Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین و به  نقل از روابط‌ عمومی اداره کل میراث فرهنگی‌ گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی ، محمود طغرایی مسئول ثبت ملی آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی خراسان رضوی، گفت: در بررسی‌های باستان ‌شناسی  که اخیرا به منظور شناسایی، مستندسازی و ثبت ملی آثار تاریخی محدوده ارتفاعات جنوب مشهد درحال انجام است، تعداد چهار مجموعه جدید از سنگ نگاره‌های باستانی کشف و مورد مستند سازی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این مجموعه سنگ نگاره‌های باستانی، نقوش متعددی از جمله نقش قوچ، بز کوهی، تصویر انسان با کمان در دست و در حال شکار به‌ صورت کنده شده بر روی سطوح سنگی ترسیم شده است. مسئول ثبت ملی آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی خراسان رضوی اضافه کرد: در بررسی‌های اولیه، پیشینه ایجاد این نقوش از پیش از تاریخ و حدود هزار تا شش هزار  سال پیش تشخیص داده شد که البته در حال بررسی است. طغرایی با اشاره به اهمیت باستان شناختی این آثار تاریخی- فرهنگی افزود: سنگ نگاره‌های باستانی به دلیل اینکه اندیشه و باورهای انسان‌های پیش از تاریخی را به‌صورت تصویری و مستند نشان می‌دهند، بیانگر بخش مهمی از فرهنگ وتمدن بشری هستند. مسئول ثبت ملی آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی خراسان رضوی با اشاره به آسیب پذیر بودن این سرمایه‌های ملی افزود: در سال‌های اخیر بخشی از این نقوش توسط افراد مختلف مورد تخریب قرار گرفته است، مثلا برخی گروه های غیر حرفه‌ای کوهنوردی با رنگ پاشی بر روی نقوش، موجب از بین رفتن آنها شده‌اند. در شهرستان طرقبه شاندیز نیز برداشت سنگ‌های معدنی آسیب گسترده‌ای به پهنه‌های سنگ نگاره‌ها وارد کرده‌اند که باید جلوی این تخریب‌ها گرفته شود. طغرایی افزود: پس از مستندسازی این نقوش و حفاظت از آن‌ها، آثار مذکور در فهرست آثار ملی ثبت شده و به‌عنوان  مهم‌ترین جاذبه های گردشگری تاریخی در ارتفاعات جنوب مشهد، به مردم معرفی خواهند شد. وی یادآور شد: با توجه به وجود یک عرصه گسترده کشت دیم در این ارتفاعات به نام تخته مایان و عبور چندین راه ارتباطی تاریخی از روستاهای دامنه بینالود به سمت مشهد مقدس، تاکنون چندین آب انبار، قلعه تاریخی، راه سنگ چین، قنات تاریخی و چشمه‌های طبیعی آب مورد شناسایی قرار گرفته که ضرورت دارد حفظ ومرمت شود. انتهای پیام/ 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سنگ نگاره های مشهد میراث فرهنگی سنگ نگاره های باستانی ثبت ملی آثار تاریخی خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۶۸۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا ایزدی بعدازظهر شنبه ضمن بازدید از محدوده عمارت خسروآباد سنندج و حضور در جلسه هم‌اندیشی که با حضور، مشاور امور مجلس و استان‌ها، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، معاون میراث‌فرهنگی و کارشناسان این اداره‌کل در استانداری کردستان برگزار شد، اظهار کرد: اجرای ضوابط اختصاصی حریم بناهای تاریخی یکی از نکات حائز اهمیت در حفظ و نگهداری بافت‌های تاریخی است.

مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی کشور افزود: باید حریم‌ها را با لحاظ اینکه مردم کمتر دچار آسیب شوند، اصلاح کنیم.

وی با اشاره به لزوم همکاری دستگاه‌های مربوطه به‌ویژه شهرداری سنندج در خصوص بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج عنوان کرد: امیدواریم با اعمال اصلاحات و بازنگری، عرصه و حریم قانونی آثار حفظ شود.

در این جلسه مقرر شد مشاور واجد شرایط و صلاحیت کار در بافت‌های تاریخی تعیین و موضوع در کوتاه‌ترین زمان انجام شود.

عمارت قاجاری خسروآباد در سنندج که با شماره ۱۴۹۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده بنایی واجد ارزش‌های معمارانه است که به دلیل باغ و بنا در کنار هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

کد خبر 6090228

دیگر خبرها

  • کشف نقوش صخره‌ای در منطقه تاریخی ورزقان
  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • حریم عمارت خسروآباد سنندج بازنگری شود
  • متلاشی شدن باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه سه هزار ساله در ارومیه
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت
  • حفاری بیل مکانیکی شهرداری در گورستان باستانی ری/ضرب و جرح مالک
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد