Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@18:36:28 GMT

۵ عامل اصلی شوره سر را بشناسید

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۹۱۰۱۶

۵ عامل اصلی شوره سر را بشناسید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت، عوامل متعددی از غذایی که می‌خورید تا تعداد دفعاتی که موهایتان را می‌شویید در بروز شوره دخالت دارند. در این مطلب به بررسی ۵ عامل اصلی شوره سر می‌پردازیم.

۱. قارچ پوست سر دارید

برخلاف باورهای رایج، شوره سر ناشی از خشکی پوست نیست. عامل اصلی این مشکل مخمری به نام «مالاسزیا» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مخمر از روغن‌های طبیعی بدن تغذیه می‌کند و به همین دلیل افرادی که پوست سر چربی دارند بیشتر در معرض شوره سر قرار می‌گیرند.  

به گفته متخصصان پوست و مو، برخی افراد روغن مورد علاقه این مخمرها را بیشتر تولید می‌کنند و به همین دلیل سرشان بیشتر شوره می‌زند. خوشبختانه بیشتر موارد شوره سر نیازی به درمان خاصی ندارند و با خوددرمانی از بین می‌روند. به همین دلیل توصیه می‌شود از درمان‌های خانگی مانند انواع ماسک‌های مو و همچنین شامپوهای ضدشوره غافل نباشید. معمولا این شامپوها در عرض حدود دو هفته تاثیر گذاشته و شوره‌ها را از بین می‌برند.  

۲. استرس دارید

اگر هر روز چشم‌تان به جمال شوره‌ها روشن می‌شود می‌تواند علامت این باشد که نیاز به آرامش بیشتری دارید. استرس می‌تواند هر نوع مشکل پوستی را تشدید کند. استرس سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و می‌تواند باعث بروز یا تشدید شوره سر شود.  

علاوه‌ بر این استرس یک چرخه معیوب در خارش پوست سر ایجاد می‌کند. به این ترتیب که هر چه بیمار پوست سرش را بیشتر بخاراند، خارش آن نیز بیشتر می‌شود. بنابراین شوره نیز بیشتر و بیشتر می‌شود. برای کسب آرامش روحی‌تان یوگا را امتحان کنید. پیاده‌روی روزانه یا تنفس عمیق نیز موثر است.

۳. موها را به اندازه کافی آبکشی نمی‌کنید

برخی افراد می‌گویند شست‌وشوی مداوم موها می‌تواند روغن طبیعی و مورد نیاز موها را از بین ببرد. البته این چربی‌ها می‌توانند برای شوره‌ها منبع تغذیه مناسبی باشند. زمانی که روغن، سبوم یا تعریق زیادی روی پوست سر جمع می‌شود شوره‌ها نیز سر و کله‌شان پیدا می‌شود.  

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهند شامپوهای حاوی روغن درخت چای برای مقابله و از بین بردن شوره موثر هستند. مهمتر اینکه بعد از شامپو زدن حتما موهایتان را به خوبی آبکشی کنید. یادتان باشد که بقایای کف و شامپو می‌تواند زمینه را برای رشد مخمر مالاسزیا فراهم کند.

۴. تغذیه ناسالمی دارید

بر کسی پوشیده نیست برای داشتن پوست و موی سالم باید بدن سالمی داشت. البته قصد نداریم بگوییم که تغذیه ناسالم عامل بروز شوره سر است اما به عقیده متخصصان برخی مواد غذایی زمینه را برای تشدید شوره سر به‌خصوص در افرادی که بیشتر قربانی این مشکل هستند، فراهم می‌کند.  

توصیه می‌کنیم که مصرف اسیدهای چرب اشباع‌نشده را در برنامه غذایی خود بگنجانید. آووکادو، آجیل‌ها و زیتون جزو منابع خوب این اسیدهای چرب هستند. فراموش نکنید کمبود ویتامین B می‌تواند باعث تشدید علائم این مشکل شود. بهتر است مواد غذایی حاوی این ویتامین مانند برنج، تخم‌مرغ و موز بیشتری مصرف کنید.

۵. در استفاده از محصولات مربوط به مو زیاده‌روی می‌کنید

استفاده زیاد از محصولات مربوط به مو باعث تشدید وضعیت شوره سر می‌شود. مخمرهای عامل شوره سر از چربی‌ها تغذیه می‌کنند و تکثیر می‌شوند. بنابراین توصیه می‌شود تا حد امکان از محصولاتی مانند ژل یا موس مو و غیره استفاده نکنید. این محصولات روی موها و پوست سر تجمع کرده و باعث چرب شدن آنها و تشدید شوره می‌شوند.

کد خبر 690429 برچسب‌ها سلامت موی سر خبر مهم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سلامت موی سر خبر مهم پوست سر شوره سر شوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۱۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود

 به گزارش تابناک، رشد و توسعه فیزیکی کودکان یکی از دغدغه‌های اصلی والدین است که در آن، قد بلند ترجیح داده می‌شود و به عنوان نشانه‌ای از سلامت و تندرستی در نظر گرفته می‌شود.

علاقه به داشتن قد بلند نه تنها در میان کودکان بلکه در میان والدین آنها نیز مشهود است، چرا که اغلب با مزایایی چون اعتماد به نفس بالاتر و موقعیت‌های اجتماعی بهتر همراه است. با این حال، تعیین قد نهایی یک فرد تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله ژنتیک، تغذیه و سبک زندگی قرار دارد.

به گزارش فرطب، ژنتیک به طور قطعی در تعیین قد نقش دارد، اما تغذیه صحیح نیز می‌تواند تاثیر بسزایی بر روند رشد قدی داشته باشد. تغذیه کافی و متعادل باعث تامین مواد مغذی لازم برای رشد و نمو سلول‌ها و بافت‌های بدن به خصوص استخوان‌ها می‌شود. در این میان، اهمیت مصرف پروتئین و مواد مغذی خاص نظیر کلسیم و ویتامین D که نقش اساسی در تقویت ساختار استخوانی و بهبود رشد قدی دارند، نباید نادیده گرفته شود.

از این رو، درک اهمیت تغذیه در کنار عوامل ژنتیکی و توجه به نقش آن در تحقق پتانسیل رشد قدی کودکان، می‌تواند به والدین کمک کند تا با اتخاذ رویکردهای مناسب تغذیه‌ای، زمینه ساز رشد بهینه فرزندان خود باشند.

اهمیت تغذیه در رشد قدی کودکان
رشد قدی کودکان نه تنها تحت تاثیر عوامل ژنتیکی قرار دارد، بلکه تغذیه صحیح نیز نقش کلیدی در این فرآیند ایفا می‌کند. احمد اسماعیل زاده تاکید می‌کند که ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری برای رشد استخوان‌ها و بهبود قد کودکان حیاتی هستند.

تاثیر پروتئین بر افزایش قد کودکان
پروتئین، به عنوان یکی از اساسی‌ترین مواد مغذی برای تقویت بدن کودک و تحریک هورمون‌های رشد، معرفی شده است. این ماده مغذی برای سلامت ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، پوست و سایر اندام‌های بدن ضروری است.

نقش لبنیات در رشد قدی
لبنیات، به ویژه شیر و ماست، حاوی پروتئین و دیگر مواد مغذی هستند که می‌توانند به افزایش قد کمک کنند. مصرف روزانه ۳-۴ وعده لبنیات به دستیابی به پتانسیل رشد در کودکان و نوجوانان کمک می‌کند.

اهمیت شیر و فرآورده‌های لبنی در دوران کودکی
شیر و فرآورده‌های لبنی منابع خوبی از انرژی، پروتئین‌ها، فسفر، منیزیم، ویتامین D و به ویژه کلسیم هستند که برای رشد و نمو کودک ضروری می‌باشند. مصرف این محصولات در دوران کودکی به تقویت استخوان‌ها و رشد اسکلتی کمک می‌کند.

تاثیر ویتامین D و کلسیم بر رشد قد
علاوه بر کلسیم، ویتامین D نیز در تقویت استخوان‌ها و بهبود رشد قدی نقش دارد. ویتامین D به تراکم و استحکام استخوان‌ها کمک کرده و کمبود آن می‌تواند به ضعف عضلانی و اختلال در رشد قد منجر شود.

افزایش ترشح فاکتور رشد شبه انسولین با مصرف لبنیات
محصولات لبنی نه تنها به جذب کلسیم کمک می‌کنند، بلکه ترشح فاکتور رشد شبه انسولین را نیز افزایش می‌دهند که این امر به نوبه خود به رشد اسکلتی کمک می‌کند.

از این رو، توجه به تغذیه مناسب و غنی از پروتئین، کلسیم، و ویتامین D در دوران رشد کودکان، می‌تواند به دستیابی به حداکثر پتانسیل قدی آن‌ها کمک کند.

 

دیگر خبرها

  • تلویزیون‌های UHD واقعی را بشناسید 
  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • سیگار چه بلایی بر سر پوست می‌آورد؟
  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید
  • شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر