Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، «عباس غزالی» در همایش بین المللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» که در دانشکده ادبیات دانشگاه رازی کرمانشاه در حال برگزاری است؛ با تبریک ثبت جهانی "هورامان" در سازمان یونسکو؛ از بانیان این کار بزرگ قدردانی کرد و افزود: از تمام کسانی که در راستای معرفی منطقه هورامان اقدام کردند تشکر ویژه می کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: از هزاران سال پیش تاکنون سکونت و زندگی در منطقه هورامان جریان داشته که این خود نشان از استقامت و حب وطن مردمان  این سرزمین دارد و باید تاکید کنم ثبت جهانی هورامان تنها انتفاع برای مردمان هورامان نشین نیست چرا که هورامان در کنار همزیستی انسان با طبیعت از عهد باستان تاکنون ؛ فرهنگ ولای مردم آن را به عنوان بخشی از میراث و تمدن بشریت برای همه و الگوی متعالی جهانی قرار داده است.

غزالی اضافه کرد: آنچه که در اینجا به عنوان تاکید بیشتر باید به آن اشاره کنم؛ علیت و ارجحیت فرهنگ است، فرهنگی که در عرصه جهانی، مرزهای سیاسی را با نگاهی فرامرزانه، انسان محورانه، تلقی خواهانه در نوردیده و به عنوان یک رکن اساسی پیشرفت و توسعه پایدار خودش مطرح کرده است.

وی گفت: از نگاه منطقه ای نیز باید اذعان داشت: توسعه هریک از واحدهای خاورمیانه بازتاب خودش را بر دیگر واحدها خواهد داشت بخصوص توسعه فرهنگی زیرا فرهنگ ریشه های درهم تنیده مشترک تاریخی همه است که از اهمیت مضاعفی برخوردار است.

این پژوهشگر اضافه کرد: توسعه فرهنگی در جغرافیای تمدن نوروز، با جهان بینی آزادمنشانه و عدالتخواهانه صلح و روابط حسنه برای کشورهای همجوار را به همراه می آورد؛ چرا که نوروز به عنوان یک سرمایه مشترک پر ارزش فرهنگی، تاریخی و اجتماعی در منطقه، می تواند نماد همکاری، نماد گذشت و محبت آینده درخشانی برای منطقه  ایجاد کند.

غزالی در ادامه گفت: توسعه اورامانات در ایران در مرحله اول تاثیر زیادی بر توسعه هورامان اقیم کردستان و بعد کل مردمان زاگرس نشین خواهد داشت و مراحل بعدی دایره آن وسعیتر خواهد شد.

حفظ زبان، زیست محیط زاگرس و هم افزایی بیشتر نخبگان و مسئولان سه محور حفظ تمدن هورامان است

وی در بخش دیگر از سخنان خود حفظ تمدن هورامان در بستر محور را مطرح کرد و گفت: اولین محور حمایت از زبان و لهجه های متنوع کُردی، از کرمانجی بالا و کرمانجی میانه، کلهر، هورامی به عنوان شالوده غنی فرهنگی که باید با آموزش مکتوب پایه ای و ترویج آن را از خطر انقراض برهانیم.

فعال فرهنگی اقلیم کردستان عراق در این رابطه افزود: میان پیشرفت، زبان و زن پیوند ناگسستنی وجود دارد چرا که مادران به عنوان بهترین معلم بشریت در راستای پیشرفت جامعه می توانند تعیین کننده و موثر باشند و در این راستا تعلیم به زبان مادری باید در اولویت قرار بگیرد.

غزالی محور دوم حفظ میراث هورامان را حفظ طبیعت زاگرس عنوان کرد و گفت: زاگرس سرزمین مان در طول تاریخ از یک سو ما را از انقراض و اضمحلال حفظ کرده و از سوی دیگر تا امروز هم منبع سرشار از اکسیژن و تغذیه ما بوده لذا امروز وظیفه همه است که با آگاهی و اراده قوی زیستگاه غنی و طبیعت بکر آن را حفظ کنیم.

وی در این راستا با صراحت بیان داشت: حفظ زیست محیط زاگرس مانند رفع گرد و غبار، حفظ جنگل ها و تنوع زیستی بدون هماهنگی کشورهای منطقه امری دشوار است.

غزالی سومین محور بحث خود را ارتباط عمیق و قوی میان نخبگان و وزرای اهل علم و دانش دانست و گفت: هرچقدر ارتباط بین نخبگان و صاحبان منصب عمیق تر باشد، اعتماد و سرمایه اجتماعی برای حفظ این میراث ارزشمند بیشتر می شود و مطمئنا از حد مشکلات کاسته خواهد شد و انشاالله در مقابل نسل آینده سربلند خواهیم بود.  

همایش بین المللی هورامان ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه جهانی از ۲۵ تیرماه به مدت ۲ روز در دانشکده ادبیات دانشگاه رازی آغاز شده است.

به گزارش ایرنا، در چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (UNESCO) پرونده منظر فرهنگی اورامانات /هورامان بررسی و با تصویب اعضای کمیته، این منطقه به عنوان بیست و ششمین میراث فرهنگی ملموس ایران در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد.

پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامانات در استان‌های کرمانشاه و کردستان با حدود ۴۰۹ هزار هکتار عرصه و حریم قرار دارد که ۱۰۶ هزار هکتار آن مربوط به عرصه و ۳۰۳ هزار هکتار نیز جزو حریم است.

هورامان یا اورامان نام منطقه‌ای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخش‌هایی از شهرستان‌های سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستان‌های روانسر، پاوه، جوانرود و ثلاث باباجانی در استان کرمانشاه را شامل می‌شود و ۷۰۰ روستا نیز در این عرصه قرار دارند.

برچسب‌ها کرمانشاه مدیرکل دفتر پایگاه های ثبت جهانی اورامانات پروندهٔ خبری اورامانات در مسیر جهانی شدن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرمانشاه اورامانات کرمانشاه اورامانات ثبت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۵۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد، اما اجرای این طرح بار‌ها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد، اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد.

به گزارش همشهری آنلاین، با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیار‌های محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت: «اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی افزود: «یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد: «برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

دیگر خبرها

  • یکی از استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای هستیم
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه جهانی به وظیفه خود برای توقف جنگ ظالمانه غزه عمل کند
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • قدردانی استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی کردستان از سوخت‌رسانی نوروزی
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر