Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، «عزت الله ضرغامی» که روز شنبه به عنوان سخنران از طریق ویدئو کنفرانس در مراسم افتتاحیه همایش بین المللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» در دانشکده ادبیات دانشگاه رازی کرمانشاه سخن می گفت، افزود: مدت ها است سازمان یونسکو از واژه منظر فرهنگی استفاده می کند، زیرا میراث ملموس و ناملموس آنقدر از لحاظ مفهومی به هم گره خورده اند که جدا کردن آنها در خیلی از موارد امکان پذیر نیست، مانند بناهای ساختمانی که بخش بسیار بزرگی از آن مربوط به مسائل فرهنگی آن جامعه است از جمله در شهرهای یزد و منطقه اورامانات.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با قدردانی از بانیان همایش " هورامان" ثبت جهانی فرهنگ و توسعه پایدار»، گفت: مردم کرمانشاه طی هزاران سال زندگی و مهارت‌های  خودشان، فرهنگ، آداب، آیین و رسوم شان را هماهنگ با طبیعت شکل دادند و این معماری زیبا منطقه اورامانات که در جهان فوق العاده است؛ مبتنی بر همین هماهنگی زندگی آنان با طبیعت است.

ضرغامی بیان داشت: وقتی کارشناسان یونسکو در اورامانات هنرمندی مردم سخت کوش، مهارت و مقاومت  این دیار را در معماری ، تولید محصولات کشاورزی در دل کوه، خلق صنایع دستی مختلف و متنوع آنها از یکطرف و از طرف دیگر داشتن آداب و رسوم فرهنگی-  اجتماعی شاخص متفاوت آنها را دیدند که در جهان بی نظیر است، با ثبت جهانی منطقه اورامانات و معرفی آن به جهان موافقت کردند.

میراث فرهنگی پیشران توسعه است نه مانع آن

ضرغامی در بخش دیگر از صحبت های خود خطاب به کسانی که میراث فرهنگی را مانع توسعه شهرها می دانند، گفت: منطقه اورامانات نشان داد به هیچ وجه این گونه نیست، میراث فرهنگی اگر به درستی به آن توجه شود، اتفاقا در دنیای امروز پیشران توسعه است؛ زیرا حاصل یک تجربه و انباشتی از دانش بومی است که در طول هزاران سال شکل گرفته و پشتیبان توسعه است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه با اشاره به ارسال ۴۰۰ مقاله علمی، پژوهشی، تحقیقاتی به همایش " هورامان" ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار دانشگاه رازی از نخبگان، نویسندگان، استادان دانشگاه و علما خواست در عصری که در فضای مجازی قرار داریم و همگان در سراسر جهان مطالب را از این طریق دنبال می کنند، نسبت به بارگذاری و تولید محتوای علمی با زبان و ادبیات درست، کلید واژه ها و دانلود آسان از دستاوردهای فرهنگی، اجتماعی، دینی ثبت جهانی منطقه اروامانات در فضای مجازی مبادرت کنند.

به گزارش ایرنا، در چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (UNESCO) پرونده منظر فرهنگی اورامانات /هورامان بررسی و با تصویب اعضای کمیته، این منطقه به عنوان بیست و ششمین میراث فرهنگی ملموس ایران در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد.

پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامانات در استان‌های کرمانشاه و کردستان با حدود ۴۰۹ هزار هکتار عرصه و حریم قرار دارد که ۱۰۶ هزار هکتار آن مربوط به عرصه و ۳۰۳ هزار هکتار نیز جزو حریم است.

هورامان یا اورامان نام منطقه‌ای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخش‌هایی از شهرستان‌های سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستان‌های روانسر، پاوه، جوانرود و ثلاث باباجانی در استان کرمانشاه را شامل می‌شود و ۷۰۰ روستا نیز در این عرصه قرار دارند.

.

   

برچسب‌ها عزت الله ضرغامی میراث فرهنگی پاوه کرمانشاه معماری اورامانات مدیرکل دفتر پایگاه های ثبت جهانی پروندهٔ خبری اورامانات در مسیر جهانی شدن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عزت الله ضرغامی میراث فرهنگی پاوه عزت الله ضرغامی میراث فرهنگی پاوه کرمانشاه معماری اورامانات منطقه اورامانات میراث فرهنگی ثبت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۳۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«به یادِ ماموستا فخری»

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، سید علاءالدین حیدری؛ فعال مدنی اهل سنت در یادداشتی که به مناسبت درگذشت ماموستا ملااحمد فخری که در اختیار خبرگزاری تقریب گذاشته، آورده است:
 
قافله خوبان هر از چند گاهی با یکی از یاران و همسفران خوب خود وداع کرده و جامعه از برکت وجود آن یارِ خوب محروم می گردد.
 
سلسله خوبان یکی یکی به سرمنشأ خوبیها می پیوندند.
 
جامعه اورامانات خوبی و نیکویی سرشتش را مدیون این خوبهای روزگار است.
 
به تحقیق یکی از خوبها و نیکوسرشتان این دیار جناب حاج ماموستا ملا احمد فخری بود، مردی از جنس نیکی ها و حلقه ای از حلقه های  زیبای دیار اورامانات که نیک نامی در وجودشان ریشه داشت.
 
مرحوم ماموستا فخری را سالهاست می شناسم، فقیهی اندیشمند، عالمی عارف، شخصیتی خاکی و مردمی که هیچگاه تسلیم هوای نفس و مبهوت هیچ زرق و برق دنیایی نشد.
 
امام جمعه شهر بزرگی مانند جوانرود بود ولی وقتی خدمتش می رسیدی انگار در یک روستای کوچک مسئولیت دارد.
 
همراه همیشگی و یار دیرین نظام و انقلاب اسلامی بود ولی ذره ای از این نزدیکی ها سوءاستفاده نکرد.
 
قدرت طلب و به دنبال هیچ فرصت طلبی نبود.
 
سالها در مسئولیت های مختلف توفیق همراهی خیلی از مسئولین کشوری و استانی را در سفرهای به اورامانات و ملاقات با شخصیتهای مختلف از جمله جناب حاج ماموستا ملا احمد فخری را داشتم و همیشه شاهد این مسئله بودم که این شخصیت بزرگوار دو دغدغه بیشتر نداشت، اول حل مشکلات مردم و دوم مدرسه علوم دینی جوانرود و نگرانی بابت تربیت دینی جوانان...
 
ایشان مدام پیگیر مشکلات جوانرود و جوانان این شهرستان بود.
 
افتادگی و منشِ والای آن مرحوم همه را شرمنده خود می کرد.
 
هر گاه نیاز به حضور ایشان بود بدون ذره ای درنگ اعلام آمادگی می نمود و احساس می کرد که هر جا بشود برای مردم کاری کرد باید حاضر شد.
 
شخصیت خاکی ماموستا فخری و خوی عرفانی آن مرحوم، مثال زدنی بود.
 
مردی از خانواده ای اصیل و نیکنام که نیکنامی و نیکی سرشت آنها زبانزد خاص و عام است.
 
هرگاه خدمتش می رسیدم آنقدر آرام و نیک نفس بود که احساس می کردم باید بیشتر بنشینم و کسب فیض کنم.
 
نه درخواستی شخصی داشت و نه بدنبال منافع شخصی می رفت.
 
شخصیتی انقلابی که همیشه پای ثابت مجالس وحدت افزا بود. رهرو حقیقی وحدت اسلامی و پیرو راه برادری امت اسلامی که تا واپسین لحظات عمر پر برکت شان از این مسیر پای پس نکشید.
 
استاد بی ریای فقه شافعی و باورمند حقیقی این مسیر بود.
 
قافله خوبان ما قطعا جای خالی ایشان را حس خواهد کرد.
 
وجود چنین بزرگمردانی برای هر جامعه ای اعتبار و مایه بزرگیست.
 
امیدوارم نمونه چنین شخصیتهای برجسته ای در میان جامعه فراوان و فراوان تر گردند.
 
از درگاه خداوند متعال برای روح بلند مرحوم ماموستا فخری علو درجات را مسئلت می نمایم.
 
"انا لله و انا الیه راجعون"
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • «به یادِ ماموستا فخری»
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است