Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-06@20:59:35 GMT

بایدن چرا به منطقه آمد

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۸۴۳۴۵

بایدن چرا به منطقه آمد

دکتر سید علی طباطبایی- استاد دانشگاه؛ در روزنامه آسیا نوشت: پس از ماه‌ها انتظار، گفت‌وگو و مذاکره، رئیس جمهور آمریکا وارد منطقه شد. او به اسرائیل و سپس عربستان سفر می‌کند و در این سفرها، با مقامات این دو کشور و با مقامات دیگر کشورهای عربی منطقه نیز گفت‌وگوی حضوری و مجازی خواهد داشت.

اما چرا بایدن به منطقه آمد؟

به چهار دلیل:

1- انرژی: جنگ روسیه و اوکراین و تحریم‌های نفتی روسیه، موجب افزایش شدید قیمت‌های انرژی در سطح جهان شده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بایدن به منطقه می‌آید تا کشورهای نفت‌خیز عرب منطقه به‌ویژه عربستان و امارات را برای افزایش تولید نفت قانع کند. به‌ویژه عربستان که پس از قتل خاشقچی از موضع آمریکا نسبت به این موضوع ناراحت و مأیوس بود و در موضوعات مرتبط با انرژی با آمریکا همکاری نکرد.

2- حمایت از اسرائیل: اسرائیل کانون دینامیسم سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه است. تمام افکار و اعمال آمریکا در منطقه در چارچوب دولت یهود و تقویت اسرائیل صورت می‌گیرد. بایدن به اسرائیل می‌رود تا با وجود دولت‌های کوتاه مدت اسرائیل بر حمایت همیشگی آمریکا از اسرائیل تاکید کند.

۳- ایجاد ائتلاف منطقه‌ای: آمریکا پس از حمله روسیه به اوکراین درک کرد که مماشات با دشمنان راه به جایی نخواهد برد و باید با ایجاد و تقویت ائتلاف‌های منطقه‌ای آماده مواجهه با کشورهای منبع تهدید بود. بنابراین برای مواجهه با تهدیدهای کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت در منطقه، تشکیل اتحاد یا ائتلاف منطقه‌ای ضروری است. بایدن به منطقه آمد تا با مذاکره با شرکای اقتصادی سیاسی و نظامی آمریکا در منطقه ،کلید تشکیل چنین ائتلافی را بزند.

این ائتلاف سه محور دارد: اول، محور نظامی به شکل ناتوی منطقه ای. دوم، محور سیاسی در چارچوب پیمان ابراهیم و سوم، محور اقتصادی در قالب بازار مشترک خاورمیانه که در همگی آن‌ها اسرائیل حضور دارد.

4- پلن بی درباره ایران: ایران شاید مهم‌ترین هدف سفر بایدن به منطقه باشد. به موازات مذاکرات هسته‌ای آمریکا با ایران، آمریکا در حال برنامه‌ریزی ضد ایرانی در قالب پلن بی (Plan B) است.
تشکیل دفاع هوایی مشترک کشورهای منطقه، فروش تسلیحات تهاجمی به اسرائیل و عربستان، برگزاری مانورهای نظامی منطقه ای در قالب این برنامه و برای مواجهه سخت با ایران هستند.

تماشاخانه ببینید| خودزنی در نوجوانی/ یک بحران جدی که اگر نادیده گرفته شود، فاجعه می‌آفریند ببینید| در اختیار گذاشتن پهپاد ایرانی به روس‌ها صحت دارد؟ فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: بایدن به منطقه منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۴۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود

تارنمای آکسیوس گزارش داد که بلینکن به نتانیاهو اطلاع داده است که عملیات نظامی احتمالی در رفح در جنوب نوار غزه با مخالفت واشنگتن مواجه خواهد شد و بر روابط ایالات متحده و رژیم صهیونیستی تأثیر منفی خواهد گذاشت.

در همین رابطه آکسیوس پیش‌تر به نقل از ۲ مقام رژیم صهیونیستی خبر داده است که دولت جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، هفته گذشته ارسال یک محموله مهمات ساخت ایالات متحده به این رژیم را به تعویق انداخته است.

مقامات رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفته‌اند که این موضوع نگرانی‌های جدی در میان مقامات اسرائیل به وجود آورده و آنها را به تکاپو انداخته است تا از دلیل جلوگیری از ارسال این محموله مطلع شوند.

طبق این گزارش، کاخ سفید از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است و وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، وزارت خارجه آمریکا و دفتر نخست وزیر رژیم اسرائیل نیز به پرسش‌ها در این باره پاسخ نداده‌اند.

این گزارش خاطرنشان می‌کند که بایدن با انتقاد شدیدی در میان آمریکایی‌هایی که مخالف حمایت وی از رژیم اسرائیل هستند، روبه‌رو است. در همین حال دولت بایدن در ماه فوریه (بهمن/اسفند) از اسرائیل خواست تا تضمین دهد که نیروهایش در غزه از تسلیحات ساخت ایالات متحده مطابق با قوانین بین‌المللی استفاده کنند. اسرائیل در ماه مارس (اسفند/فروردین) یک تضمین‌نامه را امضا و ارائه کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • آکسیوس : تعویق ارسال محموله سلاح از آمریکا به اسرائیل
  • آمریکا ارسال محموله سلاح به مقصد اسرائیل را متوقف کرد
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • اسرائیل در روند کمک‌های بشردوستانه اخلال ایجاد می‌کند
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی