Web Analytics Made Easy - Statcounter

حامد عنقا در واکنش به درخواست کمک ساترا از ۲۰ نهاد فرهنگی برای تعلیق پلتفرم‌ها گفت:« چرا دوستان مسائل پلتفرم‌ها را تبدیل به گره کوری می‌کنند که باید در نهایت با قیچی بریده شود؟ مگر این سازمان‌ها بوجود نمی‌آیند که گرفتار گره کور نشویم؟»

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایران اکونومیست؛ به تازگی نامه‌ای که ساترا خطاب به 20 نهاد فرهنگی و امنیتی برای مواجهه با پلتفورم‌های فضای مجازی ارسال کرده به صورت گسترده در رسانه‌ها منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نامه‌ای که در آن رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر خواستار برخورد با وی‌اودی‌هایی است که به گفته او قوانین مربوطه را رعایت نمی‌کنند.

حامد عنقا، تهیه‌کننده سریال «آقازاده» در گفت‌وگو با خبرنگار و در واکنش به این موضوعات بیان کرد: تهیه‌کنندگان، مدیران پلتفرم‌ها و همه دست اندرکاران این حوزه، کار در فضای بی‌قانونی را تائید نمی‌کنند. اما فضایی که طی چند ماه اخیر در ساترا بوجود آمده، محل درنگ جدی است. برای این که همکاری پلتفرم ها و ساترا، یکی - دو ماهه نیست و وارد سابقه سومین سال می‌شود. ساترا که تغییر نکرده‌است؛ مدیران پلتفرم‌ها هم تغییر نکرده‌اند. سوال اصلی این است: چه شد که این اتفاق افتاد؟

او ادامه داد: این که فکر کنیم همه اتفاقات در یک طرف پلتفرم و سازنده محتوا افتاده و این طرف نقص نداشته، عین یکسویه نگری است. با این حال نامه اخیر، یک پالس خطرناک و عاری از دلسوزی به یک جامعه چند هزار نفری که در پلتفرم‌ها مشغول فعالیت هستند و در نهایت جامعه مفصل مخاطبان است.

عنقا به مطلب روزنامه کیهان در قبال عملکرد ساترا اشاره کرد و گفت:روزنامه کیهان مطلب بسیار خوبی منتشر کرده که قابل تامل است. این روزنامه نکته درستی را گوشزد کرده که شما دارید برای بخش خصوصی ایجاد خطر می‌کنید و کاری می‌کنید که بخش خصوصی از این میدان هم خارج شود و در نهایت به جای هم افزایی داریم فاصله‌ها را بیشتر می‌کنیم.

این نویسنده و تهیه کننده تلویزیون که در فضای وی‌اودی‌ها نیز فعال است،  بیان کرد: بنظر من، وی او دی ها نه تنها رقیب تلویزیون نیستند بلکه در همان میدان، به شکلی دیگر فعالیت می‌کنند. خانواده‌هایی که «جیران» و «مهمونی» می‌بینند، همان کسانی هستند که «برف بی صدا می بارد » و «مستوران» را هم می‌بینند. این‌ها همه سبد فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران است. چرا بر طبل دو قطبی می‌کوبیم و چه بهره‌ای از آن می بریم؟ هیچ.

او ادامه داد: مگر وی اوی دی ها فرصت ارزشمندی برای سازمان صدا و سیما نیست تا بتواند از طریق آن‌ها وفاق و هم‌افزایی در جامعه ایجاد کند؟ چرا باید یک عده، خواسته یا ناخواسته، فرصت‌ها را تبدیل به تهدید کنند؟

عنقا با بیان این که بیشترین سود از این دعوا را جریان مخالف نظام فرهنگی جمهوری اسلامی ایران می‌برد، گفت: این‌ها بهانه‌هایی است که مدام به دستگاه رسانه‌ای دشمن داده می‌شود؛ برای این که علیه جمهوری اسلامی محتوای منفی تولید کنند. متاسفانه گاهی خواسته یا ناخواسته داریم خلاف وحدت و وفاق در جامعه عمل می‌کنیم.

او همچنین گفت: اگر پلتفرم‌ها محتوایی را منتشر کنند که خلاف عفت عمومی باشد،دستگاه قضا خودش به ماجرا ورود می‌کند. این که این کار را انجام نداده‌اند، پس این جرم‌انگاری صرفا به جریان‌های اداری بین آن‌ها برمی‌گردد.

عنقا با یادآوری مسئولیت ساترا گفت: روزی که ساترا بوجود آمد تا مدت‌ها توانست با تعامل درست با صاحبان محتوا و پلتفرم‌ها کار را پیش ببرد. امروز هم اگر واقعا دغدغه نظام جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد، باید بر همان اصول حرکت کند. ساترا بوجود آمد که فارغ از تغییر دولت‌ها و گرایش فکری آن‌ها، یک مرکز فراجناجی و فراگروهی باشد. این سازمان با ساز و کاری فراتر از ارشاد برای ساخت و پخش سریال‌ها بوجود آمد تا این حواشی ایجاد نشود. اما بنظر می‌رسد ساترا نقش حمایتی و بنیادی خود را فراموش کرده‌است.

او با اشاره به نقش ساترا در رفع مشکل سریال‌هایی چون «می خواهم زنده بمانم» و «زخم کاری» افزود: چرا حالا برخی مسائل پلتفرم‌ها را تبدیل به گره کور در کف جامعه می‌کنند که باید در نهایت با قیچی بریده شود؟ مگر این سازمان‌ها بوجود نمی آیند که گرفتار گره کور نشویم؟

عنقا ادامه داد: من به عنوان کسی که عضو پروانه ساخت سریال‌های خانگی بوده‌ام، می‌توانم شهادت دهم گاه میزان تنش بین اعضا و کسانی که می‌خواستد محصول تولید کنند به بالاترین سطح خود می‌رسید. اما در نهایت خودمان به یک وفاق می‌رسیدیم. این اتفاق زمانی که به عنوان تهیه کننده «آقازاده» با شورای پروانه نمایش سر و کار داشتم ، هم رخ می‌داد. در نهایت دو طرف می‌فهمیدیم همه در یک مسیر هستیم و باید به همگرایی برسیم.

این تهیه کننده در بیان نظرش پیرامون چگونگی ورود پیمان جبلی، رئیس صدا و سیما به این موضوع گفت: آقای جبلی، رئیس رسانه ملی است. کلمه ملی بار معنایی فراوان دارد؛ یعنی همه مردم فارغ از قومیت، رنگ، لهجه، زبان، گرایش فکری، مذهبی و ... یک ملت هستند. آن‌ها همان کسانی‌اند که در بزنگاه‌های مختلف پای نظام می‌ایستند. سابقه آقای جبلی در رسانه این نوید را می‌دهد که ماجرای اخیر را به سمت درستی پیش ببرد و در نهایت تهدید را تبدیل به فرصت کند.

او در پاسخ به این سؤال که به هر حال برخی پلتفرم‌های غیر قانونی، به راحتی محتوای نامناسب در اختیار مخاطب قرار می‌دهند، با بیان اینکه برخی خواسته یا ناخواسته دارند ریشه فرهنگی نظام جمهوری اسلامی را به سمت خشک شدن پیش می‌برند و امیدوارم دوستان متوجه این مساله مهم باشند، گفت: اگر ساترا واقعا دغدغه جامعه دارد، باید با سایت‌ها و پلتفرم‌های بی‌مجوز ِغیرقانونی مقابله کند نه این که روبروی پلتفرم‌های قانونی بایستد. این پلتفرم‌ها، حداقل برای والدین این آرامش خاطر را دارند که می‌دانند فرزندان‌شان با نظارت آن‌ها، محتوای سالم تماشا می‌کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: جمهوری اسلامی تهیه کننده پلتفرم ها گره کور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۰۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شعبان جولا: دانشجو باید به تقابل تمدنی وارد شود و به بیانیه دادن اکتفا نکند/ حق وتو آمریکا باید سلب شود

جنبش جهانی دانشجویی حمایت از فلسطین در حالی وارد سومین هفته اعتراضی خود می‌شود که تا این لحظه نزدیک به ۳۰۰۰ دانشجو توسط پلیس آمریکا در ایالات متحده دستگیر شده‌اند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سعید جلیلی: جنبش جهانی دانشجویی حمایت از فلسطین در حالی وارد سومین هفته اعتراضی خود می‌شود که تا این لحظه نزدیک به ۳۰۰۰ دانشجو توسط پلیس آمریکا در ایالات متحده دستگیر شده‌اند.

اگرچه این حرکت در آغاز از دانشگاه کلمبیا آغاز شد، اما در روز‌های اخیر، نزدیک به دویست مرکز آموزش عالی شاهد تظاهرات گسترده ضدصهیونیستی بوده است و گسترده اعتراضات از ایالت‌های آمریکا فراتر رفته و کشور‌های مختلف اروپایی را نیز در بر گرفته است.

در ایران و سایر کشور‌های منطقه نیز جامعه دانشگاهی پای کار آمده و از این جنبش آزادی‌خواهانه اعلام حمایت می‌کنند.
به همین منظور گفت‌وگویی داشتیم با حجت الاسلام و المسلمین امیر شعبان جولا، فعال سابق دانشجویی و طلبگی، تا ابعاد این جنبش را بهتر بررسی کنیم.

 

آغاز از کلمبیا

جولا با بیان اینکه موج اعتراضات از دانشگاه کلمبیا آغاز شد که وظیفه تربیت مدیران آینده آمریکا را دارد، گفت: آغاز اعتراضات از دانشگاه خاص کلمبیا مثل این است که دانشگاه امام صادق (ع) بشود کانون شورش علیه جمهوری اسلامی!

وی افزود: داخل دانشگاه سکوی پرش تشکل دانشجویی است، نباید تصور کنیم کنش ما محدود به داخل دیوار‌های دانشگاه است. اتفاقا کنش در داخل دانشگاه بستر مناسبی دارد برای رسانه‌ای شدن و الگوگیری.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


جولا گفت: یکی از مشاورین اوباما گفت دانشجویانی که در آمریکا اعتراض می‌کنند نیرو‌های نیابتی ایران هستند و ایران پشت پرده این قصه است. نه به این معنی که ایران مزدورانی آنجا دارد بلکه به این معنی که انقلاب اسلامی ایران یک حرف نو آورد که دنیا تشنه آن بود و خیلی زود فراگیر شد. از اولین‌جا‌هایی که این حرف داخلش تجلی پیدا کرد، اندیشه مقاومت و مسئله فلسطین است.

 

به سوی  تقابل تمدنی

جولا با بیان اینکه ملت‌ها دارند با ایران همراه می‌شوند، گفت: یک تقابل تمدنی بین ایران و آمریکا وجود دارد که از آن طریق ایران پشت اعتراضات آمریکاست. این در دنیا اتفاقی نو است. در سند امنیت ملی آمریکا دشمنان درجه یک ایالات متحده؛ روسیه، چین و ایران هستند. رقابت روسیه با آمریکا در عرصه نظامی و رقابت چین در عرصه اقتصادی است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی گفت: اندیشه و نگاه تمدنی ایران، آمریکا را می‌ترساند وگرنه بودجه نظامی ایران یک صدم آمریکاست. به لحاظ اقتصادی هم نباید رقیب ترسناکی باشیم. امروز که دانشجویان در آمریکا تحت سرکوب هستند ما باید آزادی را به آنها نشان دهیم که می‌توانیم از مظلومان و کرامت انسان دفاع کنیم.

 

جولا افزود: اگر می‌خواهیم حرکت دانشجویان منجر به یک ثمره تمدنی شود و آمریکا دوباره موج را کنترل نکرده که تمام شود، تقابل را باید به لایه تمدنی برد و به چند نامه، بیانیه و تجمع قانع نشد.

 

دروغ بزرگ لیبرال دموکراسی

شعبان جولا با توضیح اینکه ادعای لیبرال دموکراسی آمریکا یک دروغ است، گفت: لیبرالیسم تا جایی است که به خط قرمزهای آنها نزدیک نشود، یعنی بروید فساد و فحشا کنید. عملا انتخابات آزادی وجود ندارد و تمام رسانه‌ها تنها دو تا حزب را پوشش می‌دهند و بقیه هیچ امکانی برای رساندن صدایشان ندارند. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

وی ادامه داد: نامزد انتخابات ریاست جمهوری از حزب سبز، در تظاهرات حمایت از فلسطین دستگیر شد. مردم باید بین «حامی اسرائیل» و «حامی اسرائیل» یکی را انتخاب کنند! همانطور که استعمار در طول تاریخ شکل‌های مختلفی به خودش گرفت، استبداد هم این فرایند را طی کرده. در گذشته با باتوم و فشار سخت و امروز در سرچشمه سعی می‌کنند سرکوب کنند. استبداد یعنی حق آگاهی را از جوان‌ها می‌گیرند. تا وقتی آگاهی نباشد، مطالبه‌ای وجود ندارد که سرکوب شود.

 

نهادهای بودجه‌بگیر در مسئله فلسطین کجا هستند؟!

شعبان جولا گفت: دغدغه اصلی جنبش دانشجویی ما فلسطین نبود و با موج‌های رسانه‌ای که از ۱۵ مهر تا امروز درست می‌شد، مثل حمله به بیمارستان المعمدانی، دوتا کار می‌کرد و دغدغه باز می‌خوابید! برنامه جنبش دانشجویی برای فلسطین چه بود؟ هیچ! این رسانه‌زدگی یک مشکل است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

سلب حق وتو

وی با بیان اینکه کمپین بین‌المللی سلب حق وتو آمریکا یک حرکت تمدنی مقابل غرب است، گفت: سازوکار شورای امنیت معیوب است. کنش دانشجوی آمریکایی مقطعی است و ممکن است فردا این جنبش کاملا با سرکوب‌های دولت بخوابد. دغدغه دانشجوی ایرانی باید از بین رفتن تمدن غرب باشد. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

جولا افزود: تنها مانع برای آمریکا که طرح‌های شورای امنیت را وتو نکند، آبروی اجتماعی بود. ما چرا فشار افکار عمومی را فعال نکردیم؟ باید از این جنبش برای ساخت نظم جدید جهان استفاده کرد. چندین قطعنامه را آمریکا با تک رای منفی به نفع اسرائیل وتو کرد. شعارهای جمهوری اسلامی را نماینده روسیه و چین در سازمان ملل مطرح کردند. این یک بی‌آبرویی بزرگ برای آمریکاست.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی بیان کرد: حجم ترس و وحشت اسرائیل و آمریکا از این تجمعات دانشجویی با ترس بعد از هفتم اکتبر قابل مقایسه است. در عصر امروز که استبداد نو حاکم شده و استبداد خود را از طریق غفلت مردم پیش می‌برند، ابزار اصلی شما آگاهی است. 

 

جولا گفت: تا اسم از مقاومت می‌آید همه اسامی موشک‌ها را فهرست می‌کنند. موشک سرجای خود اما منِ دانشجو و مؤذن جامعه کارم چیست؟ عملیات وعده صادق بعد از روز قدسی که مردم به خیابان آمدند و با قدرت فریاد زدند صورت گرفت. 

 

وی افزود: رهبری بر ایجاد ارتباط میان دانشجویان با جنبش‌های دانشجویی دیگر کشورها تاکید داشتند اما متاسفانه ما این کار را نکردیم.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی فیلم کامل برنامه مشاهده از آپارات

دیگر خبرها

  • روناک نون خ : یک جمله عجیب درباره ظاهرم دلم را شکست ... | در این مواقع چه واکنشی باید داشته باشیم؟
  • دستگاه‌های فرهنگی برای توسعه و تنظیم‌گری باید اراده داشته باشند
  • ماجرای حاشیه اخیر سریال کیانوش عیاری چیست؟
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکند
  • پرسپولیس به صدرنشینی استقلال توجه نکند
  • چرا ساترا به حذف «حشاشین» ورود کرد؟/ ترور را به ایران نسبت دادند!
  • صداوسیما مکلف به رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر شد
  • رسیدگی به تخلفات در نمایش‌خانگی به ساترا واگذار شد
  • ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر
  • شعبان جولا: دانشجو باید به تقابل تمدنی وارد شود و به بیانیه دادن اکتفا نکند/ حق وتو آمریکا باید سلب شود