Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس، در یکی از پویش‌های ثبت شده در فارس من با عنوان «درس دینی مدارس و دانشگاه‌ها زیر نظر حوزه علمیه باشد» خواستار حضور روحانیون حوزه‌های عملیه در این عرصه و واگذاری معارف اسلامی به این قشر شدند که تاکنون بیش از شش هزار امضا داشته است.

در بخشی از این پویش آمده است: در سطح جامعه می‌‌بینیم انسان‌هایی که در فضای آموزشی جمهوری اسلامی تحصیل کرده‌اند، اطلاعات اندکی در باب مسائل پر اهمیت دین ندارند و بسیار خالی‌الذهن هستند که با کوچک‌ترین شبهاتی بنیان اعتقاداتشان فرو می‌ریزد که همین ضعف مستمسکی شده است، برای دشمنان اسلام و انقلاب که با شبهات بسیار پیش پا افتاده مردم ایران را علیه اهداف و عملکردهای دینی حکومت جمهوری اسلامی تحریک و تهییج کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینجاست که اهمیت تربیت اسلامی مضاعف می‌‌شود.(اینجا)

محمدرضایی: مسئولیت آموزش دینی در دانشگاه‌ها باید بر عهده حوزه علمیه باشد

محمد محمدرضایی رئیس کارگروه فلسفه دین و کلام جدید شورای تخصصی تحول علوم انسانی با اشاره به اینکه همه آحاد جامعه وظیفه دارند اخلاق و ادب و تعالیم دینی را به نسل جدید و فرزندان منتقل کنند، بیان داشت: این وظیفه در کانون خانواده از اهمیت بیشتری برخوردار است و پدر و مادر وظیفه دارند که تعالیم دینی را به فرزندان منتقل کنند. البته این نکته‌ای که درباره تعالیم دینی گفته می‌شود، چیزی بر خلاف عقلانیت انسان نیست. این طور نیست که کاری برخلاف فطرت انسان را بخواهیم به فرزندمان تعلیم بدهیم.

وی با بیان اینکه در روایات داریم که هر کسی که عاقل است، دین دارد و هر کس که دین داشته باشد، سعادتمند می‌شود و به بهشت می‌رود، افزود: بنابراین هر کسی که عاقل باشد، تربیت دینی را خواهد پذیرفت. پس یک وظیفه عمومی برای آحاد جامعه است که رسالت خود را به انجام برسانند و اخلاق و ادب و تعالیم دینی را به فرزندانشان منتقل کنند. بهتر آن است که انسان بتواند در مرحله عمل، مبلّغ خوبی باشد.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران بیان داشت: در روایات آمده است «کونوا دُعاةَ الناسِ بِغَیرِ اَلسِنَتِکُم»؛ شما دین را با عمل خود تبلیغ کنید که تأثیر آن بیشتر است. بنابراین در مدارس و دانشگاه‌ها وظیفه همه معلمان، اساتید دانشگاه‌ها و مسئول و غیرمسئول است که بر اساس ادب و آموزه‌های دینی رفتار کنند. بیانشان نیز بر اساس تعالیم دینی و اسلامی  باشد. این رسالت همگانی هر مسلمانی است.

وی ادامه داد: دروسی در مدارس و دانشگاه‌ها به نام آموزش دینی و اندیشه اسلامی و معارف دینی تألیف شده که باید معلمان این دروس هم از آموزش خاصی برخوردار باشند. بر اساس آیه ۱۲۲ سوره توبه «وَمَا کَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِیَنْفِرُوا کَافَّةً ۚ فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَلِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ»، باید مراکزی برای آموزش مدرسان باشد که آن‌ها بعد از آموزش مجوزی داشته باشند تا آموزه‌های دینی را به دیگران تعلیم دهند. بنابراین باید نهادی برای آموزش این افراد باشد و زمانی که به یک مرحله‌ای رسیدند به امر تبلیغ دین همت گمارند. 

مؤلف کتاب‌های اندیشه اسلامی ۱ و ۲ دانشگاه خاطرنشان کرد:‌ حوزه‌های علمیه یک نهاد آموزشی، پژوهشی و تبلیغی است که وظیفه اولیه آن تبیین، گسترش و تبلیغ و حفظ دین اسلام و اجرای دستورات اسلامی است. معلمان دینی چه در سطح مدارس و دانشگاه‌ها حداقل باید در یک حد قابل قبولی آموزه‌های دینی را فرا گرفته باشند و بعد از تأیید مراکز ذی صلاح مجوز آموزش داشته باشند. بهتر است آن نهاد حوزه علمیه باشد که مسئولیت اولیه‌اش چنین امری است. 

وی گفت:‌ حوزه‌های علمیه نهادی هستند که می‌توانند به بهترین شکل با آموزش و پروروش و دانشگاه همکاری کنند. در واقع حوزه‌های علمیه علاوه بر اینکه با وظایف دینی آشنا هستند، می‌توانند آموزش لازم را با همکاری فکری نهادهای آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها به بهترین شکل به انجام برسانند.

حجت‌الاسلام احسان‌بخش: خطر نفوذ سلایق مختلف وجود دارد/ آموزش‌ها باید از سوی نهاد متخصص طراحی شود 

در ادامه حجت‌الاسلام محمدصادق احسان‌بخش معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه علمیه تهران تصریح کرد: حوزه‌های علمیه به عنوان متولیان و متخصصان امور دینی موظف هستند به بخش‌های مختلف دینی توجه کنند. از جمله این بخش‌ها، آموزش‌های دینی است که مهم‌ترین این آموزش‌ها در مدارس دانش‌آموزی و دانشگاه‌ها صورت می‌پذیرد.

وی با هشدار درباره ورود افراد غیرمتخصص به امر آموزش دینی مدارس و دانشگاه‌ها افزود:‌ اگر این آموزش‌ها توسط یک نهاد متخصص طراحی و اجرا نشود، ممکن است سلائق مختلف در آن نفوذ کند که به تبع آن موجب بروز انحرافات جبران‌ناپذیری شود. بنابراین حوزه‌های علمیه می‌‌توانند و باید نقش اساسی و ذاتی خود را در این عرصه ایفا کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: درس دینی دانشگاه مدرسه مدارس و دانشگاه ها حوزه های علمیه تعالیم دینی حوزه علمیه آموزش دینی آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۷۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، اخبار تقریبی این خبرگزاری در هفته‌ای که گذشت به شرح ذیل است: 

*پیام تسلیت حجت الاسلام سید موسی موسوی در پی درگذشت ماموستا فخری

نماینده سابق حضرت امام و مقام معظم رهبری در منطقه کردستان در پیامی درگذشت ماموستا ملا احمد فخری را تسلیت گفت.

*سعادتی در گفت‌وگو با تقریب: واکنش ایران سرعت سقوط آزاد حیثیت دروغین اسرائیل را افزایش داد

نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی بر این باور است ایران با واکنش قاطع و هوشمندانه معادله رژیم نامشروع اسرائیل  مبنی بر تثبیت خود به عنوان نیروی مسلط در منطقه را برهم زد، پاسخی که ضعف و سستی اسرائیل را بعد از طوفان الاقصی نمایان‌تر کرد.

*ماموستا ابن الخیاط در گفتگو با تقریب: مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ لزوم وحدت و تقریب بین همه ادیان و مذاهب

امام جمعه اهل سنت و مدیر مدرسه شافعیه سقز، بیان کرد: مشکلات عدیده جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به نظرات و توصیه های علمای جهان اسلام است؛ اینکه دشمنان از نفوذ و هر نوع آسیب بر پیکره اسلام استفاده می کنند از عدم همراهی حاکمان کشورهای اسلامی با علما است.


*عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتگو با تقریب: هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بیان کرد: صهیونیسم بین الملل و دشمنان اسلام هیچ دلسوزی نداشته و موجودیت اهل سنت و شیعه را به ضرر خود می دانند؛ از هر راه و مسیر که بتوانند اسلام را تضعیف کنند وارد می شوند.

*آخوند میرابی در گفتگو با تقریب: مسجد الاقصی به آغوش امت اسلامی بازخواهد گشت/ عمل به سنت رسول خدا(ص)؛ راهکار نجات مسلمانان

امام جمعه اهل سنت حامد قره تپه ترکمن، بیان کرد: یکی از راه های نجات امت اسلامی عمل نمودن به سنت وسیره پیامبر اکرم صلوات الله علیه می باشد، به خصوص رهبران و سردمداران مسلمانان دنیا هستند که می توانند با بهره گیری و ارشادات پیامبر اکرم پیرامون مسائل جوامع اسلامی تعقل و تدبیر سودمندی را برنامه ریزی نمایند.

*حجت الاسلام مهاجرنیا در گفتگو با تقریب: قدرت امت اسلامی در تحقق امت واحده و ایجاد جبهه واحد در مقابل صهیونیسم جهانی است

استاد دانشگاه و حوزه علمیه قم، بیان کرد: دو واژه "امت" و "واحده" هماهنگ و همسو هستند؛ آنچه ما به دنبال آن هستیم پیروان اسلام یا کسانی هستند که از دین مبین اسلام پیروی می کنند و آهنگ واحدی به اهداف اسلام دارند.
 
*آیت الله مقتدایی در گفتگو با تقریب: هدف صهیونیسم از بین بردن اسلام است/ تقویت اتحاد اسلامی؛ وظیفه اصلی امت اسلامی

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بیان کرد: باید یک وحدت کامل و تمام بین ملت داشته باشیم، همه پشتیبان یکدیگر بوده و از این نظام حمایت کنند و ملت های مظلوم عالم به مانند غزه را همراهی کنند تا دشمن که تاکنون شکست خورده و از این به بعد نیز شکست بخورد.

*حجت الاسلام میرعمادی در گفتگو با تقریب: اتحاد کشورهای اسلامی سبب پیروزی امت اسلامی بر رژیم صهیونیستی است

نماینده سابق ولی فقیه در لرستان، بیان کرد: دشمنان اسلام در اهداف خود یکپارچه هستند که می طلبد کشورهای اسلامی نیز وحدت و انسجام عملی داشته و یکپارچگی خود را جهت پیشبرد اهداف اسلام حفظ کند.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرایط ایران با عملیات «وعده صادق» در جهان تغییر یافت
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • کعبی، نائب رئیس جامعه مدرسین: نیروی انتظامی تحت هیچ شرایطی نباید از طرح نور عقب نشینی کند
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • طرح نور باید با قاطعیت تداوم پیدا کند
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • موج حمایتها از طرح نور | ۳۲ دستگاه متولی حجاب، از فراجا دفاع کنند
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است