Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، در یادداشت علیرضا قاسمی فرزاد آمده است: می‌دانیم که رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) برای اولین بار در دیدار کارآفرینان در سال ۱۳۸۹ اقتصاد مقاومتی  را مطرح فرمودند.

محورهای اساسی و مهم اقتصاد مقاومتی نیز شامل حمایت از تولید ملی، سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی، توجه به نخبگان و استفاده از فناوری نوین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برهمین مبنا ایشان درسال ۱۳۹۲ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را در ۲۴ بند به دستگاه‌های ذبربط ابلاغ فرمودند که از جمله مهم‌ترین سیاست‌های ابلاغ‌ شده می‌توان به بند ۲ این سیاست‌ها که پیشتازی در اقتصاد دانش‌ بنیان را دستور کار قرار داده، اشاره کرد.

مقام معظم رهبری در ادامه با نام نهادن سال جاری به‌ عنوان «تولید: دانش‌بنیان و اشتغال آفرین» ضمن تأکید بر اقتصاد و تولید، نقشه راه اقتصاد کشور را تبیین کردند. هدف اصلی از توجه به اقتصاد دانش‌ محور نهایتاً دستیابی له توسعه پایدار، خصوصاً در کشورهای در حال‌ توسعه است.

محصولات دانش‌بنیان اکنون نقش اساسی در توسعه اقتصادی کشورها داشته به‌ طوری‌ که سهم آن‌ها در تولیدات صنعتی جهان در حال افزایش است. از جمله محصولاتی که می‌توانند در عرصه بازار جهانی به رقابت بپردازند محصولاتی با فناوری بالا و مرتبط و وابسته به شرکت‌های دانش‌ بنیان‌اند که در سال‌های اخیر تعداد شرکت‌های دانش‌ بنیانی که در کشور به‌ویژه در استان همدان در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند در حال افزایش هستند.

بی‌شک، دانش به‌ عنوان عامل اساسی در افزایش بهره‌وری و توسعه اقتصادی مطرح می‌گردد. این مدل اجزای مهم اقتصاد دانشی را خلاقیت، داده‌ها و اطلاعات، سرمایه دانشی و نوآوری معرفی می‌کند. به‌ طوری‌ که در این اقتصاد، دانش به صورتی یک ابزار سازمانی عمده برای کسب و حفظ مزیت رقابتی درآمده است و سازمان‌ها یا شرکت‌های دانش‌ بنیان با برخورداری از سرمایه‌های دانشی می‌توانند در حل مشکلات تجاری نظیر رقابت‌پذیری، کاهش سهم بازار، پارادوکس بهره‌وری، اطلاعات اضافی و نیاز برای خلاقیت در مواجهه با شرکت‌های متعدد فعالیت نمایند و نقش خود را درپویایی‌های نهفته اقتصاد دانشی به‌ خوبی ایفا نموده و در افزایش بهره‌وری و رشد اقتصادی جامعه مؤثر باشند.

شرکت‌های دانش‌بنیان جهت تبدیل ایده‌ها و نوآوری‌ها به محصول، تجاری‌سازی تحقیقات، هم‌افزایی علم و ثروت و توانمندسازی و هدایت دانش‌آموختگان جهت ورود به فضای کسب‌وکار ایجاد می‌شوند. این کسب‌ و کارها از نظر ایجاد مشاغل پایدار مبتنی بر فناوری و بهره‌برداری از فرصت‌های جدید، نقش مهمی در موفقیت اقتصادی کشور دارند؛ از این‌رو شناسایی و بررسی عوامل مؤثر بر رشد و توسعه کارآفرینی در چنین سازمان‌هایی می‌تواند در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها برای ارتقای فعالیت‌های کارآفرینانه مفید باشد. با توسعه و گسترش شرکت‌های دانش‌ بنیان می‌توان به اهدافی همچون ایجاد اشتغال با کمک به استارتاپ‌ها، توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان و همچنین مقابله با آثار تحریم‌ها دست‌ یافت، ضرورت برنامه‌ریزی برای تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از آن‌ها پیشنهادهای صاحب‌نظران و اجرایی شدن آن‌ها اقدامی مؤثر در مسیر تحقق شعار سال ۱۴۰۱ است.

استان همدان و بروز و ظهور شرکت‎های دانش‌بنیان
استان همدان علیرغم پتانسیل‌ها، ظرفیت‌های ویژه، گردشگری، آب‌وهوای مطبوع و چهارفصل، زمین‌های کشاورزی حاصلخیز، ظرفیت‌های ویژه معادن، منابع عظیم خدادادی و از همه مهم‌تر وجود جوانان نخبه و تحصیل‌کرده در استان که مثل باقی استان‌های کشور درگیر پدیده بیکاری‌اند، بروز و ظهور شرکت‌های دانش‌بنیان را بیش‌ازپیش ضروری ساخته است؛ زیرا یکی از راه‌کارهای اساسی کاهش رشد بیکاری جوانان تحصیل‌کرده و حتی فاقد مدرک دانشگاهی، بهره‌گیری از شرکت‌های دانش‌بنیان است و همچنین در حوزه تولید، در فضایی قرارگرفته‌ایم که ادامه شرایط با شیوه‌ها و روش‌های فعلی چه در جنبه داخلی وچه در جنبه صادرات خارجی مقرون‌ به‌ صرفه نیست.

با این‌حال، گرچه «ستاد استانی تسهیل و رفع موانع تولید» با ورود به حوزه‌های مختلف تولید، نقشی حمایت‌کننده و تسهیلگر داشته، اما در کنار آن، مجموعه مدیریتی استان بر آن شد تا در نخستین گام، «ستاد تسهیل و رفع موانع شرکت‌های دانش‌ بنیان» را پایه‌گذاری کند؛ زیرا با انجام این کار، ضرورت برنامه‌ریزی برای تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از آن‌ها، به‌ کارگیری پیشنهادهای صاحب‌نظران اعضای این ستاد و اجرایی شدن آن‌ها اقدامی مؤثر در مسیر تحقق شعار سال ۱۴۰۱ است.

مبنای کار نیز این‌گونه است که معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری ضمن ستاد تسهیل و رفع موانع شرکت‌های دانش‌بنیان، از رییس مجموعه پارک علم و فناوری استان، شرکت‌های دانش‌بنیان و دستگاه‌های اجرایی مرتبط دعوت کرده و مسائل و مشکلات این حوزه را با دقت بررسی و رفع خواهد کرد.

از اقدامات دیگری که در این حوزه انجام‌ شده است، افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای سیاست افزایش دو برابری شرکت‌های دانش‌بنیان است. تا پیش از سال ۱۴۰۱، مجموع شرکت‌های دانش‌بنیان استان ۵۳ واحد بوده و در سال جدید تاکنون، با پیگیری‌های صورت گرفته و تدابیر لازم ۱۱ واحد به این شرکت‌ها افزوده‌ شده و به ۶۴ واحد رسیده است.

این سیاست به‌طور کلی در افق ۴ ساله دولت برنامه‌ریزی‌شده که هر سال نیز میزان افزایش این شرکت‌ها هدف‌گذاری شده است. بدون شک، دولت تسهیلگر و هموار کننده راه شرکت‌های دانش‌بنیان است و بر این باوریم که این شرکت‌ها باید کل حوزه تولید استان را در بر بگیرند.

در پایان به مهم‌ترین اقدامات و برنامه‌هایی که در جهت حمایت و پشتیبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان در دستور کار مجموعه مدیریتی استان قرار گرفته اشاره می‌شود: مطرح کردن مسائل و مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان در سفر قریب‌الوقوع حضرت آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی به استان همدان، استقرار آن‌ها در مراکز تولید استان، پیگیری مسائل و مشکلات مربوط به زمین، ارائه تسهیلات از طریق استفاده از ظرفیت «صندوق پیشرفت و عدالت» - که دولت سیزدهم برای هر استان در نظر گرفته و در بودجه ۱۴۰۱ نیز آورده شده است –در راستای رفع نیازهای شرکت‌های دانش‌بنیان استان (بدون شک تسهیلاتی که در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار خواهد گرفت چندین برابر تسهیلاتی است که الآن دراختیارشان قرار داده‌شده است)، ساخت‌ وسازهای پارک علم وفناوری و فراهم کردن امکانات موردنیاز شرکت‌های دانش‌بنیان استان.

برچسب‌ها استانداری همدان دولت علیرضا قاسمی فرزاد دانش‎ بنیان ‎ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استانداری همدان دولت علیرضا قاسمی فرزاد استانداری همدان دولت علیرضا قاسمی فرزاد دانش بنیان ها شرکت های دانش بنیان استان شرکت های دانش بنیان شرکت های دانش بنیان دانش بنیان استان همدان برنامه ریزی اقتصاد دانش سیاست ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۰۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری

دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در نشست خبری گفت: ۱۰۸ شرکت دانش‌بنیان در بورس حضور دارند؛ امیدواریم تا آخر سال حداقل رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کنند. یکی از مراحل بلوغ بعضی از شرکت‌های دانش‌بنیان عرضه شدن آن ها در بازار سرمایه و مشارکت آن ها با سرمایه مردم است.

او گفت: لزومی ندارد یک شرکت دانش بنیان برای ورود به بورس به معاونت علمی مراجعه کند.

دهقانی فیروزآبادی افزود: آن جایی که بحث کلان داده‌ها مطرح می‌شود یا بحث داده‌های مرتبط با مردم یا امنیت مردم مرتبط می‌شود، صلاحیت شرکت‌ها برای ورود به بورس در یک کارگروهی که در معاونت علمی تشکیل شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد.

معاون علمی رئیس‌جمهور بیان کرد: شایعه فشار دولت بر شرکت‌های اقتصاد دیجیتال برای فروش سهامشان بی‌اساس است.

او تاکید کرد: صنعت خودرو اگر خصوصی و محدود شود٬ هم خودرو با کیفیت می‌شود و هم به قیمت می‌توان خودرو را عرضه کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • راهکار ساماندهی وضعیت خودرو از نگاه معاون علمی ریاست جمهوری
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق
  • «اشتغال تخصصی و گردش مالی» نوع تقسیم‌بندی دانش‌بنیان‌ها و حمایت‌ها را مشخص می‌کند/ سازوکار‌های حمایتی متناسب‌تر شدند + فیلم
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان
  • نقش آفرینی جوانان نخبه در توسعه جهش تولید/جلوی مونتاژ‌ها را بگیرید