Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مازندران بازارپسندی مرکبات دغدغه همیشگی تولیدکنندگان و تجار مازندرانی است، یکی از عوامل موثر بر بازارپسندی این محصول باغی، مبارزه به موقع با آفات و بیماری ها در هنگام پرورش مرکبات است، آفت «زنگ مرکبات» که در دسته کنه ها قرار می گیرد باعث تغییر رنگ پوست میوه مرکبات شده و تاثیر منفی در زمان خرید محصول دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا یک کارشناس کشاورزی بر لزوم ردیابی و کانون‌کوبی آفت کنه زنگ مرکبات تاکید کرد.

مازندران از استان های پیشرو در تولید و صادرات مرکبات کشور بوده و در ردیف ۱۰ تولیدکننده برتر این محصول در دنیا محسوب می شود، همچنین مازندران رتبه نخست کشور را ( حدود ۵۵ درصد تولید مرکبات کشور) در تولید مرکبات دارد و پرورش محصولات متنوع مرکبات در استان کسب و کار اصلی و غالب کشاورزان مازندرانی است، مطابق آمارها سال گذشته ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرکبات در استان تولید شد که از این تعداد رقمی بیش از ۳۰۰ هزار تن صادرات در سال گذشته گزارش شد.

گفتنی است سرانه مصرف مرکبات کشور ۵ برابر میانگین جهانی است با این وجود بیش از ۲ میلیون تن اضافه تولید، در این بخش وجود دارد که فرصت رونق صادرات را پر رنگ‌تر از قبل می‌کند اما یکی از عوامل تاثیرگذار در جذب بازارهای خارجی بازارپسندی محصول بوده که در گرو رعایت بسیاری از اصول و شیوه ها در زمان داشت تا برداشت محصول مرکبات است.

یکی از این عوامل موثر بر بازارپسندی محصول باغی، مبارزه به موقع با آفات و بیماری ها در هنگام پرورش مرکبات است، آفاتی چون پروانه مینوز مرکبات، انواع شپشک ها و کنه ها با آثار و خسارتی که بر روی درخت و محصول تولیدی بر جای می گذارند بازار پسندی محصول را تحت تاثیر قرار می دهند.

آفت «زنگ مرکبات» که در دسته کنه ها قرار می گیرد یکی از عوامل تاثیرگذاری است که باعث تغییر رنگ پوست میوه مرکبات شده و تاثیر منفی در زمان خرید محصول دارد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با هشدار نسبت به شیوع این آفت در فصل گرما، معتقد است: لزوم ردیابی و کانون کوبی آفت کنه زنگ مرکبات باید مورد تاکید کشاورزان باشد.

عبدالرحمن زاغی در جمع خبرنگاران با اشاره به مشاهده علائم خسارت کنه زنگ در برخی از باغات مرکبات به ویژه باغاتی که تاکنون سمپاشی عمومی انجام نشد، اظهار کرد: کنه زنگ از آفات مهم مرکبات است که در فصول گرم سال فعال است و علائم اولیه خسارت آفت به صورت تغییر رنگ پوست میوه است که از سبز به قهوه ای متمایل به سیاه شروع شده که در نهایت حالت زنگار بخود می گیرد.

وی افزود: علایم خسارت آفت روی لیمو و گریپ فروت به رنگ خاکستری متمایل به نقره ای دیده می شود و از این جهت به آن کنه نقره ای نیز گفته می شود، این آفت علاوه بر خسارت کمی، بازارپسندی میوه را بشدت تحت تاثیر قرار می دهد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: در صورت مشاهده اولین علایم آلودگی و خسارت برای کنترل شیمیایی و کانون کوبی درختان آلوده با یکی از سموم توصیه شده آبامکتین (ورتیمک) به میزان ۳۰۰ تا ۴۰۰ سی سی، اسپیرو دیکلوفن (انویدور) به میزان ۳۵۰ سی سی، بروموپروپیلات (نئورون) به میزان ۱.۵ لیتر، هگزی تیازوکس (نیسورون) به میزان ۰.۵ لیتر، بی فنازیت به میزان ۰.۵ لیتر در ۱۰۰۰ لیتر آب سمپاشی شود.

وی در پایان رعایت نکات ایمنی هنگام سمپاشی، مشاوره با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک های گیاهپزشکی و اطلاع رسانی به زنبورداران منطقه قبل از سمپاشی را ضروری دانست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی صادرات مرکبات باغ های مرکبات کشاورزی در مازندران زنگ مرکبات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۵۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات

ایسنا/خراسان رضوی مدیر برق مه‌ولات از آغاز طرح نهضت «تولید محصول سبز با برق سبز» در این شهرستان خبر داد.

مهدی مشفق امروز، ۸ اردیبهشت در کمیته راهبری نهضت تولید محصول سبز با برق سبز این شهرستان اظهار کرد: تولید محصول سبز با برق سبز با هدف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و همچنین پیرو ابلاغیه مقام عالی وزارت نیرو در خصوص توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و پاک به منظور تأمین برق چاه‌های کشاورزی در مه‌ولات آغاز شده است.

وی افزود: لزوم مدیریت بار در روزهای اوج بار تابستان سال ۱۴۰۳ و همچنین ضرورت حمایت از تولید پایدار محصولات کشاورزی از دیگر اهداف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تأمین برق چاه‌های کشاورزی در شهرستان است.

مدیر برق شهرستان مه‌ولات بیان کرد: مه‌ولات یکی از شهرستان‌های پیشتاز در حوزه نصب و بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی خانگی بوده و تاکنون ۵۲ نیروگاه خورشیدی انشعابی به ظرفیت ۵۰۰ کیلووات در شهرستان برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی با مشارکت بسیج سازندگی نصب شده است.

وی گفت: پس از ابلاغ مصوبه مقام عالی وزارت نیرو و با توجه به اهمیت و فوریت موضوع نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی، بلافاصله جلسه‌ای فوری در محل فرمانداری با حضور فرماندار محترم شهرستان و جهاد کشاورزی تشکیل و مصوبه و روش اجرایی ابلاغی تشریح شد.

 مشفق افزود: لازم است متقاضیان و کشاورزان، به همکاران مدیریت برق شهرستان از صبح روز شنبه مورخه ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ مراجعه تا راهنمایی لازم برخوردار و مقدمات انجام فرآیند آغاز شود.

وی اظهار کرد: به این منظور مقرر شده با هدف انسجام‌بخشی و هم‌افزایی فعالیت‌های این نهضت، کمیته راهبری این نهضت با حضور فرماندار، معاون هماهنگی امور عمرانی و هماهنگی امور اقتصادی فرمانداری در شهرستان و با حضور مدیر و کارشناسان اداره جهاد کشاورزی، مدیر و کارشناسان مدیریت برق شهرستان تشکیل و به صورت هفتگی نشست‌های خود را برگزار کرده تا مسیر راهبری طرح تا قبل از آغاز روزهای پیک تابستان ۱۴۰۳ هموار و این طرح اجرایی شود.

مدیر برق شهرستان مه‌ولات در اولویت قرار گرفتن بازدید از ساختگاه‌های درخواستی کشاورزان متقاضی و تهیه فهرست مربوطه و تکمیل فرم بازدید اولیه، برآورد ظرفیت احداث نیروگاه خورشیدی هر کشاورز و راهنمایی لازم به این قشر و نیز انجام تبلیغات محیطی درباره این نهضت و در تمامی ساختمان‌های اداری به‌ویژه مدیریت برق و جهاد کشاورزی شهرستان را ضروری دانست.

وی اظهار امیدواری کرد: با اجرای نهضت نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی گامی مؤثر در راستای کاهش ناترازی‌های تابستان و تولید پایدار محصولات کشاورزان برداشته تا رضایت این قشر ایثارگر نیز تأمین شود.

وی خاطرنشان کرد: ۹۱۱ مشترک از کل مشترکین شهرستان مه‌ولات را بخش کشاورزی تشکیل می‌دهد که بیشترین مصرف برق این شهرستان را در سال گذشته معادل ۷۱ درصد از کل مصرف برق مشترکین شهرستان را داشتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • امسال ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • صادرات بیش از ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران
  • ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد