Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نشریات دانشگاهی یکی از ابزارهای مهم فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشجویان و عامل تاثیرگذاری در گسترش فرهنگ گفت‌وگو و ایجاد فضای نقد، آگاهی بخشی، اطلاع رسانی و طرح موضوعات مختلف در دانشگاه‌ها هستند.

بیشتر بخوانید:  میزان حمایت مالی دانشگاه از نشریات چگونه محاسبه می‌شود؟

بر این اساس، نشریات دانشگاهی باید طبق ماده ۵ آیین نامه ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی که در جلسه ۵۴۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی و در ۲۶ خردادماه ۸۳ به تصویب رسیده است؛ فعالیت داشته باشند و مقررات در نظر گرفته شده را رعایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حد و حدود نشریات دانشگاهی

حال امکان دارد این سوال مطرح شود که اگر نهاد، سازمان یا فردی نسبت به محتوای تولید و منتشر شده در نشریات دانشجویی اعتراض دارد باید چه مراحلی را طی کرده یا به کدام مرجع دانشگاهی مراجعه کنند.

 نشریات دانشگاهی برای اینکه تاییدیه انتشار را از معاونت فرهنگی دانشگاه‌ها دریافت کنند باید در زمان تولید محتوا قوانین و حد و حدود مقرر شده‌ای را در نظر بگیرند. به عنوان مثال در انتشار مطالب و تصاویر جز در مواردی که مغایر با مبانی و احکام اسلام و حقوق عمومی و خصوصی مطابق ماده ۶ قانون مطبوعات باشد، آزاد هستند.

همچنین ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که هرگاه نشریه‌ای مطالبی حاوی بر توهین، افترا، خلاف واقع یا انتقاد نسبت به اشخاص( اعم از حقیقی یا حقوقی ) منتشر کند، ذی‌نفع حق دارد پاسخ آن را حداکثر تا دو ماه از تاریخ انتشار به صورت مکتوب برای همان نشریه ارسال کند و نشریه مزبور نیز موظف است توضیح و یا پاسخ دریافت شده را در اولین شماره  چاپ کند.

البته مدیر مسئولان نشریات دانشگاهی باید دقت کنند که اگر نشریه علاوه بر پاسخ مذکور مطالب و یا توضیحات مجددی چاپ کند، در این صورت حق پاسخگویی مجدد برای فرد یا نهادی که اعتراض دارد؛ باقی است. در این راستا اگر نشریه‌ای پاسخ فرد یا سازمان ذی‌نفع را منتشر نکرد، این افراد حقیقی یا حقوقی می‌توانند به کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی شکایت کنند و این کمیته در صورت محق شناختن شاکی جهت نشر پاسخ به نشریه اخطار خواهد کرد و هر گاه این اخطار موثر واقع نشود، کمیته ناظر، نشریه را تنبیه خواهد کرد. 

مدیران مسئول نشریات دانشگاهی باید در نظر داشته باشند که در صورت انتشار هرنوع مطلب مشتمل بر تهمت، افترا، فحش و الفاظ رکیک یا نسبت‌های توهین آمیز و نظایر آن نسبت به اشخاص، تهدید و هتک شرف یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی، در صورت وجود شاکی خصوصی، نشریه محکوم می‌شود.

همچنین در صورتی که نشریه‌ دانشگاهی بدون اخذ مجوز از کمیته ناظر منتشر شود نشریه توقیف شده و انتشار دهنده به مدت یک سال نمی‌تواند صاحب امتیاز نشریه جدیدی باشد و در صورت تکرار اگر متخلف شخص حقیقی باشد تا پایان مقطع تحصیلی و در صورتی که متخلف شخص حقوقی باشد تا سه سل حق انتشار هیچ نشریه ای را نخواهد داشت.

بنابراین در مواردی که تخلف نشریه دانشگاهی بر اساس قوانین کشور جرم تلقی شود، کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی، مدیر مسئول نشریه مذکور را جهت تصمیم گیری نهایی به کمیته انضباطی دانشگاه معرفی می‌کند. 

تنبیهات نشریات دانشگاهی متخلف

کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی موارد تنبیه‌ای تعیین شده‌ در آیین نامه «ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی» را برای نشریه متخلف اجرا می‌کند. این موارد شامل  احضار به کمیته ناظر و تذکر شفاهی، تذکر کتبی، اخطار کتبی، محرومیت موقت نشریه از تسهیلات دانشگاهی تا شش ماه، محرومیت موقت مدیر مسوول از تصدی این سمت تا ۶ ماه، محرومیت موقت مدیر مسئول از تصدی این سمت از ۶ ماه تا یکسال، توقیف موقت نشریه تا ۳ ماه، توقیف موقت نشریه از سه ماه تا ۶ ماه، توقیف موقت نشریه از ۶ ماه تا یکسال و توقیف موقت نشریه از یک تا دو سال است. 

در این راستا و بر اساس موارد تخلف و سرپیچی از قوانین، تنبیهاتی مانند منع انتشار دائم نشریه، منع انتشار دائم نشریه و محرومیت مدیر مسئول از تصدی این سمت تا یکسال، منع انتشار دائم نشریه و محرومیت مدیر مسوول از تصدی این سمت تا پایان مقطع تحصیلی برای نشریات دانشگاهی در نظر گرفته شده است. 

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1147578 برچسب‌ها نشریات دانشجویی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: نشریات دانشجویی نشریات دانشگاهی تصدی این سمت موقت نشریه مدیر مسئول کمیته ناظر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۴۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احضار خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای به‌دلیل انتشار مطالب نیکا شاکرمی

مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرد: به واسطه انتشار مطالب کذب، توهین‌آمیز و تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی پس از انتشار گزارش جعلی سایت انگلیسی BBC در رابطه با پرونده نیکا شاکرمی، دادستانی تهران علیه تعدادی از خبرنگار‌ها و فعالان رسانه‌ای اعلام جرم کرد.

به گزارش میزان، دادستانی تهران در راستای وظیفه قانونی عدلیه برای مقابله با برهم زنندگان امنیت روانی جامعه، ضمن اعلام جرم، برای این افراد پرونده قضایی تشکیل داد و جهت ارائه توضیحات به دادسرای تهران احضار شدند.

گفتنی است روز گذشته در حالی سایت BBC جهانی گزارشی جعلی و نادرست و پر اشتباه در رابطه با پرونده نیکا شاکرمی منتشر کرد که پیشتر به این پرونده رسیدگی دقیق قضایی صورت گرفته و نتایج بررسی‌ها نیز رسما در رسانه‌ها اعلام شد.

دیگر خبرها

  • نمایندگان پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی احضار شدند
  • احضار نمایندگان دو باشگاه پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی
  • احضار نمایندگان پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی
  • انتقاد شهردار از سرپیچی ستاره آرژانتینی: باید برگردی!
  • ویسی به کمیته انضباطی احضار شد
  • احضار برخی فعالان رسانه‌ای به‌دلیل انتشار مطالب کذب در پرونده نیکا شاکرمی
  • احضار  فعالان رسانه‌ای به‌دلیل انتشار مطلب درباره نیکا شاکرمی
  • احضار خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای به‌دلیل انتشار مطالب نیکا شاکرمی
  • احضار فعالان رسانه‌ای به‌دلیل انتشار مطالبی کذب درباره نیکا
  • چه کسی ناظر بر ابتذال جاری در آپارات است؟