Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدبن‌موسی معروف به خوارزمی یکی از بزرگترین دانشمندان ایرانی است که بر اساس تقویم ایران، سالگرد زاد روز وی به نام روز ملی فناوری اطلاعات نامیده شده است

به گزارش خبرنگار گروه علمی و فناوری خبرگزاری برنا، محمدبن‌موسی معروف به خوارزمی یکی از بزرگترین دانشمندان ایرانی است که بر اساس تقویم ایران، سالگرد زاد روز وی به نام روز ملی فناوری اطلاعات نامیده شده است، شاید تقارن این نام‌گذاری از این باب بوده که فناوری اطلاعات امروز تقریباً به همۀ علوم مرتبط است و خوارزمی نیز بر همۀ علوم مسلط بوده، تأثیر خوارزمی بر تاریخ علمی جهان به حدی بوده است که جرج سارتن، در کتاب مقدمه‌ای بر تاریخ علم، نیمه اول سده ۹ میلادی را «عصر خوارزمی» می‌نامد!

همین موضوع بهانه‌ای شد تا گفتگویی با حسین اسلامی رئیس هیات مدیره منتخب سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران ترتیب دهیم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسلامی در پاسخ به این سوال که علت نام‌گذاری این روز چیست، عنوان کرد: همکاران ما در نظام صنفی رایانه‌ای از سال‌ها به دنبال انتخاب روزی برای نام‌گذاری به نام روز ملی فناوری اطلاعات، پیشنهاد ما از همان زمان نام‌گذاری زاد روز حکیم محمد خوارزمی به نام فناوری اطلاعات بود، ریاضیدان برجستۀ ایرانی بود که می‌توان وی را در عمل سازندۀ بنیان گذار نخستین الگوریتم‌های حوزۀ فناوری دانست.

وی افزود: تلاش نظام صنفی رایانه‌ای در سال‌های گذشته سبب شد تا این موضوع در شورای فرهنگ عمومی و شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح و مصوب شود که سالروز زادروز حکیم خوارزمی به نام روز ملی فناوری اطلاعات نام‌گذاری گردد.

رئیس هیأت مدیرۀ سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران دربارۀ ویژگی‌های خوارزمی که منجر به این نام‌گذاری شد، تصریح کرد: پیش از هرچیز باید ایرانی بودن وی را مدنظر قرار دهیم، در وهلۀ بعد جایگاه جهانی ایشان اهمیت دارد، دنیای علم خوارزمی را به سبب مسئلۀ الگوریتم‌هایی که طراحی کرده است، مورد ستایش قرار می‌دهد. ویژگی سوم ایشان، تسلط به همۀ علوم و جامع الاطراف بودن این دانشمندان برجستۀ ایرانی به خصوص در علم ریاضی است.

این فعال فناوری اطلاعات دربارۀ ارزیابی خود از وضعیت صنایع مرتبط در ایران تأکید کرد: باید اذعان کرد که فناوری اطلاعات تنها صنعت ایران است که رشد اقتصادی خارج العاده‌ای زیادی داشته به طوری که عامۀ مردم ایران آن را حس کردند، این صنعت هرچند عمر زیادی ندارد اما زندگی همۀ مردم را متأثر کرده است و پیشرفت آن بر کسی پوشیده نیست.

وی در ادامه گفت: ضمن اینکه موضوع صنایع فناوری اطلاعات تقریباً یک حوزۀ دانش بنیان صرف محسوب می‌شود و افراد بر اساس تخصص و دانش خود موفقیت به دست می‌آورند که همین مسئله سبب رشد بیشتر فناوری اطلاعات در ایران شده است.

اسلامی دربارۀ برنامه‌های آینده سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و راهکارهای این سازمان برای توسعۀ زیست بوم فناوری اطلاعات، عنوان کرد:  سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به خصوص با توجه به شعار سال «تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین» تلاش دارد تا حمایت ویژه‌ای از زیست بوم انجام شود.

وی افزود: فعالان فناوری اطلاعات در زمینه‌های مختلفی مسائلی دارند که تلاش داریم تا آن‌ها را مرتفع سازیم، بخشی از مسائل شرکت‌ها به حوزه گمرک، گروهی دیگر به حوزۀ بیمه و قسمتی به حوزۀ رگلاتوری ارتباط دارد، برای مثال برخی فعالان این صنعت موضوعات زیادی با رگلاتورهایی مانند بیمه و بانک مرکزی دارند که ما در نظام صنفی‌رایانه‌ای تهران تلاش می‌کنیم که زمینۀ گفتگوی صریح بین فعالان صنعت و رگلاتورهای دولتی را به وجود بیاوریم تا مسائل به بهترین نفع رفع شوند.

این فعال افتصاد دیجیتال تصریح کرد: این گفتگوها باید با هدف تأمین نظر توأمان بخش دولتی و خصوصی انجام شود، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای امور مشترک خود با هر سه قوه را مجدانه پیگیری می‌کند به خصوص با دستگاه اجرایی که نقش عملیاتی بیشتری در این حوزه دارد.

رئیس هیأت مدیرۀ سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران تأکید کرد: حمایت و جذب بیشتر مجموعه های دانش بنیان و استارتاپ‌ها در برنامۀ ما قرار دارد؛ چرا که آینده اقتصاد دیجیتال در اختیار آن‌ها است، این فعالان اقتصاد دیجیتال این امکان را دارند که واحد صنفی تشکیل دهند و مورد حمایت سازمان قرار بگیرند.

وی تأکید کرد: جامعۀ هدف بعدی ما نیروهای حقیقی یا اصطلاحاً فری لنسرها هستند، آن‌ها کارفرمای خود هستند و وابستگی خاصی به هیچ مجموعه‌ای ندارند، البته این امکان را دارند که تأثیر شگرف بر اقتصاد کشور داشته باشند.

این فعال اقتصاد دیجیتال در ادامه گفت: گروه سوم از قشر هدف ما شرکت‌های دانش‌بنیان هستند که تلاش خواهیم کرد تا گام‌های مثبتی برای رفع مشکلات آن‌ها به خصوص در حوزه‌های بیمه ، مالیات،  و سرمایه های انسانی برداریم.

اسلامی در خاتمه گفت: مهمترین برنامه و وظیفۀ صنف در شرایط فعلی آموزش تخصصی نیروی انسانی و حفظ آن در صنایع فناوری اطلاعات می‌دانم تا سبب شود که بخش زیادی از متخصصان مختلف و جوانان به سوی فعالیت در حوزۀ فناوری های نوین گام‌ بردارند، امری که قطعاً منجر به پیشرفت کشور در این زمینه خواهد شد.

انتهای پیام/

 

خبرنگار: علیرضا عموزاد

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آموزش مجازی فناوری اطلاعات نیروی انسانی آموزش تیر خوارزمی نصر جشنواره خوارزمی نظام صنفی رایانه ای سازمان فناوری اطلاعات سازمان نصر روز ملی فناوری اطلاعات حسین اسلامی تاریخ علم سازمان نظام صنفی رایانه ای دانش بنیان نام گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۴۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناکامی متا در مقابله با اطلاعات نادرست پیش از انتخابات

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، کمیسیون اروپا در حالی که تحقیقات خود را در مورد نقض مشکوک قوانین محتوای آنلاین اتحادیه اروپا آغاز کرد، گفت: پلتفرم‌های متا (فیس‌بوک و اینستاگرام) در مقابله با تبلیغات گمراه‌کننده و اطلاعات نادرست در دوره پیش از انتخابات پارلمان اروپا ناکام مانده‌اند.

این تحقیقات توسط ناظران فناوری اتحادیه اروپا در میان نگرانی‌ها درباره روسیه و چین به عنوان منابع ممکن اطلاعات نادرست انجام شده است، اما همچنین در داخل اتحادیه اروپا نیز، برخی از احزاب سیاسی و سازمان‌ها با دروغ‌ها سعی در جذب رأی‌دهندگان در انتخابات ۶ تا ۹ ژوئن برای انتخاب پارلمان پنج‌ساله بعدی دارند.

قانون خدمات دیجیتال که در سال گذشته آغاز شد، شرکت‌های بزرگ فناوری را ملزم می‌کند تا برای مقابله با محتوای غیرقانونی و مضر در پلتفرم‌های خود اقدامات بیشتری انجام دهد  و در غیر این صورت با جریمه تا ۶٪ از درآمد سالیانه جهانی خود مواجه شوند.

مارگرت وستاگر، رئیس دیجیتال اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای گفت: ما گمان می‌کنیم که نظارت متا کافی نیست، که شفافیت تبلیغات و رویه‌های تعدیل محتوا را ندارد.

او گفت: «بنابراین امروز، ما پرونده‌ای را علیه متا آغاز کرده‌ایم تا مطابقت آنها با قانون خدمات دیجیتال را ارزیابی کنیم.

متا که بیش از 250 میلیون کاربر فعال ماهانه در اتحادیه اروپا دارد، از روند کاهش ریسک خود دفاع کرد.

یک از سخنگویان متا گفت: ما یک فرآیند خوب برای شناسایی و کاهش خطرات در پلتفرم های خود داریم. ما مشتاقانه منتظر ادامه همکاری خود با کمیسیون اروپا و ارائه جزئیات بیشتر این کار هستیم.

متا پنج روز کاری فرصت دارد تا اتحادیه اروپا را در مورد اقدامات اصلاحی انجام شده برای رفع نگرانی ها مطلع کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناکامی متا در مقابله با اطلاعات نادرست پیش از انتخابات
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • خلیج فارس دریایی راهبردی در دنیای ارتباطات است
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • بانک دی استخدام می کند (+جزئیات)
  • انتقاد یک مقام سابق از عروسی مجلل دختر شمخانی
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود
  • کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند