Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@18:22:57 GMT

نجات گونه درحال انقراض گاندو در منطقه آزاد چابهار

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۹۹۵۵

نجات گونه درحال انقراض گاندو در منطقه آزاد چابهار

به گزارش خبرنگار ایرنا این روزها مرکز تکثیر و پرورش گاندوهای ایرانی در منطقه آزاد چابهار شاهد تولد چندین تخم متعلق به گاندوهای والدی است که نگرانی ها از بابت انقراض نسل شان، آنها را در لیست حیوانات رو به انقراض در ایران قرار داده بود. 
حالا با ورود یک شرکت دانش بنیان به عرصه و تأسیس مرکزی برای تکثیر و پرورش گاندو با نام فارسی تمساح مردابی یا همان کروکودیل مردابی، نگرانی ها از بابت نابودی نسل یکی دیگر از حیوانات رو به انقراض ایرانی محو شده است و می توانیم امید داشته باشیم که گاندوی ما به زودی از لیست حیوانات رو به انقراض بیرون بیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

گاندو از نظر جمعیتی رو به انقراض است

یکی از پژوهشگران مرکز تکثیر و پرورش تمساح پوزه کوتاه ایرانی (کروکودیل مردابی) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: از سال ۹۷ احداث مزرعه شروع شد و تقریباً تا سال ۱۴۰۰ ساخت و ساز و احداث آن طول کشید و از ۱۴۰۰ به صورت رسمی کار را روی موضوع اصلی که تکثیر و پرورش گاندوها بود شروع کردیم. 
الهام آبتین ادامه داد: ابتدا ساماندهی استخر کروکودیل ها و فراهم کردن جای مناسب برای موضوع تکثیر و پرورش شان انجام شد که باید بگویم تمام کشورهایی که تمساح دارند کار تکثیر و پرورش آن را انجام می دهند چرا که کروکودیل ها جزو گونه های حمایت شده هستند و گونه ما نیز به دلیل جمعیتی، رو به انقراض است که از نظر قوانین بین المللی نیز یک گونه حمایت شده به حساب می آید.
به گفته وی؛ این گونه تمساح موجود در سیستان و بلوچستان و با نام محلی گاندو در جهان نادر است و در اشل کشوری این نوع کروکودیل یا تمساح یک گونه در خطر انقراض است، چرا که در منطقه باهوکلات و رودخانه سرباز در محدوده شهرستان چابهار و مناطق اطراف به دلیل خشکسالی های پی در پی و سیلاب های فصلی، زیستگاه این تمساح ها همیشه از بین می رود.
وی با بیان اینکه در طبیعت درصد کمی از تخم ها تبدیل به نوزاد می شوند. گفت: کاری که ما باید انجام دهیم این است که موفقیت تولید مثلی گونه را به ۱۰۰ نزدیک کنیم و ما در طبیعت که تخمین زدیم، متوجه شدیم فقط ۱۰ درصد از تخم ها تبدیل به نوزاد می شوند و از این نوزادهایی هم که به دنیا می آیند، یک تعدادی نارس هستند و تعدادی هم اصلاً با موفقیت تفریخ (باز شدن تخم توسط نوزاد) نمی شوند و تعداد دیگری هم همان موقعی که به دنیا می آیند از بین می روند و نهایتاً درصد خیلی کمی از نوزدان ممکن است تبدیل به تمساح والد شوند.
کارشناس فنی شرکت دانش بنیان پژوهان آراشید مکران منطقه آزاد چابهار ادامه داد: در مزارع تکثیر کروکودیل تقریبا ۹۰ درصد تخم ها را می توانیم به نوزاد تبدیل کنیم و ما در مزارع پرورشی و تکثیر و پرورش برای گونه های بویژه در حال انقراض، موفقیت تولید مثلی را باید به ۱۰۰ نزدیک کنیم.
وی افزود: با کاری که ما امسال انجام دادیم حدوداً ۲۰ درصد جمعیت موجود در طبیعت تمساح را در این مزرعه داریم که می توانیم بگوییم در حال حاضر از نظر علمی ایران در زمره کشورهایی است که می تواند این گونه را تکثیر و پرورش کند و این یعنی ما در ایران برای اولین بار توانستیم یک گونه در خطر انقراض را با کاری که انجام دادیم نجات بدهیم. 

آبتین با بیان اینکه در آینده‌ای نزدیک نگرانی از بابت انقراض گاندو دیگر وجود نخواهد داشت افزود: جمعیت موجود در مرکز تکثیر و پرورش گاندو منطقه آزاد چابهار، اکنون یک بانک ژن مناسب برای این گونه محسوب می شود و اینها پشتیبان جمعیتی که در طبیعت هستند نیز به حساب می آیند و این یعنی ما هم می توانیم آنتی ژن گونه را حفظ کنیم و هم می شود برای ترمیم جمعیت گاندوها از آن استفاده کرد و باید بگویم بنابراین هدف مزرعه تکثیر و پرورش تمساح (نجات گونه از خطر انقراض) نیز برآورده شده است.
وی ادامه داد: حالا دیگر هرگونه نگرانی ما در زمینه انقراض گاندوها منتفی است و با احتساب این موارد می توانیم امید داشته باشیم که طی ۲ تا سه سال آینده دیگر نگرانی از بابت انقراض این گونه در کشور وجود نخواهد داشت و با حمایت‌هایی که در سطح ملی و بین‌المللی دریافت خواهیم کرد، اتفاقی را رقم خواهیم زد که این گونه به سرنوشت بقیه مواردی که در لیست حیوانات در حال انقراض ایرانی هستند دچار نشود.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست گاندو سیستان و بلوچستان چابهار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست گاندو سیستان و بلوچستان سازمان حفاظت محیط زیست گاندو سیستان و بلوچستان چابهار منطقه آزاد چابهار رو به انقراض

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۹۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی

محمد مهدی برومندی در همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند با بیان اینکه مشکلات منطقه میمند در دست بررسی قرار خواهد گرفت، گفت: طی جلسات آتی مشکلات این منطقه بررسی می‌شود.

او افزود: بخش کشاورزی امروز در نوک جنگ اقتصادی قرار دارد و اهداف دشمن سفر‌ها های مردم است همچنین کشاورزان سخت کوش ما غذای سالانه کشور را تامین می‌کنند همچنین بیش از ۶ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات است.

برومندی با بیان اینکه استان فارس از لحاظ کشاورزی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد و در این بخش بهای سنگینی را داده است، ادامه داد: ۱۲ درصد غذای کشور توسط استان فارس تامین می‌شود و ۳۶۰ هزار هکتار باغ و ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول باغبانی، فارس را در رتبه اول باغبانی ایران قرار داده است که فرصت‌های بسیاری را به همراه دارد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکخ همه باید با تعامل در حل مشکلات سهیم باشند، خاطرنشان کرد: در حوزه باغبانی ۲۶ میلیون تن محصول تولید می‌شود و سهم گیاهان دارویی نیز قابل توجه است. 

بنابه گفته این مقام مسئول، ۵۰۰ هزار تن گیاهان دارویی سالیانه از مزارع کشورمان برداشت می‌شود و ۳۰ هزار هکتار زیر کشت گل محمدی بوده که ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار آن در فارس است و در میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی داریم که محصول بسیار ارزشمندی است.

او تاکید کرد: امروز گردش مالی دنیا ۱۵۰ میلیارد دلار در زمینه گیاهان دارویی است که سهم کشور ما در این گردش مالی کمتر از ۱ میلیارد دلار است که نشان می‌دهد باید به یک کشاورزی مدرن برسیم.

برومندی با بیان اینکه گیاهان دارویی پایه مواد غذایی، دارویی و بهداشتی قرار می‌گیرد، گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران وجود دارد که فرصتی بسیار مغتنم است و ۳۶۰ گونه گیاه دارویی منطقه میمند دارد که می‌تواند هر کدام پایه دارو باشد.

معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های این وزارت خانه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: در وزارت خانه جهاد کشاورزی به سمتی می‌رویم که از مدرن‌ترین روش‌ها در اسانس گیری استفاده کنیم و ابر پروژه‌ای تعریف کردیم که عصاره بل کیفیت لازم را برای عطر تولید کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • چگونه گوشت و پوست میلیون‌ها کروکودیل در کارخانه فرآوری می‌شود؟ (فیلم)
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • استاندار مرکزی: آموزش فنی و حرفه‌ای راه نجات کشور است
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • گاندو‌ها در برابر تراکتور باختند