Web Analytics Made Easy - Statcounter

در یک اکتشاف جالب توجه، اخترشناسان یک سیگنال رادیویی عجیب از اعماق فضا را ردیابی کردند که مانند قلب می‌تپد. این سیگنال دریافت شده از نقاط دوردست کیهان بار دیگر درک دانشمندان را از این پدیده‌های مرموز را به چالش می‌کشد.

به گزارش گجت نیوز اخترشناسان می‌گویند یک سیگنال رادیویی عجیب از اعماق فضا را ردیابی کردند که شبیه به «ضربان قلب» می‌تپد و سیگنال یکنواخت و منظمی را ارائه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان می‌گویند این سیگنال دریافت شده از نقاط دوردست کیهان بار دیگر درک ما از این پدیده‌های مرموز را به چالش می‌کشد.

اخترشناسان سالهاست که گوش خود را تیز کرده تا شاید پیامی از سوی موجودات هوشمند دیگر در اعماق کیهان دریافت کنند، کما اینکه خود ما نیز پیام‌های رادیویی زیادی را به امید دریافت از سوی بیگانگان به اعماق فضا ارسال کرده ایم. در طی این سال‌ها ما تاکنون سیگنال‌های رادیویی زیادی را دریافت کرده ایم که به زبان ساده از حالت طبیعی خارج بوده و شبیه به پیام‌های کدگذاری شده بودند، اما در نهایت هیچکدام از آن‌ها با موجودات هوشمند بیگانه مرتبط نشدند. با این همه، هنوز امید‌های ما برای دریافت پیام‌هایی از جهان‌های بیگانه به پایان نرسیده و حتی تلاش برای ساخت دستگاه‌هایی که بتواند چنین پیام‌هایی را دقیق‌تر ردیابی و رمزگشایی کند، افزایش یافته است.

دانشمندان این سیگنال رادیویی جدید را ناشی از یک انفجار سریع می‌دانند که FRB ۲۰۱۹۱۲۲۱A نام دارد. آن‌ها می‌گویند مدت زمان فلاش‌های رادیویی دریافت شده در فضای بین کهکشانی حدود سه ثانیه است، اما این مورد نادر بسیار سریع‌تر از این زمان استاندارد رخ داده است. در واقع، انفجار‌های تشعشعات با شدت بالاتر هر ۰.۲ ثانیه در این پنجره سه ثانیه‌ای رخ می‌دهد که به گفته دانشمندان قبلاً در هیچ انفجار رادیویی سریع دیده نشده بود.

این ردیابی توسط آشکارساز CHIME در دسامبر ۲۰۱۹ انجام شد و دانشمندان بلافاصله متوجه شدند که با چیزی بسیار عجیب روبرو شده اند. دانیل میچیلی، اخترفیزیکدان از موسسه اخترفیزیک و تحقیقات فضایی MIT Kavli گفت: «این یک سیگنال بسیار غیرعادی بود. نه تنها بسیار طولانی بود، حدود سه ثانیه طول کشید، بلکه پیک‌های دوره‌ای نیز وجود داشت که بسیار دقیق بودند و هر کسری از ثانیه منتشر می‌شد - بوم، بوم، بوم - مانند ضربان قلب. این اولین باری است که چنین سیگنال دوره‌ای را ردیابی می‌کردیم.»

انفجار‌های رادیویی سریع یکی از جذاب‌ترین اسرار کیهانی کنونی است. آن‌ها تابش‌های بسیار قدرتمندی در طول موج‌های رادیویی هستند که از فضای بین کهکشانی در یک زمان بسیار کوتاه - معمولاً در مدت زمان میلی ثانیه - شعله ور می‌شوند. در این پلک زدن کوتاه مدت، این انفجار به اندازه ۵۰۰ میلیون خورشید انرژی ساطع می‌کند. اکثر انفجار‌های رادیویی سریع فقط یک بار شعله ور می‌شوند و پیش بینی این‌ها غیرممکن است. برای همین شناسایی و ردیابی آن‌ها در اصل به شانس مربوط است که یک تلسکوپ رادیویی در جهت درست قرار گرفته باشد.

یک انفجار رادیویی سریع می‌تواند سرنخ‌های قابل توجهی در خصوص معما‌های بزرگ کیهان ما را آشکار سازد. در سال ۲۰۲۰، برای اولین بار، یک انفجار رادیویی سریع از داخل کهکشان راه شیری شناسایی شد. ردیابی آن در نوعی ستاره نوترونی به نام مگنتار انجام شد که نشان می‌دهد این اجرام بسیار مغناطیسی و فوق متراکم ممکن است مسئول حداقل برخی از انفجار‌های رادیویی سریع باشند. در خصوص این سیگنال جدید نیز دانشمندان معتقدند که در اطراف منبع آن ابری از پلاسما وجود دارد که می‌تواند شاهدی بر وجود یک ستاره نوترونی باشد.

اگرچه هنوز مشخص نیست که سیگنال‌های FRB ۲۰۱۹۱۲۲۱A چقدر مسافت را طی کرده است، اما احتمالاً از کهکشان دیگری آمده است و به نظر می‌رسد انفجار آن بیش از یک میلیون بار درخشان‌تر از ستاره نوترونی و تپ اختر‌ها در کهکشان خودمان باشد. به هر حال هنوز این معما باقی مانده است که چه چیزی توانسته این سیگنال‌ها را ایجاد کند آن هم به شکلی که ما هرگز پیش از این مشابه آن را ندیده بودیم. نتایج این تحقیق در نشریه معتبر Nature منتشر شده است.

تماشاخانه ببینید| الهام چرخنده: حرکات نمایشی داشتم و گل به خودی خوردیم / به ولای علی برای دختران 4 ساله اجرا می کردم ببینید| این ماده شیر از محاصره ۲۰ تمساح غول پیکر می‌گریزد ؟ فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سیگنال رادیویی رادیویی سریع یک سیگنال اعماق فضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۷۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین زمین ویلایی در روستاها برای متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرها 

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: برای متقاضیانی که در شهرها بخصوص شهرهای بزرگ زمین تخصیص نیابد، می‌توانند در روستاهای حریم شهرها زمین دریافت کنند.

غلامرضا صالحی در جلسه شورای معاونان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان افزود: متقاضیان زمین در روستاهای شهرها که واحد صلاحیت دریافت نهضت ملی مسکن هستند، می‌توانند از روستاهای حاشیه شهرها زمین دریافت کرده و مسکن ویلایی بسازند.

وی با تاکید بر اینکه بانک زمین روستاها باید افزایش یابد گفت: در شرایط فعلی که دولت زمینه الحاق زمین را فراهم کرده، باید زمین مورد نیاز ساخت مسکن برای افراد بی سرپناه و فاقد مسکن تامین شده و برای آنها مسکن مقاوم ساخته شود.

وی گفت: با توجه به اینکه وزارت راه و شهرسازی تعامل خوبی در این زمینه دارد، بنابراین استان‌هایی که عملکرد مناسبی در واگذاری زمین مسکن محرومین ندارند، مشکلات را احصا کنند تا از وزیر راه و شهرسازی دستورات لازم را دریافت کنیم.

صالحی با بیان اینکه بخشی از مشکلات استان‌ها در حال حل و قوانین دست و پا گیر در حال اصلاح است، افزود: شعبه‌های بنیاد مسکن در شهرستان‌ها با حل مشکل سازمانی تقویت خواهد شد تا کار مسکن‌دار کردن مردم را با جدیت پیش ببریم.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: اگر اعتبار لازم فراهم شود، سالانه طرح‌ هادی ۲۰۰ روستا در آذربایجان شرقی بازنگری خواهد شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی، سروری افزود: سهمیه مقاوم سازی مساکن روستایی استان امسال ۲۰ هزار واحد است که ۱۲ هزار سهمیه جدید و هشت هزار از محل متمم سهمیه سال قبل است که برای هرکدام ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات با ۵ درصد کارمزد پرداخت خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انفجار نیمکت مقابل پرسپولیس، قبل از پنالتی!(عکس)
  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • راهکار عجیب گرم ماندن در لحظات پنالتی! (عکس)
  • عادت عجیب زرافه‌ها در خوابیدن؛ زرافه چطور می‌خوابد؟
  • اعلام ترکیب سپاهان با یک تغییر عجیب
  • انتطار مردم پارسیان برای دریافت زمین‌های طرح جوانی جمعیت
  • طرح نهضت ملی مسکن از اقدامات خوب دولت سیزدهم است
  • گره عجیب نهضت ملی مسکن
  • تامین زمین ویلایی در روستاها برای متقاضیان نهضت ملی مسکن شهرها