Web Analytics Made Easy - Statcounter

ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک لرستان پس از گذشت وعده‌های مختلف در طی ۳۰ سال گذشته اکنون مورد تأکید ویژه رئیس‌جمهور قرار گرفته‌است و با پیگیری‌های استاندار پرونده ثبت جهانی این قلعه تشکیل می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، قلعه باستانی فلک‌الافلاک یکی از شاهکارهای معماری جهان است که در مرکز شهر خرم‌آباد واقع‌شده و همواره میزبان گردشگران داخلی و خارجی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بنای باشکوه به‌عنوان شاخص‌ترین اثر تاریخی استان لرستان مربوط به دوره ساسانیان بوده و به‌دلیل معماری زیبا و شگفت‌انگیز آن از سوی بسیاری از کارشناسان به‌عنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گرفته است.

وضعیت "قلعه فلک‌الافلاک" لرستان خوب نیست/ وعده استاندار برای استحکام‌بخشی اثر دوره ساسانیان1.5 میلیون مسافر نوروزی وارد لرستان شد؛ قلعه فلک‌الافلاک رکود بازدیدکننده را شکسترئیسی: شرایط لازم برای ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک فراهم شودقلعه فلک‌الافلاک یا دژ شاپورخواست چشم‌گیرترین آثار تاریخی و گردشگری شهر خرم‌آباد است که به شماره 833 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و چندین سال است که در فهرست موقت ثبت جهانی قرار گرفته است.

وعده‌های ثبت جهانی فلک‌الافلاک

این اثر تاریخی لرستان پس از گذشت وعده‌های مختلف در طی 30 سال گذشته هنوز ثبت جهانی نشده و این بنای ارزشمند تاریخی با مشکلاتی مانند ترک‌خوردگی، نم‌زدگی و رانش دیوارها روبه‌روست.

ثبت جهانی دره خرم‌آباد با محوریت قلعه فلک‌الافلاک در سالیان گذشته همواره موردتوجه دوستداران میراث فرهنگی لرستان قرارگرفته، اما درعین‌حال این موضوع مهم تاکنون رنگ واقعیت به خود نگرفته‌است.

شاید مهم‌ترین دلیل عدم ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک‌ به کم‌توجهی دولت‌ها در رفع موانع موجود برای ثبت جهانی این اثر تاریخی منحصربه‌فرد دوره ساسانیان برمی‌گردد.

بازدید آیت‌الله رئیسی از قلعه فلک‌الافلاک

دولت سیزدهم حالا پس از 30 سال تلاش می‌کند یکی از مهم‌ترین پرونده‌های ثبت جهانی ایران در یونسکو را پیگیری کند، به‌طوری‌که اهمیت ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک برای دولت سیزدهم سبب شد آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در سفر آذرماه 1400 به لرستان به‌طور ویژه به موضوع این قلعه بپردازد.

رئیس‌جمهور در سفر استانی به لرستان تنها به جلسات رسمی اکتفا نکرد و با حضور در محل قلعه فلک‌آلافلاک به‌طور صریح دستور تأمین اعتبار برای آزادسازی زمین‌های اطراف این قلعه را صادر کرد.

حریم قلعه فلک‌الافلاک آزادسازی شود

آیت‌الله رئیسی بر ضرورت آزادسازی حریم قلعه فلک‌الافلاک به‌عنوان یکی از مشکلات این مجموعه تاریخی- فرهنگی تأکید کرد و گفت: این قلعه از آثار تمدنی و مدنیت مردم این خطه است و باید به‌خوبی نگهداری و معرفی شود.

وی افزود: دولت برای ترمیم و نگهداری آثار تاریخی اعتبار مناسبی در نظر گرفته است و با توجه به اینکه میراث تاریخی و فرهنگی گنجینه‌های پرارزشی است، لذا باید برای نسل‌های آینده به خوبی نگهداری شود.

فرهاد زیویار استاندار لرستان بعد از سفر رئیس‌جمهور به این استان پیگیری برای ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک را در دستور کار خود قرار داد و با پیگیری‌های انجام‌داده نیز اعتبار خوبی برای آزادسازی اطراف این بنای تاریخی دریافت کرد. استاندار لرستان در آخرین پیگیری‌های خود، در دیدار با قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور خواستار تسریع ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک و رفع مشکل این بنای عظیم تاریخی شد.

لزوم توجه وزارت میراث‌فرهنگی به آثار تاریخی لرستان

علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور در این دیدار با اشاره به اقداماتی که برای گره‌گشایی از مشکلات قلعه تاریخی فلک‌الافلاک خرم‌آباد پس از سفر رئیس‌جمهوری انجام شده است، از آمادگی این استان برای فراهم‌کردن زمینه‌های ثبت جهانی آن خبر داد.

وی  در این ملاقات با اشاره به جاذبه‌های سیاحتی، زیارتی، گردشگری لرستان و وجود آثار متعدد تاریخی و میراثی خواستار توجه بیشتر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به لرستان شد.

دارابی ضمن  قدردانی از اقدامات انجام‌شده برای ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک خرم‌آباد عنوان کرد: ثبت جهانی این قلعه مطالبه مردم و تأکید ویژه آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور است.

پرونده ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک تشکیل می‌شود

قائم‌مقام وزیر و معاون وزیر میراث‌فرهنگی کشور بیان کرد: معاون میراث‌فرهنگی برای تشکیل پرونده ثبت جهانی و دعوت از کارشناسان یونسکو برای بازدید و مشاهده میدانی این اثر کم‌نظیر تاریخی آمادگی کامل دارد.

دارابی گفت: استان لرستان از جمله قطب‌های مهم میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور است و بر توسعه کمی و کیفی این استان در این سه حوزه‌ تأکید کرد.

پیگیری استاندار لرستان برای ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک

فرهاد زیویار استاندار لرستان نیز در این دیدار با اشاره به اقداماتی که برای گره‌گشایی از مشکلات قلعه تاریخی فلک‌الافلاک خرم‌آباد پس از سفر رئیس‌جمهوری انجام شده است، از آمادگی این استان برای فراهم کردن زمینه‌های ثبت جهانی این قلعه خبر داد.

او در این ملاقات با اشاره به جاذبه‌های سیاحتی، زیارتی، گردشگری لرستان و وجود آثار متعدد تاریخی و میراثی خواستار توجه بیشتر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به این استان شد.

انتهای پیام/ 645/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک استاندار لرستان ثبت جهانی ثبت جهانی میراث فرهنگی رئیس جمهور خرم آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۵۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی لرستان در دولت سیزدهم

ایسنا/لرستان استاندار لرستان از بهره‌برداری ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی استان در دولت سیزدهم خبر داد.

ابوطالب شفقت روز دوشنبه در حاشیه بازدید از بیمارستان نیایش خرم‌آباد با اشاره به روند مطلوب پیشرفت پروژه‌های خدمات درمانی در لرستان و توجه به همه شهرهای استان گفت: رشد پیشرفت طرح‌های خدمات درمانی در لرستان مطلوب است.

استاندار لرستان با اشاره به اینکه ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی در استان در دولت سیزدهم بهره برداری شده است، افزود: رشد پیشرفت طرح‌های خدمات درمانی در این استان ۶.۵ برابر قبل بوده که این روند مطلوب است.

وی افزود: فرماندار، شهردار بروجرد و اداره‌کل مسکن و شهرسازی لرستان باید در اولین فرصت زمینی را برای ایجاد یک بیمارستان در این شهرستان فراهم کنند تا در سفر دوم رئیس جمهور به استان شاهد کلنگ‌زنی بیمارستانی در سطح این شهرستان با حضور رئیس جمهور یا نمایندگان آیت‌الله رئیسی باشیم.

استاندار لرستان افزود: بیمارستان نیایش خرم‌آباد در سال ۹۲ کلنگ‌زنی شد و تا پایان دولت دوازدهم تنها ۲۵ درصد پیشرفت فیزیک داشت که طی ۲ سال و نیم اخیر این پیشرفت به ۶۵ درصد رسیده است.

شفقت افزود: امیدواریم با فراهم کردن امکانات این بیمارستان سال آینده به بهره‌برداری برسد چراکه این مجتمع بزرگ بهداشتی درمانی است که شامل اسکان بیماران و همراهان آنهاست و با حمایت ویژه به نتیجه خواهد رسید.

وی با اشاره به سفر دوم رئیس جمهور به لرستان گفت: میزان پیشرفت پروژه‌های استان باید بررسی و طرح‌های مختلف شهرستان‌ها بازدید شود و پس از آن اعلام خواهیم کرد تا میزبان رئیس جمهور باشیم؛ بنابراین زمان دقیقی برای این سفر پیش بینی نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دهقانی از طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس‌جمهور خبر داد
  • دهقانی از طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رئیس جمهور خبر داد
  • نقش ویژه ارتش در مقابله با تهدیدات خارجی کشور
  •  کاوش در «فلک‌الافلاک»/ قدمت ۵ هزارساله سکونت انسان در این عرصه
  • کاوش در فلک‌الافلاک / سکونت انسان قبل از عصر مفرغ تأیید شد
  • کاوش‌ در «فلک‌الافلاک»/ سکونت انسان قبل از عصر مفرغ تأیید شد
  • گامی دیگر برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد
  • بهره‌برداری ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی لرستان در دولت سیزدهم
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • دادگاه‌های صلح در تهران تشکیل می‌شود؟