Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-28@00:33:10 GMT

حاشیه های مختلف صنعت لوازم‌خانگی

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۲۹۲۵۱

حاشیه های مختلف صنعت لوازم‌خانگی

این صنعت اکنون با همراهی وزارت صنعت، معدن و تجارت و از مجاری ارکان بازار سرمایه، تولیدکنندگان بتوانند سرمایه در گردش خود را تقویت کنند. در سال‌های اخیر برخی از مسئولان وعده کاهش قیمت‌ها یا ازسرگیری واردات لوازم خانگی داده بودند به همین دلیل عده‌ای فعلا از خرید‌های خود صرفه نظر کردند و منتظر ورود کالا‌های خارجی یا کاهش قیمت‌ها بودند، با بلاتکلیفی مذاکرات برجام واردات لوازم خانگی منتفی و این مساله نه تنها باعث آسیب به اعتماد عمومی مردم شد، بلکه باعث افزایش رکود بازار و حتی خسارت به تولیدکنندگان نیز شد، زیرا تقاضا در بازار افت داشته و از طرف دیگر قدرت خرید مردم هم به شدت کاهش یافته و این موضوع به سادگی قابل جبران نیست و اگر این روند ادامه داشته باشد، شاهد بروز موج تعدیل نیرو در شرکت‌های تولیدکننده لوازم خانگی خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نباید فراموش کرد که رکود سال‌های اخیر بازار لوازم خانگی که در نتیجه کرونا، وعده‌های خیالی و آمار سازی‌های غیر کارشناسی و... به وجود آمده بود و بیشتر منجر به بیکاری تعداد زیادی از نیروی کار صنعت لوازم خانگی شده، در واقع با کاهش تقاضا برای لوازم خانگی برخی تولیدکننده‌ها تیراژ تولید خود را کاهش دادند یا برنامه‌های افزایش تولید را به تعویق انداختند و همین مساله اشتغال این صنعت را تحت تاثیر قرار داد و از سوی دیگر تعطیلی بخش اعظم نمایندگی‌های فروش برند‌های کره‌ای هم منجر به بسته شدن برخی فروشگاه‌ها شد و این موضوع هم خود باعث بیکاری تعدادی از نیروی کار فعال در این بازار شده بود.   از طرف دیگر واردات کالای قاچاق و بخصوص لوازم خانگی قاچاق همواره وجود داشته، اما بعد از اتفاقاتی که در سال ۹۷ افتاد، یعنی وضع تحریم‌ها علیه ایران و خروج تولیدکنندگان لوازم خانگی خارجی از ایران، فضای برای جولان بیشتر کالا‌های قاچاق فراهم شد، چرا با وجود خروجی برند‌های تولید کننده لوازم خانگی خارجی تولید کنندگان ایرانی نتوانستند، جایگاه خود را در بازار به خوبی به دست آوردند و اکنون بخشی از این بازار در اختیار کالا‌های قاچاق و حتی تقلبی است؟

تا پیش از تحریم‌ها از آنجا که برند‌های خارجی به راحتی در کشورمان فعالیت، تولید و تبلیغات داشتند، قیمت لوام خانگی تقریبا متعادل بود و میزان استقبال از لوازم خانگی قاچاق نسبت به الان کمتر بود، زیرا مردم می‌توانستند لوازم خانگی خارجی که به صورت قانونی یا رسمی وارد کشور شده بود یا در داخل کشور تولید می‌شد را خریداری کنند و برند‌های خارجی موجود، به راحتی با فروشگاه‌ها یا عرضه کنندگان خرد کار می‌کردند و تولیدات خود را برای فروش در اختیار آن‌ها قرار می‌دادند و براین اساس همه چیز طبق روال انجام می‌شد.   «احسان فدایی» افزود: در چند سال گذشته با خروج برند‌های خارجی از کشور تحت تاثیر تحریم‌ها، تولیدکنندگان داخلی با انجام تبلیغات گسترده سعی در جایگزینی این برند‌ها و به دست گرفتن سهم بیشتری از بازار داشتند.

وی بیان‌داشت: همچنین ثبت‌سفارش زیادی از مواد اولیه، اجزا و قطعات مورد نیاز به امید فروش بیشتر در بازار انجام شد، اما در ادامه بازار رکود سنگینی را تجربه کرد که تا امروز نیز ادامه یافته است.

فدایی ادامه‌داد: در شرایط کنونی تولیدکنندگان باید هزینه بازپرداخت تسهیلات و سرمایه در گردش دریافتی خود را بپردازند، همچنین هزینه زیادی صرف ثبت‌سفارش اجزا، قطعات و مواد اولیه تولید کردند و بر این اساس در شرایطی نیستند که بتوانند ثبت سفارش‌های جدیدی داشته باشند.

وی اضافه‌کرد: امروز تولید کننده برای اینکه آسیب خود را از بازار راکد فعلی جبران کند، باید بتواند حجم تولید را به‌تدریج کاهش دهد و این مساله در میان‌مدت به تولید و توزیع آسیب خواهد زد و زمینه را برای تعدیل نیرو فراهم خواهد کرد.

این کارشناس صنعت لوازم‌خانگی تصریح کرد: در شرایط فعلی نیاز است تا با همراهی وزارت صنعت، معدن و تجارت و از مجاری ارکان بازار سرمایه، تولیدکنندگان بتوانند سرمایه در گردش خود را تقویت کنند.

وی گفت: در ماه‌های گذشته تولیدکنندگان با وجود اینکه می‌دانستند بازار کشش‌پذیر نیست، اما درخواست افزایش قیمت برای محصولات خود داشتند.

فدایی افزود: تولیدکنندگان توان ثبت سفارش قطعات و مواد اولیه را با وضعیت فعلی قیمت‌ها ندارند و به عبارتی با این قیمت‌ها اقتصادی نیست که بتوانند تولید و عرضه داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: تولید و عرضه اکثر تولیدکنندگان در شرایط فعلی در نقطه سر به سر بوده و حاشیه سودی که برای خود در نظر گرفته بودند تا بتوانند بخشی از هزینه‌های تبلیغات و تحقیق و توسعه را نیز پوشش دهند، ندارند.

این کارشناس صنعت لوازم‌خانگی اظهار داشت: با توجه به مدت‌زمان چهار تا ۶ ماهه دریافت اجزا و قطعات پس از ثبت‌سفارش، کاهش تولید و عرضه محصولات به بازار از اواخر تابستان امسال انتظار می‌رود.

عوامل تشدیدکننده استفاده از کالای قاچاق   این کارشناس صنعت لوازم خانگی در ادامه به بازار محصولات قاچاق اشاره کرد و افزود: عمده مصرف کنندگان لوازم خانگی از اقشار متوسط و ضعیف جامعه هستند که توان خرید برند‌های خارجی را از فروشگاه‌های اصلی ندارند و به همین دلیل به برند‌های ایرانی روی می‌آورند.

وی اظهار داشت: با مراجعه افراد به فروشندگان برند‌های ایرانی، متوجه قیمت‌های بالای محصولات متاثر از افزایش قیمت مولفه‌های تولید می‌شوند و به همین دلیل کالای قاچاق را جایگزین می‌کنند.

فدایی یادآور شد: همچنین خانواده‌ها برای تامین جهیزیه فرزندان خود در فرهنگ غلطی که جا افتاده، اعتقاد به اجناس لاکچری و تشریفاتی دارند و وقتی قیمت لوازم خانگی داخلی را بالا می‌بینند به کالای قاچاق روی می‌آورند.

وی بیان‌داشت: در یکی دو سال گذشته تولیدکنندگان در موضوع فروش‌های اعتباری کم‌لطفی داشته‌اند و مدت‌دار کردن فروش لوازم خانگی سبب شده تا مشتریان تمایل بیشتری به بازار غیر رسمی و غیر قانونی و به قول معروف «بانه‌ای» پیدا کنند.

فدایی اضافه‌کرد: امروز شاهد فعالیت برخی سودجویان در سفارش لوازم خانگی بدون نام و نشان به یکسری شرکت‌های داخلی هستیم که پس از تحویل، عنوان و لوگوی برند‌های خارجی را بر آن‌ها درج می‌کنند. در این میان تولیدکنندگان بزرگ نیز به دلیل رکود بازار و اینکه میخواهند چرخه تولید با خواب مواجه نشود، سفارش‌های متعدد از افراد مختلف را قبول می‌کنند و فراموش نکنیم چنین تولیداتی می‌تواند حاشیه سود مناسبی را ایجاد کند.

وی یادآور شد: لوازم خانگی که از خارج از کشور به‌ویژه از عراق وارد می‌شوند، فقط لوگوی برند‌های بزرگ را دارند، اما از کیفیت پایینی برخوردارند، همچنین عدم پرداخت عوارض گمرکی، مالیات و ... سبب شده تا حاشیه سود زیادی نصیب واردکنندگان آن شود.

فدایی معتقد است: برای بستن مجرای قاچاق نمی‌توان فقط دستوری و پلیسی وارد عمل شد، بلکه زمانی می‌توان بستر قاچاق را حذف کرد که نیاز مصرف کننده پاسخ داده شده باشد.

این کارشناس صنعت لوازم خانگی ادامه‌داد: مصرف کننده داخلی به دلیل افزایش قیمت لوازم خانگی ایرانی به برند‌های خارجی نزدیک شده، همچنین کمرنگ شدن اعتماد به برند‌های ایرانی در اثر عواملی همچون فروش‌های مدت دار و غیره، سبب شده تا نیازشان پاسخ داده نشود.

وی ادامه‌داد: در مقابل، فروشندگان و توزیع کنندگان باید تسهیلات و امتیازات بیشتری دریافت کنند تا از برند‌های ایرانی حمایت و تبلیغات کنند.

فدایی تصریح‌کرد: تنها در این صورت است که می‌توان انتظار داشت مصرف اجناس قاچاق کاهش یابد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: صنعت صنعت خودرو صنعت برق صنعت و معدن صنعت لوازم خانگی برند های ایرانی برند های خارجی کالای قاچاق ثبت سفارش برند ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۹۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

Home Assistant قصد دارد از یک پلتفرم به یک برند مصرف‌کننده تبدیل شود

ایتنا - در روزهای اخیر، Home Assistant  اعلام کرد که اکنون بخشی از بنیاد Open Home  است. این سازمان غیرانتفاعی تازه تاسیس، مالک  Home Assistant و نهادهای مرتبط با آن خواهد بود. 
در یک بیانیه مطبوعاتی، این بنیاد اعلام کرد که هدفش «مبارزه با سرمایه داری نظارتی، و ارائه یک موازنه برای نفوذ فناوری بزرگ، در خانه هوشمند - با تمرکز بر حریم خصوصی، انتخاب و پایداری برای کاربران خانه‌ هوشمند است.»

به گزارش ایتنا، پلتفرم خانه هوشمند منبع باز یعنی دستیار خانگی (Home Assistant) با رقبای اصلی «فناوری بزرگ» خود - مانند آمازون الکسا و گوگل‌هوم متفاوت است، زیرا چهار چیز را به طور همزمان ارائه می‌دهد: کنترل خانه هوشمند شما که می‌تواند سریع و قابل اطمینان باشد، اختیار و دسترسی به همه داده‌های شما بدهد، سازگاری حداکثری با هر ابزاری که قابلیت اتصال داشته باشد، صرف نظر از پروتکل یا سازنده. همچنین توانایی ایجاد همکاری با این ابزارها را داشته باشد. در حالی که بسیاری از رقبا برخی از این موارد را ارائه می‌دهند، تعداد کمی از آنها همه را ارائه می‌دهند.

Home Assistant به دلیل قدرت و انعطاف‌پذیری بی‌نظیرش شناخته می‌شود، اما تاکنون این پلتفرم که حدود یک میلیون کاربر دارد، برای رسیدن به جریان اصلی تلاش کرده است. Home Assistant می‌تواند منحنی یادگیری شیب‌داری داشته باشد، به‌ویژه زمانی که با سادگی نسبی پلتفرمی مانند Alexa یا Apple Home مقایسه شود. دستگاه‌های Onboarding می‌توانند پیچیده باشند و رابط کاربری‌شان فضای زیادی برای بهبود دارد.

شوتسن، از اعضای هیات مدیره Home Assistant می‌گوید: «دستیار خانگی اولین پلتفرم خانه هوشمند هیچ کس نیست. وقتی افراد از سیستم‌های موجود خود پیشی می‌گیرند و می‌خواهند کنترل پیشرفته‌تری داشته باشند، آن وقت است که Home Assistant  به کار می‌آید.» 

با ورود خانه هوشمند استاندارد Matter که توسط این صنعت حمایت می‌شود،  پذیرش خانه هوشمند به جریان اصلی تبدیل شده است. Home Assistant  می‌خواهد در کنار اپل، آمازون، سامسونگ و گوگل حرکت کند که تقریباً یک دهه است که با همه آنها در خانه هوشمند رقابت می‌کند. شوتسن می‌گوید که Home Assistant هرگز سرمایه‌گذاران را نپذیرفته است و یک بنیاد را بهترین راه برای رشد شرکت می‌داند.

شوتسن نقشه راه آینده این پلتفرم را در ارائه سالانه State of the Open Home در روز شنبه 20 آوریل ترسیم کرد. در مصاحبه‌ای قبل از پخش زنده، در مورد برخی از تغییرات برنامه ریزی شده برای Home Assistant پس از این انتقال گفت:

-    هاب خانه هوشمند Home Assistant Green امسال در آمازون فروخته می‌شود. این اولین باری است که این سازمان مستقیماً به مصرف کنندگان فروش خواهد داشت.

-    یک دستگاه سخت‌افزاری جدید کنترل صوتی Home Assistant برای عرضه در پایان سال برنامه ریزی شده است.

-    Home Assistant در حال کار با Nvidia است تا یک مدل هوش مصنوعی محلی را در پلتفرم اتوماسیون خانگی بگنجاند.

-    این پلتفرم در حال بررسی راه‌هایی برای بهبود رابط کاربری خود است تا استفاده از «دستیار خانگی» را برای همه افراد خانه آسان‌تر کند.

هدف از همه این تلاش‌ها این است که Home Assistant را به سمت تبدیل شدن به یک گزینه اصلی‌تر برای کاربران خانه هوشمند سوق دهد.  

 

شوتسن که در سال 2013 Home Assistant را با Philips Hue، آغاز کرد، ایجاد این بنیاد را برای محافظت از Home Assistant و پیشبرد آن ضروری می‌داند. وی گفت:« من می‌خواهم روشن کنم که اهداف ما برای جهان چیست. اینکه هدف ما بالاتر از پول است و  ما قصد فروش آن را نداریم. گسترش آن به بنیاد به ما راهی می‌دهد تا مردم ما را جدی بگیرند و به ما کمک کند به مخاطبان بیشتری دست پیدا کنیم.» ساختار مالکیت جدید بستر قوی‌تری برای رشد فراهم می‌کند. 

با این حال، کاربران Home Assistant ممکن است نسبت به این تغییرات ساختاری محتاط باشند. شوتسن گفت: «ما دائماً این تعادل را بین سهولت استفاده و ویژگی‌های پیشرفته انجام می‌دهیم و نمی‌دانم چگونه می‌خواهیم این تعادل را حفظ کنیم. اما ما نمی‌توانیم کاربران قدرتمند خود را فراموش کنیم. این پلتفرم منبع باز است. شاید در نقطه ای، ممکن است شکافی وجود داشته باشد که در آن ما رابط کاربری اولیه و رابط کاربری پیشرفته را داشته باشیم. از آنجایی که ما باز هستیم و داده‌های ما در دسترس هستند، همه آنها بخشی از جامعه هستند، حتی اگر از ابزارهای خاصی که ما می‌سازیم استفاده نکنند.» 

او همچنین از ورود به بخش تجاری خانه هوشمند محتاط است و در عین حال لزوم آن را برای رشد دستیار خانگی لازم می‌داند. او می‌گوید: «ما باید در حرکت به این فضا بسیار مراقب باشیم. چالش کار با افراد شریک این است که آنها بسیار متمرکز بر تجارت هستند. و ما اینگونه عمل نمی کنیم.» او امیدوار است که این بنیادزیرساخت‌های لازم را برای رشد فراهم کند و در عین حال از باورها و ارز‌ش‌های اصلی پلتفرم محافظت کند. 
 
در حالی که پلتفرم‌های اصلی خانه‌های هوشمند امروزی راه‌های ساده و آسان را برای کنترل چراغ‌های هوشمند، قفل‌ها و سایر ابزارهای شما ارائه می‌دهند، عدم دسترسی به داده‌های شما، گزینه‌های محدود برای کنترل محلی بر روی دستگاه‌ها و اتکای بیش از حد برخی پلتفرم‌ها به فضای ابری می‌تواند کاربر را در مضیقه قرار دهد.

Matter که هدف آن ایجاد کنترل محلی و قابلیت سازگاری در همه دستگاه‌ها و پلتفرم‌های خانه هوشمند است - برای حل برخی از این مشکلات طراحی شده است. اما Matter یک پلتفرم نیست. شما همچنان باید از یک برنامه در تلفن یا رایانه خود برای کنترل خانه خود استفاده کنید. Home Assistant می‌خواهد این چالش را نداشته و دستیاری متفاوت باشد.

دیگر خبرها

  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • کشف و ضبط لوازم خانگی قاچاق در بهار
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • بازدید هیئت هرمزگانی از نمایشگاه صنعت پلاستیک چین
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • Home Assistant قصد دارد از یک پلتفرم به یک برند مصرف‌کننده تبدیل شود
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق در اشتهارد
  • 5 لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند
  • صنعت خودرو، قربانی زیاده خواهی مسئولان و دلالان