Web Analytics Made Easy - Statcounter

عدیل سروی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برداشت پیله‌تر ابریشم در استان گیلان از ۱۸ خرداد آغاز و روز گذشته به پایان رسید، اظهار داشت: ۵۶۵ تن پیله‌تر ابریشم بهاره در گیلان به ارزش تقریبی ۱۲۵ میلیارد تومان برداشت شده‌است.

وی با بیان اینکه امسال ۱۶ تن پیله‌تر ابریشم بهاره در گیلان بیشتر نسبت به مدت مشابه پارسال "بهار سال گذشته" برداشت شده‌است، افزود: سال گذشته در مجموع بهاره و پاییزه ۵۵۰ تن پیله‌تر ابریشم در گیلان برداشت شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس مرکز توسعه نوغانداری کشور با بیان اینکه امسال ۴۳۵ جعبه تخم نوغان در گیلان بیشتر نسبت به پارسال در بین نوغانداران توزیع شد، گفت: بهار امسال ۱۵ هزار و ۳۱۷ جعبه تخم نوغان در بین نوغانداران گیلان توزیع شده‌است.

وی اظهار داشت: با حمایت دولت توزیع تخم نوغان امسال بدون هیچ گونه افزایش قیمت انجام شد و بر اساس مصوبه هر جعبه تخم نوغان به قیمت ۱۵ هزار تومان همانند قیمت پارسال بین نوغانداران توزیع شده‌است.

رییس مرکز توسعه نوغانداری کشور بیان داشت: در همه شهرستان های گیلان پرورش پیله‌تر ابریشم و نوغانداری انجام می‌شود اما شهرستان‌های لنگرود، شفت، لاهیجان، فومن و صومعه‌سرا رتبه‌های اول تا پنجم را به خود اختصاص دادند.

وی با اشاره به فرصت پاییزه پرورش کرم ابریشم افزود: پرورش پاییزه کرم ابریشم بعد از ۲۳ سال وقفه از سه سال گذشته در ۶ استان کشور انجام می‌شود که گیلان بیشترین پرورش پاییزه را دارد.

سروی با بیان اینکه پرورش ۲ بار در سال به اقتصادی شدن و جذاب شدن حرفه نوغانداری کمک می‌کند، از نوغانداران گیلان درخواست کرد تا برای هماهنگی لازم برای پرورش پاییزه به شعب نوغانداری در استان مراجعه کنند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر ادعای برخی نوغانداران در یکی از شهرستان های گیلان مبنی بر ترکیب ۲ نوع تخم نوغان داخلی و خارجی اظهار داشت: این ادعا کارشناسی نیست، اصلا امکان ترکیب ۲ نوع تخم نوغان وجود ندارد.

رییس مرکز توسعه نوغانداری کشور درباره وضعیت برداشت پیله های تر ابریشم در سایر استان های کشور گفت: در برخی از نقاط برداشت پیله های تر ابریشم ادامه دارد که بعد پایان برداشت، میزان تولید پیله‌های تر ابریشم در کل کشور اطلاع رسانی می‌شود.

به طور معمول با پرورش هر جعبه تخم نوغان به طور متوسط ۳۵ کیلوگرم پیله‌تر ابریشم تولید می‌شود و از هر پنج کیلوگرم پیله‌تر نیز پس از فرآوری یک کیلوگرم نخ ابریشم خام به دست می‌آید؛ البته میزان برداشت پیله ابریشم در سال جاری در استان گیلان رضایت‌بخش است به طوری که اغلب نوغانداران بیش از ۴۰ کیلو به ازای هر جعبه برداشت کرده‌اند.

هم اکنون حدود ۹ هزار و ۸۰۰ خانوار در گیلان مشغول فعالیت در صنعت نوغانداری هستند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی رشت گیلان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی رشت گیلان وزارت جهاد کشاورزی رشت گیلان جعبه تخم نوغان پیله تر ابریشم تر ابریشم برداشت پیله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۰۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت گل محمدی در بابل + فیلم

حسن نتاج مدیر مجموعه باغ بهشت مامطیر در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به استقبال بی سابقه علاقه‌مندان از شهر‌های مختلف استان از جشنواره شنواره برداشت گل محمدی و گلابگیری ، گفت: این یازدهمین سالی است که مشغول به پرورش گل محمدی و دهمین دوره‌ایست که در حال برگزاری جشنواره برداشت گل محمدی و گلابگیری هستیم.

او افزود:خداروشکر از سال ابتدایی تا به امروز که دهمین دوره می‌باشد هرساله شاهد رشد علاقه‌مندان در بازدید از این جشنواره بودیم بطوری که تعداد قابل توجه‌ای از گردشگران از شهر‌های مختلف استان به اینجا می‌آیند تا جدای استفاده از فضای بکر این باغ از مشتقات این محصول هم بهره‌مند شوند.

نتاج گفت: در گذشته این باغ یک زمین شالیزاری بوده که هر ساله در هنگام فصل کشت با مشکل کمبود آب مواجه بودیم ولی از زمانی که رو به پرورش گل محمدی آوردیم دیگر این مشکل وجود ندارد چرا که گل محمدی نیاز بسیار محدودی به آب، مواد کودی عالی و معدنی دارد و جزو گیاهانی است که در اراضی شیب‌دار، زمین‌های کم آب و خاک‌های ضعیف هم پرورش می‌یابد

او در خصوص خواص دارویی و مشتقات گل محمدی افزود:گل تازه و غنچه خشک، مربا و شربت گل محمدی، گلاب درجه یک و گلاب دو آتیشه از جمله محصولاتی هستند که از این گیاه به دست می‌آوریم و در مجموع گل محمدی گیاهیست که از شاخه و برگ‌هایش هم می‌توان در بحث دارویی استفاده کرد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت
  • امنیت شغلی در گرو رونق تولید/ بیمه کارگران ساختمانی پیگری می‌شود
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان
  • آغاز برداشت گل محمدی در بابل + فیلم
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد
  • توزیع تخم نوغان از امروز درگیلان
  • توزیع تخم نوغان در گیلان
  • مهارت آموزی معلمان در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان