Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@13:43:27 GMT

کشف موزائیک رومی در یک روستا

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۸۸۹۳

کشف موزائیک رومی در یک روستا

باستان‌شناسان با کاوش در یکی از روستاهای بریتانیا به بقایای به جای مانده از یک موزائیک رومی و تاریخی دست‌یافتند.

به گزارش ایران اکونومیست، یک آهنگر بریتانیایی در سال ۱۹۶۳ میلادی موفق شد یک موزایک بزرگ رومی را در روستای «هینتون سنت مری»‌ واقع در بریتانیا کشف کند. از این موزائیک رومی برای مدت‌ها به عنوان یک موزائیک منحصربفرد یاد می‌شد تا اینکه کارشناسان، اخیرا یک موزائیک مشابه را در همان محل کشف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موزائیک دوم در یک ساختمان رومی و در جریان کاوش باستان‌شناسی کارشناسان موزه بریتانیا کشف شده است.

این موزائیک رومی که با استفاده از تکه‌های سیاه، سفید و قرمز ساخته شده است، پس از گذشت چندین قرن در وضعیت مناسبی قرار ندارد.

باستان‌شناسان علاوه بر این، با کاوش در این مکان هزاران اثر تاریخی از جمله جواهر، سکه و کاشی بام را کشف کرده‌اند.

قدمت هر دو موزائیک‌هایی که در «هینتون سنت مری»‌ کشف شده‌اند به قرن چهارم میلادی بازمی‌گردد.

نخستین موزائیکی که در این مکان کشف شده است کف دو اتاق را می‌پوشاند. موزائیکی که در اتاق بزرگتر قرار داشت، تصویر مردی در لباس سفید به همراه دو انار را به تصویر می‌کشد. این موزائیک از محل جدا شد و به موزه بریتانیا منتقل شد. موزائیک اتاق کوچک‌تر نیز «بلروفون» یکی از اسطوره‌های یونان باستان را در کنار «پگاسوس» اسب افسانه‌ای به تصویر کشیده است.

متخصصان این فرضیه را مطرح کرده‌اند که شاید موزائیک اتاق بزرگ‌تر یکی از قدیمی‌ترین تصویرگری‌ها از چهره مسیح (ع) و حتی نخستین تصویرگری این چهره بر روی یک موزائیک باشد.

با کشف این دو موزائیک، متخصصان به این نتیجه رسیدند مکانی که پیش‌تر تصور می‌کردند به عنوان یک خانه روستایی و یا ویلا کاربرد داشته است، در حقیقت به عنوان یک مکان مذهبی مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: باستان‌شناسی ، موزائیک

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: باستان شناسی موزائیک یک موزائیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۸۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بقایای مهمانخانه ۳۵۰۰ساله

یک مهمانخانه ۳۵۰۰ساله که ارتش مصر باستان از آن استفاده می‌کرد، در صحرای «سینا» کشف شد.

به گزارش ایسنا، مصرشناسان بقایای یک مهمانخانه را در صحرای شمال سینا کشف کرده‌اند. این سازه ممکن است به طور موقت توسط نیروهای مصر باستان و احتمالاً افراد سلطنتی در دوره حکومت «تحوتموس سوم» یا از حدود ۱۴۷۹ تا ۱۴۲۵ قبل از میلاد مورد استفاده قرار گرفته باشد.

«لایوساینس» درباره این کشف جدید نوشت فرمانروایان مصر باستان اغلب به سمت شرق مدیترانه لشکرکشی می‌کردند و یکی از مسیرهایی که نیروهای مصری اغلب برای رسیدن به این منطقه طی می‌کردند، صحرای سینا بود.

 در بیانیه وزارت آثار باستانی و گردشگری مصر آمده است: «به احتمال زیاد این بنا با توجه به معماری آن و تکه‌های سفال کشف‌شده، به عنوان استراحتگاه سلطنتی مورد استفاده بود.»

 بر اساس این بیانیه، این ساختمان دارای دو راهرو مستطیل‌شکل و تعدادی اتاق است. کتیبه‌ای به خط هیروگلیف که در ساختمان کشف شده است نشان می‌دهد این استراحتگاه به زمان «تحوتموس سوم» تعلق دارد.

این استراحتگاه در محوطه‌ای واقع شده است که دارای گورستانی است که قدمت آن به دودمان بیست‌ویکم (حدود ۱۰۷۰ تا ۹۴۵ قبل از میلاد) و دودمان بیست‌وششم (۶۸۸ تا ۵۲۵ قبل از میلاد) یا پس از حکومت «تحوتموس سوم» بازمی‌گردد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف جدید باستان‌شناسان: نگو حجر، بگو شجر!
  • افزایش چشمگیر ظرفیت انرژی خورشیدی در بریتانیا
  • افزایش چشمگیر ظرفیت انرژی خورشیدی در مارس ۲۰۲۴
  • کشف کمیاب‌ترین «رنگ» دنیای باستان در یک حمام رومی؛ رنگی گران‌تر از طلا (+عکس)
  • انتقاد روسیه از مواضع نخست‌وزیر انگلیس نسبت به اوکراین
  • بریتانیا بر لبه پرتگاه اقتصادی
  • (ویدئو) بازگشت مجموعه طلای پادشاهی آسانته به غنا پس از ۱۵۰ سال
  • کشف بقایای مهمانخانه ۳۵۰۰ساله
  • بالاخره راز هرم جیزه کشف شد!
  • واریز ۲هزار و ۳۰۰میلیارد تومانی به دهیاری‌ها