Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایران آنلاین، رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه داروخانه‌ها باید فاکتور ریزاقلام دارویی را برای بیماران صادر کنند، گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور موظف هستند با نظارت دقیق بر عملکرد داروخانه‌ها با تخلفات احتمالی از جمله فروش آزاد داروهای تحت تعهد بیمه و گرانفروشی برخورد کنند.

 بهرام دارایی با ارسال نامه‌ای به دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات درمانی سراسر کشور اظهار داشت: در راستای اجرای طرح اصلاح ارتقای دسترسی بیماران به داروها، در مرحله اول اجرای این طرح، صرفا داروهای تولید داخل مشمول این طرح خواهند بود و داروهای خارجی مشمول افزایش قیمت نخواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه طرح دارویار از روز پنجشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۱ به اجرا گذاشته شد و همه قیمت‌های جدید به صورت آنی از طرف سازمان غذا و دارو ابلاغ شده است، گفت: قیمت مورد تعهد بیمه‌های پایه همزمان با ابلاغ قیمت‌های جدید اصلاح شده است به نحوی که پرداختی بیماران در مقایسه با پیش از اجرای طرح تغییر نخواهد کرد.

پرداختی بیماران با پیش از اجرای طرح تغییری نخواهد کرد

وی خاطرنشان کرد: ۳۶۶ قلم از داروهای ضروری و پرمصرف بیماران که تاکنون تحت تعهد بیمه‌های پایه نبوده است، تحت پوشش بیمه قرار گرفته است به نحوی که پرداختی بیماران در مقایسه با پیش از اجرای طرح برای این داروها تغییر نخواهد کرد. داروخانه‌های طرف قرارداد با بیمه‌ها نیز مکلف هستند این اقلام را برای بیمه‌شدگان با در نظر گرفتن پوشش بیمه ارائه کنند.

دارایی با بیان اینکه ملاک قیمت دارو پس از اجرای طرح، وب سایت رسمی سازمان غذا و دارو خواهد بود، ادامه داد: برخورداری از پوشش بیمه‌ای دارو صرفا برای داروهایی است که از طریق نسخه مورد تایید بیمه‌های پایه تجویز شده باشد، بنابراین در صورت فروش دارو خارج از چارچوب موردتایید بیمه‌های پایه، افزایش هزینه دارو به بیماران تحمیل خواهد شد.

داروخانه‌ها مکلف به صدور فاکتور ریز اقلام برای بیماران هستند

رئیس سازمان غذا و دارو اظهارداشت: داروخانه‌های طرف قرارداد با بیمه‌ها تا قبل از به روزرسانی قیمت‌های پایه جدید تحت تعهد بیمه‌ها در سامانه فروش خود، حق افزایش قیمت داروها را ندارند تا بیماران مجبور به پرداخت اضافه از جیب نشوند. همچنین همه داروخانه‌های کشور مکلف به صدور فاکتور ریز اقلام برای بیماران هستند.

دارایی ادامه داد: به منظور بهره‌مندی هرچه بیشتر مردم و بیماران از مزایای این طرح، اطلاع‌رسانی کافی به افراد فاقد بیمه یا نسخه معتبر برای دریافت دارو از طریق بیمه صورت گیرد.

طرح «دارویار» و مزایای اجرای آن

در طرح «دارویار»، یارانه داروها به انتهای زنجیره منتقل و از طریق بیمه‌ها به مصرف‌کننده نهایی تخصیص خواهد یافت، این اقدام در راستای سیاست‌های کلی نظام سلامت مبنی بر مدیریت منابع از طریق نظام بیمه‌ای است.

توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، بهره‌مندی همه دهک ها از یارانه، عدم تغییر پرداخت از جیب بیماران، اجرای بیمه همگانی برای آحاد مردم، برقراری پوشش بیمه‌ای برای داروهایی که پیش از این تحت شمول حمایت‌های بیمه‌ای نبوده اند، اصلاح الگوی مصرف دارو و کاهش تقاضای القایی، کنترل قاچاق معکوس و رشد صادرات رسمی دارو، حمایت ویژه از داروهای مصرفی بیماران خاص و صعب العلاج از مزایای اجرای طرح دارویار است.

در راستای اجرای طرح دارویار مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان برای تحت پوشش قرار دادن افراد فاقد بیمه در قانون بودجه ۱۴۰۱ تصویب شده است، سه دهک اول جامعه «حدود ۶ میلیون نفر» بدون مراجعه حضوری و به صورت رایگان توسط سازمان بیمه سلامت تحت پوشش قرار گرفتند.

افراد سایر دهک‌ها می‌توانند برای برقراری پوشش بیمه به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند، اتباع خارجی که مجوز اقامت دارند می‌توانند برای برقراری پوشش بیمه به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند و اتباع غیرمجاز نیز با ثبت مشخصات خود و با تایید وزارت کشور می‌توانند از بیمه برخوردار شوند، بیمه روی تخت و بیمه در مواقع اورژانسی برای افراد فاقد بیمه و مجهول‌الهویه برقرار است.


/انتهای پیام
 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو بیمه های پایه تحت تعهد بیمه برای بیماران اجرای طرح داروخانه ها پوشش بیمه بیمه ای بیمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۶۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • وظیفه پلتفرم‌ها در عرضه دارو/ ۶ ماه اجرای آزمایشی در یک استان
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • اجرای طرح برخورد با فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • بیمارستان رضوی مشهد: تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه