Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر احمدرضا آذربایجانی به خبرنگار تئاتر ایرنا گفت: در کشوری زندگی می‌کنیم که مدعی است مردمش براساس فرهنگ شیعی و علوی زیست می‌کنند و واقعیت هم این است که بخشی از هنر آیینی ما برگرفته از عشق و علاقه به اهل بیت(ع) است.

وی ادامه داد: در بین عشق به اهل بیت نقالانی که داستان‌های مربوط به امیرالمومنین علی( ع) را روایت می‌کنند، از قدیم به صورت کلاسیک کار می‌کردند؛ اما امروزه با وجود پیشرفت‌های زیاد؛ تعریف و فعال شدن رسانه‌های مختلف هنری لازم است که جوانان در حوزه نقالی علوی فعال شوند تا پیوندی بین نسل جدید و آثار کلاسیک گذشته برقرار کنیم و بتوانیم آثار هنری منطبق با ساختار فکری و فرهنگی مردم کشورمان تولید کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهشگر نمایش‌های آئینی و سنتی یادآور شد: باید از جوانانی که وارد عرصه نقالی و پرده‌خوانی می‌شوند حمایت کنیم تا در قالب جشنواره نقالی و پرده‌خوانی به معرفت علوی بپردازند و هنری را که درخور مقام امیرالمومنین علی( ع) است، به شکل شایسته عرضه کنند.

در شناخت جان معرفت شیعی ضعیف هستیم

آذربایجانی بیان کرد: هر پدیده جان و جهانی دارد در واقع جان هر پدیده روح آن و جهان هر پدیده جسم آن است. در موضوع معرفت شیعی هم قضیه جان و جهان وجود دارد. معتقدم ما امروز جهان معرفت شیعی را داریم یعنی مراسم‌هایی را با شور و هیجان برای اهل بیت برگزار می‌کنیم اما در خصوص شناخت جان معرفت شیعی ضعیف هستیم.

امروز جهان معرفت شیعی را داریم یعنی مراسم‌هایی را با شور و هیجان برای اهل بیت برگزار می‌کنیم اما در خصوص شناخت جان معرفت شیعی ضعیف هستیم

داور پنجمین جشنواره سراسری نقالی و پرده‌خوانی ادامه داد: ما با مراجعه به نهج‌البلاغه با جان امیر مومنان آشنا می‌شویم زیرا سخنان حکیمانه‌ای را در آن کتاب می‌بینیم که مشروح است مافوق سخنان بشر و مادون سخنان الهی هستند. هنرمندان به ویژه نقالان و پرده‌خوانان می‌توانند مردم را با جان معرفت امام علی( ع) آشنا کنند.

وی افزود: هم‌اکنون به خاطر هیجانات نسل‌های جدید بشر حلقه‌های موثر گذشته کم‌رنگ شده‌اند بنابراین جوانان علاقمند به هنر نقالی مجبور هستند برای آنکه به علاقه‌شان بپردازند، مطالعه‌ای در آثار گذشتگان و معرفت آثار امام اول شیعیان داشته باشند و به واسطه آن با جان معرفت علوی آشنا شوند.

آثاری ارزشمند می‌شوند که ریشه‌دار باشند

آثاری ارزشمند می‌شوند که ریشه‌دار باشند. اکثر آثار تولید شده درباره امام اول شیعیان، ماندگار هستند

آذربایجانی با بیان آنکه بعضی از افراد شرکت‌کننده در جشنواره نقالی و پرده‌خوانی ذوق هنری عمیق و قوی دارند و با کمک عشق و محبت امیرالمومنین علی( ع) آثاری را تولید می‌کنند که مخاطب را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند تصریح کرد: مخاطب با دیدن آن آثار تصور می‌کند با موجود ارزشمندی مواجه شده است.

داور پنجمین جشنواره سراسری نقالی و پرده‌خوانی غدیر ادامه داد: آثاری ارزشمند می‌شوند که ریشه‌دار باشند. در واقع معرفت امیرالمومنین علی(ع) عمیقا ریشه‌دار است و اکثر آثار تولید شده درباره امام اول شیعیان، ماندگار هستند بنابراین مطمئن باشید نقالان علوی نیز کمک خواهند کرد که مردم بیش از پیش با معرفت علوی آشنا شوند.

جذابیت هنر نقالی برای جوانان بسیار زیاد است

آذربایجانی با تاکید برآنکه جذابیت هنر نقالی برای جوانان بسیار زیاد است گفت: امروز برخی از جوانان نقال که رابطه خوبی با تکنولوژی دارند، برخی از آثارشان را در صفحه‌های مجازی منتشر می‌کنند و مخاطبانی فراتر از جمع خانواده خودشان جذب می‌کنند. اما رسانه‌ها توجه چندانی به هنر نقالی ندارند. در واقع اگر رسانه ملی توجه کافی به هنر نقالی داشته باشد، ما می‌توانیم هویت بچه‌های ایرانی را بیش از پیش تقویت کنیم.

امروزه مهاجرت جوانان و نخبگان تبدیل به یکی از مشکلات جامعه ایرانی شده است. واقعیت این است که جوانان ما به علت سیطره زبانی خارجی مهاجرت می‌کند. هنرمند آیینی باید با زبان فارسی که زبان مادری‌اش است، رابطه خوبی داشته باشد.

برچسب‌ها عید سعید غدیرخم نقالی تئاتر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عید سعید غدیرخم نقالی تئاتر عید سعید غدیرخم نقالی تئاتر نقالی و پرده خوانی امیرالمومنین علی هنر نقالی معرفت شیعی جان معرفت ریشه دار اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۸۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جمال اسدی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان و رییس ستاد اجرایی استانی هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، درباره میزبانی استان از جشنواره گفت: یکی از پایه‌های مهم در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حوزه تئاتر ایثار است که هشتمین دوره جشنواره ملی تئاتر ایثار از تاریخ ۲۵ لغایت ۲۸ اردیبهشت در استان گلستان برگزار می‌شود. همه موضوعات طرح‌شده در نمایش‌های این جشنواره، در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین تکریم شهدا و خانواده‌های محترم شهدا و ایثارگران است.

وی یادآور شد: در هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار شاهد تلفیقی از حضور هنرمندان ایثارگر و غیرایثارگر هستیم. در این دوره از جشنواره ۸ گروه نمایش صحنه‌ای و ۱۰ گروه نمایش خیابانی از سراسر کشور در استان گلستان حضور دارند.

اسدی تاکید کرد: برای نخستین بار، این دوره جشنواره علاوه بر میزبانی شهر گرگان، به صورت غیرمتمرکز در دیگر شهرستان‌های استان گلستان نیز برگزار و نمایش‌ها در آن شهرستان‌ها از جمله گنبد، رامیان و بندر گز نیز اجرا می‌شوند. این امر موجب بهره‌مندی و اثرگذاری فرهنگی بیشتر در دیگر نقاط استان می‌شود. ضمنا تدابیری اندیشیده شده که گروه‌های نمایشی در مساجد نیز اجرا داشته باشند.

وی ادامه داد: در حوزه آموزش نیز در جدول اجرایی جشنواره کارگاه‌های آموزشی در سراسر استان برای علاقمندان برگزار خواهد شد.

مدیرکل بنیاد شهید استان گلستان درباره همراهی سایر نهاد‌های استان در برگزاری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، گفت: با عنایت و همراهی استاندار محترم استان جناب آقای دکتر زنگانه، تمامی دستگاه‌های اجرایی و نظامی استان در جهت برگزاری هرچه باشکوه‌تر و بالا‌بردن کیفیت اجرایی جشنواره همراهی و همکاری دارند.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با دبیری محمد کرم‌الهی، از ۲۵ الی ۲۸ اردیبهشت امسال در استان گلستان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • موافقت شورای صدور ساخت آثار سینمایی با فیلم‌نامه هنرمند چهارمحال و بختیاری
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • رابطه این فیلم ایرانی با ماجرای قتل بابک خرمدین
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است