Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: در ۲ سال اخیر که «جو بایدن» بر مسند ریاست جمهوری آمریکا تکیه زده، همواره شاهد روند رو به رشد مشکلات در این کشور هستیم؛ مشکلاتی که سیاست‌های داخلی و خارجی اشتباه دولتمردان، شیوع کووید۱۹ و دیگر مسائل مهم بین‌المللی همچون بحران اوکراین در شدت‌یابی آن بی‌تاثیر نبوده‌اند.

اینک بایدن با کشوری مواجه است که رشد افسارگسیخته تورم و افزایش چشمگیر بهای انرژی به نگرانی های عمومی دامن زده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن اینکه با کاهش محبوبیت دموکرات‌ها و شخص بایدن، احتمال شکست این طیف سیاسی در انتخابات میان دوره‌ای کنگره بالا است و خطر گرفتار شدن دموکرات‌ها به سرنوشت دولت جمهوریخواه ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ دور از ذهن نیست.

بسیاری از صاحبنظران سیاسی، سفر خامیاورنه‌ای بایدن را به سیل مشکلات اقتصادی – سیاسی داخلی این کشور مرتبط می‌دانند که رئیس کاخ سفید، راه حل را خارج از مرزهای خود و در کشورهای نفت‌خیز غرب آسیا جست وجو می‌کند. در ادامه به برخی از مشکلات داخلی آمریکا اشاره خواهد شد؛

تورم آمریکا در آستانه دو رقمی شدن

شاید غربی‌ها تصور نمی‌کردند که دامن زدن به بحران اوکراین اینقدر برای آنها پرهزینه تمام شود. حدود چهار ماه و نیم از این بحران می‌گذرد و به موازات فرسایشی شدن جنگ، شرایط اقتصادی غرب به ویژه آمریکا نیز رو به وخامت می‌گذارد.

در حال حاضر تورم در ایالات‌متحده به بالاترین سطح خود در چهار دهه اخیر رسیده و خانواده‌های آمریکایی را برای تامین نیازهای اولیه خود مانند خواروبار، بنزین و اجاره مسکن با مشکل مواجه کرده‌است. همچنین این بحران و افزایش بهای نفت باعث شده که برخلاف رویه متداول تورم ۲ درصدی، اینک نرخ تورم آمریکا از مرز ۸ درصد نیز فراتر برود که بی‌تردید در صورت تداوم بحران، روند رو به رشد آن ادامه خواهد یافت.

رشد چشمگیر بهای مسکن در آمریکا

معضل رشد قیمت مسکن درجهان تا جایی پیش رفت که در پایان سال ۲۰۲۱ نرخ تورم در این حوزه به مقدار بی‌سابقه‌ای رسید تا جایی که نرخ تورم از بحران مسکن سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ نیز بیشتر شد. تازه‌ترین آمار و داده‌های مربوط به تورم در حوزه مسکن به بالای ۲۰ درصد رسیده‌است؛ معضلی که می‌توان آن را مرحله نخست بحران جهانی مسکن نامید.

این رشد نجومی بهای مسکن در آمریکا هم اتفاق افتاده‌است به طوری که در آوریل ۲۰۲۲، قیمت مسکن ۱۵.۳ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت و به قیمت متوسط ۴۲۳ هزار و ۹۳۲ دلار فروخته شد.

تردیدی وجود ندارد که خانه‌ها در آمریکا به قیمت‌هایی بالاتر از ارزش واقعی آن به فروش می‌رسند به طوری که بر پایه اطلاعات منتشر شده از کمپانی «زیلو»، در ماه آوریل تقریبا نیمی از خانه‌های فروخته شده در ایالات‌متحده به قیمتی بیش از قیمت درخواست شده توسط فروشنده به فروش رسید؛ رقمی که نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد افزایش یافته‌است. به صورت دقیق‌تر باید گفت که در آوریل ۲۰۲۲ حدود ۵۸.۸ درصد از خانه‌ها بالاتر از قیمت واقعی فروخته شده‌اند که ۹.۹ واحد نسبت به سال گذشته افزایش یافته‌است.

سهم آمریکا از کرونا؛ رتبه یک قربانیان در جهان

بیماری کرونا در آمریکا جان بیش از یک میلیون نفر را گرفته است؛ موضوعی که آمریکا را در جایگاه اول جهان قرار داده‌است. به گزارش رویترز، بیشتر این مرگ‌ها یعنی حدود ۶۰۰ هزار نفر، پس از روی کار آمدن بایدن در ژانویه ۲۰۲۱ و در پیک موج بزرگ بیماری اتفاق افتاد.

علاوه بر بحران‌های یاد شده، مواردی چون مشکلات زیست محیطی، تیراندازی‌های جمعی مکرر، تبعیض قومی- نژادی و همچنین تغییر قوانین سقط جنین اعتراضات زیادی را به دنبال داشته که بر عمق نارضایتی‌ها از بایدن افزوده‌است.

کاهش شدید محبوبیت بایدن و طیف دموکرات

با توجه به مشکلات و بحران‌هایی که پیشتر به آنها اشاره شد، برآورد حاصل از مجموعه نظرسنجی‌های صورت گرفته از کاهش چشمگیر محبوبیت بایدن نشان دارد. محبوبیت رئیس‌جمهوری آمریکا که در ژانویه ۲۰۲۱ حدود ۵۵ درصد بود، اینک به ۳۹ درصد کاهش یافته‌است.

در ارتباط با استقبال مردم از دو طیف جمهوریخواه و دموکرات برای حضور در کنگره، باز هم برگ برنده در دستان جمهوریخواهان است. این در حالی است که تا اوایل سال جاری میلادی، تمایل به نمایندگان دموکرات بیش از نمایندگان جمهوریخواه بود ولی گویی اینک ورق برگشته‌ است.

حال این پرسش به ذهن می‌رسد که با توجه به شرایط موجود، آیا در انتخابات میان دوره‌ای کنگره که ماه نوامبر (میانه آبان) برگزار می‌شود، اکثر کرسی‌های کنگره (مجلس نمایندگان و سنا) در اختیار دموکرات‌ها خواهد ماند یا به نمایندگان جمهوریخواه خواهد رسید؟

در پاسخ باید گفت بسیاری از کارشناسان بر این باوند که به احتمال زیاد دموکرات‌ها در انتخابات میان دوره‌ای شکست خواهندخورد؛ سناریویی که می‌تواند برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ این کشور نیز تکرار شود و برنده آن بازی نیز جمهوریخواهان باشند.

با توجه به آنچه اشاره شد، اهمیت سفر بایدن به غرب آسیا به ویژه عربستان و تقاضا برای افزایش صادرات نفت با هدف کاهش بهای جهانی آن برجسته می‌شود.

بایدن خیره به نفت غرب آسیا

در بسیاری از سفرهای دیپلماتیک به غرب آسیا ، مقاماتی که به این پهنه جغرافیایی وارد می‌شوند، نیم نگاهی نیز به نفت و انرژی این منطقه دارند؛ دیدگاهی که بعد از بحران اوکراین و افزایش افسارگسیخته بهای نفت، رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفته‌است.

بهای نفت در ماه مارس پس از اعمال تحریم‌های گسترده آمریکا و اروپا علیه روسیه بر سر جنگ در اوکراین، به بالاترین حد از سال ۲۰۰۸ صعود کرد و به بیش از ۱۳۹ دلار در هر بشکه رسید. اگرچه قیمت‌ها از آن زمان اندکی کاهش پیدا کرده اما به دلیل عرضه محدود و نگرانی از ظرفیت مازاد تولید اندک «اوپک پلاس»، همچنان بیش از ۱۱۵ دلار در هر بشکه معامله می‌شود.

امید غربی‌ها از نشست روز پنجشنبه نهم تیرماه اوپک پلاس نیز به یاس تبدیل شد چرا که کشورهای عضو تصمیم گرفتند به طور مشترک تولید نفت خود را در ماه اوت ۶۴۸ هزار بشکه در روز افزایش دهند که این میزان برای پر کردن خلا موجود در بازار انرژی کافی نیست.

فشار بر کشورهای غربی تا حدی افزایش یافته که آنها حتی از ایران و ونزوئلا به عنوان دو کشوری که همواره تحت شدیدترین تحریم‌های نفتی قرار دارند، تقاضای افزایش صادرات نفت داشته‌اند و تور منطقه ای بایدن هم ارتباط تنگاتنگی با این موضوع دارد.

آمریکای بایدن حاضر شده که از مواضع خود در قبال محکومیت ولیعهد سعودی در جریان قتل «جمال خاشقچی» ستون نویس «واشنگتن پست» عقب نشینی کند؛ سرکوب‌های سیاسی آل سعود و اعدام‌های گروهی در عربستان را هم نادیده بگیرد به امید آن که ریاض، صادرات نفت خود را افزایش دهد؛ پروژه‌ای که از نگاه ناظران نه تنها مطابق میل بایدن پیش نخواهد رفت بلکه از اولویت منافع اقتصادی بر مسائل حقوق بشری و ارزش‌های انسانی نزد سردمداران آمریکا پرده برمی‌دارد.

* حسن شکوهی نسب: کارشناس مسائل اروپا و آمریکا

کد خبر 5536413

منبع: مهر

کلیدواژه: سفر بایدن ایالات متحده امریکا عربستان سعودی رژیم صهیونیستی جو بایدن اوکراین رژیم صهیونیستی ایالات متحده امریکا روسیه عراق جنگ اوکراین عربستان سعودی سریلانکا جو بایدن فلسطین مسکو انگلیس شینزو آبه حمله روسیه به اوکراین دموکرات ها غرب آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۵۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره آمريکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد

  

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از نشريه اکسيوس، کنگره آمريکا به دادگاه کیفری بین‌المللی هشدار داد حکم بازداشت مقامات ارشد اسرائیلی با انتقام‌جویی آمریکا مواجه خواهد شد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژيم اسرائیل تا آنجا پیش رفته است که از بایدن خواسته است تا برای جلوگیری از صدور حکم مداخله کند. دیوان کیفری بین‌المللی در حال تحقیق درباره اتهامات جنایات جنگی علیه ارتش رژیم اسرائیل است.

کاخ سفید از اظهار نظر در مورد تماس نتانیاهو با بایدن خودداری کرد، اما گفت: دیوان کیفری بین المللی در این شرایط صلاحیتی ندارد و ما از تحقیقات آن حمایت نمی‌کنیم. 

مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه بیانیه‌ای صادر کرد و حکم‌های گزارش شده را «شرم‌آور» و «غیرقانونی» خواند.

جانسون گفت: «اگر دولت بایدن به چالش کشیده نشود، دیوان کیفری بین‌المللی می‌تواند قدرت بی‌سابقه‌ای برای صدور حکم بازداشت علیه رهبران سیاسی، دیپلمات‌های آمریکایی و پرسنل نظامی آمریکایی ایجاد کند و آن را به دست گیرد.»

جانسون از دولت بایدن خواست که «فوری و با صراحت از دیوان بین‌المللی کیفری بخواهد از اين اقدام خوداری و از هر ابزار موجود برای جلوگیری از چنین اقدام تحقیرآمیزی استفاده کند.

رئیس مجلس به چندین قانونگذار جمهوری خواه می‌پیوندد که در روز‌های اخیر به شدت از دیوان کیفری بین المللی انتقاد کرده اند.

یکی از اعضای مجلس نمایندگان جمهوریخواه به آکسیوس گفت که پیش نویس قانونی برای پاسخگویی به هر گونه حکمی در حال تدوین است.

مایکل مک کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا (تگزاس) به آکسیوس گفت که انتظار دارد نسخه‌ای از لایحه سناتور تام کاتن (R-Ark) برای تحریم مقامات دیوان بین المللی کیفری درگیر در تحقیقات ایالات متحده و متحدانش ارائه شود. 

برد شرمن، نماینده کالیفرنیا، گفت که ایالات متحده باید به این فکر کند که آیا ما یکی از امضاکنندگان اساسنامه رم باقی می‌مانیم - معاهده‌ای که دادگاه بین‌المللی کیفری را تاسیس کرد.

وی افزود: «ما باید در مورد گفتگو با برخی از کشور‌هایی که [پیمان] را تصویب کرده اند فکر کنیم که آیا می‌خواهند از این سازمان حمایت کنند یا خیر.

ریچی تورس، نماینده سرسخت طرفدار اسرائیل و سناتور جان فترمن هر دو از حکم‌های گزارش شده انتقاد کرده اند.

پرامیلا جایاپال، رئیس انجمن پیشرو، منتقد سرسخت اسرائیل، گفت: «دیوان بین‌المللی کیفری یک نهاد مستقل است و باید کار‌هایی را که آنها باید انجام دهند ادامه دهد».

مارک پوکان، یکی دیگر از منتقدان مترقی اسرائیل، گفت: این موضوع به کنگره مربوط نیست که به آنها بگوید چه کاری انجام دهند. 

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور ۲۰ اردیبهشت به قم سفر می‌کند
  • افشاگری رسانه آمریکایی درباره انبوه گاف‌های بایدن در ۲۰۲۴
  • ادعای بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • گفت‌وگوی تلفنی بایدن با امیر قطر و السیسی درباره آتش‌بس در غزه
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • رایزنی تلفنی بایدن با امیر قطر؛ تحولات غزه محور گفتگو‌ها
  • کنگره آمريکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد