Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»، محمدباقر قالیباف صبح امروز (چهارشنبه ۲۲ تیر ماه) و در دومین روز سفر خود به ازبکستان در دیدار با بازرگانان و تولیدکنندگان ایرانی فعال در این کشور، اظهار داشت: سیاست قطعی دولت و مجلس جمهوری اسلامی ایران آن است که ارتباط با کشورهای منطقه و همسایه در اولویت مباحث سیاست خارجی کشورمان در حوزه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: ارتباط ما با کشورهای همسایه باید متناوب باشد و حتماً باید این مسئله در اسناد بالادستی و همچنین در تدوین برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گیرد و نگاه مقام معظم رهبری هم به این مسئله همین است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید بپذیریم که بخش خصوصی مجاهدان عرصه اقتصادی هستند و باید آن‌ها را تقویت کنیم. دولت باید در عرصه اقتصادی بیشتر تسهیل گری و پشتیبانی از بخش خصوصی را در دستور کار قرار دهد.

قالیباف اظهار داشت: باید روابط و تجارت دوجانبه با کشورها را دنبال کنیم که این مسئله یک راهکار مهم برای دور زدن تحریم‌هاست.

وی متذکر شد: معمولاً روال کاری و سنتی بنده این گونه است که هرگاه به کشوری سفر می‌کنم، قبل از هر ملاقات رسمی، ملاقاتی با فعالان عرصه‌های فرهنگی و اقتصادی می‌کنم تا در جلسات رسمی آن موضوعات پیگیری شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یک واقعیت آن است که ما در حال حاضر در تحریم هستیم و موانعی بر سر راه ما وجود دارد. بنابراین کشورهایی که با ما ارتباط برقرار می‌کنند، بسیار دست به عصا، لرزان و با احتیاط کار می‌کنند و ما حتماً باید برای رفع این مشکل چاره اندیشی کنیم.

قالیباف با اشاره به اینکه ظرفیت مبادلات ما با کشورهای همسایه ۲۱۶ میلیارد دلار در سال است، گفت: تحریم دست دولتی‌ها را می‌بندد. هر هر چقدر بتوانیم تجارت دوجانبه را با کشورهای دنیا تقویت کنیم، اثربخش تر از تجارت‌های چندجانبه و منطقه‌ای است. برای تسهیل مراودات بین ایران و ازبکستان باید هاب مالی و لجستیکی طراحی و اجرا شود.

وی ادامه داد: ما پیگیری‌های خود را انجام می‌دهیم تا مشکل ویزا و تعرفه ترجیحی بین ایران و ازبکستان حل شود. زمانی که روابط دوجانبه تقویت شود و ادامه یابد، ما می‌توانیم تحریم‌ها را دور بزنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشور ما در حوزه خدمات فنی و مهندسی ظرفیت‌های بالایی دارد و اگر در این زمینه تسهیل گری شود اتفاقات بزرگی را می‌توانیم رقم بزنیم، گفت: نشست شانگهای در ۲۵ و ۲۶ شهریور ماه در ازبکستان برگزار خواهد شد و رئیس جمهور ایران در این نشست حضور می‌یابد.

قالیباف با تاکید بر اینکه ما باید روابط بین ملت‌ها را تسهیل کنیم، تاکید کرد: مهم‌ترین رسالت ما در حوزه پارلمان این است که روابط بین ملت‌ها تسهیل شود و در همین زمینه لغو ویزا بین ایران و ازبکستان را پیگیری می‌کنیم.

منبع: نماینده

کلیدواژه: سفر قالیباف به ازبکستان نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۶۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام اتفاقات منطقه بی ارتباط با خلیج فارس نیست

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری، سید محمد حسینی معاون امور مجلس رئیس جمهور صبح امروز دهم اردیبهشت ماه، در آئین اختتامیه چهاردهمین جشنواره ملی خلیج فارس اظهار داشت: از دولت دهم تاکنون به این جشنواره تعلق خاطر دارم و دوست دارم در این محفل گرم و صمیمی حضور داشته باشم.

وی افزود: درباره بحث خلیج فارس نظریه پردازان از ایام قدیم به علت منابع انرژی به این منطقه هارت لند می‌گفتند و باور داشتند تسلط بر این منطقه یعنی فرمانروایی بر جهان و بر همین مبنا همواره به دنبال حضور در منطقه هستند و امروز تمام اتفاقات منطقه بی ارتباط به مسئله خلیج فارس نیست.

وی با اشاره به چند سند تاریخی در ارتباط با نام خلیج فارس و تعلق آن به ایرانیان اظهار داشت: یک محقق غربی به نام ژان ژاک پرینی در کتاب خود اعتراف کرده که ملل و طوایف مختلفی بر خلیج فارس استیلا یافتند و فرمانروایی کردند و روزگارشان سپری شد و منقرض شدند اما تنها ایرانی‌ها هستند که با هوش و درایت خود از این میراث‌شان نگهداری کرده و می‌کنند.

حسینی با اشاره به فرهنگ ۸ هزار ساله خلیج فارس نیز گفت: پرتغالی‌ها ۱۱۷ سال بر این منطقه تسلط داشتند اما امام قلی خان با یارانش توانستند این استعمارگران را از منطقه اخراج کنند بر همین مبنا روز ۱۰ اردیبهشت در شورای عالی فرهنگی به نام روز خلیج فارس نامگذاری شد.

وی با اشاره به لزوم شناخت و صیانت از تاریخ و هویت ملی تاکید کرد: استکبار در هر کجا ورود کرد به دنبال تغییر زبان و فرهنگ آن منطقه بود اما ملت ایران در تمام دوره‌ها از هویت ایرانی خود دفاع کردند و استکبار ستیزی خود را نشان دادند.

معاون امور مجلس رئیس جمهور با اشاره به پیشینه راه‌اندازی جشنواره خلیج فارس گفت: در دولت دهم این جشنواره با محوریت بندرعباس با نگاهی بین المللی ایجاد شد و امید داریم پس از فراز و نشیب‌های برگزاری این جشنواره ابعاد جهانی پیدا کند و ایرانی‌ها در سراسر جهان با آن ارتباط برقرار کنند.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد دریا پایه از سوی رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: برای اجرایی شدن این سیاست‌ها، دولت و سایر قوا باید در کنار هم باشند و اقدامات عملی برای بهره وری کامل از ظرفیت ساحل و دریا انجام دهند و توسعه کشور را در سواحل خلیج فارس رقم بزنند.

وی افزود: استان هرمزگان هم برنامه‌های خود را در مورد اجرای این سیاست‌ها به تهران ارسال کند تا با جمع بندی و بررسی و کار کارشناسی در نهایت بتوان از این مزیت خدادادی بهره لازم را برد.

کد خبر 6092080

دیگر خبرها

  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود
  • شرایط دریافت وام‌ها و تسهیلات فرزندآوری باید تسهیل شود
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • تمام اتفاقات منطقه بی ارتباط با خلیج فارس نیست
  • هدف گذاری برای تقویت مناسبات ترانزیت جاده ای بین ایران و ازبکستان
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟