رسانه‌ای

به گزارش ایران آنلاین،وقتی جریان رسانه‌ای داخل کشور قدرت جریان‌سازی در موضوعات مهم را از دست می‌دهد، جریان رسانه‌ای معاند با فرافکنی و برجسته‌سازی سیاه‌نمایی‌هایش درصدد محکم کردن جای پای خود خواهد بود.

برای رسانه‌ها وظایف و نقش‌های متعددی تعریف شده است که از جمله آنها می‌توان به چهار کارکرد، آموزش، اخبار و اطلاع‌رسانی، سرگرمی و تهییج یا بسیج‌گری عقاید و افکار عمومی اشاره کرد و از سویی مردم به عنوان مخاطبان رسانه‌ها نیز نیازهایی دارند که وقتی رسانه‌های داخلی در برآورده ساختن آنها ضعف دارند و نمی‌توانند مسئولیت‌های خود را در حوزه‌های یاد شده به خوبی انجام دهند؛ نتیجه آن گرایش مردم به سمت رسانه‌های خارجی و معاند خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یک حقیقت اثبات شده در علوم ارتباطات است که در دنیای کنونی بدون تبلیغات نمی‌توان زندگی کرد، به‌گونه‌ای که سایه‌اش بر تمامی عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گسترده شده است؛ تبلیغات با انگاره‌سازی، مشروعیت و اقناع‌سازی مخاطبان سعی در حفظ هویت، تقویت یا تغییر هویت افراد جامعه دارد و اگر رسانه‌ها، هویت اجتماعی یک کشور را در نظر داشته باشند، باید سراغ برندسازی بروند که نقشی تاثیرگذار در نظام تولید، شخصیت افراد جامعه، اقتصاد و بسیاری از عرصه‌های دیگر ایفا می‌کند.

وقتی یک سریال در شبکه نمایش خانگی می‌تواند شور و ذوق نوجوانان را برای پرداختن به امر ورزش برانگیزاند؛ به گونه‌ای که به اذعان علیرضا دبیر، رییس فدراسیون کشتی «سریال یاغی موجب افزایش داوطلبان کشتی در سرتاسر کشور شده است»؛ چرا رسانه ملی در پروژه‌های الف ویژه‌اش به چنین پتانسیل بالقوه‌ای برای احیای ورزش اصیل ایرانی نمی‌پردازد

واقعیت این است که رسانه‌ها می‌توانند به منزله موتور محرکه حمایت از فرهنگ ایرانی محسوب شوند، اگر به مثابه چشم بینای جامعه تمام مشکلات این عرصه را رصد و ایرادات و مشکلات آن را بیان کنند؛ رسانه‌ها می‌توانند با معرفی مولفه های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی اصیل ایرانی علاوه بر تشویق آنان، از مشکلات چرخه زیست‌شان آگاهی یابند و برای چاره‌جویی به مسئولان امر راهکارهایی را پیشنهاد کنند؛ همچنین وسایل ارتباطات جمعی می‌توانند نقش کم‌نظیری را در نظارت رونق عرضه شده به بازارهای مصرف با هدف افزایش کیفیت آنها در جامعه ایفا کنند.

امروزه بحث سرگرمی مخاطبان گاهی به اولویت نخست زندگی انسان‌ها تبدیل شده است؛ به گونه‌ای که هیچ اتفاقی بدون سرگرمی کامل نیست؛ بیشترین مصرف روزانه از نظر زمانی، علی‌الخصوص در بین قشرهای جوان و نوجوان پیرامون همین امر است؛ بنابراین تا زمانی که تبلیغات و اطلاعات سرگرم‌کننده و توجه جدی به این امر در هر دو حوزه مصرف‌کننده و تولیدکننده محقق نشود؛ طبعا این پروژه ناقص خواهد ماند. هم‌اکنون رقیب رسانه‌های داخلی در این زمینه کاملا برعکس کار می‌کند و موج ناامیدی، رخوت، بی‌انگیزگی و دور شدن از فضا و توان داخلی و ایرانی را ایجاد می‌کنند؛ رسانه‌ها و علی الخصوص صداوسیما در چنین شرایطی بایستی با تمام توان وارد این صحنه شوند و با رویکرد منصفانه از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان ایرانی حمایت کنند.

وقتی یک سریال در شبکه نمایش خانگی می‌تواند شور و ذوق نوجوانان را برای پرداختن به امر ورزش برانگیزاند؛ به گونه‌ای که به اذعان علیرضا دبیر، رییس فدراسیون کشتی «سریال یاغی موجب افزایش داوطلبان کشتی در سرتاسر کشور شده است»؛ چرا رسانه ملی در پروژه‌های الف ویژه‌اش به چنین پتانسیل بالقوه‌ای برای احیای ورزش اصیل ایرانی نمی‌پردازد.

این در حالی است که ورزش کشتی در فرهنگ بومی و ملی ما ایرانیان ریشه‌ای تاریخی دارد و این اشتیاق نشان می‌دهد که اگر در حیطه فرهنگ و رسانه با محتوای پر انگیزه و امید این‌چنینی روبه‌رو باشیم می‌توانیم جوانان را به سمت ورزش و کشتی سوق دهیم.

سریال یاغی در حالی سبب اشتیاق جوانان به ورزش کشتی شده که مخاطبانش در ادامه با راز مخوفی آشنا خواهند شد! و آن هم، وجود باند تبهکار در این عرصه ورزشی است و شاید این نمودار افزایش ثبت‌نام‌های کلاس کشتی در نهایت، باز هم روند کاهشی پیدا کند! اما اگر سریالی در حد و اندازه بودجه‌های ساخت آثار فاخری همچون مختار و یا سلمان فارسی با مضمون قهرمان‌پروری ساخته شود؛ قطعا می‌تواند علاوه بر کاهش میزان نرخ اعتیاد در سنین پایین جامعه، موجب افزایش اشتیاق خانواده‌ها برای ثبت نام فرزندانشان در کلاس‌های ورزشی شود.

یادمان نرود که رسانه‌ها در دنیای کنونی در لایه‌های زیرین زیست بشری رخنه کرده و دیگر زندگی بدون وسایل ارتباط جمعی در مخیله‌ها نمی‌گنجد و هنوز هم جعبه جادویی دارای نیرو و قدرتی هستند که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد و یا منکر اثرگذاری فراوانش بر روی مخاطبانش شد.


انتهای پیام/


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: گونه ای رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۷۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جام بین‌المللی یا آبروریزی ملی! چرا جام تختی با این شکل برگزار می‌شود؟/ شعار بیلبوردهای شهردار را باور کنیم یا میزبانی درجه۳ دبیر را ؟

در هفته‌ای که گذشت، جام به اصطلاح بین‌المللی جهان پهلوان تختی در پایین‌ترین سطح خود برگزار شد و کمترین کشور خارجی با نازل‌ترین میزبانی در این رقابت‌ها ظاهر شدند.

به گزارش تابناک ورزشی؛ چهل و چهارمین دوره رقابت‌های بین‌المللی کشتی فرنگی جام تختی که گویا تنها برای افزایش همین عدد و رقم دوره‌های برگزاری‌اش زحمت اجرای آن را می‌کشند، طی روزهای ۶ و ۷ اردیبهشت ماه با حضور کشتی‌گیرانی از ایران و تیم‌های ارمنستان، سوریه و عراق در سالن شهرک نفت اهواز برگزار شد.

خجالت آور است اگر تعداد نفرات حاضر برخی از همین چند کشور را اینجا بنویسیم و باز هم نام "تیم" را روی آن بگذاریم.

در حالی که شاهد برگزاری تورنمنت‌هایی با قدمت کمتر اما اعتبار به مراتب بالاتر در کشورهای مختلف صاحب کشتی برای بزرگداشت مشاهیر خود در این رشته ورزشی هستیم، فدراسیون کشتی ایران و وزارت ورزش و جوانان، کمترین بهایی به اعتبار جام تختی به عنوان مهمترین تورنمنت بین‌المللی کشتی ایران نمی‌دهند و گویا دست به دست هم داده‌اند تا آوازه اسطوره نیم‌قرن قبل ورزش اصیل ایران را به باد بدهند. 

نه اینکه از نام تختی خوش‌شان نیاید، بلکه با جام بین‌المللی فجر هم که تداعی ‌کننده انقلاب اسلامی منجر به استقرار نظام جمهوری اسلامی است هم همین کار را می‌کنند؛ مشکل بی‌درایتی در مدیریت است که چوب حراج به سرمایه های فرهنگی ورزش ایران می‌زند.

زیاد به در و دیوار پایتخت و تبلیغات شهرداری تهران با نام غلامرضا تختی توجه نکنید. پشت این هیاهو و حرافی، هیچ عملی نیست و فقط شعار است. وگرنه اگر هنوز پای تختی بودیم ، لااقل از آن بودجه‌های چندهزار میلیاردی برنامه‌های عجیب و غریب ، مقداری برای حفظ اعتبار نامش در جام تختی هزینه می‌کردیم که اینطور به تورنمنتی درجه سه بدل نشود و برعکس، میدان نمایش و جولان بهترین‌های دنیا شود.

ما طوری برنامه‌ریزی می‌کنیم که حتی ملی‌پوش های خودمان هم رغبت نمی‌کنند در جام تختی کشتی بگیرند! نه امسال، که در آستانه المپیک هستیم و کشتی‌گیران ما مشغول کسب سهمیه یا اردوی آماده سازی قبل از سفر به بازی‌های تابستانی پاریس هستند؛ سال‌های قبل را هم دیدیم و همین آش بود و همین کاسه.

اگر به ورزش و رشته جذاب کشتی علاقمند باشید، بعید است این نام‌ها را نشنیده باشید؛ ایوان یاریگین روسیه،  وهبی امره ترکیه، دانکلوف و نیکولای پتروف بلغارستان، بالاوادزه گرجستان، یاشار دوغو ترکیه، ایوان پادوبنی داغستان، دیمیتری کرکین روسیه، واردانیان ارمنستان، رومن کوتوزوف روسیه،  امره پولیاک مجارستان، الکساندر کارلین روسیه، بوایسار سایتی‌یف روسیه و ....

اینها نام قهرمانان درگذشته یا زنده‌ای است که به واسطه افتخارات و مدال‌های ارزشمندی که در کشتی دنیا کسب کرده‌اند، اسم شان توسط فدراسیون‌های ملی روی تورنمنت‌های کشتی بین‌المللی گذاشته شده است تا ادای احترامی به تلاش‌های سخت شان در راه اهتزاز پرچم کشورشان باشد اما در ایران ، فدراسیون کشتی که در بخش سخت‌افزاری طی پنج‌سال اخیر کارنامه درخشانی داشته و مدام هم روی این ساختمان سازی و تجهیز مانور می‌دهد، هیچ توجهی به مهمترین تورنمنت بین‌المللی کشتی ایران ندارد و انگار عمدی در تنزل این مسابقات وجود دارد!

رویدادی که روزگاری، شاهد حضور بزرگان و مدعیان کشتی جهان بود، امروز بر سر نخواستن‌اش دعواست و هرسال برای قبول زحمت میزبانی باید منتظر نتیجه مذاکرات فدراسیون با وزارتخانه‌ها و ادارات کل ورزش استان‌ها و شرکت ها و اسپانسرها باشیم!

کشتی ایران با وجود نما و ویترین بزرگی که دارد، خالی و عاری از چرخش اقتصادی لازم شده است و علیرضا دبیر نتوانسته یک نظام منسجم مالی و درآمدزایی حرفه‌ای و اصولی در آن پایه‌گذاری کند.

تورنمنت‌های خارجی که نام برده شد، با اعطای جوايز ارزنده کشتی‌گیران سرشناس را به سمت خود جذب می‌کنند، و به واسطه قرار گرفتن در تقویم اتحادیه جهانی کشتی، عنوان جام‌های رنکینگ‌دار را به خود اختصاص داده‌اند و در چرخه انتخابی‌های جهانی و المپیک، نقش ایفا می‌کنند. 

همین امر باعث شده در رقم زدن معادلات کشتی جهان نیز نقش عمده‌ای ایفا کنند و در انتخابات جهانی و قاره‌ای هم رقبای ایرانی را کنار بزنند.

ما هم نشسته ایم و مدام می‌گوییم پس چرا کشتی ایران که روی تشک قهرمانی آسیا و قهرمانی جهان و المپیک ، همیشه مدعی بوده، سهمی در بازی قدرت ندارد!

حقیقت این است که وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک ، و در قواره بزرگتر، دولت های مختلف، ورزش اول کشور را رها کرده‌اند و عملا هیچ هزینه‌ای برای حفظ آبرو و اعتبار آن نمی‌کنند.

اسامی نفرات برتر مسابقات جام تختی امسال را ببینید که در اهواز و به میزبانی یکی از شهرک‌های وزارت نفت برگزار شد!

نفرات برتر نشان می‌دهد همه مدال‌های طلا و ۸۰ درصد نشان‌های نقره به ایرانی‌ها رسید و ارمنی‌ها گاهی نفرات درجه چندم کشتی ایران در برخی اوزان را شکست داده‌اند. کار به جایی می‌کشد که آدم آرزو می‌کند کاش یکی از این خارجی‌ها کشتی‌گیر ما را ببرد تا روی‌مان بشود در پسوند جام تختی بگوییم بین‌المللی!

هم،  سطح شرکت‌کنندگان خارجی و هم اسامی کمتر شنیده شده داخلی در این فهرست، خود گویای سطح مسابقات و میزان اعتبار فنی آن است. افرادی که در جام تختی مدال گرفته‌اند، حتما زحمت خود را کشیده‌اند و در سال‌های آتی می‌توانند جزو شانس ها و سرمایه‌های کشتی ایران در رقابت‌های قاره‌ای و جهانی و المپیک باشند اما اگر نامداران در این تورنمنت حضور داشتند، آنها نیز در تقابل با کشتی‌گیران برتر به سطح بالاتری دست می‌يافتند. 

نویسنده: مجید کوهستانی

نفرات برتر جام تختی 

۵۵ کیلوگرم:

۱- محمد حسینوند پناهی ۲- حسین بیژنی ۳- رامین احمدی و کیانوش شمشیری ۵- مهدی احدی زناب و پیام احمدی ۷- سعید اسماعیلی ۸- نورایر هاخویان (ارمنستان) ۹- محمدپویا اسدی (کرمان) ۱۰- مهدی کمالی

 

۶۰ کیلوگرم:

۱- پویا ناصرپور ۲- سجاد عباس‌پور ۳- علی احمدی‌وفا و علی نوربخش ۵- محمد اسدین (سوریه) و کامران عبدولی ۷- محمدجواد ابوطالبی ۸- حسین جاویدی ۹- سورن آقاجانیان (ارمنستان) ۱۰- رابرت کاراپتیان (ارمنستان)

 

۶۳ کیلوگرم:

۱- محمدمهدی کشتکار ۲- کاران اصلانیان (ارمنستان) ۳- داویت جوتیان (ارمنستان) و عارف محمدی ۵- رضا بهمنی و علیرضا اسفندیاری ۷- علیرضا اسدی ۸- محمد کمالی ۹- احمدرضا ناصرپور ۱۰- علی حاجیوند

 

۶۷ کیلوگرم:

۱- حجت رضایی ۲- امیرمحمد یارمحمدزئی ۳- هایک ملیکیان (ارمنستان) و امید حامدی ۵- آرمین محب‌ثابت و غلامرضا عبدولی ۷- علی شیرزاد ۸- محمد اسکندری ۹- حسین اسفندیاری ۱۰- روبن میرانیان (ارمنستان)

 

۷۲ کیلوگرم:

۱- دانیال سهرابی ۲- علی دارابی ۳- شانت خاچاطریان (ارمنستان) و رضا ساکی ۵- علی‌اصغر سام‌دلیری و امیررضا عیسوند ۷- محمدامیر شوکتی ۸- مرتضی پورعیسی ۹- سعید ارجمند ۱۰- محمدرضا رضاپور

 

۷۷ کیلوگرم:

۱- غلامرضا فرخی ۲- علیرضا عبدولی ۳- سیدمحمد عربی و عارف حبیب‌الهی ۵- محمدرضا حجامی و احمد نجفی ۷- امیرمحمد صمدی ۸- محمدحسن حسینی ۹- حیدر یوسف جبار ۱۰- مسعود کاووسی

 

۸۲ کیلوگرم:

۱- اشکان سعادتی‌فر ۲- شاهین بداغی ۳- ساموئل گریگوریان (ارمنستان) و عباس مهدی‌زاده ۵- جمال اسماعیلی و علی محمودآبادی ۷- محمدحسین آزرم دخت ۸- احمد صلح‌دوست ۹- شکور فاتحی ۱۰- محمدامین حسینی

 

۸۷ کیلوگرم:

۱- محمدحسین محمودی ۲- بهروز هدایت ۳- ابوالفضل پایدار و آرشام بهرام‌زاده ۵- علی کبیری و محمدهادی صیدی ۷- نریمان مهمدی ۸- ابوالفضل سپهوند ۹- اشکان عبدولی ۱۰- حسین کلیوند

 

۹۷ کیلوگرم:

۱- شایان حبیب زارع ۲- هایک خلویان (ارمنستان) ۳- حسین بالی و امیررضا اکبری ۵- علی عابدی درزی و محمدصادق عبدالهی ۷- محمد نصرتی ۸- ابوالفضل حاجی وندی ۹- امیرمحمد نجفی ۱۰- حمیدرضا کشتکار

 

۱۳۰ کیلوگرم:

۱- محمدسروش رنجبر ۲- رازمیک کوردیان (ارمنستان) ۳- آلبرت واردانیان (ارمنستان) و مهرداد کلیوند ۵- امیرحسین کریمی و سید ابوالفضل میرزاده ۷- ابوافضل فتحی تزنگی ۸- امید محمودی ۹- مهدی حسین پور ۱۰- علیرضا حسنوند

 

رده‌بندی تیمی: ۱- ایران ۲۵۰ امتیاز ۲- ارمنستان ۱۱۵ امتیاز ۳- سوریه ۱۰ امتیاز ۴- عراق ۴ امتیاز

دیگر خبرها

  • سومین دور مسابقات کشتی با چوخه در شیروان برگزار شد
  • خلبانی، رویای کودکی هرکول طلایی ایران!
  • سرگیجه بزرگ!
  • مالک استقلال در خانه کشتی رویت شد (عکس)
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان (عکس)
  • سیاستمدار انگلیسی: جریان حمایت غرب از اسرائیل معکوس شده است
  • عاقبت مهدی نصیری؛ مشاوره به شاهزاده! | شکاف بین شاهزاده و تاجزاده را بردارید...
  • جام بین‌المللی یا آبروریزی ملی! چرا جام تختی با این شکل برگزار می‌شود؟/ شعار بیلبوردهای شهردار را باور کنیم یا میزبانی درجه۳ دبیر را ؟
  • امیر دریادار ایرانی: کشتی‌های ایرانی را اسکورت می‌کنیم