Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل در واکنش به حذف تعدادی از دانشگاه‌های ایران از لیست دانشگاه‌های معتبر اعلام شده برای تحصیل دانشجویان عراقی، گفت: اکثر این دانشگاه‌ها در زمره بهترین دانشگاه‌های ایران هستند اما به دلیل اینکه بسیاری از تولیدات علمی این دانشگاه‌ها در حوزه‌های علوم انسانی است در نتیجه در رتبه‌بندی‌های تایمز و شانگهای رتبه بالایی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این مورد نباید باعث حذف آنان از لیست انتخابی دانشجویان عراقی برای تحصیل باشد.

به گزارش ایسنا، دکتر وحید حدادی اصل در دیدار با سفیر عراق در ایران که در محل وزارت علوم برگزار شد، گفت: کشور عراق بیشترین دانشجوی بین‌المللی شاغل به تحصیل در ایران را به خود اختصاص داده و برای مسئولان وزارت علوم رفع مشکلات دانشجویان عراقی بسیار مهم است و به عنوان قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل یکی از ماموریت‌هایم حل چنین مشکلاتی است.

وی با بیان اینکه ۱۰۷ هزار دانشجوی عراقی در ایران مشغول به تحصیل هستند گفت: نزدیک به ۵۵ هزار دانشجوی عراقی در دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم تحصیل می‌کنند و در همین راستا وزارت علوم تلاش می‌کند تا بهترین زمینه و فرصت تحصیل را برای آنان فراهم کند.

قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل تاکید کرد: سازمان امور دانشجویان به عنوان بازوی اجرایی وزارت علوم، مشکلات دانشجویان را در موارد خاص برطرف میکند ولی در مواردی که نیاز به سیاستگذاری و برنامه‌ریزی و مداخله‌های کلان دارد مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم پیگیر امور است و تا حصول نتیجه موارد را پیگیری می‌کند.

دکتر حدادی اصل در این دیدار تاکید کرد: همکاری‌های علمی دو کشور نباید منحصر و محدود به تحصیل دانشجویان عراقی در ایران باشد، بلکه باید زمینه همکاری علمی و تحقیقاتی و حضور اساتید دو کشور نیز در دانشگاه‌های یکدیگر فراهم شود.

وی همکاری علمی و تحقیقاتی مشترک میان اساتید ایرانی و عراقی را بسیار مهم توصیف کرد و گفت عمده مشکلات دو کشور مشترک و برای هر دو کشور دارای اهمیت هستند همانند موضوع کم‌آبی و ریزگردها که در این زمینه همکاری‌های مشترک دانشگاهی و تاسیس کمیته‌های علمی مشترک بسیار راهگشا خواهد بود.

دکتر حدادی اصل در این دیدار با اشاره به اقدام اخیر وزارت علوم عراق در حذف تعدادی از دانشگاه‌های ایران از لیست دانشگاه‌های معتبر برای تحصیل، گفت: اکثر این دانشگاه‌ها مانند دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه شهید چمران، دانشگاه الزهرا و... در زمره بهترین دانشگاه‌های ایران هستند اما به دلیل اینکه بسیاری از تولیدات علمی این دانشگاه‌ها در حوزه‌های علوم انسانی هست در رتبه‌بندی‌های تایمز و شانگهای رتبه بالایی را ندارند، اما این اقدام نباید باعث حذف آنان از لیست انتخابی دانشجویان عراقی برای تحصیل باشد.

قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل با اشاره به اینکه در گذشته کمیته و کارگروه‌هایی بین دو کشور برای تقویت همکاری‌های علمی وجود داشته است، گفت: آمادگی داریم که این کارگروه‌ها را فعال‌تر کنیم و پیشنهاد می‌کنیم در اولین جلسات این کارگروه‌ها موضوع به رسمیت شناختن مدارک دانشگاه‌های ایرانی توسط وزارت علوم و فناوری عراق مورد بررسی قرار گیرد که این پیشنهاد مورد استقبال سفیر عراق در ایران قرار گرفت.

وی افزود: براساس این پیشنهاد مقرر شد در آینده نزدیک جلسه روسای دانشگاه‌های ایرانی و نمایندگان وزارت علوم عراق و ایران تشکیل شود و در راستای همکاری‌های علمی مشترک و همچنین مبحث تایید مدارک علمی دانشگاه‌های ایران و حل برخی از مشکلات دانشجویان عراقی در ایران مانند صدور به موقع روادید و صدور به موقع دانشنامه تبادل نظر صورت گیرد.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی وزارت علوم، نصیر عبدالمحسن عبدالله در این دیدار گفت: بیشترین تعداد دانشجویان عراقی که در خارج از کشور تحصیل می‌کنند در ایران است.

وی با اشاره به ارتباطات سیاسی و همکاری‌های نزدیک ایران با کشور عراق در زمینه‌های اجتماعی اقتصادی فرهنگی و تجاری گفت باید در زمینه‌های علمی و پژوهشی نیز همکاری‌های دو کشور تا حد سایر زمینه‌های همکاری ارتقا یابد.

سفیر عراق در ایران با اشاره به اینکه کشور عراق در حدود ۱۵۰۰ کیلومتر مرز مشترک با ایران دارد و روابط این دو کشور قدمت تاریخی دارد و پیوندهای فرهنگی بین دو کشور بسیار زیاد است گفت: من و مسئولان آموزش عالی دولت عراق از ارتقای همکاری‌های علمی دو کشور استقبال می‌کنیم.

نصیر عبدالمحسن عبدالله با اشاره به جمعیت زیاد دانشجویان عراقی شاغل به تحصیل در ایران گفت: بیشترین مشکل این دانشجویان در زمینه صدور روادید، صدور اجازه خروج از ایران و همچنین صدور به موقع دانشنامه تحصیلی هست و از مسئولان وزارت علوم درخواست کرد که برای حل این مشکل دستورات لازم را صادر نمایند.

وی با استقبال از تشکیل جلسه روسای دانشگاه‌های ایرانی و مسئولان آموزش عالی عراق گفت: تشکیل این جلسه برای حل برخی از مشکلات بسیار ضروری است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ايران و عراق دانشگاه های معتبر عراق قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل دانشگاه های ایران دانشجویان عراقی همکاری های علمی دانشگاه ها وزارت علوم برای تحصیل دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۰۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لغو محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمد علی زلفی گل در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با انتشار نامه مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری درخصوص اعمال پایه‌های تشویقی اعضای هیأت علمی با انتشار نامه مذکور اعلام کرد: یک اتفاق مبارک و مؤثر برای وزارت علوم تحقیقات و فناوری (عتف) بخشی ازجورچین (پازل) انگیزشی دوره جدید مدیریت وزارت (عتف).

بیشتر بخوانید: بخشنامه سازمان سنجش ابطال شد/ نقل و انتقال فرزندان اعضای هیأت علمی غیرقانونی است

متن نامه به شرح زیر است:

مهدی مسکنی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در نامه‌ای به محمد علی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرد: بازگشت به نامه شماره ۳۶۸۳۵۲/ و مورخ ۵ فروردین ۱۴۰۳ در خصوص پایه‌های تشویقی اعضای هیأت علمی به استحضار می‌رساند:

با توجه به ماده (۷) تصویب نامه شماره ۱۶۰۷۱۶/ ت ۶۰۰۲۹ ه مورخ ۲ آذر ۱۴۰۱ هیأت وزیران، دستورالعمل اعطای پایه‌های تشویقی تا (۶۰ پایه) ازسوی آن وزارت خانه ابلاغ‌شده برای تمامی اعضای هیأت علمی که از طریق مراکز جذب وزارت‌خانه مربوطه به‌کار گرفته شده یا می‌شوند از سال هزار و چهارصد و ۲ قابلیت اجرایی یافته است.

بنابراین محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی تا (۷) پایه موضوع ماده پنجاه و سه آئین‌نامه استخدامی اعضای هیأت علمی از تاریخ اجرای ماده مذکور لغو می‌گردد.

علی‌ای‌حال چنانچه احدی از اعضای مذکور در شرف بازنشستگی هستند در صورت رعایت ضوابط کلی اعطای پایه‌های مورد بحث که دستورالعمل مزبور تشریح گردیده موضوع اعمال پایه‌های تشویقی در محاسبه حقوق بازنشستگی قابل رسیدگی و اقدام خواهد بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228534 برچسب‌ها وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

دیگر خبرها

  • ستاره جنجالی به ایران بازنگشت ؛ واکنش سرمربی
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • همکاری وزارت علوم و معاونت علمی در حوزه دارایی‌های فکری
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • تحصیل در دانشگاه آزاد ممسنی با کمترین هزینه/ تعامل با شهرداری نورآباد براساس رویکرد فناوری
  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • لغو محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی