Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس-گروه هنر و رسانه:این روزها کشمکش میان مدیریت ساترا و شبکه نمایش خانگی بازهم نام «وی‌اُدی»(VOD)ها را بر سر زبان‌ها انداخته است. به نظر این دعوا دعوایی بنیادین است. به نظر می رسد ساترا به درستی دریافته است که برخی از این پلتفرم‌ها در حال جابه جایی مرزهای ساختار و محتوای رسانه‌ای در کشور هستند و اگر زودتر فکری به حال آن‌ها نشود کار به جایی می‌رسد که عملا دیگر امکان اصلاح نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به تازگی نامه‌ای از سعید مقیسه مدیرعامل ساترا خطاب به رئیس سازمان صدا و سیما منتشر شده که در آن مدیر عامل ساترا با اشاره به تخلفات برخی پلتفرم‌ها خواستار محدودیت‌ها و لغو مجوز فعالیت‌ شرکت‌های متخلف شده است. اما ماجرای این اعمال محدودیت‌ها چیست؟

اعتراض گسترده مردم نسبت به قبح زدایی در برخی پلتفرم‌ها

عدم نظارت بر محتوای برخی آثار پخش شده در پلتفرم‌ها کار را به جایی رسانده که بسیاری از خانواده‌ها نسبت به آثار عرضه شده نگرانی دارند و نمی‌توانند این محصولات را در کنار اعضاء خانواده ببینند. شاهد بر این مدعا کمپین‌های متعددی است که در سامانه فارس من خبرگزاری فارس شکل گرفته است. ده‌ها کمپین که هر کدام به زبانی، ولی همه مبتنی بر یک ایده مشترک یعنی«نظارت بیشتر بر محتوای سریال‌های منتشر شده در این پلتفرم‌ها» را دنبال کرده‌اند.

کمپین‌هایی که با مشارکت صدها هزار نفر و در قالب کمپین‌های مختلف همگی درخواست نظارت بیشتر بر محتوای پلتفرم‌های نمایش خانگی را داشته‌اند.

دست رد پلتفرم‌های نمایش خانگی به اعتماد خانوده‌های ایرانی

 اوایل سال ۱۳۹۳ بود که پلتفرم‌های نمایش خانگی روی کار آمدند و بستری جدید را برای ارائه محتوای سرگرم کننده، آموزنده و مفرح آماده کرده و در اختیار مخاطبانشان قرار دادند.

قبل از شروع فعالیت به اصطلاح وی او دی‌ها آثار مختلفی برای پخش در شبکه نمایش خانگی تولید و به صورت دی وی دی‌هایی برای عرضه در بازار آماده ‌می‌شد، اما به دلیل سختی دسترسی به این محصولات تولید شده مخاطب آنچنانی را جذب نکرد. اما بعدها با شروع فعالیت‌های وی او دی‌ها دسترسی به محتوای تولید شده در شبکه نمایش خانگی رفته رفته بیشتر و بیشتر شد تا جایی که در اوج تعطیلی فرهنگ و هنر این پلتفرم‌ها تبدیل به گزینه جایگزین برای سینما های تعطیل و کرونا زده شده بودند.

در این مسیر افزایش تولیدات اختصاصی هرکدام از این پلتفرم‌ها باعث افزایش مخاطب آن‌ها شد و آن‌ها در این مسیر توانستند با استفاده از دست بازتری که در تولید محتوا دارند و البته با تکیه بر توانایی مالی‌ای که توسط اشتراک‌های فروخته شده و البته جذب اسپانسر برای هر برنامه ایجاد شده بود گوی سبقت را از تلویزیون بربایند.

سرعت فراگیری استفاده از وی او دی‌ها اتفاقی است که بی‌شک تأثرگذاری اعتماد خانواده‌ها برای استفاده بی‌محدودیت فرزندانشان از محصولات آن‌ها امری غیر قابل انکار است و این مسئله خود به تنهایی این مجموعه‌های پخش آنلاین را بر لبه تیغ تربیت قرار می‌دهد، به صورتی که هم می‌توانند با عملکردی درست و دقیق ملزمات رشد و تعالی تربیتی نسل‌های بعد را فراهم آورند و هم می‌توانند با بی‌مبالاتی و کم دقتی بر محتوایی که تولید می‌کنند پاسخی منفی بر اعتماد خانواده‌های ایرانی داده و مسیر تربیتی فرزندانشان را منحرف کنند.

شاید بارها و بارها از این پلتفورم‌های پخش آنلاین به عنوان سنگری مقابل تهاجمات فرهنگی شبکه‌های ماهواره‌ای یاد شده باشد؛ این گزاره درستی خواهد بود اگر محتوای تولید شده در این مراکز، محتوایی مناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی بوده و مانند اسب تروا از اعتماد مخاطب سوء‌استفاده نکرده و سخن شبکه‌های ماهواره‌ای را از زبان خود بیان نکرده باشد.

نظارت قانونی، اصلی‌ترین اقدام در مواجهه با وی او دی‌ها

بنابراین نظارت هوشمندانه روی VODها نه‌تنها اجتناب ناپذیر است بلکه به مقدار لزوم وجودشان اهمیت دارد. 

آثار این پلتفرم‌ها عموما سریال‌هایی کم‌مایه و پرگو، با مثلث‌های عشقی و داستان‌های خانوادگی پر زرق و برق، شناخته می‌شوند. داستان‌هایی که الگو گرفته از سریال‌های مبتذل ترکی هستند و قصه عشق‌های پنهان و آدم‌های چند چهره را بیان می‌کنند. البته ناگفته نماند که این پلتفرم‌ها علاوه بر سریال‌سازهای سری‌دوز قانون شکنی را نیز به ماجرا اضافه کرده‌اند. آنها به راحتی از نظارت سرپیچی کرده و به شکلی انحصارگر، هر آنچه می‌خواهند را انجام می‌دهند و به هیچ کسی هم پاسخگو نیستند.

محتوای قبح شکنانه که از طرف بسیاری از مردم(کاربران فارس من) نظارت بر آن پیگیری شده، از مواردی است که بارها و بارها توسط ساترا به VODها تذکر داده شده و البته هر بار و در هر کدام از محصولات تولیدی دوباره تکرار شده است.

از منظری دیگر تحلیل محتوای آثار این پلتفرم‌ها در گونه‌های مختلف(از سریال گرفته تا رئالیتی شو)کاملا ردهای «هنر تجاری» را حاضر می‌کند و پرده از «ذائقه‌سازی سرمایه‌داری» برمی‌دارد. این موضوع «عوام‌گرایی» را در نتیجه بازتولید مکانیکی فرآیند تامین سرمایه بیشتر، پیش می‌آورد؛ از این منظر «عوام‌گرایی» خود نوعی صنعت فرهنگی است که با سرمایه‌داری آمیخته و اساساً حیات و زندگی سرمایه‌داری به این عوام‌گرایی گره خورده است.

قبل از تحریم تذکر داده شده بود

شنیده‌های خبرنگار ما حاکی از آن است که تذکر ساترا برای توقف پخش محتوایی بدون مجوز به پلتفرم‌های پخش آنلاین به دفعات تکرار شده و توجهی از سوی آن‌ها به این تذکرات معطوف نشده است.
اگرچه مطلوب آن است که فعالیت‌های پلتفرم‌ها در صورت تمکین قانون و با نظارت موثر ادامه داشته باشد اما به نظر می‌رسد برخی از این پلتفرم‌ها قائل به هیچگونه نظارتی نیستند و صرفا به منافع اقتصادی خود توجه دارند.
فارغ از تمامی این نکات عدم توجه این پلتفرم‌ها به اخطار ساترا مبنی بر فاقد مجوز بودن محتوای منتشر شده و انتشار مجدد قسمت‌های بعدی آن محصول، اتفاقی است که باید پیش از این با آن مقابله و از آن جلوگیری می‌شد. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دی ها تهاجم فرهنگی پلتفرم های نمایش نمایش خانگی پلتفرم ها نمایش خانگی او دی ها بر محتوای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۵۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت ورزش: فعلا این دو مدیر را برکنار نکنید!

 
به گزارش تابناک به نقل از اطلاعات آنلاین، علی رغبتی مشاور وزیر ورزش و جوانان درباره نظارت بر ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس اظهار داشت: در قانون اهداف وزارت ورزش، این وزارتخانه ناظر بر کلیه فعالیت فدراسیون‌ها و باشگاه‌ها است. ما یک قانونی داریم قانون تاسیس باشگاه‌ها و ورزشگاه توسط مردم با نظارت دولت و صدور پروانه باشگاه‌ها و مقررارت آن را در اختیار وزارت ورزش قرار داده است. حتی باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس هم باید هر ۳ سال یک بار باید تمدید پروانه کنند. ما در این جا یک نظارت قانونی داریم. در وهله دوم درباره مقررات فیرپلی مالی و ما سپردیم به فدراسیون‌ها و ما حضور کارشناسی داریم. پرسپولیس و استقلال به تنهایی ارزش ندارند و در جمع لیگ ارزش دارند.

 وی افزود: انتخاب اعضای هیات مدیره و مدیران عامل باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس دخالتی نداریم. انتخاب این افراد با خودشان است. درباره انتخاب اعضای هیات مدیره حتما قوانینی بر آن حاکم است، چه از حیث قوانینی که از سمت قانون تجارت و سازمان خصوصی سازی در نظر گرفته می‌شود.

وی درباره تغییرات مدیران عامل سرخابی‌ها گفت: ما پیشنهاد می‌کنیم از مدیران تا پایان فصل حمایت کنند تا باشگاه‌ها به سرانجام برسند. می‌توانند هر تصمیمی بخواهند بگیرند، وزارت ورزش و جوانان آمادگی مشورت را دارد و اگر کمکی بخواهند کمک می‌کند، اما قطعا در انتخاب مدیران هر دو باشگاه هیچ دخالتی نخواهد داشت.

دیگر خبرها

  • چرا پخش سریال حشاشین پس از انتشار ممنوع شد؟/ ممیزی سریال‌های خارجی پسینی است
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • چرا سریال «حشاشین» در ایران مجوز ندارد؟
  • انتشار سریال «حشاشین» در پلتفرم‌ها ممنوع است
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌ها ایرانی
  • تهاجم فرهنگی در کمین جوانان و خانواده هاست
  • اولویت رسانه ملی تولید محتوای مرتبط با فرهنگ ایثار و شهادت است
  • وزارت ورزش: فعلا این دو مدیر را برکنار نکنید!
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • ساترا رقیب است یا شریک تولیدات تصویری؟/ ۷۰۰ تقاضا در انتظار مجوز