Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: شهروندان در مصرف شیر و دیگر لبنیات سنتی احتیاط کنند چراکه احتمال ابتلا به بیماری‌های مشترک دام و انسان وجود دارد.   محمدباقرحاج کاظمی در گفت و گو با ایرنا افزود: شهروندان در صورت امکان از مصرف لبنیات سنتی خودداری کنند چراکه احتمال ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بویژه بیماری تب مالت وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی یادآوری کرد: در گذشته افراد شاغل در صنف قصابان و دامداران که مستقیم با دام در ارتباط بودند به این بیماری مبتلا می ‌شدند اما امروزه تب مالت در افرادی که با دام هیچ ارتباطی ندارند نیز دیده می‌شود که علت آن مصرف فرآورده هایی مانند شیر سنتی، سرشیر، پنیر تازه و بستنی سنتی است.   مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: شیر در مقایسه با سایر فرآورده‌های دامی به دلیل ترکیبات موجود و حالت فیزیکی مایع، به مراتب در برابر عوامل بیماری‌زا و آلودگی ها آسیب ‌پذیرتر است که باید توجه بیشتری در تولید، نگهداری، حمل و نقل و فرآوری آن انجام شود تا سالم به دست مصرف‌ کننده برسد.   حاج کاظمی اظهار داشت: طعم بهتر و خوشمزگی شیر سنتی مربوط به چربی بالاتر آن است، شیر پاستوریزه در مقایسه با شیر سنتی ارزش غذایی بیشتری دارد و از سلامت بیشتری هم برخوردار است.   وی ادامه داد: اگرچه جوشاندن مستقیم شیر برای از بین بردن آلودگی‌های شیر راهکار صحیحی است، اما باید توجه داشت شیر جوشیده شده ارزش غذایی خیلی کمتری در مقایسه با شیر پاستوریزه دارد چرا که در اثر جوشاندن شیر، پروتئین‌ها و قند شیر شکسته شده و همین موضوع ارزش غذایی آن را به شدت کاهش می دهد.   مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه شیر پاستوریزه نیازی به جوشاندن ندارد، گفت: در کارخانه‌های شیر پاستوریزه، تحت شرایط خاصی شیر را تا ۷۲ تا ۷۵ درجه سانتیگراد ‌و تنها به مدت چند ثانیه حرارت می‌دهند که در مقایسه با روش خانگی بسیار متفاوت بوده و تغییرات کمتری را در ترکیب شیر ایجاد می‌کند.   حاج کاظمی اضافه کرد: اگر شهروندان اصرار به خرید شیر سنتی دارند، باید آن را به مدت پنج دقیقه پس از رسیدن به مرحله جوش بجوشانند.   وی تاکید کرد: در بین محصولات لبنی، پنیر و بستنی سنتی خطرناک ‌ترین فرآورده‌ها به شمار می رود و برای تولید این فرآورده‌های لبنی به شیوه سنتی، شیر تا حدودی گرم می شود و به مرحله جوش نمی رسد لذا احتمال بیماری ‌زا بودن آن بیشتر است.   مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: مصرف پنیر تازه‌ای که از شیر سنتی تهیه شده باشد هم مانند شیر است ولی اگر پنیری که به صورت سنتی تهیه شده، حداقل باید به مدت سه ماه در آب نمک نگهداری شود تا باکتری های آلوده به تب مالت از بین برود.   حاج کاظمی، وجود زمان تولید و انقضا روی محصولات لبنی پاستوریزه را از مزایای آن دانست و افزود: درج این موارد بر روی محصولات لبنی به مصرف‌کننده نشان می‌دهد که این فرآورده در چه تاریخی تولید شده و تا چه زمانی مجوز مصرف دارد در حالی که این مورد درباره شیرهای سنتی صدق نمی‌کند. تماشاخانه ببینید| واکنش احساسی شیرها به پرورش دهنده‌شان بعد از ۷ سال دوری مرگ دریاچه ارومیه؛ شکست ستاد احیاء؛ مسئول مرگ دریاچه ارومیه کیست؟ (فیلم) فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مدیرکل دامپزشکی استان زنجان شیر پاستوریزه شیر سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۸۸۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟

به گزارش مدیسن نت، محققان تاکید کردند که خطر سرطان ثانویه برای هر بازمانده سرطان سینه بسیار کم است. با این حال، نسبت به افرادی که هرگز سرطان سینه نداشته اند، این خطر افزایش می‌یابد.

«آنتونیس آنتونیو»، نویسنده ارشد این مطالعه از بخش بهداشت عمومی و مراقبت‌های اولیه در دانشگاه کمبریج در بریتانیا، خاطرنشان کرد: «این بزرگترین مطالعه تا به امروز برای بررسی خطر ابتلا به سرطان دوم در بازماندگان سرطان سینه است.»

تیم او داده‌های بیش از ۵۸۰ هزار زن و بیش از ۳۵۰۰ مرد بازمانده از سرطان سینه را که در مجموعه داده‌های ملی ثبت سرطان بریتانیا ثبت‌نام کرده بودند، بررسی کردند. همه آن ها تشخیص اولیه سرطان سینه شان بین سال های ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۹ انجام شده بود.

این تیم گزارش داد که زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنانی که قبلاً هرگز سرطان سینه نداشته اند، دو برابر با احتمال ایجاد تومور در سینه دیگر روبرو بودند.

این مطالعه نشان داد که برای بازماندگان مرد (که سرطان سینه در آن ها یک بیماری بسیار نادر است)، احتمال ابتلا به سرطان در سینه دیگر ۵۵ برابر افزایش یافته بود.

در مورد دیگر انواع تومور، زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنان بدون سابقه سرطان سینه، ۸۷ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان آندومتر، ۵۸ درصد خطر ابتلا به لوسمی میلوئیدی و ۲۵ درصد بیشتر با احتمال ابتلا به سرطان تخمدان روبرو بودند.

سن بیمار در نخستین تشخیص سرطان سینه نیز مهم بود: زنانی که قبل از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان تشخیص داده شده بودند، ۸۶ درصد بیشتر با احتمال ابتلا به سرطان دوم مواجه شدند، در حالی که زنانی که برای نخستین بار پس از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان سینه شده بودند، تنها ۱۷ درصد بیشتر مستعد ابتلا به تومورهای ثانویه سرطانی بودند.

چرا سن مهم بود؟ به گفته تیم آنتونیو، احتمال دارد زنانی که در جوانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند نسبت به زنانی که سرطان‌هایشان در مراحل بعدی زندگی ظاهر می‌شود، حامل ژن‌های مرتبط با سرطان باشند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • کشف و ضبط بیش از ۴ تن لبنیات سنتی غیربهداشتی در کرمانشاه
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند!
  • هشدار زرد هواشناسی برای بیشتر نقاط کشور
  • صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی + جزئیات