Web Analytics Made Easy - Statcounter

جشنواره ملی کوچ در یاسوج با ظاهر گونی و پلاستیکش و افتتاحیه‌اش که یک‌ مسئول ارشد دولتی هم نیامد نشان از مدیریتی منفعل در اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارد که هنوز بدنه این سازمان با او همراه نشدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین با عنوان "کوچ" یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی در حوزه اداره‌کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری بوده که 19 تیرماه در پارک ولایت یاسوج آغاز و تا 24 تیرماه ادامه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جشنواره که در تقویم فرهنگی کشور به میزبانی استان کهگیلویه و بویراحمد ثبت شد یک جشنواره ملی است که استان‌های عشایری کشور با حضور در آن آداب و سنن و همچنین تولیدات خود را به معرض نمایش می‌گذارند. اما امسال این جشنواره ملی در غربت و سکوت برگزار شد و سطح آن در حد یک نمایشگاه بخشی و دهستانی هم پایین آمد‌. 

یکی از غرفه داران به تسنیم گفت: ظاهر زشت و زننده این جشنواره با گونی و پلاستیک از همان ابتدا نمایانگر باطن ضعیف و بی‌محتوای آن بود که با اولین باد تابستانه این جشنواره روی هوا رفت.

وی افزود: این ادعا بهتر اثبات شده که چطور است یک جشنواره ملی با اسپیس و داربست و گونی برپا شود و فکر باد را هم نکنند تا اینگونه نیمه‌کاره تعطیل شود و باد آن را ببرد! 

یکی از بازدید کنندگان جشنواره ملی کوچ نیز می‌گوید: فروش پفک و چیپس و روسری و لباس زیر در این جشنواره ملی هیچ سنخیتی با فرهنگ کوچ و عشایر ندارد و جای تاسف دارد. 

یکی از غرفه داران هم استانی نیز به تسنیم گفت: بر خلاف همه سال‌های قبل، هیچ مسئولی از تهران و وزارت گردشگری به این جشنواره ملی نیامد، استاندار و حتی فرماندار بویراحمد در افتتاحیه این جشنواره حضور پیدا نکردند و بدتر از همه این‌ها غیبت معنادار مدیران شهرستانی ادارات میراث فرهنگی استان و حتی کارمندان این اداره بود. 

از شخص وزیر تا معاونین و مقامات کشوری گرفته تا استاندار و فرمانداران و مدیران‌کل برای افتتاحیه جشنواره کوچ دعوت شدند اما به جز معاون عمرانی استاندار که گویا در حوزه تخصصی خودش کاری نداشته،  و این افتتاحیه در غربت و تنهایی برگزار شد.

برای بررسی این موضوع به سراغ سعید طالبی‌پور، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد رفتیم.

طالبی‌پور در همین زمینه گفت: واقعیت این است که وزش باد قابل پیش‌بینی نبود و فقط ساعاتی از شب گذشته با سرعت بالایی وزیدن گرفت اما مشکل خاصی پیش نیامد و فقط چند غرفه آسیب جزئی دیدند. 

مدیرکل گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه برخی اتقافات در جشنواره‌ها طبیعی است، افزود: ‌نمایشگاه به هیچ عنوان تعطیل نشد که بخواهد مجدد برپا شود بلکه از صبح بعد آن به کار خودش ادامه داد.

طالبی‌پور در خصوص مشارکت پایین مدیران در مراسم افتتاحیه، توضیح داد: برای افتتاحیه همه مدیران کل دعوت شدند برخی مدیران صلاح دیدند معاون یا مدیر شهرستان را فرستادند، برخی مدیران‌کل هم آمدند اما تعدادی هم افتخار ندادند بیایند و باید از خودشان پرسید چرا به این رویداد فرهنگی اهمیت ندادند. 

مدیرکل گردشگری همچنین با اشاره به دعوت از وزیر و دیگر مقامات وزارتی تصریح کرد: در مراسم افتتاحیه میهمان وزارتی داشتیم اما چون جلسه سفرا همزمان پیش آمد، حضور مهمانان وزارتی در یاسوج منتفی شد. 

طالبی‌پور از سفر ضرغامی، وزیر گردشگری به کهگیلویه و بویراحمد در روزهای آینده خبر داد.

وزیر آموزش و پرورش: نگران بازماندن از تحصیل کودکان عشایر هستیمانتقاد وزیر آموزش و پرورش به مدارس کانکسی و سنگی خشکه‌چین/ 9 هزار معلم به جمع معلمان عشایر افزوده می‌شوددولت خرید تضمینی دام عشایر را اجرایی کند

با این توضیحات باید گفت که وقتی گردشگری و صنایع دستی از اولویت‌های توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد است و جشنواره کوچ نیز هر سالی و گاها دو سالی یکبار برگزار می‌شود نباید اینقدر راحت با جایگاه آن بازی کنیم و فرصت معرفی این استان را در این جشنواره ملی و سراسری با حضور 15 استان عشایری کشور را از دست دهیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: این جشنواره که در حدود 100 غرفه با برنامه‌های مختلف و تنوع محلی و سنتی عشایری همراه بود با حضور 15 استان‌ عشایر نشین کشور برگزار شد.

طالبی‌پور تصریح کرد: نمایش نوع سرپناه‌های عشایری، موسیقی و شاهنامه‌خوانی ادبیات بومی و فولکلور، پخت غذاهای محلی و نمایش صنایع دستی از جمله برنامه‌های این جشنواره بوده است.همچنین صنایع دستی، سوغات و فرآورده‌های دامی عشایر نیز در این جشنواره به نمایش گذاشته  شد.

طالبی‌پور بیان کرد: 10 سیاه چادر عشایری مناطق مختلف کشور در این جشنواره برای نمایش سبک زندگی عشایری برپا شد.

وی عنوان کرد: برگزاری میزگرد با موضوع عشایر، برگزاری پنل‌های تخصصی گردشگری، اجرای برنامه‌های مختلف، پخت غذاهای محلی، مسابقه عکاسی و تولیدات رسانه‌ای از برنامه های جانبی این جشنواره بوده است.

انتهای پیام/541/ن

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد صنایع دستی و گردشگری کل میراث فرهنگی جشنواره ملی طالبی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۰۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است

ایسنا/لرستان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: منطقه عشایری کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است.

عطا حسن‌پور امروز، یازدهم اردیبهشت‌ماه در جلسه شورای عشایری که در منطقه عشایری کولیدر بروجرد برگزار شد، اظهار کرد: در بروجرد منطقه عشایری کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است که چنین مناطقی قابلیت توسعه در این زمینه را دارند.

وی خاطرنشان کرد: عشایر نقش مولد و تولید کننده دارند که با توجه به قابلیت‌هایی که مناطق عشایری بروجرد در توسعه گردشگری عشایر دارند می‌توان به درآمدزایی در این حوزه و حوزه‌های مرتبط شامل گیاهان دارویی و صنایع دستی رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان اضافه کرد: توسعه گردشگری عشایری می‌تواند ضمن توسعه اقتصادی به رفع مشکل بیکاری در جامعه عشایری کمک کند.

حسن‌پور بیان کرد: گردشگران به دنبال این هستند که در محیطی طبیعی و به دور از هیاهو زمان بگذراند بنابراین با توجه به شرایط موجود در مناطق عشایری در صورت تقاضا از سوی علاقمندان مجوز راه‌اندازی خانه مسافر و بومگردی گردشگری عشایری را ارئه خواهیم داد.

وی ادامه داد: مردم در زمینه گردشگری کشاورزی، گیاهان دارویی و سایر حوزه‌های مرتبط با گردشگری درخواست مجوز دهند تا در کمترین فرصت شرایط فعالیت آنها فراهم می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد
  • پرداخت ۴۷ میلیارد تومان خسارت بدنی به علت حوادث رانندگی در کهگیلویه و بویراحمد
  • سد «آبریز» مطالبه مهم مردم کهگیلویه و بویراحمد است/ راه آهن یاسوج مورد توجه قرار گیرد
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد
  • اختتامیه جشنواره هنر انقلاب در یاسوج
  • ورود اولین دستگاه رادیوتراپی به کهگیلویه و بویراحمد بعد از سال‌ها انتظار
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان