Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، جواد رحمتی ظهر امروز در نشست شورای منطقه‌ای احیای دریاچه ارومیه  درخصوص گزارش‌های ارائه‌شده، اظهار کرد: کارهای انجام شده در این حوزه برای تثبیت وضعیت و بازگشت زندگی مجدد به دریاچه ارومیه بود که موجب شد در سال آبی ۹۸-۹۹، میزان آب دریاچه از ۵ میلیارد مترمکعب بگذرد، ولی به‌خاطر تشدید خشکسالی و عدم تکمیل پروژه‌های سازه‌ای امروز میزان آب دریاچه نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جواد رحمتی افزود: برای انتقال آب به پیکره دریاچه، ۶۳۰ میلیون مترمکعب از سد کانی‌سیب از طریق تونل زاب و حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب از پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب تبریز، ارومیه و شهرهای دیگر پیش‌بینی شده بود که متاسفانه این پروژه‌ها هنوز به بهره‌برداری نرسیده، اما امیدواریم با تکمیل بخشی از آنها در سال جاری ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه سرازیر شود.

وی به اجرای طرح‌های غیرسازه‌ای نظیر تثبیت خاک، تغییر الگوی کشت، بهره‌وری در مصرف آب کشاورزی و جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز اشاره کرد و گفت: به‌رغم اینکه کارهای انجام‌شده در این زمینه موثر بوده، اما ادامه روند فعلی در درازمدت امکان‌پذیر نیست و لازم است یک بازنگری فنی و علمی در طرح‌های احیای دریاچه اتفاق بیفتد.

رحمتی خاطرنشان کرد: احیای دریاچه ارومیه تنها با ریختن آب شیرین به آن اتفاق نخواهد افتاد و باید در میان‌مدت و بلندمدت از روش‌های مطمئن دیگر و با لحاظ تمام ابعاد علمی و عملی استفاده شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی تصریح کرد: انجام عملیات غیرسازه‌ای مانند طرح‌های تثبیت خاک و استفاده اقتصادی از اراضی رهاشده به‌صورت کشت محصولات مقاوم به کم‌آبی می‌تواند از طریق جوامع محلی انجام شده و از طریق عملیات قرق و نگهداری، از افزایش کانون‌های مستعد تولید گردوغبار در حاشیه دریاچه جلوگیری کند.

وی با اشاره به گزارش اداره کل حفاظت محیط زیست درباره افزایش سطوح تثبیت‌شده از طریق قرق و گشت گونه‌های مقام و همچنین نصب بادشکن‌های غیرزنده در بیش از ۳ هزار هکتار از اراضی پیرامون دریاچه، اظهار داشت: لازم است در کنار کارهای سازه‌ای این نوع اقدامات، ترویج و بخش مهمی از اعتبارات به این موضوع اختصاص یابد.

انتهای پیام/
 

منبع: فارس

کلیدواژه: جواد رحمتی تبریز دریاچه ارومیه احیای دریاچه ارومیه تونل زاب تصفیه خانه فاضلاب تبریز تغییر الگوی کشت محیط زیست میلیون مترمکعب دریاچه ارومیه احیای دریاچه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۰۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت دریاچه ارومیه

دیگر خبرها

  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • دمیده شدن دوباره امید در کالبد دریاچه ارومیه/ حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • حال خوش این روزهای نگین فیروزه‌ای آذربایجان
  • آغاز مرحله دوم رها سازی حقابه زیست محیطی دریاچه ارومیه از سد مخزنی سیلوه پیرانشهر 
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟