Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

عادل الجبیر، وزیر مشاور دولت عربستان در امور خارجه در مصاحبه‌ با شبکه سی‌ان‌ان آمریکا در پاسخ به این سوال که "آیا عربستان برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل آماده است و اگر چنین است این اتفاق چه زمانی انجام می‌شود"، اظهار کرد: گفتیم که عربستان از ابتکارعمل صلح حمایت می‌کند، در واقع آن را ارائه کردیم و توضیح دادیم که صلح در پایان این عملیات و نه ابتدای آن محقق می‌شود، همچنین گفتیم کشورهایی که توافقنامه‌های "ابراهیم" را با اسرائیل امضا کردند، در واقع اینها تصمیمات حاکمیتی بود که این کشورها در پیش گرفتند و امیدواریم که این تصمیمات تاثیر مثبتی بر وضعیت داخلی اسرائیل داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الجبیر در پاسخ به این سوال که آیا عربستان برای پیوستن به توافقنامه ابراهیم آماده است یا نه، گفت: توضیح دادیم که ما به یک عملیات نیاز داریم و این عملیات باید شامل اجرای ابتکارعمل صلح باشد، ما به سازشی بر اساس راه‌حل تشکیل دو کشور با تشکیل کشور فلسطین در اراضی اشغالی و با پایتختی قدس شرقی پایبند هستیم و این خواسته ما برای صلح است.

وزیر مشاور دولت عربستان در امور خارجه تاکید کرد: صلح با اسرائیل یک گزینه "استراتژیک" است اما الزامات مشخصی دارد که باید پیش از اینکه این اتفاق بیفتد، این الزامات محقق شوند.

او در ادامه فاش کرد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، ریاض را برای افزایش تولید نفت تحت فشار نگذاشت و عربستان بر حفظ ثبات در بازارها تاکید دارد.

این وزیر سعودی در پاسخ به این سوال که "آیا بایدن برای کاهش قیمت سوخت در آمریکا، از عربستان خواسته تولید نفت را افزایش دهد،" گفت: نه به این مشخصی چون بایدن می‌داند مساله انرژی به عرضه و تقاضا و تعادل بازارها مربوط است و عربستان به تضمین ثبات بازارهای نفت پایبند است و دولت آمریکا این را می‌داند.

الجبیر در ادامه گفت: موضوع افزایش قیمت سوخت که به تازگی شاهد آن بودیم در واقع بیشتر از آنکه به عرضه و تقاضا مربوط باشد، به دلیل عوامل جغرافیای سیاسی و عوامل روانی است، مشکل سوخت در آمریکا در واقع بیشتر ناشی از کاهش ظرفیت پالایشی است تا کمبود نفت خام.

وزیر مشاور دولت عربستان در امور خارجه درباره آمادگی عربستان برای افزایش تولید نفت نیز گفت: عربستان در طول دهه‌های گذشته توضیح داده که در راستای تضمین ثبات بازار تلاش کرده، در حال ارزیابی عرضه و تقاضا بوده و در اوپک فعالیت داشته و در حال حاضر نیز در اوپک پلاس برای اطمینان از اینکه به اندازه کافی نفت خام در بازارها وجود دارند، در تلاش است.

او افزود: عربستان در سال گذشته طبق درخواست‌های بازار، تولید نفت خود را تا حد زیادی افزایش داد و این شرایط به صورت مستمر توسط وزارت انرژی ما بررسی می‌شود و کارشناسان این حوزه همواره در حال بررسی این نکته هستند که آیا نیاز به نفت بیشتر وجود دارد یا خیر.

الجبیر در ادامه تاکید کرد: بایدن در این موضوع فشاری به ما وارد نمی‌کند و می‌داند که عربستان بر حفظ ثبات بازارها تاکید دارد و او برای تحت فشار گذاشتن عربستان به اینجا نیامده بلکه برای حضور در نشستی با یکی از مهم‌ترین همپیمانان آمریکا در منطقه و جهان آمده است، ما با چالش‌های مشترکی مواجه هستیم که غلبه بر آنها به همکاری ما نیاز دارد.

خبرگزاری بلومبرگ آمریکا به نقل از برخی منابع آگاه گزارش داد، بایدن که جمعه مذاکراتی با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی داشت، امروز (شنبه) در نشستی با سران کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای عربی شرکت خواهد کرد و بدون اعلام فوری افزایش عرضه نفت، منطقه خاورمیانه را ترک خواهد کرد.

وزیر مشاور دولت عربستان در امور خارجه همچنین محتوای گفتگوهای بایدن و بن سلمان درباره پرونده ترور جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی را فاش کرد.

الجبیر که در دیدار بایدن و بن سلمان حضور داشت، در این خصوص به سی‌ان‌ان گفت: در ابتدای این دیدار بایدن مساله خاشقجی را مطرح و تاکید کرد که "این یک مشکل است" و تاییدهای طرف سعودی را دریافت کرد، بن سلمان نیز اظهار کرد که "این فاجعه‌ای برای عربستان است و از عوامل آن تحقیقات به عمل آمده و آنها در برابر دستگاه عدالت قرار گرفتند"، سپس در ادامه گفتگوها به بررسی برخی مسایل مهم دستورکارهای دوجانبه و منطقه‌ای کشیده شد.

این مسؤول عربستانی در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند بایدن توضیحات عربستان درباره پرونده خاشقجی را پذیرفت یا نه، گفت: فکر می‌کنم چنین است، سپس در پاسخ به این سوال که آیا بایدن دوباره این پرونده را مطرح نکرد، گفت: چه علتی برای طرح دوباره آن وجود دارد؟ عربستان درباره این جنایت تحقیق کرد و مسؤولان آن را محاکمه کرد.

او درباره درخواست خدیجه جنگیز، نامزد خاشقجی از بایدن برای توضیح خواستن از بن سلمان درمورد محل جسد این خبرنگار گفت: این سوال نامزد خاشقجی را نشنیدم و اطلاعی ندارم که آیا عربستان محل جسد را می‌داند یا خیر.

الجبیر در ادامه دوباره تاکید کرد که "مقامات عربستان تحقیقی را در این پرونده انجام داده و نتایج آن را منتشر کردند".

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: عادل الجبیر عربستان اسرائیل وزیر مشاور دولت عربستان در امور خارجه پاسخ به این سوال تولید نفت بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۰۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: ۵ واحد نظامی اسرائیل مرتکب نقض قوانین شده‌اند

به گزارش صدای ایران از ایرنا، ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: «به این نتیجه رسیده‌ایم که ۵ واحد (یگان) نظامی اسرائیل در کرانه باختری مرتکب نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه شده‌اند.

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: ما در حال گفتگو با دولت اسرائیل در مورد این موضوع هستیم و همه تخلفات قبل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (عملیات طوفان الاقصی) رخ داده است.

او مدعی شد: اسرائیل اقدامات اصلاحی را در مورد ۴ واحد (یگان) انجام داد. با یک واحد رایزنی‌های مداوم با اسرائیلی‌ها انجام می‌شود و تصمیم آمریکا پس از تکمیل مذاکرات انجام می‌شود.

شبکه خبری‌ای بی سی نیوز روز جمعه به وقت محلی گزارش داد: دولت بایدن تصمیم گرفته است که کمک نظامی به سه گردان ارتش اسرائیل را به رغم نتیجه گیری مبنی بر «نقض فاحش حقوق بشر» غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری، لغو نکند.

در این گزارش آمده است که این ارزیابی در نامه‌ای از سوی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ارسال شده است.

بنا بر گزارش ها، بلینکن اعلام کرده که این تصمیم باعث تاخیر در ارائه هیچ نوع کمکی به اسرائیل نخواهد شد، اسرائیل نیز کل مبلغ اختصاص یافته توسط کنگره را دریافت خواهد کرد.

«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا پنجم اردیبهشت ماه، قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی یف را امضا کرد.

لایحه کمک ۹۵ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین، اسرائیل و تایوان پس از ماه‌ها تاخیر و اختلاف ابتدا در مجلس نمایندگان و سپس مجلس سنای این کشور به تصویب رسید و با امضای بایدن به قانون تبدیل شد.

تصویب این قانون پیروزی چشمگیری برای بایدن، دموکرات‌های کنگره و سناتور میچ مک کانل رهبر جمهوری‌خواهان مجلس سنا است که مدت‌ها برای ارسال کمک به اوکراین تلاش می‌کرد.

سناتور چاک شومر رهبر اکثریت دموکرات‌های سنا و از حامیان تداوم حمایت از اوکراین، اندکی پیش از تصویب نهایی این لایحه گفته بود: «امشب، ولادیمیر پوتین (رئیس‌جمهوری روسیه) از لحظه‌ای که اراده آمریکا را زیر سوال برد، پشیمان می‌شود».

این قانون شامل نزدیک به ۶۱ میلیارد دلار کمک به اوکراین، بیش از ۲۶ میلیارد دلار برای رژیم اسرائیل و ۸ میلیارد دلار برای منطقه هند و اقیانوسیه است.

دیگر خبرها

  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است
  • بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • ماموریت بلینکن در عربستان چیست؟
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • کنگره آمريکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد
  • آمریکا: ۵ واحد نظامی اسرائیل مرتکب نقض قوانین شده‌اند
  • اسکله نظامی آمریکا در غزه ۳۲۰ میلیون دلار هزینه دارد