Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل کمیسیون ملّی یونسکو در ایران با بیان این‌که امروز در یونسکو به این نتیجه رسیده‌اند که اخلاق گوهر گمشده بشر است، گفت: ما به عنوان یک کشور مسلمان، تنها فرهنگ و تمدنی هستیم که در کنار آموزش بین علما و بزرگان «آداب متعلمین» هم داشتیم و در کنار علم، آداب علم‌آموزی را نیز قرن‌ها تدریس کرده‌ایم. مفاهیمی مثل اخلاق علم، اخلاق آموزش، اخلاق محیط‌زیست، اگر برای جهان امروز کم‌تر شناخته‌شده است، برای ما مفهوم شناخته شده‌ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر حجت‌الله ایوبی امروز در مراسم افتتاح کرسی مطالعات زیستی یونسکو، با بیان این‌که یونسکو بر ویرانه‌های جنگ جهانی دوم بنا شد، گفت: در آن روزگار تصور بر این بود که نگاه جنگ و خشونت را از بین ببرند و در ذهن‌ها بخشکانند و راه آن از طریق علم، آموزش و فرهنگ است و بر همین اساس یونسکو ۷۰ سال بر روی این سه عنصر تمرکز کرد.

وی ادامه داد: اما حداقل یک دهه است که  سازمان خوشنام و باسابقه یونسکو به این نتیجه رسیده‌اند که این سه عنصر علم، آموزش و فرهنگ به تنهایی کامل نیستند و امروز گوهر گمشده بشر، اخلاق است. این بحث انقدر جدی شد که برخی پیشنهاد کردند که حرف E کلمه UNESCO را که نشانه Education است، از این به بعد نماینده Ethics و اخلاق بدانیم. چرا که علم بدون اخلاق، رسانه بدون اخلاق و و پیشرفت و توسعه بدون اخلاق، سبب جنگ و خشونت و فلاکت بشر است.

ایوبی به آخرین توصیه‌نامه یونسکو که در سال گذشته با موضوع توسعه اخلاق هوش مصنوعی تصویب شد، گفت: این آگاهی امروز در یونسکو وجود دارد که همزمان با پیشرفت علمی در عرصه هوش مصنوعی، باید از ابتدا در زمینه اخلاق آن هم فکر کرد.

وی با اشاره به سابقه ایران در زمینه اخلاق، گفت: ما به عنوان یک کشور مسلمان، تنها فرهنگ و تمدنی هستیم که در کنار آموزش بین علما و بزرگان «آداب متعلمین» هم داشتیم و در کنار علم، آداب علم‌آموزی را نیز قرن‌ها تدریس کرده‌ایم. مفاهیمی مثل اخلاق علم، اخلاق آموزش، اخلاق محیط‌زیست، اگر برای جهان امروز کم‌تر شناخته‌شده است، برای ما مفهوم شناخته شده‌ای است. بخشی از کتاب‌های فقهی ما اخلاق استفاده از مواهب الهی است و این موضوعات برای ما ناشناخته نیست.

دبیرکل کمیسیون ملّی یونسکو در ایران خاطر نشان کرد: در بین جایزه‌های علمی یونسکو، تنها جایزه‌ای که به نام اخلاق علم است، به نام "ابوعلی سینا" و متعلق به ایران است و این انتخاب، بسیار هوشمندانه و مهم بود.

ایوبی با بیان این‌که کرسی مطالعات زیستی یونسکو می‌تواند در برافراشتن پرچم ایران در یونسکو، کمک بسیاری کند، گفت: ان‌شاءالله این اقدامات با وجود این کرسی، یک پشتوانه علمی قوی پیدا کند و امیدواریم این کرسی با وجود پشتوانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی و دکتر لاریجانی، رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی، یکی از کرسی‌های فعال و خوب ما باشد.

وی ضمن انتقاد از این‌که برخی تصور می‌کنند که این کرسی‌ها و امکانات به ما اهدا می‌شود، خاطر نشان کرد: این کرسی‌های یونسکو با تلاش فراوان گرفته می‌شوند و زحمات زیادی برای گرفتن این کرسی‌ها انجام می‌شود. گرفتن این کرسی‌ها کار سختی است و الان هم دشوارتر شده است.

دبیرکل کمیسیون ملّی یونسکو، کار اصلی یونسکو را شبکه‌سازی عنوان کرد و توضیح داد: سازمان یونسکو به درستی خودش را شبکه شبکه‌ها می‌داند. وقتی این شبکه‌ها به هم وصل می‌شوند، باید با اتکا و انرژی کار کنند و از این فرصت استفاده کنند. یونسکو یک سازمان کهنسال خوشنام بین‌المللی است و مهم‌ترین سرمایه آن سرمایه نهادی است و باید از اعتبار، نام و ارتباطاتی که یونسکو می‌تواند ایجاد کند، استفاده کرد. به خصوص الان که ما دچار گرفتاری‌هایی برای ارتباط برقرار کردن، هستیم .

وی در بخشی از صحبت‌های خود به برنامه «راه ابریشم» کرسی ملی یونسکو اشاره کرد و گفت: می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد و همایش، نشست و حتی اطلس اخلاق علم پزشکی در راه ابریشم برگزار کرد.

ایوبی در پایان اظهار کرد: ما حاکم نوروز هستیم و ۱۲ کشور عضو منطقه‌ای ما هستند و دو کشور هم به زودی عضو خواهند شد. ایجاد شبکه دانشگاه‌های مادر جهان نوروز، شبکه کتابخانه‌های ملی جهان نوروز برخی از اقداماتی است که در این زمینه انجام شده و می‌توان در عرصه اخلاق پزشکی نیز چنین اقداماتی انجام داد و این کرسی‌ها راه را برای ما برای فعالیت‌های مختلف باز خواهند کرد.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کمیسیون ملی یونسکو اخلاق پزشکی کرسی ها شناخته شده اخلاق علم برای ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۲۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح فرودگاه عظیم ۳۵ میلیارد دلاری با ۴۰۰ گیت در دبی

فرودگاه بین المللی «آل مکتوم» دبی با ترمینال‌های جدید و ظرفیت پذیرایی از ۲۶۰ میلیون مسافر در سال به بزرگترین فرودگاه جهان تبدیل خواهد شد. طرح‌ها شامل ۴۰۰ گیت هواپیما، پنج باند و ارتباطات حمل و نقل عمومی بهبود یافته برای کاهش آثار آلایندگی کربن است.

به گزارش روزیاتو، شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دبی، به‌تازگی (۲۸ آوریل ۲۰۲۴) به طراحی نهایی پایانه‌های مسافربری جدید در فرودگاه بین المللی آل مکتوم چراغ سبز نشان داد.

کشور امارات در حال آماده‌سازی زمینه برای رشد هرچه بیشتر بخش هوانوردی دبی در ۴۰ سال آینده است.

طرح ۲.۵ میلیارد دلاری اولین استادیوم زیر آب جهان با سقف شیشه‌ای در دبی

فرودگاهی با بیشترین گنجایش در جهان

بیشتر مسافرینی که به دبی سفر می‌کنند به فرودگاه بین‌المللی دبی (DXB) وارد می‌شوند. این فرودگاه در سال ۲۰۲۳ تعداد ۸۶.۹ میلیون مسافر را به خود دید.

با این حال، دبی ورلد سنترال (DWC) که با نام فرودگاه بین‌المللی آل مکتوم نیز شناخته می‌شود، به سرعت در حال رشد به‌عنوان یک مرکز مهم مسافری و باری است. با تایید طرح‌های نهایی و ساخت و ساز در حال انجام، وضعیت فرودگاه DWC رفته رفته تکامل خواهد یافت.

حاکم دبی فاش کرد که پنج ترمینال مسافربری که برای ساخت آن‌ها بودجه ۱۲۸ میلیارد درهمی (۳۵ میلیارد دلاری) در نظر گرفته شده است، در نهایت ظرفیت مسافری فرودگاه را به ۲۶۰ میلیون نفر در سال افزایش می‌دهد که درنهایت عنوان «بزرگترین گنجایش جهان» را برایش به ارمغان خواهد آورد.

او همچنین اشاره کرد که فرودگاه DWC پنج برابر بزرگتر از فرودگاه بین المللی فعلی دبی خواهد بود و قرار است طی ۱۰ سال به تدریج تمام فعالیت‌ها از DXB به تاسیسات جدید انتقال یابد.

بر اساس این اطلاعیه، فاز اولیه این پروژه قرار است در همین بازه زمانی تکمیل شود و ظرفیت پذیرش ۱۵۰ میلیون مسافر در سال را دارد.

۴۰۰ گیت هواپیما

دبی چشم‌انداز‌های بلندپروازانه‌ای برای فرودگاه DWC خود دارد. با برنامه‌ریزی برای ساخت ۴۰۰ گیت هواپیما، پنج باند موازی، یک سیستم جابجایی خودکار برای مسافران، و یک مرکز حمل و نقل یکپارچه، این فرودگاه آماده است تا شاهد توسعه چشمگیری باشد.

پیش‌بینی می‌شود که این فرودگاه در مجموع ۷۰ کیلومتر مربع مساحت داشته باشد و سالانه ظرفیت حمل ۱۲ میلیون تن بار را خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • پیشنهاد گسترش دامنه شمول در اصلاح قانون بیمه بیکاری
  • گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • معلم محور تمدن ساز جامعه اسلامی است
  • طرح نور در چارچوب اعتقاد و بصیرت جاری شده است
  • ظرفیت شهرهای خواهرخوانده در گسترش دیپلماسی فرهنگی در اصفهان
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • تمامی فعالیتهای فرهنگی اتباع اهل سنت باید در چارچوب قوانین و باشد
  • طرح فرودگاه عظیم ۳۵ میلیارد دلاری با ۴۰۰ گیت در دبی
  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود