Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: براساس اسناد بالادستی تمام دستگاه‌های اجرایی ملزم به واگذاری وظایف تصدی‌گری خود به بخش خصوصی هستند. هرچند که واگذاری این تصدی‌گری‌ها راحت نیست و در سیستم‌های اداری نیز نسبت به این موضوع شاهد مقاومت هستیم.  

محمدرضا اورانی امروز، ۲۳ تیر ماه، در همایش بررسی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مراکز خدمات غیردولتی بخش کشاورزی که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در خراسان رضوی ۴۶ مرکز خدمات کشاورزی کددار و پنج مرکز بدون کد فعالیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته جهت کددار کردن پنج مرکز مذکور تلاش‌های متعددی صورت گرفته اما بی‌نتیجه مانده است. براساس قانون برنامه ششم توسعه کشور توسعه ساختارها ممنوع اعلام شده و هیچ سازمانی مجوز ارتقای ساختار خود را ندارد. همچنین استخدام کارمند نیز قاعده مشخص به خود را دارد.  

وی افزود: ۸۰ درصد از کشاورزان پیشرو در خراسان رضوی دارای تحصیلات فوق دیپلم و بالاتر بوده و ۲۰ درصد از آنان نیز تحصیلات زیر دیپلم یا بعضا متوسطه داشته‌اند. عملکرد کشاورزان پیشرو و تولیدکنندگان برتر ۲ تا ۱۰ برابر میانگین عملکرد شهرستان‌هاست.  

اورانی اضافه کرد: براساس سرشماری عمومی کشاورزی سال ۹۳ تعداد کشاورزان با ۶۵ سال سن و بالاتر چهار برابر کشاورزان ۲۹ سال و پایین‌تر است. این آمار یعنی روستاها در حال از دست دادن نیروی کار سنتی خود است. در حال حاضر ۷۵ درصد از بهره‌برداران خراسان رضوی خرده‌مالک هستند که تنها ۲۰ درصد از زمین‌های کشاورزی استان را در اختیار دارند. ۲۵ درصد از بهره‌برداران خراسان رضوی بزرگ‌مالک بوده و ۸۰ درصد از زمین‌های کشاورزی استان را در اختیار دارند.  

وی با بیان اینکه بهترین مراکز تخصصی کشاورزی متعلق به خراسان رضوی است، عنوان کرد: برترین اساتید دانشگاهی در حوزه کشاورزی در استان ما فعالیت دارند.  

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در خدمات کشاورزی خراسان رضوی دانش نقش‌آفرینی خوبی در قالب مقالات، بخشنامه‌ها و... داشته است. همچنین شرایط اقلیمی حاکم بر استان از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده و نیروی انسانی متخصص نیز در خراسان رضوی حضور دارد. با توجه به تمام نکات مذکور همچنان جای سوال است که مشکلات کشاورزی موجود در استان از چه مساله‌ یا مسائلی سرچشمه می‌گیرد.

اورانی اضافه کرد: اکثر فارغ‌التحصیلان کشاورزی در خراسان رضوی متعلق به مشهد هستند. شرط موفقیت در مراکز خدمات غیردولتی کشاورزی انتقال آن‌ها به مناطق روستایی که قطب تولید کشاورزی محسوب می‌شود، است. همچنین باید به تولید محتوای ترویجی در عرصه کشاورزی توجه ویژه‌تری داشت. شرکت‌هایی که خدمات‌شان محتوای ترویجی دارد، به مراتب از سایر شرکت‌ها موفق‌تر بوده و عملکرد بهتری خواهند داشت.  

وی ادامه داد: همچنین دانشجویان، اساتید و فعالان حوزه کشاورزی باید مهارت‌آموزی‌های کشاورزی و شرکت در دوره‌های مخصوص آن را جدی گرفته و به این موضوع اهمیت دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی جهاد كشاورزي خدمات خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۰۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی

استاندار خراسان رضوی، گفت: در مجموع ۱۵۰ همت در دو سال و نیم گذشته در بحث صنعت و معدن خراسان رضوی سرمایه‌گذاری کرده‌ایم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری  با حضور در محل استودیو نمایشگاه ایران اکسپو 2024 تهران، اظهار داشت: این نمایشگاه توسط وزارت کشور با محوریت استانداری‌ها سال گذشته و امسال برگزار شد و هدف آن معرفی ظرفیت‌های اقتصادی استان‌ها است.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به رویکرد تشکیل زنجیره‌های ارزش افزود: یکی از مزیت‌هایی که خراسان رضوی دارد، وجود بارگاه منور رضوی در این استان و مشهد بوده که مزیتی را برای این خطه ایجاد کرده است لذا این امر مهم را یک ظرفیت مهم و استثنایی می‌دانیم.

وی با تاکید بر اینکه موضوع زیارت یک زنجیره ارزش است، تصریح کرد: با استفاده از این ظرفیت، به وسیله موضوع زیارت و تشرف به بارگاه منور رضوی بسیاری از مسائل اجتماعی و اقتصادی ما حل می‌شود.

نظری به دومین زنجیره ارزش استان پرداخت و ادامه داد: مزیت دیگر استان خراسان رضوی معادن آن است. بر این‌ اساس 30 درصد از سنگ آهن فولاد کشور در استان خراسان رضوی و شهر خواف تامین می‌شود.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه مسئله ترانزیت از دیگر زنجیره‌‌های ارزش استان خراسان رضوی است، تصریح کرد: کوتاه‌ترین بخش مربوط به کریدور شمال به جنوب در شرق کشور واقع شده که مبدا آن چابهار است، لذا این کریدور از شرق کشور امتداد پیدا می‌کند و به کشور روسیه و کشورهای آسیای مرکزی می‌رسد و ظرفیت ترانزیتی خوبی برای ایران ایجاد می‌‌کند.

وی با بیان اینکه خراسان رضوی یک استان کشاورزی و دارای فراورده‌های کشاورزی است، گفت: همچنین بیشترین صنایع غذایی در استان خراسان رضوی فعالیت‌ می‌کنند اما در این نمایشگاه دو زنجیره ارزش «زیارت و گردشگری» و زنجیره «فولاد» معرفی می‌شوند.

نظری بیان کرد: استان خراسان رضوی یکی از مهم‌ترین نمادهای اقتصاد بدون نفت را دارا است که بر این اساس بیش از 95 درصد اقتصاد استان ما بخش خصوصی است.

استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: در بخش صنعت و معدن حدود 5 هزار و 600 واحد صنعتی معدنی داریم. همچنین 125 همت سرمایه‌گذاری شده است و طی دو سال و نیم گذشته 1342 پروانه جدید بهره‌برداری برای واحدها صادر کرده‌ایم. باید گفت؛ حدود 730 پروانه جدید و 612 پروانه توسعه‌ای بوده و جمع سرمایه‌گذاری در این واحدها حدود 50 همت است. 

وی خاطرنشان کرد: 53 واحد عمده در دست اقدام و ایجاد است که تا پایان دولت با 97 همت سرمایه‌گذاری به بهره‌برداری می‌رسند. در مجموع 150 همت در دو سال و نیم گذشته در بحث صنعت و معدن سرمایه‌گذاری کرده‌ایم.

نظری به حوزه اشتغال پرداخت و تاکید کرد: میانگین نرخ بیکاری ما در خراسان رضوی 6.2 و بیش از 43 درصد نرخ مشارکت این استان است. همچنین صادرات غیرنفتی ما نسبت به سال گذشته 20 درصد رشد داشته است.

استاندار خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه چیزی به عنوان بیمه بیکاری که رشد کند نداریم، اظهار کرد: سال 1402 نسبت به 1401 حدود 16 درصد کاهش در این حوزه داشتیم.

وی به شرکت‌های دانش‌بنیان استان و ظرفیت‌های آنان اشاره کرد و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار موثری به ویژه در حوزه تجهیزات پزشکی داریم. بر این اساس؛ تولید دارو، سی تی اسکن و ونتیلاتور از دستاوردهای خراسان رضوی است. در بحث صنایع قطعه سازی خودرو از صنایع تعیین کننده در کشور هستیم و یکی از زنجیره‌های ارزش ما خودرو و قطعات خودرو است.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • کاهش تصدی گری دولتی و ارتقای بخش خصوصی لازمه رونق اقتصاد
  • ۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود
  • نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد
  • تصویب نصب هزار پنل خورشیدی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی
  • ۸۴ درصد حوادث‌برق خراسان رضوی معلول شتابزدگی است
  • خشکسالی، کشت گل محمدی در خراسان رضوی را ۱۰ درصد کاهش داد
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • تولید مرغ در داورزن خراسان رضوی ۵۰ درصد افزایش یافت
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی