Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره برنامه دانشگاه در راستای کاربردی کردن پژوهش و جامعه محوری گفت: از ابتدای کار بنده در دانشگاه، جامعه محوری با رویکرد حل مساله در دستور کار قرار گرفت؛ فکر میکنم زمانی می توانیم نقش آفرینی کنیم که بتوانیم یک مساله را حل کنیم. دانشگاه ما در همین راستا یک دانشگاه پیشتازی است و یکی از دلایل این ادعا این است که عمده فارغ التحصیلان دانشگاه خواجه نصیر جذب صنایع داخلی می شوند و طبق آمار وزارت علوم بیشترین شاغلان در بین دانشگاه ها، مربوط به همین دانشگاه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس دانشگاه خواجه نصیر افزود: این وضعیت نشان می‌دهد که ارتباط دانشگاه با صنعت پررنگ است و رویکرد صنعتی با استقبال همکاران هیات علمی و دانشجویان مواجه هست؛ در حال حاضر بعضی از دانشکده‌های ما بسیاری از پایان نامه‌هایشان مستخرج از پروژه‌هایی است که همکاران در ارتباط با صنایع داشتند و یا صنعت متقاضی بوده است.

وی ادامه داد: در تلاش هستیم هم راستا با شعار سال ارتباط منسجم تری با شرکت ها و مراکز دانش بنیانی و فناور داشته باشیم و از سوی دیگر به این سمت می رویم که محتوای پایان نامه ها و رساله های دکتری با رویکرد دانش بنیانی به نگارش در بیاید. چون که فکر می‌کنیم این رویکرد کمک می‌کند که فارغ‌التحصیلان این جرات و جسارت را پیدا کنند که در راستای حل مشکل و جامعه محور بودن، خودشان دست به کار شوند و شرکت‌های کوچک نوپا تاسیس کنند و بتوانند مشکلات را حل کنند.

کریمی خاطرنشان کرد: ما امیدوار هستیم که با پیاده سازی این گونه طرح ها، فارغ التحصیلان دانشگاه خواجه نصیر این توانایی را داشته باشند که خودشان شغل راه‌اندازی کنند؛ قبلاً به این صورت بود که دانشجویان پروژه هایی را از سازمان ها و صنایع و وزارتخانه ها می گرفتند و بعد به دنبال آن بودند که در این مراکز به استخدام در بیایند اما ما به دنبال این هستیم که فارغ التحصیلان خودشان کسب و کار راه بیندازند و منتظر کار نباشند.

رئیس دانشگاه خواجه نصیر افزود: ما در هر جلسه هیئت رئیسه و یا در شورای دانشگاه، به دنبال این هستیم که امتیاز و یا مشوق هایی را در آیین نامه های داخلی دانشگاه مثل ارتقا اساتید و یا پایه های سالانه در نظر بگیریم تا همکاران رغبت بیشتری برای ورود به این گونه طرح ها داشته باشند.

وی بیان کرد: در حال حاضر با چند مجموعه دانش بنیان که محصول محور در حد تولید انبوه هستند در حال همکاری هستیم و مقرر شده دانشجویان کارآموزی خود را در آن مجموعه بگذرانند و تشویق کرده ایم که پایان نامه های مشترکی تعریف شود که چالش های چنین مجموعه هایی شناسایی و راهکار ارائه شود. در طرف مقابل این مجموعه ها حمایت‌های مالی لازم را خواهند داشت. همچنین امتیازاتی را برای گرنت های صنعتی و انجام پروژه های صنعتی و دانش بنیانی در نظر گرفته ایم و به دنبال تعیین مشوق هایی در آیین نامه های پژوهشی برای کارهایی که جنس فناوری و نوآوری دارند، هستیم‌.

رییس دانشگاه خواجه نصیر با اشاره به اینکه گسترش زیرساخت‌های نوآوری، فناوری و تجاری‌سازی در دستور کار دانشگاه قرار دارد، گفت: تجاری‌سازی حلقه مفقوده پژوهش است و با این کار به رفع مشکلات اقتصادی کشور کمک خواهد شد و به نظرم باید بخش خصوصی را جهت مشارکت در پژوهش و نوآوری فعال کرد.

وی بیان کرد: طرح های پژوهشی و دانش بنیانی نیاز به پشتیبانی هایی برای تجاری سازی دارد و این طرح ها یا باید سرمایه گذارهای بیرونی (بخش خصوصی) داشته باشند و یا بخش های دولتی به جای خرید محصولات از دیگر کشورها، از محصولات فناورمحور ایرانی استفاده کنند که در این شرایط اشتغال زایی هم رونق خواهد گرفت.

کد خبر 5539041 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی حسن کریمی شرکت های دانش بنیان سال تولید دانش بنیان اشتغال آفرین سازمان سنجش کنکور 1402 وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم دانشگاه تهران مرکز جذب وزارت علوم دوره های فراگیر ارشد آزمون کارشناسی ارشد شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه پیام نور مرکز سنجش آموزش پزشکی عراق دانشگاه خواجه نصیر فارغ التحصیلان پایان نامه ها دانش بنیانی تجاری سازی طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۸۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال

روح الله‌ دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در نشست خبری سالانه این معاونت گفت: در حوزه هوش مصنوعی و شورای راهبری ملی هوش مصنوعی سال گذشته با دستگاه‌های زیادی تعامل شکل گرفت. با برگزاری و حضور دها متخصص بخش نظارت تنظیم‌گری، توسعه و پیگیری پروژه‌ها این شورا راهبری تشکیل شد.

او گفت: در اسفند ماه سال گذشته شورای راهبری ملی هوش مصنوعی با تعیین اعضای با دستور رئیس جمهور تشکیل شد. مزرعه پردازشی بزرگ، مرکز داده بزرگ، کتابخانه‌های بزرگ زبانی و تصویری خدمات پردازشی بزرگ در اپراتور‌های این مرکز قرار دارد و به شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها خدمات دهی می‌کند.

دهقانی بیان کرد: ایران ۷۰ الی ۸۰ رتبه کاربرد در حوزه هوش مصنوعی دارد. معاونت علمی و فناوری تلاش دارد برای توسعه شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها از آنها حمایت کند. یکی از مراحل بلوغ شرکت‌های دانش بنیان عرضه شدن آنها در بازار سرمایه و مشارکت آنها در بورس است. دانش بنیان‌ها برای ورود و سرمایه گذاری در بورس نیازی به اقدام در معاونت علمی ندارند، اما برای شرکت‌هایی که کلان داده‌های مردم و داده‌های امنیت ملی را به دنبال دارند باید از طریق این معاونت وارد شوند.

او گفت: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور از رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال خبر داد و گفت: تاکنون ۱۰۸ شرکت در بازار سرمایه حضور دارند کا تا پایان سال رشد صد درصدی خواهند داشت. علم و فناوری، استفاده از این تکنولوژی‌ها دوبال عملیات صادق بودند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اطهار کرد: حمایت از اندیشه ورزی و تفکردر کشور حمایت از توسعه علم و حمایت از توسعه فناوری و حمایت از توسعه کسب کار‌ها از ارکان اصلی معاونت علمی ریاست جمهوری است. ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان در این معاونت نیز کار خود را آغاز کرده است. امضا کردن موافقت نامه با صنایع بزرگ فولادی و پتروشیمی و وزارت خانه‌های بزرگ از برنامه‌های معاونت علمی بوده که انجام شده است. 

او بیان کرد: قریب به ۲۰ کنسرسیوم در حوزه پتروشیمی، فولاد، ذوب آهن و محیط زیست و ... برای حل مسائل کشور عقد قرارداد و برگزار شد. بودجه‌ای معادل پروژه ۵۰۰ میلیون یورویی نفت برای اجرای پروژه‌های پیشران فناورانه باشند و تاثیر مستقیم در زندگی مردم داشته باشند در پایان سال گذشته ابلاغ شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در نشست خبری ادامه داد: در نظام جدید ارزیابی دانش‌بنیان‌ها، علاوه بر سطح فناوری، میزان اشتغال تخصصی و گردش مالی شرکت هم مورد مطالعه قرار می‌گیرد و شرکت‌ها بر این اساس به شرکت‌ها نوپا، نوآور و فناور تقسیم می‌شوند.

او افزود: نوع ۱-۲ و ۳ سابق بر اساس فناوری تقسیم بندی می‌شود، اما الان اشتغال تخصصی و گردش مالی نوع تقسیم بندی را مشخص می‌کند. شرکت‌های بسیار نوع یک داشته‌ایم که در بازنگری به شرکت نوپا تبدیل شدند و شرکت‌های نوع ۳ داشتیم که به شرکت‌های نوآور و فناور تبدیل شدند. ساز و کار‌های حمایتی از دانش بنیان‌ها در روش جدید متناسب‌تر شدند.۱۰ پارک کشور به کارگزار شناسایی شرکت‌های نوپا تبدیل شده اند.

در حال تکمیل...

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • پایان چهارمین نمایشگاه دستاورد‌های وقف
  • تفاهم‌نامه همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و پالایشگاه نفت آبادان امضا شد
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات
  • مهندسی معکوس قطعات پتروشیمی پارس جنوبی به همت دانش بنیان‌ها
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال