Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سید محمدجعفر رضوی» کارشناس مسائل اسرائیل در تشریح دلایل عادی‌سازی احتمالی روابط اسرائیل و سومالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: نفس عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی از زمان علنی شدن پیمان ابراهیم کلید خورد که موفق‌ترین آنها به گفته تل‌آویو، عادی‌سازی روابط با امارات بوده است. در این میان عادی‌سازی‌هایی که انجام شده چندان موفق و ریشه‌ای به حساب نمی‌آید و از سوی دیگر باید متوجه بود که روند مذکور به مرور در حال تکمیل شدن است و کشورهای جدیدی طی ادوار آینده به این روند ملحق خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توجه داشته باشید که اسرائیل کلیت توافق ابراهیم و عادی‌سازی با کشورهای عربی را یک دستاورد دیپلماتیک با چندین ضلع مشخص قلمداد می‌کند و به همین جهت رسانه‌های این رژیم مدام در حال برجسته کردن ابعاد جدیدی  از آن هستند.

وی ادامه داد: طی چند روز گذشته هم اخباری منتشر شد که نشان می‌دهد سومالی قرار است به قطار توافق ابراهیم بپیوندد و به همین جهت باید به اهداف این رژیم در شاخ آفریقا اشاره کرد. توجه داشته باشید که اهمیت سومالی برای اسراییل، جغرافیای این کشور است. بدون تردید شاخ آفریقا که سومالی هم در آن واقع شده یک منطقه بسیار کلیدی به حساب می‌آید؛ چراکه اشراف از خاک این کشور بر دریای سرخ و خلیج عدن مهمترین مؤلفه‌ای است که اسرائیل روی آن تاکید دارد. یکی از دلایلی که تل‌آویو به دنبال نزدیک شدن به سومالی است، بحث همین اشراف‌های دریایی است؛ چراکه انصارالله یمن به صورت مستقیم بر خلیج عدن و دریای سرخ اشراف دارد و این موضوع دقیقاً همان بحثی است که اسرائیل را به تکاپو انداخته است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: مساله عادی‌سازی احتمالی اسراییل و سومالی دقیقاً در زمانی مطرح می‌شود که آمریکا می‌خواهد تمرکزش را از منطقه خاورمیانه و حاشیه خلیج فارس بردارد و بر همین اساس اسراییل به دنبال آن است که بتواند در همین بزنگاه بر روی سومالی سرمایه‌گذاری کند؛ چراکه این کشور در شاخ آفریقا قرار دارد و این منطقه استراتژیک می‌تواند سکوی پرتابی برای تعمیق نفوذ رژیم صهیونیستی در شمال و شاخ آفریقا باشد. توجه داشته باشید که نگاه اسراییل به آفریقا عموماً یک نگاه اقتصادی و امنیتی است. تل‌آویو تلاش دارد که در این منطقه و همچنین در اتحادیه آفریقا نفوذ سیاسی و اقتصادی خود را عمیق‌تر کند و به همین دلیل معتقدم که توسعه روابط اسراییل با کشورهای عربی و آفریقایی به نوعی می‌تواند صهونیست‌ها را از انزوا خارج کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اسرائیل نگران آن است که اتحادیه آفریقا قطعنامه‌ای علیه تل‌آویو صادر کند و به همین دلیل برای نفوذ علیه جبهه‌بندی‌ها، دست به عادی‌سازی روابط با کشورهای آفریقایی می‌زند. توجه داشته باشید که نگاه رژیم صهیونیستی به قاره سیاه عملاً یک نگاه بالا به پایین است. از منظر امنیتی باید دانست کشورهای آفریقایی به خصوص دولت‌های مستقر در شمال و شاخ آفریقا به دنبال تعمیق روابط اقتصادی و نظامی خود با اسراییل هستند. آنها به خوبی می‌دانند که اسراییل چشمش به آبراه‌های حیاتی منتهی به شاخ و شمال آفریقا است و به همین دلیل جنب و جوش تل‌آویو در حوزه سیاسی با محوریت جغرافیای آفریقا افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که برخی از کشورهای آفریقایی خواهان خرید تسلیحات از اسرائیل هستند و به همین دلیل ما یک پیوند آشکار و حتی پنهان چند جهته را بین آفریقا و اسراییل و به خصوص کشورهای مستقر در شمال و شاخ آفریقا را شاهد هستیم.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: رژیم صهیونیستی سومالی اسرائیل امارات تل آویو توافق ابراهیم توجه داشته باشید همین دلیل شاخ آفریقا عادی سازی تل آویو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۵۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان جنوبی گنجینه ناشناخته سرمایه گذاری /اکسپو سکوی پرتاب توسعه

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی ذاکریان صبح سه شنبه در حاشیه نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران با اشاره به ششمین نمایشگاه صادراتی ایران، اظهارکرد: در این دوره نمایشگاه از پویایی بیشتری نسبت به دوره های قبل برخوردار است و خراسان جنوبی نیز با امادگی بیشتری در این نمایشگاه حضور پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه هریک از دستگاه های اجرایی ماموریتی برای شرکت فعال استان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ داشته اند، بیان داشت: مرکز خدمات سرمایه گذاری استان تهیه و تولید محتوای این نمایشگاه اعم از چاپ کتاب، برشورها و کلیپ را بر عهده داشته است.

ذاکریان با اشاره به اینکه در نمایشگاه اکسپو تمرکز بر ارائه زنجیره های ارزش هر استان می باشد، بیان داشت: خراسان جنوبی با تمرکز بر معرفی سه زنجیره ارزش در حوزه زرشک، گوهر سنگها و بنتونیت در این نمایشگاه حضور پیدا کرده است.

وی با اشاره به کاربردهای استفاده از زرشک در صنایع غذایی، دارویی و… بیان داشت: خراسان جنوبی رتبه اول تولید زرشک بی دانه در جهان را دارد و در زمینه معرفی زرشک در استان اقدامات موثری انجام شده و اکنون زمان ان رسیده این محصول را در سطح ملی و بین الملی معرفی کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه ۸۵ درصد ذخیره بنتونیت کشور در خراسان جنوبی وجود دارد، گفت: بنتونیت استفاده های مختلفی دارد که برای صنایع دارویی و ارایشی بهداشتی و بخش کشاورزی استفاده می شود.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در خصوص سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی هم گفت: تجارت گوهرسنگ ها در دنیا سالانه بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار است اما سهم جمهوری اسلامی و خراسان جنوبی در این حوزه بسیار ناچیز است.

وی تصریح کرد: تجارت در این حوزه به صورت چمدانی و غیر رسمی بوده و این بازار نیازمند توجه ویژه است.

ذاکریان افزود: با توجه محدودیت های خراسان جنوبی در زمینه آب توجه به سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی می تواند بدون نیاز به آب می تواند بازار فعال اشتغال در استان ایجاد کند.

وی به اقدامات اداره کل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی برای حضور در نمایشگاه اشاره کرد و افزود: اقدام به چاپ و بروزرسانی کتاب ۱۱۰ فرصت سرمایه گذاری استان کرده ایم.

به گفته وی این کتاب در حوزه های مختلف صنعت، معدن و کشاورزی، دانش بنیان و مرز فرصت های استان را معرفی کرده است.

وی ادامه داد: همچنین کتاب توانمندی های استان در حوزه صنعت، معدن، کشاورزی، گردشگری و مرز به دو زبان چاپ و در نمایشگاه به مراجعه کنندگان ارایه می شود.

ذاکریان بیان داشت: کتاب زنجیره های ارزش با تمرکز بر سه زنجیره ارزش نیز به دو زبان تهیه و چاپ شده است.

وی با بیان اینکه نمایشگاه اکسپو فرصت خوبی برای معرفی توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران و معرفی استان های کمتر شناخته شده ای از جمله خراسان جنوبی است، گفت: در این نمایشگاه ۸۵ کشور جهان و بیش از دو هزار تاجر و شرکت تجاری حضور پیدا کرده اند که ظرفیتی بی نظیر برای معرفی استان است.

وی با اشاره به اینکه ملاقات های خوبی در زمینه معرفی ظرفیت های استان در این نمایشگاه صورت گرفت، بیان کرد: جلسات و ملاقات های تجاری با تجار کشورهای افغانستان، چین، ژاپن عمان و… داشتیم.

ذاکریان از امضای تفاهم نامه در زمینه گوهرسنگ ها بین استان و وزارت صمت خبرداد و افزود: این تفاهم نامه بین استاندار و قائم مقام وزیر صمت به امضا رسید و مقرر شد تا در افق ۱۴۰۷ تجارت سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی خراسان جنوبی ۵۰ میلیون دلار باشد.

وی با تاکید بر اینکه فرصت های نمایشگاهی را باید غنیمت شمرد، ادامه داد: حضور در این گونه نمایشگاه ها نقطه عطفی برای ارتباطات است و باید در طول سال ادامه پیدا کند.

به گفته وی خراسان جنوبی ظرفیت های ناشناخته معرفی نشده بسیاری در حوزه سرمایه گذاری دارد که باید از فرصت های نمایشگاهی در جهت معرفی توانمندی های استان و جلب و جذب سرمایه گذاران بهره ببریم.

وی با اذعان به اینکه باید پیگیری تبادلات صورت گرفته را داشته باشیم، افزود: خراسان جنوبی استانی با پتانسیل و ظرفیتی های گوناگون است و جذابیت های فوق العاده ای برای جذب سرمایه گذاران دارد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی عنوان کرد: امیدواریم با حضور در نمایشگاه ها و بهره گیری از ظرفیت رسانه قدم های موثری در جهت توسعه خراسان جنوبی برداریم.

کد خبر 6092743

دیگر خبرها

  • آزادی ۵ صیاد ایرانی از جمهوری سیشل
  • اکسپو سکوی پرتاب توسعه خراسان جنوبی
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • خراسان جنوبی گنجینه ناشناخته سرمایه گذاری /اکسپو سکوی پرتاب توسعه
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده