Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید نگاه ویژه‌ به ایجاد بسترهای اینترنت اشیا، ایجاد شهر و جوامع هوشمند، استفاده از سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در صنایع بزرگ و دولت الکترونیک در برنامه هفتم توسعه‌ کشور مدنظر قرار گیرد، گفت: امنیت مراکز داده و داده‌های مردم برای مجلس شورای اسلامی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید نسبت به این مسئله توجه جدی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست، حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، در مراسمی به مناسبت روز ملی فناوری که با حضور برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای اسلامی شهر تهران، مدیران بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات و نمایندگان شرکت های فعال در حوزه ICT و معاونان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و نیز قوه قضاییه برگزار شد، اظهار کرد: دنیای امروز در نسل چهارم صنعتی قرار دارد و  فناوری اطلاعات و ارتباطات در جوامع بشری نقش بسزایی در تولید ثروت و اشتغالزایی در کشورها ایفا می‌کند و باید بدانیم شبکه‌های اجتماعی و زیرساخت‌های زنجیره هوشمندسازی، کسب و کارهای دیجیتال پیوند ناگسستنی پیدا کرده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین توجه به توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و زیرساخت‌های ارتباطات نقش بسزایی در توسعه اقتصادی و افزایش میزان تولید ناخالص ملی کشور، خواهد داشت.

رئیس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نگاه ویژه به ایجاد بسترهای اینترنت اشیاء، ایجاد شهر و جوامع هوشمند و استفاده از سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در صنایع بزرگ و دولت الکترونیک باید از الزامات برنامه هفتم توسعه‌ کشور باشد، عنوان کرد: در این راستا وزارتخانه‌های بزرگ کشور از قبیل وزارت نیرو، وزارت نفت، وزارت بهداشت، وزارت آموزش پرورش و نیز شهرداری‌ها که زیرساخت‌های حیاتی کشور را در اختیار دارند، باید نگاه ویژه‌ای به ایجاد زنجیره هوشمندسازی در زیرساخت‌های خود و تکمیل لایه‌های مختلف هوشمندسازی اعم از زیرساخت‌های فیزیکی هوشمندسازی، سیستم‌های اندازه‌گیری الکترونیکی، ایجاد بسترهای ارتباطات امن، رایانش ابری و توسعه اپلیکیشن‌های تخصصی داشته باشند.

میرتاج الدینی افزود: در این راستا فراکسیون راهبردی مجلس یازدهم به عنوان یکی از بزرگترین فراکسیون‌های مجلس شورای اسلامی نگاه ویژه و تخصصی به فناوری اطلاعات و زیرساخت‌های ارتباطی در کشور دارد و طی سال گذشته با همکاری و مشارکت بخش‌های حاکمیتی، دولتی، نظام صنفی رایانه‌ای و بخش خصوصی، خوشبختانه بخشی از مشکلات این صنعت در مجلس شورای اسلامی در حوزه قانونگذاری مرتفع شد.

وی با اشاره به مهمترین مسائلی که از سوی این فراکسیون در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دنبال شده است، اعلام کرد: طراحی و پیگیری استفساریه در خصوص قانون بودجه 1400 و خارج کردن شرکت‌های بدون شبکه دسترسی از شمول آن قانون، اصلاح طرح قانون افزایش دو درصدی از محل سهم دولت از درآمدهای اپراتورهای موبایل در قانون بودجه 1401 و خارج کردن اپراتورهای ثابت از شمول این قانون بخشی از این اقدامات است.

رئیس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ارائه طرح ایجاد صندوق توسعه شبکه فیبر خانگی از محل درآمدهای دولت از اپراتورها دیگر مورد پیگیری شده است و منابعی که برای صندوق پیش‌بینی می‌کنیم نزدیک به ۶۰۰۰ میلیارد تومان در سال است و در اختیار اپراتورهایی قرار می‌گیرد که بتوانند شبکه فیبر خانگی را در اختیار مردم قرار دهند.

میرتاج‌الدینی با اشاره به روز ملی فناوری اطلاعات و در نظر گرفتن چنین روزی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، عنوان کرد: زادروز دانشمند  بزرگ ایرانی، محمدبن موسی خوارزمی، پدر علم داده‌ورزی، توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان روز ملی فناوری اطلاعات نامگذاری شده است. وی ملقب به شیخ‌الرییس، ریاضیدان، ستاره‌شناس، فیلسوف، جغرافیدان و مورخ شهیر ایرانی بود و عالم بنام قرون وسطی به شمار می‌رفت که همچنان حاصل تحقیقاتش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین اسلامی، رییس هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با اشاره به مشکلات و موانع پیش روی حوزه فناوری اطلاعات از کمک‌های دولت و مجلس به خصوص اعضای فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی در راستای مانع‌زدایی و حمایت ویژه از فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در این حوزه تقدیر کرد. در پایان نیز قائمی، عضو شورای شهر تهران پیام محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی در خصوص فناوری اطلاعات و ارتباطات را قرائت کرد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، حجت‌الاسلام والمسلمین میرتاج‌الدینی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات میرتاج الدینی نگاه ویژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۸۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه روابط ایران و تانزانیا در ارتباطات و فناوری‌اطلاعات

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جریان دیدار با وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا درباره توسعه روابط دو کشور در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت‌وگو کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عصر روز دوشنبه (10 اردیبهشت 1403) عیسی زارع‌پور؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان میزبان عمر سعید شعبان؛ وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا و هیئت همراه بود.

در این دیدار دو طرف ضمن تشریح ظرفیت‌های حوزه کاری خود درباره دستیابی به توافقی به‌منظور گسترش روابط به‌ویژه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

زارع‌پور، توسعه روابط با کشورهای آفریقای به ویژه تانزانیا را راهبرد دولت جمهوری اسلامی دانست و برای گام برداشتن در این مسیر اعلام آمادگی کرد.

اجرای 47 پروژه دانش‌بنیان در هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات

وی با تشریح فعالیت‌های وزارت ارتباطات در حوزه‌هایی چون توسعه ارتباطات، پست، پست بانک و صنعت فضایی تأکید کرد: هر یک از این حوزه‌ها به‌ویژه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، توسعه فناوری اطلاعات و صنعت فضایی به‌طور جداگانه می‌توانند به سرفصلی برای آغاز همکاری‌های مشترک دوجانبه در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات تبدیل شود.

وزیر ارتباطات همچنین آمادگی کشورمان را برای توسعه ارتباطات ثابت در تانزانیا بر پایه شبکه فیبرنوری و توسعه دولت الکترونیکی اعلام کرد. 

وی در پایان خواستار تشکیل کارگروهی مشترک با حضور معاونان وزرای دو کشور برای بررسی موضوعات همکاری دوجانبه و نهایی کردن توافقات این نشست شد.  

عمر سعید شعبان؛ وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا نیز در این دیدار ابتدا از مهمان نوازی دولت جمهوری اسلامی ایران و فراهم کردن امکان دیدار صمیمانه با رئیس جمهوری تقدیر کرد.

 وی افزود: میزبانی و مهمان‌نوازی دولت جمهوری اسلامی نشان از اهمیت روابط این کشور با کشورهای آفریقایی دارد و ما نیز با درک این اهمیت آماده توسعه روابط هستیم. 

وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا با انتقاد از انحصار پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی غربی تاکید کرد: پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی غربی اکنون به تهدیدی علیه بنیان خانواده‌ها تبدیل شده است و همین امر ضرورت راه‌اندازی پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی بومی متناسب با فرهنگ کشورمان را بیش از پیش نشان می‌دهد.  

وی با اشاره به توانمندی شرکت‌های ایرانی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد که تانزانیا بتواند از ظرفیت‌های شرکت‌های فعال در این حوزه بهره‌مند شود و این قول را داد که این ظرفیت را برای توسعه روابط دو کشور به کار ببرد.

وزیر تجارت و توسعه صنعتی تانزانیا در خاتمه از آموزش دانش آموزان تانزانیایی توسط اپراتورهای ایرانی در راستای مسئولیت اجتماعی تقدیر و تشکر کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مساله اتباع بیگانه، امنیت، کم آبی و بیکاری چالش‌های اصلی فارس است
  • ارتقای سایت تلفن همراه روستای مزرعه میر‌ها شهرستان اردکان
  • توسعه روابط ایران و تانزانیا در ارتباطات و فناوری‌اطلاعات
  • ۱۶ طرح ارتباطی در کهگیلویه و بویراحمد در دست اجرا
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافند غیر عامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • اتصال جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس به سرزمین اصلی
  • خلیج فارس دریایی راهبردی در دنیای ارتباطات است