Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش«نماینده»، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری گفت: در آستانه ۲۶ تیر، سالروز تأسیس شورای نگهبان هستیم که یاد و خاطره همه فقها، حقوقدانان و کسانی که در شورای نگهبان خدمت کردند را، گرامی می‌دارم.

وی ادامه داد: لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها چندین بار بین مجلس و شورای نگهبان در رفت و آمد بود که چهارشنبه هفته گذشته مصوبه مجلس مجدداً بررسی و تأیید شد و این لایحه خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: طرح اصلاح قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری در هشت جلسه در شورای نگهبان به صورت مفصل بررسی شد. متن نهایی آن در حال نگارش در شورای نگهبان است و طی روزهای آینده جهت رفع ایرادات به مجلس ارسال خواهد شد.

شورای نگهبان به موضوع تشکیل وزارت بازرگانی ورود محتوایی نمی‌کند

طحان نظیف درباره تشکیل وزارت بازرگانی، تصریح کرد: در مورد ادغام یا انتزاع وزارتخانه‌ها شورای نگهبان ورود محتوایی نمی‌کند. شورای نگهبان باید مصوبات را با شرع مقدس و قانون اساسی تطبیق دهد. ما وارد بحث‌های محتوایی و کارشناسی نمی‌شویم و نخبگان و کارشناسان باید این بحث‌ها را دنبال کنند و این موضوع در صلاحیت دولت و مجلس است.

طحان نظیف گفت: دولت در تهیه لوایح و مجلس در تهیه طرح‌ها و تصویب قوانین باید نسبت به استفاده از واژگان فارسی دقت داشته باشند چرا که در غیر این صورت ما طبق قانون موظفیم مصوباتی را که در آن‌ها از واژگان غیرفارسی استفاده شده است، اعاده کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: اساسنامه صندوق ملی مسکن توسط شورای نگهبان واجد برخی اشکالات و ابهامات شناخته شد و مجلس باید ایرادات آن را رفع کند.

وی با اشاره به برسی مصوبات مجلس در شورای نگهبان در یک سال گذشته، ادامه داد: در یک سال گذشته، ۶۰ مصوبه ارسالی را بررسی کردیم که ۱۴ مصوبه در مرحله اول تایید شدند و ۲۱ مصوبه در مراحل بعد و ۲۵ مصوبه هم در حال اصلاح است. در این مدت ۱۱ اساسنامه هم به شورای نگهبان ارسال شده که ۹ اساسنامه تایید و ۲ اساسنامه مورد ایراد واقع شده است. در یک سال گذشته، ۱۷۴ نامه از دیوان عدالت اداری دریافت کردیم که توسط فقهای شورای نگهبان بررسی شده است. شورای نگهبان از ۲۶ تیر سال ۱۴۰۰ تا امروز، ۱۳۷ جلسه برای بررسی مصوبات داشته است.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: وظایف و صلاحیت‌های مجلس براساس قانون مشخص است که شامل قانون گذاری و نظارت است. البته وظیفه نظارت و پیگیری امور به معنای دخالت در امور اجرا نیست و در عین حال، پیگیری و نظارت بر قوانین وضع شده هم نباید دخالت تلقی شود.

وی افزود: ارزیابی عملکرد شورای نگهبان بر عهده مردم، نخبگان و رسانه‌ها است. ما در شورای نگهبان اقدامات زیادی انجام می‌دهیم و جلسات متعددی برای بررسی مصوبات مجلس برگزار می‌کنیم. ما باید اطلاع‌رسانی بیشتری از اقدامات شورای نگهبان داشته باشیم تا مردم بیشتر در جریان اقدامات و فرآیندهای کاری شورای نگهبان قرار گیرند.

سخنگوی شورای نگهبان درباره احتمال ابقای آیت‌الله جنتی به عنوان دبیر شورای نگهبان یا احتمال تغییر در این سطح، تصریح کرد: بر اساس قانون اساسی انتخاب فقهای شورای نگهبان با مقام معظم رهبری است و رسانه‌ها بهتر است از گمانه‌زنی در این باره خودداری کنند. به زودی این موضوع مشخص می‌شود.

بحثی درباره افزایش تعداد نمایندگان در شورای نگهبان نداشتیم

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه طبق ماده ۶۴ قانون اساسی، هر ۱۰ سال باید ۲۰ نماینده به تعداد نمایندگان حاضر اضافه شود که از سال ۷۰ تاکنون این اقدام صورت نگرفته است. در همین راستا، طرح افزایش تعداد نمایندگان در حال بررسی در کمیسیون شوراهای مجلس است. نظر شما درباره افزایش تعداد نمایندگان چیست چرا که گفته می‌شود این طرح در صورت تصویب در مجلس با ایراد بار مالی مواجه می‌شود، گفت: تاکنون یک نوبت این کار انجام شده و آن هم از طریق لایحه بوده و اساساً این موضوع در قالب طرح نبوده است.

وی ادامه داد: واقعیت این است که ما رویه دیگری هم در این خصوص نداریم. مثلاً اینکه ببینیم یک بار این موضوع در قالب طرح به شورای نگهبان آمده و این شورا چه مواجه ای با آن داشته است، یعنی اینکه این طرح را واجد بار مالی دانسته است و یا خیر، نداشتیم.

طحان نظیف گفت: با این حال این موضوع هم فعلاً در مجلس تصویب نشده است تا شورای نگهبان بخواهد در این بخش اظهار نظری کند. البته ما هم در شورای نگهبان بحثی در این خصوص نداشتیم که بخواهیم نتیجه آن را به شما اعلام کنیم. باید اجازه داد این طرح تصویب شود و بعد از آن منتظر پاسخ شورای نگهبان باشیم.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر دیدگاه شورای نگهبان درباره افزایش تعداد نمایندگان مجلس، گفت: تاکنون یک بار این موضوع انجام شده و آن هم از طریق لایحه بوده است و در قالب طرح چنین اتفاقی رخ نداده است. لذا رویه‌ای در این بخش نداریم که بنده بخواهم بر اساس آن رویه مواردی را مطرح کنم.

سخنگوی شورای نگهبان درباره اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، گفت: مصوبه ساماندهی ثبت نام‌ها برای وزارت کشور لازم الاجرا است. البته دولت قبل به مصوبه عمل نکرد و مبنای عمل ما در شورای نگهبان همین مصوبه بوده و خواهد بود.

وی تاکید کرد: اگرچه دولت قبل این مصوبه را اجرا نکرد، اما ما طبق آمار و ارقام معتقدیم که این مصوبه اثر خودش را گذاشت و تعداد ثبت نام‌ها در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ نسبت به انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ کاهش یافت.

سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به سوالی درباره اظهار نظر یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر اینکه برخی اعضای شورای نگهبان به دلیل کهولت سن در جلسات حضور پیدا نمی‌کنند، گفت: علت عدم حضور فقهای شورای نگهبان در برخی جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام، همزمانی برگزاری جلسات مجمع با جلسات شورای نگهبان است.

طحان نظیف تاکید کرد: جلسات شورای نگهبان با حضور همه اعضا برگزار می‌شود و به ندرت پیش می‌آید که حتی یک نفر از اعضا هم در جلسات غیبت داشته باشند.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که چرا در سامانه نظرات شورای نگهبان مشروح مذاکرات منتشر نشده است، گفت: انتشار مشروح مذاکرات فرآیندی را می‌طلبد. پیاده‌سازی و مطابقت زمان می‌برد و ما همزمان در حال انتشار مشروح مذاکرات سال‌های قبل هستیم.

وی ادامه داد: همچنین دوستان ما در حال انتشار استدلال‌ها هستند. برای مثال اگر در خصوص بحث شفافیت قوا همین حالا به سامانه مراجعه کنید، استدلال‌ها را خواهید دید.

طحان نظیف در پاسخ به این سوال که راه ارتباط نخبگان با شورای نگهبان چیست، گفت: به غیر از اعضا که نامه و درخواست دریافت می‌کنند، پژوهشکده شورای نگهبان ارتباط مستمری با نخبگان دارد. البته صلاحیت شورای نگهبان این است که هرگاه مغایرت با شرع و قانون اساسی وجود داشت، اعلام نظر کند.

منبع: نماینده

کلیدواژه: سخنگوی شورای نگهبان لایحه درآمد پایدار نماینده افزایش تعداد نمایندگان سخنگوی شورای نگهبان شورای نگهبان شورای نگهبان شورای نگهبان قانون اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۰۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد

رئیس کمیسیون قضایی مجلس با بیان اینکه ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب رفع شد، از ارسال مجدد این لایحه به شورای نگهبان خبر داد.   به گزارش تسنیم، حجت الاسلام غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب گفت: کمیسیون قضایی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب را برطرف و مجددا این لایحه را به شورا ارسال کرده است و هم اکنون منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم.   وی افزود: عمده ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب مربوط به مواد ۴۷ تا ۴۹ این لایحه می‌شد که به بحث میزان مجازات‌ها پرداخته است.   رئیس کمیسیون قضایی مجلس خاطرنشان کرد: از نظر اعضای شورای نگهبان، جرائم و مجازات درنظر گرفته شده برای تخلفات ذکر شده در مواد ۴۷ تا ۴۹ لایحه، متناسب با این تخلفات نبود که ما در کمیسیون این موارد را اصلاح کردیم.   با توجه به اینکه در جلسه علنی ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ مجلس، نمایندگان به اجرای آزمایشی لایحه حجاب و عفاف برای مدت ۳ سال رای دادند، در صورتی که شورای نگهبان، این لایحه را تایید کند، لایحه مذکور بلافاصله برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ می‌شود. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: گشت ارشاد فقط برای دختران و زنان ایرانی است؟ هشدار مجلس به مدیران درباره تخلف خانواده‌شان در حوزه عفاف و حجاب (فیلم) آیت الله نوری همدانی : آغاز برنامه « طرح نور » در زمینه حجاب توسط نیروی انتظامی امری مبارک و مورد حمایت است / درباره حجاب به شدت‌ حساس هستيم/ درباره اقتصاد و معیشت مردم داد زدیم و نگرانیم

دیگر خبرها

  • لایحه حجاب بار دیگر از مجلس به شورای نگهبان ارسال شد
  • لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد
  • حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند
  • لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست تایید شد
  • تایید لایحه دوفوریتی تمدیدمهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست
  • طحان‌نظیف: لایحه دوفوریتی تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست تائید شد
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری
  • تحمیل فراقانونی کردن سلطنت در قانون اساسی
  • پایان حفاری خطوط مترو مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴