Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمانشاه رئیس مجمع نمایندگان استان کرمانشاه با انتقاد از عدم برنامه ریزی برای بهره بردن از ثبت جهانی اورامانات، گفت: هنوز مردم منطقه دستاورد مثبتی از ثبت جهانی اورامانات لمس نکرده اند.

آرش لهونی، امروز(۲۵ تیر) در افتتاحیه همایش بین المللی "هورامان، ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار" به میزبانی دانشگاه رازی، از ثبت جهانی هورامان به عنوان رخدادی بزرگ یاد کرد و افزود: باتوجه به اهمیت این اتفاق برای کرمانشاه و غرب کشور، باید تلاش کنیم نهایت استفاده را از آن داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: تاریخ و فرهنگ غنی مردم نجیب اورامانات شایسته دیده شدن و معرفی آن به جهانیان را داشت و یونسکو هم در مرداد سال گذشته تصمیم درستی گرفت و آن را ثبت جهانی کرد.

نماینده مردم پاوه و اورامانات در مجلس تصریح کرد: آداب و رسوم این مردم با اصالت و با ریشه، جشن ها و آیین های اصیل، معماری خاص منطقه، صنایع دستی و... همه جذابیت های خاصی به منطقه هورامان داده و آن را شاخص کرده است. 

وی به تاریخ غنی این منطقه هم اشاره کرد و یادآورشد: هورامان دیاری است که ۴۰ هزار سال پیشینه سکونت انسان ها را دارد، این درحالیست که امروزه برخی از جوامع مدعی مدنیت هستند که هیچ پیشنیه ای ندارند، بنابراین باید این تاریخ و اصالت را حفظ کرد.

لهونی یادآورشد: در منطقه هورامان زندگی مردم در طبیعت به بهترین شکل بوده و از سالیان دور تا به امروز از امکانات طبیعی استفاده و با آن زندگی کرده اند و زندگی اجتماعی آنها بگونه ای بوده که اداره روستاها به شکل شورایی و مشارکت زنان در اداره امور طایفه و منطقه را داشته ایم که حاکی از غنای فرهنگی منطقه است.

وی در ادامه ضمن تاکید براینکه این گذشته ارزشمند و فرهنگ غنی آن باید حفظ شود، گفت: بنابراین به وزارت میراث فرهنگی و دستگاه های فرهنگی متولی در استان یادآور می شوم که باید برای حفظ این میراث فرهنگی، تلاش کنند.

رئیس مجمع نمایندگان استان یکی از بخش های مهم این میراث را صنایع دستی اصیل در منطقه عنوان کرد و افزود: برخی از هنرهای صنایع دستی خاص این منطقه هستند که از جمله آنها می توان به جولایی اشاره کرد که امروزه نابود شده است.

وی متذکر شد: وقتی مسئولین صنایع دستی ما می دانند که هنری رو به نابودی می رود چرا کاری نمی کنند. اگر می بینند یک هنر روبه نابودی می رود، باید پای کار بیایند و با کمک هنرمندانی که در آن رشته باقی مانده اند، آن را آموزش دهند.

لهونی یادآورشد: البته میراث فرهنگی تنها دستگاه متولی نیست و سایر دستگاه های فرهنگی هم باید پای کار باشند؛ با اینحال میراث فرهنگی باید محور باشد و با جدیت پیش برود و بقیه دستگاه ها کنارش باشند و اگر هم نیاز باشد کارگروهی در این زمینه شکل گیرد.

وی در ادامه با تاکید براینکه دستاوردهای ثبت جهانی اورامانات باید برای مردم قابل لمس باشد، خاطرنشان کرد: منطقه اورامانات ثبت جهانی شده و مردم باید بهره آن را ببرند، این درحالیست که تاکنون نه من به عنوان یک مسئول و نه مردم آن را لمس نکرده ایم و تنها روی کاغذ بوده است.

نماینده مردم اورامانات در مجلس متذکرشد: اگر هم امروز گردشگران در منطقه اورامانات حضور دارند، تنها به دلیل طبیعت و فرهنگ غنی مردم آن است و نه بخاطر ثبت جهانی شدنش.

وی یادآورشد: تاکنون کار خاصی در این منطقه صورت نگرفته که در این راستا ضروری است، میراث فرهنگی برنامه ریزی دقیق تری انجام دهد.

ثبت جهانی فقط رقص و پایکوبی نیست

در ادامه این همایش ملاقادر قادری امام جمعه پاوه هم طی سخنانی پاوه را دیار عرفا، علما و مردان خدا دانست و با بیان اینکه مردم پاوه در دفاع از انقلاب و استقلال کشور همواره پای کار بوده اند، افزود: مرزداران منطقه اورامانات سه هزار جانباز و آزاده تقدیم انقلاب کرده اند که نشان از علاقمندی آنها به کشورشان است.

وی در ادامه به جاذبه های دیدنی این منطقه و ثبت جهانی آن در سال گذشته اشاره ای داشت و گفت: حدود سه سال تلاش گسترده ای شد تا این زیبایی ها به ثبت جهانی برسد و سرانجام سال گذشته انجام شد.

وی به گستردگی منطقه ثبت جهانی شده که شامل چهار شهرستان روانسر، جوانرود، پاوه و ثلاث باباجانی در استان کرمانشاه است اشاره کرد و افزود: از آنجایی که ثبت جهانی شدن مزایایی را برای هر اثر و منطقه دارد که یکی از آنها حمایت های مالی برای حفظ آن است، امیدواریم که این اتفاقات هم برای منطقه اورامانات بیفتد.

امام جمعه پاوه با تاکید بر اینکه پاسداری از اصالت و داشته های منطقه اورامانات نیازمند برنامه ریزی دقیق مسئولان است، گفت: به یک متولی بصیر در این منطقه نیاز داریم.

وی با بیان اینکه ثبت جهانی فقط رقص و پایکوبی نیست، یادآور شد: با ثبت جهانی باید ادب و متانت مردمان نجیب، فرهنگ اصیل و آداب و رسوم مردم منطقه حفظ شود و در این رابطه راهکارهایی داده شود.

قادری متذکرشد: طی یازده ماهی که اورامانات ثبت جهانی شده تا به امروز جلسه ای در این راستا در اورامانات تشکیل نشده که در آن راهکارهای ما را هم بشنوند و بگویند می خواهند چکار کنند.

وی با تاکید براینکه فرهنگ ما با ثبت جهانی شدن نباید از بین برود، عنوان کرد: در حال حاضر هجمه های شدید فرهنگی به ما روی آورده و بالای خانه های ما نشسته است. نباید بگذاریم با این هجمه ها فرهنگمان از دستمان برود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ثبت جهانی هورامان كرمانشاه دانشگاه رازي استانی فرهنگی و هنری ثبت جهانی اورامانات منطقه اورامانات میراث فرهنگی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۲۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است

سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد؛ توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت؛ جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد؛ چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد؛ اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • علی عسکری: استقلال باید در ابعادملی، منطقه‌ای و جهانی برترین باشد
  • علی عسکری: استقلال باید در ابعاد ملی، منطقه‌ای و جهانی جزو برترین‌ها باشد
  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست
  • «به یادِ ماموستا فخری»
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه جهانی به وظیفه خود برای توقف جنگ ظالمانه غزه عمل کند
  • دریافت سهمیه جام جهانی بانوی ووشو کار کیش
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است
  • (ویدئو) فردا بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران افتتاح خواهد شد
  • تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر می‌شود/ فردا ۸ اردیبهشت زمان افتتاح بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران
  • شهادت هزاران نفر از مردم فلسطین، دستاورد غرب وحشی و مدعی دموکراسی است