Web Analytics Made Easy - Statcounter

این یک سطر از گلایه‌های «حاج وحید» است؛ مردی میانسال که پس از بیست‌سال فروشندگی، کرکره‌های سوپرمارکت خود را پایین کشیده است. داستان حاج وحید، قصه پرتکرار این ‌روزهای فروشگاه‌های خُرد یا همان بقالی‌هاست؛ فروشگاه‌هایی که در رقابت با فروشگاه‌های لوکس زنجیره‌ای جا مانده و به تعطیلی کشیده شده‌اند.

این سال‌ها،سال‌های رونق فروشگاه‌های زنجیره‌ای است؛ فروشگاه‌هایی که در تمام محله‌های شهر جای خود را باز کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ویژگی‌هایی همچون مشتری‌محوری، توزیع آسان، ارائه تخفیف‌های ویژه، تبلیغات وسیع و ... باعث استقبال مردم از این فروشگاه‌ها شده؛ استقبالی که از آن‌سو منجر به تعطیلی سوپرمارکت‌ها، خُرده‌فروشگاه‌ها و حتی بقالی‌های محلی شده است.

رقابت نابرابر!

حاج وحید، مرد میانسال آذری‌زبانی است که نزدیک به بیست سال در شهرستان پاکدشت، کارش فروش خواربار و مواد پروتئینی بوده است. او که از اواخر دهه هفتاد این کسب را آغاز کرده، به «شهروند» می‌گوید: «آن دوران یک بقالی کوچک ٦ متری می‌توانست خرج سه خانوار را به راحتی تامین کند. از هر سه دُکان این محل، دو دُکان بقالی بود. اما حالا در همین محدوده ما، سه فروشگاه بزرگ فعال شده است؛ فروشگاه‌هایی با سرمایه انبوه و حجم خرید بالا. میزان خرید یک سوپرمارکت با حجم خرید فروشگاه‌های زنجیره‌ای قابل مقایسه نیست؛ همین مساله قدرت رقابت را از خُرده‌فروش‌ها گرفته است.»

این، یعنی نان‌بُری!
یک پژوهش میدانی بر گفته‌های حاج وحید صحه می‌گذارد.
بر اساس مطالعات «هادی حدادی»، پژوهشگر، با تاسیس هر فروشگاه زنجیره‌ای، تا شعاع پنج کیلومتری فعالیت اصناف خُرد تحت تاثیر قرار می‌گیرد و با کسادی مواجه می‌شود و مطابق آمارهای تجربی، تاسیس هر فروشگاه زنجیره‌ای می‌تواند باعث تعطیلی ۵۰ واحد خرده‌فروشی سنتی شود؛ تعطیلی‌ای که از نگاه حاج وحید نان‌بُری است.


مساله پایین شهر و شمال‌ شهر نیست!
ماجرای تلخ تعطیلی سوپرمارکت‌ها تنها محدود به مناطق پایین شهر نیست و این روزها با توجه به هزینه‌ بالای مغازه‌داری در شمال تهران، تعطیلی به مناطق بالانشین نیز رسیده است؛ موضوعی که مسئول سوپرمارکت «دیبا» در زعفرانیه نیز به آن اذعان دارد. این سوپرمارکت‌دار، خُرده‌فروشی خواربار و مواد پروتئینی را در این روزها به عنوان دکه‌داری تعبیر می‌کند: «الان مردم از مارکت‌ها، تنها نیازهای روزمره خود را خرید می‌کنند. ما بیشتر دکه‌داری می‌کنیم و درآمدمان تنها جوابگوی پُر کردن قفسه‌هایمان است.»
رقیب دیگری در راه!
«پایان عصر بقالی‌ها» تعبیری است که می‌توان برای بیان وضعیت امروز خُرده‌فروشی‌ها به کار برد. دیگر از آن بقالی‌های پررونق قدیمی که نان‌آور چندین خانوار بودند، خبری نیست؛ موضوعی که صدای سعید درخشانی، رئیس اتحادیه سوپرمارکت و مواد پروتئینی، را نیز بلند کرده است. درخشانی در تعبیری فروشگاه‌های زنجیره‌ای را به ماهی‌های بزرگی تشبیه کرده است که با کلاه گذاشتن بر سر مردم در نوع قیمت‌گذاری و جلب مشتری، خرده‌فروشان را می‌بلعند. علاوه بر این، از نگاه برخی کارشناسان، توسعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای اگر با حمایت از خُرده‌فروشان دنبال نشود، می‌تواند تهدیدی برای کسب و کارهای کوچک به شمار ‌برود که توان رقابت با این مجموعه‌های توانمند را ندارند؛ تهدیدی که در آینده با توجه به رونق فروشگاه‌های اینترنتی و آنلاین دو چندان نیز خواهد شد.





بیشتر بخوانید :

گدایی سالمندان موجه با روزی تا ۲۰۰هزار تومان درآمد/«فردا نوه‌هایم می‌آیند، از این سوپرمارکت برام روغن می‌خری؟» افتتاح اولین سوپر مارکت مالی

کوچ خریدارها!
از نگاه فعالان این حوزه، سرمایه بالای فروشگاه‌های ‌زنجیره‌ای باعث شده است میزان خرید آنها انبوه شود و تولیدکنندگان مستقیما با این فروشگاه‌ها همکاری داشتند باشند. همین همکاری‌ها شرایط را برای ارائه تخفیف‌های ویژه در این فروشگاه‌ها فراهم کرده است. همچنین تبلیغات کلان این فروشگاه‌ها در رسانه‌ها و میادین شهری، مردم را به سمت خرید از آنها سوق داده است؛ موضوعی که «یعقوب فکوری»، مارکت‌دار محله تهران‌پارس نیز به آن اشاره دارد: «اصلا دیگر میزان فروش ما با سال‌های پیش قابل مقایسه نیست. برخی کالاها مانند حبوبات، دیگر از چرخه فروش مارکت‌ها خارج شده‌اند. ‌فروشگاه‌های خرد که سرمایه کمتری داشته‌اند، ضرر بیشتری کرده‌اند.»

۲۲۰۴۶

کد خبر 1650818

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: فروشگاه های زنجیره ای کالاهای اساسی گرانی فروشگاه های زنجیره ای فروشگاه ها خ رده فروش مارکت ها حاج وحید بقالی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۲۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی قبل از اخذ پایان کار و اتمام سالن تولید

ایسنا/اردبیل مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل گفت: به منظور جلوگیری از هرگونه رانت و سفته بازی، هرگونه خرید و فروش و تنظیم وکالت نامه‌های تفویض اختیار قبل از اتمام سالن تولید و اخذ پایان کار در شهرک‌های صنعتی ممنوع و غیرقانونی است.

هاشم علایی، هشتم اردیبهشت ضمن بیان این خبر اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۰ قانون نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرک‌ها و نواحی صنعتی، دفاتر اسناد رسمی موظفند در صدور هرگونه خرید و فروش و وکالت نامه‌های تنظیمی واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی، از این شرکت استعلام و کسب مجوز کنند.

وی افزود: همچنین بر اساس این قانون، هرگونه نقل و انتقال واحدهای تولیدی منوط به اخذ پایان کار و دریافت پروانه بهره برداری از دستگاه‌های ذیصلاح است و خریداران و فروشندگان موظفند نسبت به انجام مراحل نقل و انتقال واحد تولیدی از طریق شرکت شهرک‌های صنعتی اقدام کنند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل، اجرای این قانون را در راستای جلوگیری از بروز مشکلات آتی برای خریداران و حمایت از سرمایه گذاران واقعی دانست و خاطرنشان کرد: ممکن است برخی از قراردادها دارای مشکلاتی از قبیل بدهی اقساط زمین، ترهین و یا اجرائیات صادره از سوی بانک‌ها، تخلفات ساختمانی، مشکلات زون بندی و زیست محیطی، احتمال فسخی بودن زمین مورد معامله را داشته باشند که وجود هریک از این موارد به طور حتم منتهی به مشکلات آتی برای خریداران خواهد شد.

علایی تصریح کرد: در موارد متعددی مشاهده می‌شود که این نوع خرید و فروش‌ها منجر به طرح پرونده‌های کیفری دایر بر خرید و فروش مال غیر و کلاهبرداری شده که لازم است خریداران ضمن توجه به الزامات قانونی، موارد پیشگیرانه را در خصوص جلوگیری از ضرر و زیان‌های احتمالی در نظر داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خرید شکلات تلخ بهتر است یا  شکلات شیرین؟
  • یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان پلمب شد
  • تقویت احتمال پیوستن دیاس به بارسلونا با رفتن کلوپ
  • پلمب یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان
  • ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی قبل از اخذ پایان کار و اتمام سالن تولید
  • معرفی بهترین سایت های خرید عطر عمده در ایران
  • وعده لاپورتا به ژاوی پس از موافقتش با ماندن در بارسلونا
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی این ماه همراه با سورپرایز
  • مبلغ یارانه اردیبهشت اعلام شد / یارانه نقدی اردیبهشت همراه با سورپرایز