Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@17:09:06 GMT

دخل و خرج شهر اراک در سه ماه گذشته چگونه بوده است؟

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۰۰۷۳۲

دخل و خرج شهر اراک در سه ماه گذشته چگونه بوده است؟

 خبرگزاری فارس ـ اراک؛ طبق قانون گزارش دخل و خرج شهر باید هر 6 ماه یک بار به اطلاع مردم رسانده شود، یکی از وظایف اعضای شورا به عنوان نماینده مردم در پارلمان محلی این است که گزارش دخل و خرج شهر را به اطلاع مردم برسانند.

 دخل و خرج شهر اراک در سه ماه گذشته چگونه بوده است؟ سخنگوی شورای اسلامی کلان شهر اراک در پاسخ به این سوال به خبرنگار فارس می‌گوید: در سه ماهه اول سال جاری 60 درصد از درآمدهای پیش بینی شده شهرداری به مبلغ حدود 287  میلیارد تومان محقق شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عباس خسروانی گفت: بخش عمده این درآمدها را چهار بخش تشکیل می‌دهند که عبارتند از عوارض بر کالا و خدمات حدود 74 میلیارد و 800 میلیون تومان، عوارض آلایندگی که 65 میلیارد تومان است و جرائم کمیسیون ماده صد که 42 میلیارد و 300 میلیون تومان است و عوارض صدور پروانه ساختمانی که حدود 56 میلیارد تومان بوده است.

وی با بیان اینکه بخش اعظم این درآمدها به خصوص درآمد حاصل از عوارض آلایندگی از نوع درآمدهای ناپایدار است و چشم‌گیر بودن آنها در بودجه شهری برای آینده شهر بسیار آسیب‌زا ست، بیان کرد: متاسفانه این درآمدها برای مدیریت شهری اعتیادآور است و خلاقیت و تلاش برای خلق درآمدهای پایدار را تضعیف کرده است، به همین دلیل از ابتدای شورای ششم تلاش‌های زیادی را برای شناسایی درآمدهای پایدار شهری کرده‌ایم که مهمترین آنها جذب سرمایه گذار در پروژه‌های بزرگ شهری است.

عضو شورای اسلامی کلان شهر اراک با اشاره به اینکه مولدسازی دارائی‌های اسقاطی و بلا استفاده و فرسوده، سپرده گذاری وجوه شهرداری، تقویت بخش‌های تولیدی شهرداری مثل کارخانه آسفالت، تصویب طرح بازگشت سازمان عمران شهرداری به ماده 48 قانون شهرداری جهت درآمدزائی برای شهرداری از جمله اقدامات شورای ششم دراین راستا بوده است، ادامه داد: در بخش هزینه‌ها نیز شورای ششم به جد بر عدم تخطی شهرداری از بودجه مصوب نظارت می‌کند و هزینه‌ها باید متناسب با درآمدها باشد اما این موضوع در بخش هزینه‌های جاری که همان حقوق و مزایای کارکنان است رعایت نمی‌شود  و با ابلاغ قانون افزایش 57 درصدی حقوق کارگران،هزینه سنگینی بر بودجه شهرداری تحمیل شده است.

خسروانی گفت: همچنین به برخی دلایل هزینه‌های قضائی و دادرسی و آرائ محکومیت‌های قضایی طی سه ماهه اول سال رشد چشمگیری داشته است و از سقف بودجه تجاوز کرده است که تذکرات لازم به شهردار جهت پیگیری موضوع داده شده است.

سهم 75 درصدی هزینه‌های جاری شهرداری

در مجموع میزان درآمد و هزینه شهرداری در 3 ماهه ابتدای سال براساس بودجه مصوب پیش بینی شده، بیش از 475 میلیارد تومان است که از لحاظ درآمدی مبلغ 287 میلیارد تومان معادل 60 درصد آن محقق و در بخش هزینه‌های جاری و عمرانی جمعا مبلغ 202 میلیارد تومان هزینه ثبت شده که سهم هزینه‌های جاری 75 درصد و سهم هزینه‌های عمرانی 30 درصد است.

عدم پیشرفت برخی پروژه‌ها

یک نگرانی جدی وجود دارد و آن عدم پیشرفت برخی پروژه‌های پیش بینی شده در بودجه است که انتظار داریم شهرداری با توجه به فصل کاری در اراک اهتمام بیشتری در اجرای پروژه‌ها داشته باشند و به گونه‌ای نباشد که همچون سال گذشته بسیاری از پروژه‌ها عمرانی شهر پیشرفت صفر یا حداکثر 10 درصدی داشته باشند.

شورا نسبت به تکمیل پروژه‌های نیمه تمام حساس باشد

شورای ششم در سال جاری پروژه عمرانی جدیدی را شروع نکرد تا شهرداری بتواند پروژه‌های ناتمام گذشته را به اتمام برسد،  به توجه به نوسانات بازار، پروژه‌های نیمه تمام هزینه‌های گزافی بر دوش شهر می‌گذارد و شورا باید به شدت نسبت به این موضوع حساس بوده و هیچ توجیهی را از شهرداری نپذیرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شورای ششم اراک اجرای طرح های عمرانی در شهر بودجه شهرداری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۰۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید

ایسنا/کرمانشاه شهردار کرمانشاه با انتقاد از صحبت‌های رییس شورای شهر و نادرست دانستن این صحبت‌ها در خصوص لایحه بودجه امسال شهرداری، گفت: سوال من این است اگر با بنده مشکل دارید، چرا باید شهر و شهرداری متضرر شود و بودجه شهر را نگه دارید.

به گزارش ایسنا، نادر نوروزی در نشست خبری امروز (۱۰ اردیبهشت) با اشاره به نشست خبری اخیر رییس شورای شهر کرمانشاه گفت: توضیحاتی در خصوص بودجه در این جلسه داده شده که یا درست نیست و یا درست توضیح داده نشده و ایجاد شبهه کرده است.

نوروزی با اشاره به تحویل به موقع لایحه بودجه شهرداری به شورا، گفت: ما حتی زودتر از موعد مقرر لایحه را آماده کردیم، اما جلسات شورای شهر از مردادماه سال گذشته تا دی ماه همان سال کلا برگزار نشد و دی‌ماه بررسی لایحه آغاز شد.

شهردار کرمانشاه گفت: معاونین، شهرداران مناطق و روسای سازمان های شهرداری در جلسات شورا حاضر شده و پاسخگوی سوالات بودند اما بودجه به موقع مصوب نشد و با پیگیری های بسیار در نهایت کلیات بودجه پنجم اسفندماه مصوب شد، اما به فرمانداری ارسال نشد.

وی افزود: بازهم پیگیری کردیم و در نهایت مصوبه کلیات بودجه ۲۸ اسفندماه به فرمانداری ارسال شد و همین امر موجب تاخیر دوماهه در بحث بودجه شد، بعد هم که پیگیر شدیم متوجه شدیم شورا دو دوازدهم مصوب کرده که خلاف قانون است، چرا که کلیات بودجه از قبل مصوب شده است. این اعتراض را به کمیته تطبیق هم اعلام کردیم اما به خاطر شرایط شهر و شهرداری در نهایت این مصوبه تصویب شد تا کارهای شهر زمین نماند.

نوروزی گفت: اخیرا هم که طرح دو فوریتی لایحه بودجه امسال را به صحن شورا بردیم و باید بر اساس قانون دو فوریتی بودن آن به رای اعضای شورا گذاشته می شد، اما رییس شورا در یک حرکت عجیب که نقض قانون است، عنوان کرد که با اختیار خودم این کار را انجام نمی‌دهم و لایحه را باز به کمیسیون می‌فرستم که بررسی شود.

جوری حرف می‌زنند که انگار بنده ۴۲ میلیارد تومان غذا خورده‌ام!

شهردار کرمانشاه در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص هزینه های عجیب در لایحه بودجه امسال و اصلاحیه بودجه سال گذشته گفت: قبل از شفاف سازی کُدهای بودجه‌ای، باید عنوان کنم که فلوچارت بودجه بر اساس یک ساختار مشخص که در تمام شهرداری‌های کشور یکسان است تدوین می‌شود و نمی‌توان کُدهای ساختگی به آن اضافه کرد.

وی افزود: از طرفی بجز شورای شهر کرمانشاه، ۱۱ نهاد نظارتی از جمله دیوان محاسبات و سازمان بازرسی بر عملکرد ما در بودجه و خرج و مخارج شهرداری کاملا نظارت دارند و کوچکترین تخلفی در این زمینه با دقت رصد می‌شود و باید به این نهادها پاسخگو باشیم و این طور نیست که هر کاری دلمان بخواهد انجام دهیم و طبق قانون بودجه تقسیم بندی و توزیع می‌شود.

نوروزی گفت: یکی از هزینه‌های عجیبی که در جلسه مذکور رییس شورای شهر عنوان شده بود اینکه هزینه بازدیدهای بنده ۶۴ میلیارد تومان شده است و این در حالی است که اصلا بازدید هزینه‌ای ندارد. بنده وقتی جایی می‌روم چه خرجی دارم که باید ۶۴ میلیارد تومان شود؟ بازدیدهای شهرداری ذیل کُد بودجه‌ای هزینه‌های پیش بینی نشده قرار دارد و این یعنی بنده یا معاونین یا شهرداران مناطق بازدید می‌رویم و اگر به‌طور مثال آسفالت کوچه‌ای خراب باشد یا مرکز فرهنگی نیاز به وسایل سرمایشی یا گرمایشی داشته باشد و یا هر مورد پیش بینی نشده‌ای که در بودجه برای آن برنامه‌ریزی نکرده ایم، از این محل انجام می‌شود.

وی افزود: مورد بعدی بحث هزینه غذا است که عنوان شده ۴۲ میلیارد تومان هزینه غذا داده‌ایم و جوری این را عنوان کرده‌اند که انگار بنده و معاونین در طول سال ۴۲ میلیارد غذا خورده‌ایم. شهرداری ۱۷۰۰ کارگر دارد که دو شیفت کار می‌کنند و باید در طول روز وعده غذایی دریافت کنند و اگر هزینه هر پرس غذا را با حداقل قیمت هم حساب کنیم در طول سال بیش از ۴۲ میلیارد تومان می‌شود.

نوروزی گفت: طبق محاسبات ما هزینه غذا حدود ۹۰ میلیارد تومان می‌شود اما ما مواد اولیه را گرفته و در رستوران شهرداری غذا را تهیه می‌کنیم که هزینه‌ها کمتر شود و عملا هزینه را به نصف کاهش داده‌ایم.

شهردار کرمانشاه در خصوص اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی برای «تشویقی موردی» گفت: هر نیروی پرسنل شهرداری می‌تواند دوبار در سال تشویقی معادل یک ماه حقوق دریافت کند و این اعتبار هم برای همین گذاشته شده است.

اعتبارِ آسفالت نه تنها نصف نشده که افزایش هم پیدا کرده است/ با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید

وی درخصوص صحبت رییس شورای شهر مبنی بر نصف شدن اعتبار آسفالت و رسیدن اعتبار آن از ۱۴۰ میلیاردتومان به ۷۰ میلیارد تومان گفت: این عددها اشتباه است، چرا که ما سال گذشته ۲۹۰ میلیارد تومان برای آسفالت شهر هزینه کردیم و امسال هم این مبلغ را به ۳۲۰ میلیارد در لایحه بودجه رسانده ایم.

نوروزی با اشاره به مشکلاتی که برای شهر و شهرداری در پی تاخیر در تصویب لایحه بودجه امسال و لایحه اصلاحیه بودجه سال گذشته بوجود آمده، گفت: سوال من این است اگر کسی با بنده مشکل دارد چرا باید شهر و شهرداری دچار مشکل شود. چرا باید بودجه یک کلانشهر را به خاطر مشکلی که با بنده دارند نگه دارند.

در پایان این نشست با توجه به با توجه به اینکه شهردار کرمانشاه بسیاری از صحبت های رییس شورای شهر را رد کرده و عنوان کرد که اعداد و ارقام اشتباه بیان شده، اهالی رسانه از شهردار خواستند تا یک نشست دو نفره با رییس شورای شهر در حضور رسانه‌ها برگزار کرده تا حقایق این میان مشخص شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵۰ سازه ناایمن در اراک شناسایی شده است
  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • اختصاص ۱۲۲ میلیارد تومان بودجه برای تجهیز ناوگان شهرداری
  • بیش از ۱۲۲ میلیارد تومان عوارض آلایندگی در اراک پرداخت شد
  • ۱۷۶ پروژه عمران شهری طی ۲ سال گذشته در استان زنجان اجرا شد
  • اجرای عملیات عمرانی پارک ۲۲ هکتاری مشاهیر در اصفهان
  • امسال بودجه شهرداری اراک ۶ هزار میلیارد تومان است
  • با من مشکل دارید، چرا بودجه شهر را نگه می‌دارید
  • اولین تاکسی برقی وارد اراک می‌شود
  • شهرداری ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه گردشگری همدان هزینه می‌کند