Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@02:42:39 GMT

هوشمندسازی کنتورهای برق به کجا رسید؟

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۰۱۹۰۶

هوشمندسازی کنتورهای برق به کجا رسید؟

طرح فهام (طرح ملی فراسامانه هوشمند اندازه‌گیری و مدیریت انرژی) از سال ۱۳۸۹ با اخذ مجوز از شورای اقتصاد و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به عنوان طرح ملی تعریف شد، در ابتدا مباحث اولیه برای ۲۰ میلیون مشترک صورت گرفت تا کنتورهای برق آن‌ها هوشمند شود، اما با محدودیت منابع شورای اقتصاد و سازمان مدیریت اعلام کردند که این طرح در فاز نخست با تعویض یک میلیون کنتور و هوشمند شدن آن‌ها کار آغاز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگرانی از نبود زیرساخت‌ها، بحث بومی شدن و عدم تجربه باعث شد در فاز نخست تعویض یک میلیون کنتور مطرح شود. با این وجود، قرار بود این طرح در سال ۱۳۹۳ به پایان برسد و این یک میلیون کنتور تعویض شود، اما محدودیت منابع مالی باعث شد تنها ۳۰۰ هزار کنتور هوشمند نصب شود.

اکنون نیز بعد از گذشت هشت سال این طرح پیشرفت چندانی نداشته و آنطور که مصطفی رجبی مشهدی - سخنگوی صنعت برق - به ایسنا گفته است تمام بخش‌های اداری، صنعتی، عمومی و کشاورزی کشور با مصرف ۳۰ کیلوولت آمپر به بالا که حدود ۷۰۰ هزار کنتور برآورد می‌شود هم‌اکنون به کنتورهای هوشمند برق، مجهز و رویت‌پذیر شده‌اند.

وی با بیان اینکه ۳۰۰ هزار  کنتور هوشمند در بخش خانگی و تجاری نصب شده است، اظهار کرد: این بخش‌ها حدود ۵۰ درصد مصرف برق کشور را به خود اختصاص می دهند، بیش از ۳۰ میلیون دستگاه کنتور برق نیز در بخش خانگی و تجاری کشور داریم که ۶۰ درصد آن‌ها کنتورهای دیجیتال و مابقی مکانیکی هستند و در مجموع حدود ۳۰۰ هزار کنتور هوشمند در بخش خانگی و تجاری نصب شده‌ است.

به گفته سخنگوی صنعت برق با احتساب بخش خانگی و تجاری هم اکنون یک میلیون دستگاه کنتور برق هوشمند در کشور نصب شده است.

قانونی جدید روی کار آمد

گذر زمان و آمار رقام موجود در این بخش گویای این مساله است که این طرح به هدف تعیین شده خود دست نیافته است که علت آن نیز نبود منابع مالی عنوان می‌شود، امروز اما نمایندگان مجلس شورای اسلامی وزارت نیرو را مکلف به هوشمندسازی کنتورهای برق با اولویت مشترکینی که بیش از دوبرابر الگوی مصرف از برق استفاده دارند، کردند.

بر اساس ماده ۲۰ این طرح؛ وزارت نیرو مکلف است از طریق شرکت مادر تخصصی توانیر و شرکت های ذی ربط با نصب تجهیزات هوشمند ساخت داخل از جمله شمارشگرهای(کنتورهای) هوشمند و با رعایت ملاحظات پدافندی و رایانیکی (سایبری) در بستر تبادل داده امن اقدام به هوشمندسازی شبکه توزیع، رویت پذیری و کنترل پذیری با اولویت پست‌های توزیع، مشترکین پرمصرف با مصرف بیش از دو برابر الگوی مصرف و سپس سایر مشترکین کند. منابع لازم برای اجرای این ماده از محل منابع موضوع مواد ۳ و ۶ این قانون تامین می شود.

تامین منابع مالی تنها راه‌چاره

هادی مدقق- مدیر کل دفتر هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر - درباره آخرین جزئیات اجرای این طرح به ایسنا گفت: این طرح در قانون بودجه ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مطرح شد اما علت اینکه تاکنون اجرایی نشده این بود که با بن بست مالی مواجه بوده است.

وی افزود: منابع این طرح در قانون ۱۴۰۰ اینگونه دیده شد که هزینه‌ها از مشترکان اخذ شود اما قرار شد در سال ۱۴۰۱ این مساله تغییر یابد. اکنون قرار شده است که در قالب یک قانون دائمی حمایت از صنعت برق این مساله اجرا و منابع آن نیز دیده شود.

مدیر کل دفتر هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر با بیان اینکه با تعیین منابع قطعا سرعت کار افزایش پیدا می‌کند، گفت: در حال حاضر بیش از ۷۰۰ هزار مشترک دیماندی را مجهز کرده‌ایم و بیش از ۵۰ درصد بار را پایش می‌کنیم و نتیجه این مساله نیز مدیریت بیش از ۵۰۰۰ مگاوات برق بوده است.

مدقق افزود: از این طریق توانسته‌ایم تا به بخش عمده‌ای از ناترازی‌ها پاسخ دهیم و مدیریت را در بخش‌های صنعت، کشاورزی، ادارات و مشترکان بزرگ تجاری مدیریت کنیم.

وی با اشاره به اقدامات و برنامه‌های در نظر گرفته شده برای تجهیز مشترکان پرمصرف خانگی، گفت: اگر منابع تامین شود، می‌توانیم این طرح را به طور کامل اجرا کنیم؛ بر اساس اولویت پیش می رویم و هرچه منابع بیشتر باشد با سرعت بیشتری طرح را پیش خواهیم برد.

مدیر کل دفتر هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر با بیان اینکه اکنون قرار شده طرح را از محل افزایش قیمتی که برای صنایع انرژی‌بر لحاظ و مقرر شده است قیمت تمام شده از این مشترکان اخذ شود، اجرایی کنیم، گفت: همچنین از طریق افزایش تعرفه مشترکان خانگی پرمصرف نیز منابع اجرای این طرح تامین خواهد شد.

مشترکان با جایگزینی کنتورهای هوشمند می‌توانند ساعت به ساعت و دقیقه به دقیقه، میزان مصرف خود را بررسی و از آن اطلاع پیدا کنند. بنابراین با نصب کنتورهای هوشمند به‌راحتی می‌توان به مدیریت بار شبکه اقدام کرد.

منبع: ایسنا

منبع: فردا

کلیدواژه: هوشمندسازی کنتورهای برق بخش خانگی و تجاری یک میلیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۱۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاربرد قفل کرکره برقی هوشمند

آفتاب‌‌نیوز :

در اینجا چند کاربرد رایج برای قفل کرکره هوشمند آورده شده است:

کاربری مسکونی: امنیت خانه: قفل‌های کرکره برقی هوشمند به صاحبان خانه این امکان را می‌دهند که پنجره ها، در‌ها و سایر منافذ را با کرکره برقی با استفاده از کنترل از راه دور یا برنامه‌های گوشی هوشمند ایمن کنند. راحتی: کاربران می‌توانند کرکره‌ها را از راه دور باز یا ببندند و نیازی به کارکرد دستی آن‌ها را از بین ببرند. بهره وری انرژی: اتوماسیون شاتر به کاربران امکان می‌دهد نور خورشید و گرمای ورودی به خانه را تنظیم کنند و با کنترل دمای داخل به صرفه جویی در مصرف انرژی کمک کنند. حالت تعطیلات: کاربران می‌توانند باز و بسته شدن کرکره برقی‌ها را برای شبیه سازی اشغال در زمانی که دور هستند برنامه ریزی کنند و امنیت خانه را افزایش دهند. فضا‌های تجاری و خرده فروشی: امنیت ویترین فروشگاه: قفل‌های کرکره‌ای هوشمند یک لایه امنیتی اضافی را برای ویترین فروشگاه‌های تجاری ایجاد می‌کنند، از کالا‌ها محافظت می‌کنند و از نفوذ آن‌ها جلوگیری می‌کنند. کنترل صفحه نمایش: خرده فروشان می‌توانند از راه دور دهانه‌های شاتر را برای کنترل دید نمایشگر‌ها و محصولات تنظیم کنند. ساعات کار خودکار: کرکره‌ها را می‌توان طوری برنامه ریزی کرد که به طور خودکار در ساعات کاری باز و بسته شوند و دسترسی و راحتی مشتری را افزایش دهند. محیط‌های صنعتی و انباری: افزایش امنیت: قفل‌های شاتر هوشمند با امکان نظارت و کنترل از راه دور نقاط ورودی در فضا‌های صنعتی یا انبار، امنیت را افزایش می‌دهند. حفاظت از موجودی: کرکره برقی‌ها را می‌توان از راه دور کنترل کرد تا موجودی یا تجهیزات با ارزش را در ساعات غیر عملیاتی ایمن کند. رعایت ایمنی: کرکره‌ها را می‌توان طوری برنامه ریزی کرد که به طور خودکار در پاسخ به پروتکل‌های ایمنی یا شرایط آب و هوایی نامطلوب بسته شوند. صنعت هتلداری: اتاق‌های هتل: قفل‌های کرکره برقی هوشمند را می‌توان در اتاق‌های هتل ادغام کرد تا حفظ حریم خصوصی و امنیت مهمانان را افزایش دهد. مدیریت انرژی: کرکره‌ها را می‌توان از راه دور برای مدیریت نور و دما برای راحتی مهمان و بهره وری انرژی کنترل کرد. مدیریت املاک از راه دور: خانه‌های دوم: صاحبان خانه‌های دوم یا دارایی‌های تعطیلات می‌توانند از راه دور کرکره برقی‌ها را برای اهداف امنیتی، مدیریت انرژی و نگهداری کنترل کنند. املاک اجاره ای: مدیران املاک می‌توانند از راه دور کرکره‌ها را برای آماده شدن برای ورود مهمان یا رسیدگی به مسائل مربوط به تعمیر و نگهداری استفاده کنند. مصارف کشاورزی و گلخانه ای: کنترل آب و هوا: قفل‌های کرکره هوشمند را می‌توان در محیط‌های کشاورزی برای تنظیم دما و نور در گلخانه‌ها یا مناطق ذخیره سازی استفاده کرد. حفاظت از گیاهان: کرکره برقی‌ها را می‌توان به صورت خودکار برای محافظت از گیاهان در برابر شرایط آب و هوایی نامطلوب یا آفات. امکانات خودرو: نمایشگاه خودرو: از قفل‌های کرکره برقی هوشمند می‌توان برای نمایش وسایل نقلیه در نمایشگاه‌ها استفاده کرد و دسترسی کنترل شده و امنیت را افزایش داد. دریچه‌های سرویس: کرکره‌ها را می‌توان از راه دور برای کنترل دسترسی به محل‌های سرویس و محافظت از وسایل نقلیه و تجهیزات استفاده کرد. درب ریلی پارکینگ

درب ریلی پارکینگ یکی از انواع درب‌ها می‌باشد که از دو ریل که در بالا و پایین درب کار گذاشته می‌شوند برای حرکت دادن درب استفاده می‌کند. این درب‌ها می‌توانند با اتصال به یک جک درب پارکینگ ریلی از راه دور نیز باز و بسته شوند. یکی از مزایای درب پارکینگ اشغال کم فضا، ظاهری زیبا و مدرن، تولید آلودگی صوتی کمتر و احتمال خرابی کمتر می‌باشد.

انواع درب ریلی پارکینگ در عملکرد کلی یکسان می‌باشد، اما در ظاهر و برخی از جزئیات تفاوت‌هایی نیز دارند. درب‌های ریلی تک لنگه، دولنگه، کشویی یا سکشنال، ۹۰ درجه و منحنی از معروف‌ترین درب‌های ریلی می‌باشند. در این میان درب‌های کشویی ۹۰ درجه و منحنی مکانیسم پیچیده تری نسبت به دو نوع اول دارند.

ساخت درب ریلی می‌تواند با متریال‌های مختلفی صورت بپذیرد که چوب، وینیل، فولاد و آلومنیوم معروف‌ترین آن‌ها می‌باشد. شما هنگام تصمیم گیری برای انتخاب درب مناسب برای پارکینگ خود باید به برخی از نکات توجه فرمایید به این دلیل که درب‌های ریلی به احتمال یخ زدگی ریل‌ها یا جمع شدن آشغال در آن‌ها قیمت آن‌ها گران‌تر و نصب پیچیده تری نیز دارد.

مزایای درب ریلی

انتخاب در اتوماتیک ریلی، مزایای بسیاری دارد. مهم‌ترین مزایا صرفه جویی در فضا می‌باشد. این صرفه جویی می‌تواند امکان استفاده حداکثری از فضای پارکینگ را فراهم کند. در ادامه مزایای استفاده از انواع درب پارکینگ ریلی را با جزئیات بیشتری بررسی می‌کنیم:

۱. ظاهر زیبا و مدرن

یکی از بارزترین ویژگی‌های درب ریلی ظاهری تمیز به دور از به هم ریختگی می‌باشد. این مزیت باعث شد که بازو‌های جک برقی که معمولا روی سقف نصب می‌شوند حاصل شود. علاوه بر این ظاهر یکپارچه درب‌های ریلی باعث مینیمال‌تر به نظر رسیدن فضای پارکینگ می‌شود.

۲. عدم نیاز به فضای بالای درب

یکی از ویژگی‌های درب ریلی این است که برای نصب آن نیازی به داشتن فضای زیاد بین دهانه درب و سقف پارکینگ نیست. این در حالی است که برای درب‌های سکشنال و رولی باید به اندازه کافی فضا بین چارچوب درب و سقف وجود داشته باشد، همچنین برای نصب جک نیز نیازی به فضای بالای درب نخواهید داشت، چون جک‌های درب پارکینگ اکثرا روی دیوار کناری نصب می‌شوند.

۳. اشغال فضای کمتر

شاید مهم‌ترین ویژگی درب‌های ریلی این باشد که فضای کمتری نسبت به دیگر درب‌ها اشغال می‌کنند. در مورد درب‌های معمولی و سکشنال و... نیاز است که هنگام باز و بسته شدن درب مقداری فضا جلوی آن خالی باشد. فضایی که در بقیه مواقع نیز بلااستفاده است.

دیگر خبرها

  • تخصیص تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای سازندگان شهر هوشمند
  • واگذاری بیش از ۹ هزار فقره انشعاب آب در استان مرکزی
  • کاربرد قفل کرکره برقی هوشمند
  • نصب یک هزار و ۹۲۶ کنتور هوشمند برق در شاهرود
  • تجهیز ۱۰۰ درصدی چاه‌های کشاورزی به کنتور هوشمند
  • نصب ۳۰ هزار پلاک آبی هوشمند در منطقه ۴ اصفهان
  • ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان پُر شد
  • پرداخت ۳۸ میلیارد تومان پاداش به کم مصرف‌ها
  • هوشمندسازی ۴۰۰ کلاس درس در بردسکن
  • افتتاح مرکز مدیریت هوشمند انرژی (مها) در همدان